A 3. rész - A király visszatér

Több
19 éve 1 hónapja #277678 Írta: Annedun
Annedun válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
nem tudjátok, mikor jön ki a bővített?
vagy mkijött már, csak vak vagyok? :oops:

szeretni és szeretve lenni
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275715 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Azt hiszem, ezek a becenevek a paródiák révén alakultak ki ;) A Bori-Fari-Ari nekem sem tetszik, de a Boz, Faz valahogy bejön :P
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275689 Írta: Anyatünde
Anyatünde válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
OFF:

Hmm. Én is furcsállom kissé (?) ezeket a beceneveket. (Bori, Fari BRRRRR) De eddig azt hittem, csak túl öreg vagyok...

ON
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275642 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

.Elessar király. írta:

Niphredil Eleanor írta: Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

DE KI AZ A BOZ?! :confused2:

Szerintem Boromir, de nem biztos. :P

Az, Boromi :D :D
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275640 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Niphredil Eleanor írta: Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

Szerintem Boromir, de nem biztos. :P

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275638 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275365 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta:

Salogel írta: Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Szerintem nem durvább a Legsie-nél..

Vagy a Boznál... a Gandinál...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275352 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Salogel írta: Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Szerintem nem durvább a Legsie-nél..

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #275348 Írta: Salogel
Salogel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Sometimes You Can't Make It On Your Own
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270884 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Aragond írta: Az ki?

Aragorn

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270851 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az ki?

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270353 Írta: Beleg

.Elessar király. írta: Most Ariról folyik a szó?

Meggyőződésem...

Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270343 Írta: .Elessar király.
Most Ariról folyik a szó?

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270342 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Én is állandóan ezt éreztem, főleg a FotR bővített után. Boromir is lecseszte Aragornt, hogy "fél...fél attól, ami."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270324 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

.Elessar király. írta: Hát sajna ez a téma is kihalt. :( :cry:

Persze, én nem tudtam olvasni eredetiben a regényt, de nálam a könyvben sokkal célratörőbbnek tűnt, mint a filmben, mert ott szinte kényszer volt neki a "királyság" :roll:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #270322 Írta: .Elessar király.
Hát sajna ez a téma is kihalt. :( :cry:

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267575 Írta: .Elessar király.
Nem is az események kőnyvhűek, hanem a jellem. Mert akkor még fontos volt neki Gondor dicsősége, és az, hogy Szauron elpusztuljon.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267570 Írta: Noredhel

.Elessar király. írta: Na végre valaki, aki mellém áll. Gandalfot meg amúgy sem csípték Gondorban, így hát... :lol: Sajnos Denethort elrontották, de a ttt bővítettben pedig kőnyvhű volt a jelleme. Akkor persze még élt Boromir.

Könyvhű? ööö... mikor mondott ő olyat, hogy eriggy Imladrisba, oszt nyúld le a smukkot? Mellesleg a könyvben Boris menni akart! Az álomról meg beszéltek is meg nem is... :(

Mellesleg a jelzőtüzeket nyugodtan láthatta volna Gandi és Pippin útközben, aztán rájuk mehetett volna a kamera, és ugyanúgy végig a láncon...

Hát igen, normális esetben a főnököt bántani nem célszerű... (ha ez egy Coppola-film lett volna, Gandi pillanatok alatt a padlón lenne pár száz golyóval spékelve, de hát nem az)

Most megnéztem kb. huszadszor, ezúttal angol hanggal és angol felirattal, és így mondjuk elviselhető...bár a lángolvarohanástól mindig röhögnöm kell. :twisted:

Toujours pur

Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267502 Írta: .Elessar király.
Na végre valaki, aki mellém áll. Gandalfot meg amúgy sem csípték Gondorban, így hát... :lol: Sajnos Denethort elrontották, de a ttt bővítettben pedig kőnyvhű volt a jelleme. Akkor persze még élt Boromir.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267481 Írta: Beleg

.Elessar király. írta: Tinuivel: De viszketne a kezem, csakhogy normális esetben, ha fejbekólintanám az uralodót, már is 5 nyílvessző állna ki a fejemből :!: 8)

Teljesen egyet értek! Szerintem még az se mentség, hogy a Helytartó elméje egy cseppet megbomlott, és vele együtt a fegyelem is! A katonák felesküdtek a Helytartó szolgálatára, és akkor végignézik ahogy megverik?
Az más kérdés, hogy mennyit tehet egy egyszerű gondori katona a Fehér Mágus ellen.

Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267109 Írta: .Elessar király.
Tinuivel: De viszketne a kezem, csakhogy normális esetben, ha fejbekólintanám az uralodót, már is 5 nyílvessző állna ki a fejemből :!: 8)

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267074 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Denethorral kapcsolatban egyetértek az előbbiekkel. Szerintem John Noble igenis jól játssza a ráosztott szerepet, de az tény, hogy ez a szerep egyszerűen rossz lett. Egy őrültet játszik a méltóságos, kemény helytartó helyett, aki egész életében képes volt dacolni az ellenséggel.
Nevetséges, hogy nem készül fel a filmben az ostromra (persze csak így lehetett e jelzőtüzes részt megcsinálni..). Meg az a zabálás tényleg elég durva. Arról nem is beszélve, h a könyvben nem visszafoglalni próbálták Osgiliathot, csak Faramir az összes vállalkozó emberrel visszalovagolt megerősíteni a nyugati parti helyőrséget...

A változtatásokkal kapcsolatban én úgy gondolkodok, hogy a történet egy mitológia, amelynek a könyv és a film is csak egy-egy változata, amelyek más-más eseményeket és erkölcsi tanulságokat domborítanak ki. Ezáltal az amúgy jól átgondolt filmbeli változtatások sem tűnnek annyira rossznak..
Mindazonáltal nekem A Gyűrű Szövetsége a kedvencem, pont azért, mert nekem ebben a részben jön át leginkább a könyv és Középfölde hangulata.

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267062 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Tinuviel/Liu írta:

.Elessar király. írta: Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

Most őszintén, neked nem viszketett a botod, hogy jól pofán csapd?

Az kérem nem volt gyilkosság! keselyüstök előzékenyen segített neki feljutni a máglyára! :twisted:
Különben meg áááááááááááááááá-paccs-megsebesült, Grabovszki?-nem szokásom...

Denethor a filmben ROSSZ. Rosszul írták meg, rosszul játssza a színész, hiányzik belőle a MÉLTÓSÁG és a JÓ MODOR (l. ebéd), meg más ilyesmik... mellesleg túl fiatal is a csávó. Nem tragikus hős, hanem egy idegbeteg állat... akit a kutya se sajnál, bezzeg a könyvben gyakran megsiratom... :cry:

jó modor: szegénykém akkor már meg volt őrülve. Sajnos, hogy PJ a csatajelenetekre több hangsúlyt fekette, mint az érzelmek árnyalt ábrázolására.. ennek ellenére volt pár gyönyörű jelenet, mint amikor gandalf Pippinnek a halálról beszél, amikor a 2. részben theoden a ráömlő napfényben a verset szavalja, Arwen és Elrond látomásai Arwen jövőjét illetően, a koronázás (bár minth a Khirály picit túl szőrös lett volna... :P )

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267060 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Na igen Denethort én is nagyon másnak képzeltem 8O A színészi játékkal szvsz nem volt baj, csupán maga a karakter nem stimmelt. :) :roll:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267045 Írta: Noredhel

.Elessar király. írta: Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

Most őszintén, neked nem viszketett a botod, hogy jól pofán csapd?

Az kérem nem volt gyilkosság! keselyüstök előzékenyen segített neki feljutni a máglyára! :twisted:
Különben meg áááááááááááááááá-paccs-megsebesült, Grabovszki?-nem szokásom...

Denethor a filmben ROSSZ. Rosszul írták meg, rosszul játssza a színész, hiányzik belőle a MÉLTÓSÁG és a JÓ MODOR (l. ebéd), meg más ilyesmik... mellesleg túl fiatal is a csávó. Nem tragikus hős, hanem egy idegbeteg állat... akit a kutya se sajnál, bezzeg a könyvben gyakran megsiratom... :cry:

Toujours pur

Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #267028 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
A film és a könyv két különböző műfaj.
Ami a könyvben nagyon jó, az nembiztos, hogy a fimen is olyan jól mutat, és fordítva is igaz.
PJ szvsz van olyan jó rendező, hogy jól megtudja ítélni, hogy mi való, és mi illik a filmbe, és mi az ami kilóg belőle. Oszkár-díjas rendező, de nem valószínű, hogy jó könyvet tudna írni, és ez fordítva is igaz lehet.
Amit látunk a vásznon, az elsődlegesen PJ látásmódja, és ahány ember, annyi féleképpen "látja" magában a könyvet, és ez nagyban, és apróságokban is eltérhet a moziban látottaktól.
Ez a fórum szvsz arra lett kitalálva, hogy beszélgessünk a filmről, és másokkal is megosszuk a gondolatainkat, és ezt meg is tesszük.

Én is (magamban persze) a könyvhöz, és a bennem kialakult első képhez hasonlítom a filmet. Így sokmindenben nem értek egyet, egyes dolgokat hiányolok, másokat meg egyenesen ki nem állhatok. (Samu elküldése :evil: )

De ez nem ösztönöz arra, hogy másokat leszóljak, és fikázzak mert más a véleményük. (ez nem személyre szóló célzás :roll: )

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #266927 Írta: .Elessar király.
Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #266919 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Persze, egy film soha nem lehet olyan, mint a könyv. De az itt lévők többsége szerintem a könyvhöz méri a filmet (lehet hogy ez nem helyes dolog).
Igaz hogy két különb műfaj, de szerintem egy könyvadaptáció akkor lehet igazán sikeres ha minél hűebben (de szép szó :D ) adja vissza a könyvet (amit milliók imádnak). És ha jól vettem észre itt többen is azt rebesgettük (én legalábbis igen :) ), vagy próbáltuk rebesgetni, hogy mi az ami nem eggyezik a könyvvel, mi az ami hiányzik és mi az ami nem úgy lett kidolgozva ahogy elképzeltük stb. Ez szvsz nem konkrétan számonkérés, csupán egyéni vélemények (na ezt megint jól megaszontam :D ). Bocs hogy más nevében is beszéltem, elnézést! :oops:

Estelio: mert nem azt agyja vissza ami valójában történt, vagyis ahogy történt. És mert ez a Tolkien rajongóknak szúrhatja a szemét. Ez is saját vélemény persze. ;)

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #266917 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
És mért hiba az ami különbözik a filmben?
Téma zárolva.
Több
19 éve 4 hónapja #266916 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ecthelion írta:

Estelio írta: én különválasztom a könyvet és a filmet.

Ez mind szép és jó. De ha valakinek nem tetszik egy könyvadaptáció valamely jelenete, nem értem hogy miért ne adhatna neki hangot?! A filmet szvsz csak úgy lehet igazán értékelin ha a könyvhöz méred/hasonlítod, akkor adja ki milyen fantasztikus is, elvégre ez egy könyvadaptáció. ;)
És igen én is imádom a filmeket, ha hiszed ha nem :P

Könyvadaptáció, de nem jó dolog számonkérni a filmen a könyvtől való eltéréseket. Két különböző műfajról van szó.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.058 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére