- Köszönetek: 2
LEP 2004.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A Bilbóval való párhuzam szerintem is nehezen tartható fenn, de lehet, hogy nem is olyan lényeges... Lehet, hogy egyszerűen Tolkien Születésnapnak, vagy Tolkien Napnak kellene nevezni...
Lamorak egyébként javasolta, hogy a rendezvény koncepciója legyen a "Hogyan olvassunk Tolkien műveket" (Hogyan nézzük, játsszuk, élvezzük a művekből készült adaptációkat?)
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Fio: Az eléggé a Cross Borns-hoz kötődik, hogy venné ki magát CB-koncert nélkül?
Egyébként az Arcok Álruhában-nak van egy kész színdarabja, amivel fel szoktak lépni (a CB nélkül is), egy jelmezes, zenés előadás, ami a Kalandozások...-ra épül. Minimális anyagi ráfordítást jelentene a részünkről, mint már említettem.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Fio
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
- Gandalf
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
szóval valami viszonylag ismert dolog kell idézetnek is.. (lehet az Tolkien egy mondása is vagy akármi) Vagy ha a Gyubol nem akkor max a Szilből lehetne idézetet venni.. Mert ha olyan idézetet veszünk amit nagyon kevsen ismernek az nagyon nem lesz jo. (szerintem!) De idézet előtt a rendezvény NEVÉT kellene kitalálni.. Szerintem ez fontosabb.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Sil
- Nem elérhető
Hát úgy, mint a Ring Con 2003, meg a Fed Con 8... Szvsz semmi gond a számozással (csak utána szokták rakni, nem elé).Melyanna írta: Rabyn, asszem igazad van... Hogy nézne ki, mondjuk az, hogy XIX. Rég Várt Ünnepély... :hein: :nono:
Tears unnumbered
- Melian
- Nem elérhető
Rabyn írta: De gondolj bele a régvárt ünnepély II.. Hogy nézne már ki? Mint egy film második része.. Amiről már a sokadik bőrt huzzák le (mint a terminátor, meg az ilyen filmek)
Valami olyan cím kell ami mögé nem kell majd mindig egy számot rakni..
Rabyn, asszem igazad van... Hogy nézne ki, mondjuk az, hogy XIX. Rég Várt Ünnepély... :hein: :nono:
Hiro hyn hídh ab 'wanath.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Léli
- Nem elérhető
Névnek meg: "Van, mi arany, bár nem fénylik..."
Érdekes cím lenne, tudom, de ugyanakkor ez sok "mögöttes tartalommal" bírhat. Aki nem olvasta a könyvet, az ugyan nem tudhatja, hogy honnan való (sőt csak úgy önmagában olvasva tán rá sem jön, hogy GyU), de még azoknak is felkelti a figyelmét!
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Rabyn
- Nem elérhető
Valami olyan cím kell ami mögé nem kell majd mindig egy számot rakni..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Melian
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Gandalf írta: Frodó a könyv szerint minden évben megünnepelte Bilbó szülinapját, s "mázsa-lakomának" hívta a rendezvényt ("Hundred-weight Feast"), legalább is a 112. születésnapot...
Naná, mivel a sajátja is akkor volt...
Egyébként a mázsa-lakoma szerintem sem jó, mert nem lakoma, és különben is, aki nem olvasta a könyvet, annak magas, lesz, hogy mit magyarázunk itt, hogy egy évvel később így meg úgy, meg mit tudom én... Szvsz Tolkien-nap vagy Tolkien Születésnapja vagy ilyesmi... De szvsz a II.Rég Várt Ünnepély sem rossz...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sil
- Nem elérhető
Egyébként nem hiszem, hogy a látogatók olyat gondolnának, hogy "még egy bőrt húzunk le róla", mivel az összes külsős látogató, akivel beszéltem, azt kérdezte a LEP után, hogy "ugye lesz jövőre is?"...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Szvsz a Rég Várt Ünnepély 2. tökéletesen megfelelne, hiszen akkor legalább van mihez kötni (ha ezt a rendezvényt évente megrendezzük, nem változtathatjuk évenként a nevét)... Vagy egyszerűen legyen Tolkien-nap...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Ne legyen a rendezvény neve Egy Rég Várt Ünnepély, mert az csak egyszeri, a 111. szülinapra vonatkozott. A LEP-et tekintsük "munkacímnek"!
