Thingol - Ötletek
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tudok gyöngyöt fűzni/szőni (sőt, álomfogót is tudok belőle csinálni), varrok egy kicsit, festek minden mennyiségben, egész jól rajzolok (lást Keratív szekció-Képzőművészet), és szívesen csinálok minden extrémebb dolgot (faragás, szobrászat, agyagozás, rézkarc...). Szal, mindenben benne vagyok, ami két kezű munkával, és maszattal jár.
A színekkel kapcs milyen ötlet az acélkék? Mondjuk az a szürkétől nem nagyon üt el....
Ja, és a szegést meg lehet csinálni kézzel is, és ha színes cérnával csináljuk mutatós! Mondjuk az tuti, hogy több idő...
'Is there anybody out there?'
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Artemisz
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Köszönöm, lánykák, a segítséget, főleg hogy hímezek is....
Pussz!
Csele, ez a foltvarrás nagyon klasszul hangzik! 8O
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Kincső
- Nem elérhető
Csele írta: Permi tud hímezni, csak rahedli messze lakom. (majdnem Velemnél)
Himzésben én még mindig egy zászlón goldolkodom.
Mit szólnátok egy Melian zászlóhoz foltvarrással? Anyu szerint meg lehetne csinálni. (csak nemtom hogyan festene)
Hm... és ha elküldöm postán ajánlottan és netán express is?
- Csele
- Nem elérhető
Himzésben én még mindig egy zászlón goldolkodom.
Mit szólnátok egy Melian zászlóhoz foltvarrással? Anyu szerint meg lehetne csinálni. (csak nemtom hogyan festene)
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Kincső
- Nem elérhető
Kiszámoltam, a kószakendő 15*80 cm-s, tehát a biztonság kedvéért 30 embernek vennék anyagot, az 450*80 cm (a hossza persze attól is függ milyet kapok). Gőzöm sincs, mennyibe kerül, de fizetem én, most van pénzem, csak ha valamiért nagyon drága lenne akkor kérem a segítségeteket. És persze szürke alap, azt álmodjuk még meg, milyen színnel legyen a hímzés? Nekem elég sokféle fonalam van, de ha lehet azért annyira ne extrém színt mint a hupilila
Később: Rózsa/anyu most mondta, hogy lehet hogy van itthon valamilyen szürke anyag, jó lenne ha jó lenne.
Még később: igen, megvan az az anyag!!! :hello:
Valaki hímez még rajtam és Artemiszen kívül? Mert akkor meg kéne beszélni, hogy jut el az anyag hozzá...
A minta: Tengwar Sindarinnal készítettem egy Thingol feliratot, és Wordben 150-es betűmérettel nyomtattam ki. Ez pont ideális méret.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Gyöngyfűzni én is tudok, szóval ha, esetleg, talán, nem bánjátok, *nagyonszépennézekArtemiszreésSuhirafelváltva*, én is segíthetnék? (tényleg csak ha nem gond, vagy ilyesmi, és bocsi ha bekavarok, nyugodtan állítsatok le )
A hímzéshez gratula Kincső, nekem nagyon tetszik az ötlet, és örülök neki hogy ilyen kreatívak vagyunk/vagytok.
Nagyhirtelenjébe most ennyi. Aztán csak ügyesen, tünceim!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Kincső
- Nem elérhető
Szerintem Artemisz nem akart megbántani.
Tök ügyi vagy, egy csomó olyat tudsz amit pl. én se és szvsz manapság elég sok lány nem! [size=9:3lbo0pla](Pl. gyöngyötszőni nem tudok, meg faragni se, meg horgolni se, kötni azt most tanulok a nagymamámtól, a rajzolást inkább hagyjuk...)[/size]
Szvsz tök jó hogy vannak még ilyen emberkék manapság, akik ennyi mindent tudnak, pláne ha fiúk! És gondolom ha tudod, akkor szereted is!
Ha másra nem, hát arra jó volt Artemisz kérdése, hogy megtudjuk mindezt Rólad, ha már magadtól nem árultad el...
- Csele
- Nem elérhető
:hello: Permi nagyon-nagyon szeret ajándékot kapni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vazz! Én titokban akartam tartani, hogy SUHIVAL KÉSZÍTÜNK NYAKLÁNCOT MINDEN CSAPATTAGNAK, de most már elmondom, ne fáradj fölöslegesen, Ladis!
[size=9:3kwggvwi]Adni is![/size]
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Meglepő dolgot kell közölnöm veled... tudok gyöngyötfűzni! Sőőőőt! Még gyöngyöt szőni is tudok, és csomózni-mindenfélét-, és horgolni, kötni, varni, rajzolni, agyagozni, faragni....stb.
És folytathatnám a sort még hosszú ideig... NEM TOM MIÉRT KELL ÁLTALÁNOSÍTANI? HOGY A PASIK NEM TUDNAK SEMMIT!
u.i: még főzni is tok!!!!
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Kincső
- Nem elérhető
Amúgy arra próbáltam célozni, hogy az ő fémmedálos ötletét kombinálhatnátok a gyöngyfűzött nyaklánccal, ha nem lett volna világos...
[size=9:3ut8p0hz]u.i.: ha már Erenya lettél igazán elküldhetnél már valamit olvasásra abból a híres regényedből... [/size]
- Artemisz
- Nem elérhető
A hímzésnél pedig számíthatsz rám, Thilanna!
Ladis tud gyöngyöt fűzni?? :hein:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Kincső
- Nem elérhető
Artemisz: rád számítanék a "szalag"-hímzésben is, ha csináljuk! (Azért idézőjelben mert szalagnál "kicsit" vastagabb...)
Area: a selyem ly, de amúgy köszi a felajánlást a csapat nevében...
Akinek van valami tüncös ruhája, mindenképp hozza el!
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Aranna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Ja, és újra a témába vágok: átnéztem a cuccaim, és színjátszásra fel tudok ajánlani:
- hegyes füleket papírból
- selyemsálakat (kék, fehér, bronz)
- gyöngy ékszereket (saját kezű)
- varró, festő, rajzoló tudományom
tudom, hülye kérdés, de mi kell?
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Artemisz
- Nem elérhető
Hééééééé!!!!Ladislas írta: Üdv!
Arra gondoltam, hogy úgyis unatkozom, szóval csinálnék minden tagnak egy medált fémből, esetleg "kővel", v. gyöngyel. Persze csak, ha akarjátok... Nem tudja valki, hogy van-e valamilyen jelkép amit hordtak, tehát meg van e szabva, vagy fantáziám alapján készítsem? Mind 1! Elkészítem, aztán megmutatom a tervet...
ÁLLJ!! :closed: :closed:
Vazz! Én titokban akartam tartani, hogy SUHIVAL KÉSZÍTÜNK NYAKLÁNCOT MINDEN CSAPATTAGNAK, de most már elmondom, ne fáradj fölöslegesen, Ladis!
Köccee..
Ami a címert illeti, nálam 1értelműen az utolsó a nyerő!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- sebcsaba
- Nem elérhető
De sajnos kézügyesség tekintetében ne vegyetek számításba, legfeljebb gyöngyfűzésben tudok kontárkodni.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Kincső
- Nem elérhető
Sil a Kérdések topicban írta: Hát, ha jól emlékszem, a tündék eléggé szerették az ékszereket (különösen a noldák), és nagyon változatos formában viselték. (Mondjuk piercing és tetkó kizárva, szvsz, az inkább az orkokra lehet jellemző...) Egy fontos tudnivaló van: igen ritkán használtak aranyat, inkább mithrilt vagy ezüstöt...
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Arra gondoltam, hogy úgyis unatkozom, szóval csinálnék minden tagnak egy medált fémből, esetleg "kővel", v. gyöngyel. Persze csak, ha akarjátok... Nem tudja valki, hogy van-e valamilyen jelkép amit hordtak, tehát meg van e szabva, vagy fantáziám alapján készítsem? Mind 1! Elkészítem, aztán megmutatom a tervet...
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Kincső
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Kívánság szerint, átmenetek nélkül:
www.tolkien.hu/mtttabor2004/thingolnepe5.jpg
Egyébként talán az átmenetes verzió sem okoz feltétlenül gondot, nagy méretben, zászlóra festve, ezüst szint is felhasználva szépen megcsinálható. A polóra pedig lehet felvasalható matricát is lehet csináltatni. Egy-két száz forint darabja...
A "Th" betűt bele lehetne éppen tenni, de nem javaslom: a tünde heraldika nem ismer olyan esetet, amikor a címerbe betűket is helyeztek volna. (Ez csak az embereknél fordult elő néhány harmadkori esetben.)
Köszi!
Nyilván amennyire tudjuk megcsináljuk minél átmenetesebbre és szebbre, csak arra próbáltam célozni hogy ugyanolyat biztos nem tudunk csinálni. De nekem ez is nagyon tecc. :itscool: De Areáé is, csak el kell forgatni.
(E-mailt megkaptad?)
Szerintem nem kell th...
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
www.tolkien.hu/mtttabor2004/thingolnepe5.jpg
Egyébként talán az átmenetes verzió sem okoz feltétlenül gondot, nagy méretben, zászlóra festve, ezüst szint is felhasználva szépen megcsinálható. A polóra pedig lehet felvasalható matricát is lehet csináltatni. Egy-két száz forint darabja...
A "Th" betűt bele lehetne éppen tenni, de nem javaslom: a tünde heraldika nem ismer olyan esetet, amikor a címerbe betűket is helyeztek volna. (Ez csak az embereknél fordult elő néhány harmadkori esetben.)
- Kincső
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: Suhi: hímezni én sem tudok, de van keresztszemes varrás, gomblein (félkereszt), vagy egyszerű kitöltősdi. Mind nagyon könnyű.
Szvsz a keresztszemes hímzés is hímzés A gombleint nem ismerem. Én se tudok kivétel nélkül mindent, de amit tudok olyat fogok.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Suhifarok írta: Kincső: igen, helyeseljük!!!
Jónna...szal nekem teccik az ötlet, sőt....de wazz, megint csak a szám jár, mer nem tok hímezni...
Nyugi, Suhi, valamit biztos te is tudsz amit más nem.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.