Thingol - Ötletek

Több
20 éve 7 hónapja #203887 Írta: csudi
csudi válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek

Erda niire (Area) írta: sorry, but I nem tudok ennyire angolul.

Akkor csak az alapok:

The Elves had formulated rules or principles for the shaping of heraldic devices, which can be summarized in the following way:
    Devices for males were placed within a lozenge.
    Devices for females were placed within a circle.
    Devices for families, houses or countries were placed within a square.
The rank of the owner was shown by the number of "points" reaching the outer rim of the device (see below). Four points signified a prince, six to eight signified a king. The oldest of the Elven kings, like Finwe, could sometimes have as many as 16 points.

A tündék szabályokat alkottak a címereik megalkotásához, amit így lehetne összegezni:
    A férfiak címere rombusz alakú
    A nők címere kör alakú
    Családok, nemzetségek, országok címere nyégyzet alakú.
A címer tulajdonosának rangját az mutatja, hogy hány pontban érintkezik a belső ábra az alakzat szélével. 4 pont egy herceget, 6-8 pont királyt jelent. A tünde királyok legidősebbjei, mint Finwe, akár 16 ponttal is rendelkezhettek.

A fentiek alapján, mivel mi Thingol népe vagyunk, Thingol címeréből kiinduló mintát kell, hogy alkossunk egy négyzetben... Persze ez csak javaslat, ha követni akarjuk Tolkien útmutatásait.[/list]

Erda niire (Area) írta: A tar.hu azt ígérte, hogy holnapra jó lesz a link. Ha nem, akkor... :twisted:

Akkor légyszi küldd el emailben, hogy mit alkottál!!! Nagyon szeretem az ilyesmit! (Függetlenül attól, hogy szabályos-e vagy sem.) :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203848 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek
A tar az nagyon vacak ...
megbizhatatlan ...
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203838 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek
sorry, but I nem tudok ennyire angolul. :roll: :oops: Tudom, hogy ez nem szabályos (mert rám nem vonatkoznak a szabályok 8)) , de a kettő összekeveréséből ez lett. A tar.hu azt ígérte, hogy holnapra jó lesz a link. Ha nem, akkor... :twisted:

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203828 Írta: csudi

Erda niire (Area) írta: van egy kicsit más témám, a címer. Nekem van itt egy váztalom, ami úgy született, hogy a Kincső által belinkelt oldalból leszedtem Thongol, és Melian címerét, és összevontam. A színek kicsit bénák, a link meg nem mindig müxik, de ez csak egy vázlat. A barna mindenhol a krémszínt hivatott helyettesíteni, és amit üresen hagytam, az fehér lenne. [size=9:3554fdqm](a középső csillag mögött a háttér világoskék, és krém.)[/size]

Itt vannak leirva a szabalyok: www.forodrim.org/gobennas/heraldry/heraldry.htm Thingole (Elwe) es Melianne is eleg bonyolult.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203827 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek

csudi írta: Ja, most sem akar mukszeni.... :-(

Wazz, pedig már kíváncsi voltam! Milendoria már mutatta egy ötletét, nekem az is teccik, nyolcágú csillag...Milendoria, valahogy linkeld be!!!!!!
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203782 Írta: csudi
Ja, most sem akar mukszeni.... :-(
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203776 Írta: Erda niire (Area)
van egy kicsit más témám, a címer. Nekem van itt egy váztalom, ami úgy született, hogy a Kincső által belinkelt oldalból leszedtem Thongol, és Melian címerét, és összevontam. A színek kicsit bénák, a link meg nem mindig müxik, de ez csak egy vázlat. A barna mindenhol a krémszínt hivatott helyettesíteni, és amit üresen hagytam, az fehér lenne. [size=9:p1nwkn5r](a középső csillag mögött a háttér világoskék, és krém.)[/size]

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203762 Írta: csudi
Tavaly en tunde voltam, es halal komolyra vettuk az eloadast. Tanccal, hegeduvel, enekkel, mecsessel, emelkedett hangulattal. Nagyon szep es emlekezetes volt. Pont ezert en most poenosra vennem. Sokkal tobb otletem van. Ha komolyra vesszuk, ugy erzem nem lehet majd hibazni, azaz lehet, de nem jol jon ki. Na... ertitek.