Frodó a könyv szerint minden évben megünnepelte Bilbó szülinapját, s "mázsa-lakomának" hívta a rendezvényt ("Hundred-weight Feast"), legalább is a 112. születésnapot... Talán nekünk is valami hasonlót kellene...
- Laurelen
- Nem elérhető
a díjakhoz: nagyobb díjként szerintem pl egy Evenstar medál vagy hasonlók jók lennének.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Rabyn
- Nem elérhető
- Merras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Beleg Cúthalion írta:
Ha osszejon vele az interju, akarjatok hogy meghivjuk a LEP 2004 -re?
Valszeg eleg elfoglalt, de egy probat meger. Ha gondoljatok hogy tudnank ot fogadni, akkor meghivjuk szemelyesen, csak mondjatok mi legyen.
Ebben az esetben viszont nagyon szinvonalas rendezvenyt kell szervezni.
Beleg
Ave!
Ha jól emléxem, novembernben van a RingCon. Az annyit jelent, hogy ha akkor hívjátok meg, baromi kevés idő marad a szponzorok összevadászására, sőt, annál is kevesebb...
LEP2004-re szvsz nem szerencsés novemberben hívni díszvendéget. Én amondó vagyok, hogy kérdezzétek meg, lenne-e kedve valamikor jönni, és ha igen, milyen feltételekkel. És akkor lehet tartogatni későbbre - akár a LEP2005-re, akár egy évközbeni MTT-s nagyrendezvényt szervezni köré, akár az Átjáró Napokra vagy a HungaroConra (hogy haza is beszéljek egy picit )
RingConon még nem voltam, de FedConon már igen (a RingCont meg ugyanaz a bagázs szervezni), jó buli. Nyilván lesz autogramm session-je a csávónak, ott meg lehet kérdezni, hogy van-e kedve egy interjúra. Anno egy Babylon 5-ös színésszel készítettem úgy interjút, hogy az autogrammosztás közben megdumáltuk, hogy a bárban sörözünk egyet, és közben ad interjút
Az uccsó mondatra reagálva:
Akkor is színvonalas rendezvényt kell szervezni, ha nem jön díszvendég!!!
Live long and prosper!
- Laurelen
- Nem elérhető
tünde és megyei időszámítást és Középföldével és Tolkiennek kapcsolatos infokat pedig mindenképp érdemes lenne belerakni!!
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Léli
- Nem elérhető
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
Az idei képzőművészeti pályázat legjobb munkáiból kiadhatnánk egy 2004. évi naptárt.
benne lehetnének a tünde és megyei időszámítási rendszerek, a legfontosabb Tolkien-nel kapcsolatos és a Középföldi események. Meg sok-sok kép...
Mit szóltok hozzá?
- Melian
- Nem elérhető
Feladatot kaptam... Amihez a következőre lenne szükségem: megvannak-e valamelyikőtöknek a tavalyi (bocs, idei!) LEP-ről sajtóban megjelent ilyen-olyan hírek, cikkek, stb? (Nem annyira a netesre gondolok, mert abban a jó öreg Google mester segít , hanem az írott médiára, esetleg TV-kre, rádióadókra).
Előre is köszönöm a priviket vagy a Melian@estmail.hu -ra érkező leveleket...
Melian Öve óvjon Benneteket!
Ps. Sil, cool az új aláírásod! Kedvenc dalaim (+szövegeim) egyike! (De azért nálam Rhapsody az ÁSZ - Fabio... hmmm... )
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Ha osszejon vele az interju, akarjatok hogy meghivjuk a LEP 2004 -re?
Valszeg eleg elfoglalt, de egy probat meger. Ha gondoljatok hogy tudnank ot fogadni, akkor meghivjuk szemelyesen, csak mondjatok mi legyen.
Ebben az esetben viszont nagyon szinvonalas rendezvenyt kell szervezni.
Ja es ha kulfoldieket hivunk, akkor valahogy gondoskodni kene a tolmacsolasrol, vagy hogy angol nyelvu eloadasok-kerekasztal beszlegetesek is legyenek.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Sil
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
Akkor koncentrálunk a két festőre, és az angolokra (mondjuk a két Sir Ian valamelyikére). Mindenesetre a dolog úgyis csak akkor bír összejönni, ha találunk egy olyan szponzort, aki a rendezvény normál költségvetésén kívül állja a meghívottak több százezer Ft-os plusz költségét is (sajnos ugyanez vonatkozik a filmrelikviák kiállítására is...)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.