- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
EZ NAGYON DURVA! :shock:
ALIG LÁTOK! KI VOLT AZ A PIHENT, AKI ELKÖVETTE EZT?
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Niph
- Nem elérhető
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
- Namarie
- Nem elérhető
1. két hét óta végre elkeveredtem hozzátok
2. vidám jelmezekbe öltözött gyerekektől kaptam egy ingyen ölelést. Olyan szépen néztek, hogy hagytam nekik, és tök jó volt!!!! )))
(Tinektek is küldök! Ugye valaki megölel, legalább így virtuálisan? hiányoztok ám rohadtul...)
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- kucske
- Látogató
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- kucske
- Látogató
- Attila
- Nem elérhető
Kincső írta: meg a babómaiák is
Ez a maiák nem egyenlő maiak?
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Kincső
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Örülök, hogy legalább ennyi megmaradt belőle.Metaflora írta: Gandalf (ezúttal nem a könyvbeli) táborpropaganda jellegű részletet választott A Gyűrűk Urából
Azt a részt, amiből a táboros cikk nyitóidézete is van Beregond "büntetését" és Ithilien fejedelemséggé nyilvánítását.
Amúgy "középföldei társadalomnyelvészeket" mondtam, a különböző fajok és nyelvhasználati módok gazdagsága miatt
(akkor kérdezd, mi értelme, amikor már kiderült, hogy semmi LOL meg a babómaiák is )
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Gandalf
- Nem elérhető
Örülök, hogy legalább ennyi megmaradt belőle.Metaflora írta: Gandalf (ezúttal nem a könyvbeli) táborpropaganda jellegű részletet választott A Gyűrűk Urából
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Ha jól rekonstruálom, kezdetnek elhangzott Cirion és Éorl esküdözése Estel részéről, aztán én kiloptam SÚ könyvéből Az élethű kő című írást, amit pedig ő akart felolvasni, úgyhogy neki maradt az, amikor Gandalf pipázik a Tanácsban és Szarumán beszól neki. Kincső Ithilienezett, a vízfüggöny tüze kihunyt majd kis ugrással újra koronás lett az őskirály. Pippin kétségbeesett, minden úgyis rom, végül jönnek a sasok (ezt asszem Aldyr olvasta). Aztán Nokes és a Tündérkirály (szintén Kincső?), Encsi persze megint nem hagyhatta ki a nagy istenek meg nem ölhetők részt, aztán a változatosság kedvéért Boromir szólt be Gandalfnak, mert nem tudta a mellont, erre ő, hogy majd akkor kérdezze, mi haszna volt odamenniük, ha kiderült, hogy semmi. Ezt Koppány olvasta, Kincső pedig félig kifacsarodva illusztrálta a zöld emtétés póló hátával. Volt egy kis Ainulindale Xeotól, aztán A babóból (Estel olvasta?) megtudtuk, hogy volt idő, mikor a maiák még apró babófiúk és babólányok voltak, Gandalf pedig nem hiába hasonlítja magát vándor gombárushoz, hiszen az öreg Tuknak is csodapatentokat adott. Én Théoden és a hobbitok találkozását olvastam fel később, amit a fajgazdagság miatt Kincső valamilyen nyelvésztípusnak ajánlott, de nem emlékszem a szakkifejezésekre. Encsi továbbra is EMKból olvasott, a holdbéli emberről, Gandalf (ezúttal nem a könyvbeli) táborpropaganda jellegű részletet választott A Gyűrűk Urából, Attila Pepecs mester történetéből mesélt egy részletet, amiből leginkább az maradt meg, hogy a talaj vízszintes lett, ahogy kell. Vénia felolvasásában Gronddal döngették Gondor kapuit, de addigra a társaság fele már a játékkockák közt heverészett. (Jelzésértékűen bennehagytam néhány kérdőjelet és asszemet a beszámolóban, de a nagyját kigyomláltam, mert fullasztóan sok volt belőlük, mindenesetre simán lehet, hogy valakiket összekevertem vagy kihagytam, mert azért elég minimálisak a jegyzeteim.)Aydin írta: No és miket olvastatok?
(Ja és: képek tőlem.)
- Gandalf
- Nem elérhető
Aydin írta:
Sötét Úr írta: Megvót! Még képek is készültek, kicsit még dolgozom rajtuk, aztán feltöltöm és linkelem. Aki nem jött el, az sajnálkozhat rajta, mert, bár nem voltunk sokan, de kellemes volt!
No és miket olvastatok?
A képeken több könyvet is kiszúrhatsz.
Íme: www.friweb.hu/b2bwide/keptar/thu ... ?album=124
- Aydin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Sötét Úr írta: Megvót! Még képek is készültek, kicsit még dolgozom rajtuk, aztán feltöltöm és linkelem. Aki nem jött el, az sajnálkozhat rajta, mert, bár nem voltunk sokan, de kellemes volt!
No és miket olvastatok?
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Kincső
- Nem elérhető
TLV döntő SEGÍTŐK KERESTETNEK!
Idén is volt-van Tolkien Levelező Verseny, idén is lesz döntője április 30-án 10-16 óra közt a FSZEK központi könyvtárban.
Állomásvezetők, pontösszegzők, oklevélírók, dekorálók (péntekre), jelmezverseny-zsűrizők, fotósok stb. kerestetnek a helyszínre, ill. az előkészítői csapatba is szívesen veszünk még segítséget (állomások kidolgozása, oklevéldizájnolás stb.).
Ha segítenél, írj nekem privit vagy FB üzit vagy mailt (kincso kukaccc tolkien ponty hu), és add meg a mailcímed!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
Viszont reggel totálisan spontán tettem be az első kötetet, a táskámba.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
[szerk]Felkerültek a képek a képMutatóra, dicsak ![/szerk]
[center:3hskgua2]
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Ma délután négytől hétig FSzEK gyerekkönyvtár közös olvasgatás
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Felagund írta:
Dreamer_KF írta: Lehet én vagyok szegényes műveltségű, de a Torontál névről egy kanadai város jut az eszembe... (török eredetű régi magyar személynév, jelentése: kis sólyom)
Az vagy
Torontál vármegyéért nem kell olyan messzire menni, elég csak délre a Vajdaságig
Ah, azt hiszem talán (de persze lehet, hogy tévedek) az önirónia végett írhattam. Különben nem jegyeztem volna meg a zárójeles kitételt.
Bár tudom, az önirónia az "inteligencs" ember játszótere, megígérem, hogy legközelebb mellőzöm (és még hazudok is).
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Dreamer_KF írta: Mondjuk a naptárba nem találom.. Így akár már ma is mondhatom: Boldog névnapot minden Zserald és Zsülien!
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C ... %B1rendben
keresgélj
Amúgy én is minden nap vigyorgok, olyan nevek vannak, hogy eszem megáll...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Dreamer_KF írta: Lehet én vagyok szegényes műveltségű, de a Torontál névről egy kanadai város jut az eszembe... (török eredetű régi magyar személynév, jelentése: kis sólyom)
Az vagy
Torontál vármegyéért nem kell olyan messzire menni, elég csak délre a Vajdaságig
Our knees do not bend easily
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Idhren írta: És a kis Pokémon hogy ünnepli a névnapját???
Az urban legend szerint Pikácsút hallottak, de az a hivatalosban sajna egyik sincs benne.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Szeretlek Titeket Béláim!!!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.