[csudi.nevetnivagyik]
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203696 Írta: Erda niire (Area)
Tegnap én sem gondoltam komolyan a parókát, kicsit durva lenne.
Szerintem mind a kettő előadás jó lenne, de nem hiszem, hogy más csinálna rajtunk kívül humoros előadást egy vacsorából. Bár ahol Alyr van, ott el tudom képzelni. :P

Ha komolyra vesszük a figurát, akkor zenének tudom ajánlani a GyU I. Lothlorien, és az Anírion, a GyU II. Evenstar, és a Breath if Life c. számokat

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203675 Írta: Suhifarok
Háááát, ha most télleg komolyan gondolják a fejbecsapósdit, akkor épp a kettő keveréke lesz, tök nyugisan és hangulatosan indul, aztán hirtelen átcsap paródiába....
Egyébként meg mi ez a bocs, hogy belepofátlankodom?! :) Te is a csapat tagja vagy!!! Úgyhogy üdv!!!!!!! :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203674 Írta: Ladislas
Ladislas válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek
Sorry, hogy belepofátlankodom, de tényleg azt kéne eldönteni, hogy humorosat, vagy méltóságteljeset csinálunk :roll: . A humoros egyszerűbb, nem kell annyi dolog, a méltóságteljeshez már kell zene, megfelő tálalás, esetleg, díszletek, jelmezek, gyertyák, köszöntőbeszéd...stb. mindenképp komolyabb, és nagyobb kihívás. Szóval elsőnek a hangulatot kéne megválasztani, mert a kettő keverése nem biztos, hogy jó. Vagy csináljunk belőle egetverő paródiát :twisted: , vagy művészi látomást 8) ...

Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!! :evil:
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203668 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Thingol - Ötletek
Héhéhé!
Csak viccnek szántam!
Ha mindent komolyan vesztek, mire Brisa viszajön, már egy vígjáték kelleős közepébe csöppen, aztán nekem harapja le a fejem, hogy én kezdtem :lol: ...ha belegondolok, ez enm is vicces... :?

Szerénytelen véleményem szerint bőven elég poén lenne a fejbevágás, s Melian válasza. A kaját meg nem hagyom elbagetizálni, pláne ha én készítem :twisted:

...aztán lenyilazza a pincért (pincért?), aki nem friss tobozt vagy mi az orkot hoz...

Egyzerűen csak becipeli, megmutatja, aztál lerakja a ruha - fegyver-, és megunt kistestvér-raktárban... :roll:

Kistestvérről jut eszembe!
A két kistüncnek is kellene valami aranyos szerep! Képzeljétek el őket, ahogy belibegnek tüncnek öltözve, mindenki zabálja majd őket (mármint nem úgy értem!!!!)

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203652 Írta: Erda niire (Area)
nekem olyan diszkóparókából van arany meg kék (az arany jó lenne Galadrielnek, a kék meg.... :twisted: )

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203651 Írta: Suhifarok

Csele írta: Pedig őt elég egyértelműen lehetne jelezni: egy nagy íjjat valamelyik srácnak a kezébe nyomunk

...aztán lenyilazza a pincért (pincért?), aki nem friss tobozt vagy mi az orkot hoz...
De most télleg ennyire el fogjuk viccelni a dolgot? :D (igen, igen!! :D Vagy nem? :roll: )
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203650 Írta: Csele
Tééélleg! Szegény Beleg!!!! Pedig őt elég egyértelműen lehetne jelezni: egy nagy íjjat valamelyik srácnak a kezébe nyomunk, aztán mindenki tudja, ki az!
Celeborn ezüst-hajához láttam egy tök jó parókát: olyan 70-es évekbeli diszkós fénylős bigyó. Mindeki halálra röhögné magát! :lol: [size=9:t5kwcqzw]najó, ez már tényleg csak vicc volt...[/size]

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203648 Írta: Erda niire (Area)
A neves tündék jó ötlet, de na haggyuk má ki Beleget! :D

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203642 Írta: Suhifarok
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Iiiiiigen vágja hozzá a...mit is? ja a poharat mer nem friss az az izé!!!!!
De a thingolos "fogadóbizottság" by Csele is legyen benne, az télleg hangulatos lenne!
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203639 Írta: Erda niire (Area)
Szerintem legyen komoly, és ünnepélyes, de legyen benne egy kicsi humor is, hogy felrázzuk néha a közönséget.

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203636 Írta: Csele

Erda niire (Area) írta: [size=9:1mxbqgsb]Nekem az újabb kiadásban van bent. a Megy a Gyűrű vándorútra részben:
"Fritó némiképp kiábrándultan vette szemügyre az elébe tolt tányért: pár szem földimogyoró, egy-két fenyőtoboz és egy marék föld sötétlett rajta mindössze."[/size]

Ja! Gyűrűkúra!!!!!! Én azt nem olvastam. Én a szabvály Gyűrűk Urűra gondoltam! Jáj!

Azért jó forrás lehet az is, ha poénos vcsit akarunk csinálni.
Bár itt jegyzem meg, hogy elég tündétlen lesz, ha sok poénnal rakodjuk meg. (de legalább nem lesz uncsi!)
Szóval még az elején el kellene dönteni, hogy amolyan komoly-méltóságteljes vagy egy jópofa bulit csapunk!

