A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 4 hónapja #213097 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ulmo írta: Elessar: valószínűleg benne lesz (valamiért nekem egy kalózvezér vs Aragorn párbaj is rémlik :roll: ).

Igen, állítólag volt egy PJ-Aragorn párbaj, de kivágták. Hogy a bővítettben benne lesz-e, azt meg meglátjuk. Egyesek előbb, mások később... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #213000 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Összeszedtem, amit a ROTK bővítettről találtam a neten, cikkek, ilyesmi, és megpróbáltam egy reális összesítést írni arról, mik is lesznek a bővítettben. Írtam továbbá a díszdobozos csomagolás tartalmáról is, és van egypár kép. A cikk megtekinthető honlapomon, a Középfölde Könyvtárain, a Hírek rovatban. A cím: tolkien.uw.hu Itt a Középfölde Könyvtáraira kattints.

"Ma már minden út görbe."

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212807 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Na azért már nehogymár! :) :D ;)
Na nézzük Lego halállistáját a 3. részben:
1. Gríma :agree: *
2. Holtak királya :disagree: **
3. PJ király :agree:
4. Orkok tömkelege (kb. 30-40) :agree:
5. Egy egész osztag umbari + egy olifánt :agree:
6. Orkok tömkelege a két BlackGate közt (kb. 600) :agree: :D

Ez úgy összesen 700 :) . Ehhez viszonyítva: kb. 5 mondata van az egész filmben :)

* sikeres mészárlás
** kudarc
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212802 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ilúvatar Gyermeke írta:

Ulmo írta: Elessar: valószínűleg benne lesz (valamiért nekem egy kalózvezér vs Aragorn párbaj is rémlik :roll: ).

Nem Legolas öli meg? :roll: Nekem meg ez rémlik... :wink:

Lehet, talán keverem a dolgot az Aragorn vs Szauron Szája párbajjal. De a legkíváncsibb Gríma halálára leszek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212777 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ulmo írta: Senkit nem akarok feleslegesen izgatni, de lehet, hogy megvan a RotK bővített megjelenési dátuma: 2004. december 10.
Bizonyítékul itt az angol Amazon.co.uk megfelelő oldala:
Klikk ide

Érdekességként csak annyit, hogy az amerikai Amazon.com még nem tud dátumot mondani :roll:

Elessar: valószínűleg benne lesz (valamiért nekem egy kalózvezér vs Aragorn párbaj is rémlik :roll: ). De nemsokára úgyis megtudjuk. Már csak ki kell várni.

Pedig nem egy súlycsoport. Mármnt Aragorn és Pj. Hamar el fog dölni a meccs. :lol:

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212776 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Nem Legolas öli meg? :roll: Nekem meg ez rémlik... :wink:

There is no reality. Only perception.
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212772 Írta: Ulmo
Senkit nem akarok feleslegesen izgatni, de lehet, hogy megvan a RotK bővített megjelenési dátuma: 2004. december 10.
Bizonyítékul itt az angol Amazon.co.uk megfelelő oldala:
Klikk ide

Érdekességként csak annyit, hogy az amerikai Amazon.com még nem tud dátumot mondani :roll:

Elessar: valószínűleg benne lesz (valamiért nekem egy kalózvezér vs Aragorn párbaj is rémlik :roll: ). De nemsokára úgyis megtudjuk. Már csak ki kell várni.
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212711 Írta: .Elessar király.

Sil írta: PJ, az umbari kalóz:
www.warofthering.net/photoforum/ ... photo=4809

Tök jó kép.
Ez is benne lesz abővítettben?

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212668 Írta: Sil
PJ, az umbari kalóz:
www.warofthering.net/photoforum/ ... photo=4809

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212238 Írta: .Elessar király.

Alyr Arkhon írta:

A Szürke Zarándok írta: Ez nem igaz, Faramir nagyon sokat tanult Gandalftól és sokat olvasott a könyvtárban is. A Gyűrű erejét és azt, hogy a Gyűrű mit tett (volna) Boromirral, igenis alapozhatja a hobbitok beszámolójára.

A könyv szerint igen, de a filmből annyi derül ki, hogy Faramir csak bambán nézett, és alig tudott többet mint amit Samu és Frodó elmondott neki.

Meg aztán személyes tapasztalatokra is alapozhat. Hisz ő is megismerte a Gyűrű hatalmát.(a film szerint)

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212205 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

A Szürke Zarándok írta: Ez nem igaz, Faramir nagyon sokat tanult Gandalftól és sokat olvasott a könyvtárban is. A Gyűrű erejét és azt, hogy a Gyűrű mit tett (volna) Boromirral, igenis alapozhatja a hobbitok beszámolójára.

A könyv szerint igen, de a filmből annyi derül ki, hogy Faramir csak bambán nézett, és alig tudott többet mint amit Samu és Frodó elmondott neki.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212142 Írta: A Szürke Zarándok
Ez nem igaz, Faramir nagyon sokat tanult Gandalftól és sokat olvasott a könyvtárban is. A Gyűrű erejét és azt, hogy a Gyűrű mit tett (volna) Boromirral, igenis alapozhatja a hobbitok beszámolójára.

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #212056 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ilúvatar Gyermeke írta: David Wenham (Faramir) újabb interjúja a bővített Király visszatérről: [size=9:1jo2k674](hogy ismét ON legyek... :wink: )[/size]
www.scifi.com/scifiwire/art-main ... 11.35.film

Nagy vonalakban arról van benne szó -többek közt-, hogy lesz egy olyan jelenet, amiben Faramir és Denethor a Gyűrű hatalmáról beszél. Denethor megszidja a fiát, hogy miért nem volt képes elvenni a Gyűrűt (Frodótól). Faramir erre azt válaszolja, hogy "Nem ismered ennek a Gyűrűnek az erejét. Ha Boromir elvette volna, nem ismertél volna rá a saját fiadra."
A másik bővített jelenet: látjuk, hogy az Ispotályban Faramir és Éowyn hogyan kerül közelebb egymáshoz...

A cikk végén meg a meglepő kijelentés: ősszel (Fall- USA-ban) jelenik meg a bővített dvd. Hogy ezt mire alapozzák? Vagy december még ősz náluk? :roll:

Az első beszélgetés nagyonis ismerős, a könyvben Gandalf volt Denethor beszélgetőtársa. Kíváncsi vagyok, Faramir honnan tudott meg hirtelen annyit a Gyűrűről, hisz jóformán csak 2 hobbit szavaira alapozhat...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211810 Írta: Ulmo

gilloth írta: [size=9:sdo0vb5d]Nem akarok kötekedni, mert lényegében 1etértek veletek,Elenath és Ulmo, de azért szvsz elgondolkodtató, 8O h mért volt Thranduil ANNYIRA gyanakvó a törpökkel.... meg Thorin is vele, habár, persze én is ideges lennék, ha idegenek mászkálnának a földemen, és a reménybeli kincset se szívesen osztanám meg mással... :wink: de ha olyan valakivel állok szemben, akire alapból gyanakszom, nem bízom benne, akkor még kevésbé mondanám el a titkom/hinnék a behatolónak, bármit is mond.
De ez csak egy kis szvsz filózás. :oops: [/size]

Ez most OFF lesz, de kérlek titeket, egyelőre hagyjuk ezt a témát.

Nos, Thranduil sinda volt. Az Első Korban Thingol volt a beleriandi sindák királya, a lakhelyét Menegrothot (Doriathban) törpök és tündék együtt építették fel. Amikor Thingolhoz került az egyik Szilmaril, ő bele akarta dolgoztatni a Nauglamír nevezetű törp-ékszerbe (ezt a törpök adták korábban Finrod Felagundnak). A törpök elvégezték a munkát, de meg akarték tartani maguknak az új ékszert, ezért megölték Thingolt. Válaszul a sindák lemészárolták a gyilkosokat. Páran megmenekültek, ezek törp-sereggel tértek vissza, kifosztották Menegrothot, a lakóit megölték. A visszaúton támadt rájuk Beren, a zöld-tündék és az entek serege, akik bosszút álltak Thingol haláláért és Menegroth kirablásáért. Innen származik a tündék és törpök ősi ellentéte. A témáról bővebben a Szilmarilokban lehet olvasni.
ON
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 4 hónapja #211799 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
[size=9:c55c56au]

Ulmo írta:

Gyöngyszem írta:

Elenath Edainme írta: Elvégre viszálykodásuk Gimlivel onnan származik, ha Legolas apja, Thranduil Glóint és társait börtönbe zárta... .

hümm nem onnan hogy a tündék és a törpök alapból nem szimpatizálnak egymással??? :?: :?: :?:

Nem, az ok a fentebbi volt, Glóin és Legolas össze is kaptak miatta Elrond tanácsában. De ennek igazság szerint semmi köze a [/size]RotK-hoz.

[size=9:c55c56au]Nem akarok kötekedni, mert lényegében 1etértek veletek,Elenath és Ulmo, de azért szvsz elgondolkodtató, 8O h mért volt Thranduil ANNYIRA gyanakvó a törpökkel.... meg Thorin is vele, habár, persze én is ideges lennék, ha idegenek mászkálnának a földemen, és a reménybeli kincset se szívesen osztanám meg mással... :wink: de ha olyan valakivel állok szemben, akire alapból gyanakszom, nem bízom benne, akkor még kevésbé mondanám el a titkom/hinnék a behatolónak, bármit is mond.
De ez csak egy kis szvsz filózás. :oops: [/size]
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211792 Írta: A Szürke Zarándok
Vagy a hóesés a 'fall'. :) . Na, én erre a Bilbós topicra gondoltam, ezek szerint akkor még megvan.

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211684 Írta: Ulmo

Ilúvatar Gyermeke írta:
A cikk végén meg a meglepő kijelentés: ősszel (Fall- USA-ban) jelenik meg a bővített dvd. Hogy ezt mire alapozzák? Vagy december még ősz náluk? :roll:

Majd ha a Warner mondja, akkor elhiszem. Addig maradjunk a decembernél.
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211676 Írta: Sil

A Szürke Zarándok írta: Bocsánat, nem néztem meg jól, már tényleg nincsen. De volt egy topic azzal a címmel, hogy "Ki játssza Bilbó szerepét a Hobbit megfilmesítésében", vagy valami ilyesmi. De ezekszerint azt már eltávolították.

Az a topic megvan még, a Szavazások témakörben található. :wink:

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211672 Írta: A Szürke Zarándok
Bocsánat, nem néztem meg jól, már tényleg nincsen. De volt egy topic azzal a címmel, hogy "Ki játssza Bilbó szerepét a Hobbit megfilmesítésében", vagy valami ilyesmi. De ezekszerint azt már eltávolították.

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211653 Írta: Ilúvatar Gyermeke
David Wenham (Faramir) újabb interjúja a bővített Király visszatérről: [size=9:54jxz610](hogy ismét ON legyek... :wink: )[/size]
www.scifi.com/scifiwire/art-main ... 11.35.film

Nagy vonalakban arról van benne szó -többek közt-, hogy lesz egy olyan jelenet, amiben Faramir és Denethor a Gyűrű hatalmáról beszél. Denethor megszidja a fiát, hogy miért nem volt képes elvenni a Gyűrűt (Frodótól). Faramir erre azt válaszolja, hogy "Nem ismered ennek a Gyűrűnek az erejét. Ha Boromir elvette volna, nem ismertél volna rá a saját fiadra."
A másik bővített jelenet: látjuk, hogy az Ispotályban Faramir és Éowyn hogyan kerül közelebb egymáshoz...

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211652 Írta: Ulmo

Ilúvatar Gyermeke írta:

A Szürke Zarándok írta: A Bilbóról van egy topic, ott már sokat beszélgettünk erről.

Lehet, hogy csak én vagyok vaksi, de a "Bilbó" topicot nem találom... :oops:

Mornambarral egyetértek!!! A valákhoz fohászkodom... Elvégre egy tünde mi mást tehetne? :wink:

A Valák (legalábbis az egyik, az itteni topicgazda :) ) az új topicra vonatkozó kérelmet egyelőre jegelik. Ha midnenképpen a Hobbit-fil lenne a téma, ajánlom az Előzetesek, bemutatók topicot. "Bilbó" topic ugyanis tényeg nincs.
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211639 Írta: Ilúvatar Gyermeke

A Szürke Zarándok írta: A Bilbóról van egy topic, ott már sokat beszélgettünk erről.

Lehet, hogy csak én vagyok vaksi, de a "Bilbó" topicot nem találom... :oops:

Mornambarral egyetértek!!! A valákhoz fohászkodom... Elvégre egy tünde mi mást tehetne? :wink:

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211613 Írta: A Szürke Zarándok
A Bilbóról van egy topic, ott már sokat beszélgettünk erről, de nagyon remélem, hogy Gandalfot Sir Ian McKellen játsza majd, és Elrond is marad. De talán még ennél is fontosabb lenne, hogy a Megyét, Hobbitfalvát, Zsáklakot, Völgyzugolyt és az összes helyszínt és díszletet, ami szerepelt a GyU-ban is, tartsák meg. Ennek azonban csak akkor van értelme, ha PJ és ugyanaz a stáb csinálja a filmet. Jó lenne, ha illeszkedne.

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211594 Írta: Mornambar
Akkor lehetne nyitni egy "Hobbit" topicot... vagy túl korai? :)

[size=9:1bqj4rsf](Hmm... topic arról, mi lehet 2006-ban :D )[/size]
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211593 Írta: Ulmo

Gyöngyszem írta:

Elenath Edainme írta: Elvégre viszálykodásuk Gimlivel onnan származik, ha Legolas apja, Thranduil Glóint és társait börtönbe zárta... .

hümm nem onnan hogy a tündék és a törpök alapból nem szimpatizálnak egymással??? :?: :?: :?:

Nem, az ok a fentebbi volt, Glóin és Legolas össze is kaptak miatta Elrond tanácsában. De ennek igazság szerint semmi köze a RotK-hoz.
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211587 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

jo hogy rajongoi.... Elijah ne máááár inkább Ian Holm, vagy akkor más valaki

Gyöngycem (voltam valaha)
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211582 Írta: Fennasiel
Fennasiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az az igazság, hogy én Elijah-t nem tudom Bilbóként elképzelni. Ő Frodó. Talán még ha a FotR elején nem láttuk volna Ian-t 50 éves Bilbóként....

Legolas pedig hmmm...

Elvégre viszálykodásuk Gimlivel onnan származik, ha Legolas apja, Thranduil Glóint és társait börtönbe zárta...

Remélem a LotR-os színészek megmaradnak...

Végülis akik a LotR-ban is szerepelnek, meg a Hobbitban is...
Bilbó, Gandalf, Elrond... nem túl sok... a többi esetleges szereplőnek pedig nincs nagy jelentősége...

Megnyugtattatok, h a poszter csak rajongói...
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211535 Írta: .Elessar király.

Ilúvatar Gyermeke írta:

Mornambar írta: A Hadviselés (elég hülye alapon... :evil: ) azt feltételezi Bilbó és Legolas már korábban is ismerték egymást, hiszen már 2942-ben is találkozhattak a Bakacsin-erdőben... ő mért nincs a stáblistán? :)

Nem is olyan rossz a felvetés!!! :lol: De ez a poszter nem tartalmazza a teljes stáblistát... Tehát még Orli is benne lehet... 8) [size=9:3te41opg]Álmodik a nyomor... :D [/size]Bár Legolas szerepe max az lenne, hogy csúnyán néz az apja trónszéke mögül Thorinékra... :wink:

Én nem emlékszem rá, hogy a Babóban benne lett volna Lego.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211527 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Mornambar írta: A Hadviselés (elég hülye alapon... :evil: ) azt feltételezi Bilbó és Legolas már korábban is ismerték egymást, hiszen már 2942-ben is találkozhattak a Bakacsin-erdőben... ő mért nincs a stáblistán? :)

Nem is olyan rossz a felvetés!!! :lol: De ez a poszter nem tartalmazza a teljes stáblistát... Tehát még Orli is benne lehet... 8) [size=9:320u6adl]Álmodik a nyomor... :D [/size]Bár Legolas szerepe max az lenne, hogy csúnyán néz az apja trónszéke mögül Thorinékra... :wink:

Téma zárolva.
Több
20 éve 4 hónapja #211524 Írta: Mornambar
A Hadviselés (elég hülye alapon... :evil: ) azt feltételezi Bilbó és Legolas már korábban is ismerték egymást, hiszen már 2942-ben is találkozhattak a Bakacsin-erdőben... ő mért nincs a stáblistán? :)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.058 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére