A 3. rész - A király visszatér
- Gödrös Zsombor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Utak találkozása vár,
futok ,a lábam bizsereg-
csak ott lehetnék végre már!
Aztán hová? Ki mondja meg?
:pippin7:
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ulmo írta:
bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges Ez az egyik nagy csalódása a filmnek
Emlékeztek a FotR-re? Mikor ott mutatták Barad-d
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ulmo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
bensedani írta: Szerintetek mik voltak a 3. film legnagyobb hibái?
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.
Samu eddig is tudta, hogy nem ő ette meg Ebben az a katasztrófa, hogy Frodó SOHA nem küldené el Samut.
bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges Ez az egyik nagy csalódása a filmnek
bensedani írta: -Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)
Azért jóval többen voltak a lovasok...De itt nem az a lényeg, hogy hányan voltak, hanem az, hogy Denethor képes a biztos halálba küldeni a fiát. Ez pedig jól kijött.
bensedani írta: -Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak
Na ez nekem is fáj :shake: Tettem is egy megjegyzést a Hadviselés könyvben :evil2:
bensedani írta: -A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.
Ez a könyvben is nagyjából így van. Ami ebben igazán nevetséges, az a "holtak ellepik az olifántot" jelenet. Tisztára, mint a Múmiában a szkarabeuszok...
bensedani írta: Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?
Hidd el, voltak ezeknél is durvább változtatások, de szerencsére még a premier előtt eltűntek a filmből (legalábbis nagyrészt)
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Boro
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.
-Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
-Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)
-Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak
-A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.
Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?
u.i.:Bocs a barokkos körmondatokért, kicsit elragadott a hév.
Bd
- Mornambar
- Nem elérhető
Visszatekintésszerűen max benne lehet...
2. (47) Ebből több kép (orkok, tünde harcosok) az Utolsó Szövetség idején készült, erről a páncélok árulkodnak.
Pár ork pedig móriai.
-tessék voksolni
- Lin
- Nem elérhető
www.hdr-see.de/neue_seite_46.htm
van egy kép a lap közepe felé, ahol az egyik rohani harcos épp cigi szünetet tart. Vagy csak én látom így? ( bocs, a képet külön nem tudtam berakni )
Itt is vannak kimaradtak:
www.hdr-see.de/neue_seite_47.htm
az Arwenesek vajon hová készülhettek eredetileg?
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Iluvatar Gyermeke írta:
Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk...
(Míg élünk remélünk - Iluvatarfi után szabadon )
Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... /
Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg
Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...
Több mint Megyényi érték, mint Gimli megjegyzi, amikor meglátja: ".. hát erről beszélt Gandalf? Mert akkor nem tudta mit ér..."
Egy nagyobb kép kellene, ez túl kicsi, és az a valami egy kicsi fehér piszoknak tűnik...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk...
Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... /
Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg
Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...
There is no reality. Only perception.
- Mornambar
- Nem elérhető
-tessék voksolni
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
2. A lerombolt malmos képek ( katt ide ) eredetileg Galadriel Tükréhez készültek (ennyi lett volna a Megye megtisztítása), de végül a filmbe ennek is egy rövidített verziója került be. A Megye megtisztítása nem lesz benne a bővítettben sem, és le sem forgatták.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Rochgil írta:
igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.
hát ha azt láttad, akkor valószínű ugyanaz lehet a bővítettben is ugyanis az egészet egyszerre forgatták, (mind a hármat) és annak semmi értelme nem lehhe, hogy az első részben készítenek egy lerombolt malmot, majd a harmadikban is egyet.
Szerintem tök ugyanaz, szóval keresd meg;)
SZIG
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.
Én úgy tudtam sehol sem kap helyet.
ha minden igaz azért "gőzölt be" mert kihagyták a kulcsjelenetét a MOZIVÁLTOZATBÓL. és utána mivel összeveszett ezért PJ-vel utána kivágták a többi jelenetét is.
én így tudom.
Alyr Arkhon írta: Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?
Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.
igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rochgil írta: jee
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben
bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom..
Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?
Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Alyr Arkhon írta:
Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.
A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.
jee
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben
bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom..
- Alatar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Alatar írta:
Alyr Arkhon írta:
Alatar írta: Christopher Lee-re gondolok. A bővített változatban sincs benne
Mért, te már láttad a bővítettet?
A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.
Szeretnélek fölvilágosítani egy alapvető tévedésről.
A május 25én megjelent VHS és DVD a film moziváltozatát tartalmazza, nem a bővítettet. A bővített majd valamikor novemner végén, december elején lesz kapható.
Tehát nem láttad a bővítettet, így nem is tudhatod, benne lesz-e.
Ezek szerint az előző részek bővítettjét se láttad...
Szarumán a film szerint Vasudvardban fog meghalni, a Megye megtisztítása meg ahogy van, kimarad, azt le se forgatták.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
Már hogy ne jönne Szarumán halála a Megye megtisztításához?Sil írta: Alatar, Szarumán halála benne lesz a bővítettben. De most hogy jön ez a Megye megtisztításához (már persze azon kívül, hogy Szarumán a könyvben ott hal meg, nem rögtön Vasudvardnál...)?
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.
SZIG
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Iluvatar Gyermeke írta:
Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek...
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből...
Amíg élünk, remélünk...
Voltak olyan képek amiket a New Line titokban akart tartani, s ezek a Megyés képek voltak, még a RotK premier előtt. Nem aakrták, hogy nyilvánvaló legyen, h mindenki túléli.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek...
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből...
Amíg élünk, remélünk...
There is no reality. Only perception.
- Mornambar
- Nem elérhető
Muszáj vmi epilógus, mert így unalmas a vége.
Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
-tessék voksolni
- Ben
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Egyrészt mert nincs kéznél egy hobbit íjász sem, másrészt mert Legolas mindenre nyilaz ami mozog és nem kiabál időben...
Remélem, h lesz epilógus, azt én is hiányoltam. Akkor már inkább szúródjon fel, minthogy elrűnik a levegőben... Hogy nézne már ki?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.