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203635 Írta: Erda niire (Area)
[size=9:2eqwd91q]Nekem az újabb kiadásban van bent. a Megy a Gyűrű vándorútra részben:
"Fritó némiképp kiábrándultan vette szemügyre az elébe tolt tányért: pár szem földimogyoró, egy-két fenyőtoboz és egy marék föld sötétlett rajta mindössze."[/size]

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203632 Írta: Csele

Úgy folytatódhatna, hogy az egyik tünde észreveszi, hogy nem friss, és egyik poharat a felszolgáló fejéhez vágja. Na, milyen?

:lol: :lol:
Tetszik!

A toboz és a falevél Völgyzugolyban volt

Nane! Ugyanazt a könyvet olvatuk? Ott ilyen nincs is!

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203631 Írta: Erda niire (Area)
jaj, megindult az ötletgyár!
Úgy folytatódhatna, hogy az egyik tünde észreveszi, hogy nem friss, és egyik poharat a felszolgáló fejéhez vágja. Na, milyen?

A toboz és a falevél Völgyzugolyban volt

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203628 Írta: Csele

A finom kaják közé becsúsztathatnánk pár erdőtünde ínyencséget, mint pl. toboz, és falevél (Gyűrűkúrából kiindulva)

Én ilyenre nem emlékszem. Hol van ez? Lórienben?

A lembas lehetne úgy, hogy nem "frissen sült", hanem mondjuk épp akkor érkezik vissza pár futár, és azoknak a maradékát tálalják, hiszen megörzi a frisseségét.

Ezen mindeki kidőlne a röhögéstől :lol:
Szerintem nem baj, ha nem olyan friss, tea mellé a száraz keksz is megy.

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203624 Írta: Erda niire (Area)
Lembas jóóóó! Jöhet!!!!
Akkor van is pár egy ötletem.
:arrow: A finom kaják közé becsúsztathatnánk pár erdőtünde ínyencséget, mint pl. toboz, és falevél (Gyűrűkúrából kiindulva)
:arrow: A lembas lehetne úgy, hogy nem "frissen sült", hanem mondjuk épp akkor érkezik vissza pár futár, és azoknak a maradékát tálalják, hiszen megörzi a frisseségét. :) Tudom, nem nagy ötletek, de tőlem ennyire telik. :roll:

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203585 Írta: Csele
Nekem a vendéglátás (félig) a szakterületem, tehát ez mozgatta meg a fantáziámat:
Eddigi öteleteim:

(Suhi, lehet, hogy Túrin egy legendából ismeri a fejbekólintást?)

Én is éppen azon gondolkodtam, hogyan lehetne megoldani.
Saját ötlet: Valaki fejbevág valakit, erre Melian: "Van egy olyan érzésem, hogy ez nem az utolós alkalom...".

Mégegy ötlet a vendéglátáshoz: meg lehetne úgy csinálni, hogy ez egy igazi királyi vendégég legyen: asztalfőnél Thingol és Melian (ha nagyon poénosra akarjuk venni, itt is lehetne: Melian mindenre figyelmezteti a királyt, de ő semmire sem hallgat és megjárja), meg persze Lúthien, hogyishivják a dalnokot?, Celeborn és Galadriel is itt élt. Szóval lenne egy szép vendégfogadó társaságunk.
Doriathi menü összeállításán is lehetne gondolkodni (gyümülcstea?).

S most főzőcskézés közben jöttem rá, hogy nekem van LEMBAS-receptem! Még nem próbáltam ki, mert nemrég szedtem le a netről, de jővő hétvégére végre letudom a vizsgáimat, s csak a táborral kell foglalkoznom! *dejólennemár*

Arra gondoltam, hogy a gyömölcstea/miruvor (Suhi, az nem völgyzugolyi? Bár lehet, hogy doriathi őseitől tanulta Elrond a receptet) mellé egy kis keksznyi lembast is adhatnánk.
Az elkészítésére is van két verzióm:
1, ott csináljuk meg: ehhez tudni kellene, hogy van-e annyi főlős alapanyag a számunkra betervezve)
2, pár konyhatünc csapattársammal együtt összefogunk,s mindenki csinál otthon mondjuk 20 darabot (így 7 ember kellene, ha az egész tábort vendégül látjuk), ami egy kisebb tepsinyi adag, s ha a recept nem hazudik, akkor az eredetihez hasonlóan ez is tartós,s eláll addig.

Ha tetszik az ötlet, én a táborig elvállalom, hogy kikísérletezem, hogy mennyire jó a recept, s hogy mennyi alapanyag/költséggel járna az elkészítése.

Lenne már tábor! Suhiról teljesen átragadt rám ez a kergült jókedv!

Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #203574 Írta: kriszana
Thingol - Ötletek téma létrehozva kriszana által
Tábori ötletbörze Thingol Népének

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.211 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére