Thingol - Ötletek
- Suhifarok
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Milendoria írta: Brisa, egy kérdés. Nem mintha olyan nagy haspók lennék, de mi mikor eszünk?
Jajjjj, Teeeeee!!!!!
Hm....amúgy ez jó kérdés!!
Hé!! Mi két óráig nyálcsorgatva nézzük, ahogy a többiek falatoznak?! Mamiiii, azt neeee!!!
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Brisa írta: A népetetésről: úgy néz ki, menzaszerűen lesz mogoldva: azaz sorba állás, tálca, adagolt kaja stb. Nincsenek turnusok, a nép folyamatosan eszik 2 (!) órán keresztül. Nem kell terítenünk sem. Tehát valami olyat kell kitalálni, ami KÉT órán keresztül szórakoztatja az éppen étkező embereket, miközben a jövés-menés folymatos lesz...
Brisa, egy kérdés. Nem mintha olyan nagy haspók lennék, de mi mikor eszünk? (Bocsánaz, de most az egoistábbik felem szólt belőlem )
Erda: A kajához mindenképpen jó lenne, ha átneveznénk szvsz, mert hogy is néz ki, ha minden körítés csodás, de zöldborsófőzeléket eszünk?
Artemisz: Élsz még, tünc? Szeretném kérni, hogy értesíts minket Suhival, hogy most mi lesz a fűzéssel! Legalább a sablont küldd el! Vagy egy privit!
A tánc szvsz nem jó ötlet, mert nem tudom h evés közben mennyire fogják értékelni (már akit érdekel...)
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!szerintem jó, ha a társaság 1/5-ét fogjuk érdekelni. De mi kitartunk!
Majd mondogatjuk magunkban: A remény hal meg utoljára, a remény hal meg utoljára....
Ha az egyesével kiszolgálós módszert választjuk, akkor az lenne a jó, ha kis csoportokban jönnének az emberek, és nem 140-en egyszerre. Egyébként ehez van egy jó ötletem, el lehetne nevezni a kajákat valami tündeszerűségre. (pl. a vegás kaját Lórien gyümölcsei, vagy a húst Orome zsákmányának....), de ez csak ötlet..
[size=9:mohp8o4n](ja, és halkan megjegyzem, hogy készen vannak a fülek... 25 párat csináltam (egy van nekem, az volt a sablon). Csak rajzlap keménységű kartonból tudtam megcsinálni, mert elég nagy felület ennyi fül, és nem lett olyan erős, de remélem azért megteszi... )[/size]
'Is there anybody out there?'
- Artemisz
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kösz..Ankalimon írta: Nekem Artemisz himnusz változata nagyon tetszik. Van hozzá dallam is?
Igen, van!
A hímzés télleg remek 5let... szvsz...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ringbearer
- Nem elérhető
Brisa írta: Erda, csináld a füleket.
No, a következő a helyzet:
A pólókra a táborba kerül fel a címer. Ankalimon megtudta, hogy egyszerűbb a címert egy kis anyagra ráhímeztetni, amit aztán majd felvarrunk a pólóinkra Velemben. De a hímeztetés pénzbe kerül! Ha a festés mellett maradunk, akkor nincs plusz költség. Azt is tudnotok kell, hogy a táborvezetőket megkértem, gondoskodjanak nekünk hímző-cuccról. (Ezt persze máskor is tudjuk hasznosítani.)
A festéket is ki kell fizetni, bár biztos olcsóbb!
én a hímeztetés mellet voksolok.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Lehetne anekdotázni, meg amiket Csele mondott... Csak alapul kell venni, hogy egy étkezésnél nagyon nagy zaj van és szerintem jó, ha a társaság 1/5-ét fogjuk érdekelni. De mi kitartunk!
Nekem mindent lehet csinálni, mert abszolút tehetségtelen vagyok mindenhez. Még a fölvarással is gondjaim lesznek.
Akkor magátot mindenki intézze magának?
Brisa: 140 embert?
- Brisa
- Nem elérhető
Belegondolva, megcsinálhatjuk azt is, hogy minden embert fogadunk, elvezetjük egy üres helyre, leültetjük, megkérdezzük, hogy vegás vagy normál kaját kér-e, aztán mi megpakoljuk a tálcáját és elé visszük. Búcsúzáskor pedig elvesszük a tálcáját. (Közben pedig töltögetjük a poharát, hamár pohánokok vagyunk. )
A tánc és az ének szép dolog, de szerintem mindenki azzal fog készülni. (Bár ha ők is pont ez gondolják... )
Brisa
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Csele
- Nem elérhető
Azért díszeket lehet rakni az asztalra, úgye?
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Két órán keresztül????? 8O Akkor én a humoros előadás mellett vagyok....
- Brisa
- Nem elérhető
No, a következő a helyzet:
A pólókra a táborba kerül fel a címer. Ankalimon megtudta, hogy egyszerűbb a címert egy kis anyagra ráhímeztetni, amit aztán majd felvarrunk a pólóinkra Velemben. De a hímeztetés pénzbe kerül! Ha a festés mellett maradunk, akkor nincs plusz költség. Azt is tudnotok kell, hogy a táborvezetőket megkértem, gondoskodjanak nekünk hímző-cuccról. (Ezt persze máskor is tudjuk hasznosítani.)
A népetetésről: úgy néz ki, menzaszerűen lesz mogoldva: azaz sorba állás, tálca, adagolt kaja stb. Nincsenek turnusok, a nép folyamatosan eszik 2 (!) órán keresztül. Nem kell terítenünk sem. Tehát valami olyat kell kitalálni, ami KÉT órán keresztül szórakoztatja az éppen étkező embereket, miközben a jövés-menés folymatos lesz...
Brisa
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Hogyan fogjuk a zászlóanyagra és a pólókra rávarázsolni a címert?
Én a festés mellett vagyok, ha táborban akarjuk megcsinálni... ehez a gép hímzéshez csak annyit, hogy én már vettem két pólót is...
Én lelkes támogatója vagyok annak az ötletnek, hogy a tábor előtt készítsünk egy olyan jelképet magunknak, amelyet mindig viselhetünk a 10 nap alatt (mert ugye a póló nem ilyen). A lánc és a karpánt is lehet ilyen. Az én javaslatom szerint ne bonyolítsuk túl a dolgokat: döntsünk egyik vagy másikuk mellett.
tudtommal erről már lecsúsztunk, és nem lenne szép dolog leállítani a lelkes hímzőket/gyöngyfűzőket
Nézzünk utána a Szil-ben, hogy van-e utalás ilyen jellegű szokásokra. Ha nincs, találjunk ki mi.
Én amennyire tudtam, utána néztem, de nem volt sok utalás ilyenekre, inkább csak Thingol palotáját részletezték (díszlethez jó anyag)A Gyűrű Keresésében ha jól emlékszem részletezik azt a bizonyos lakomát, ahol Túrin fejbevágja az egyik előkelőséget, szal akinek megvan, az utána nézhetne...
A színdarab kapcsán próbájuk meg azokat az eszközöket összegyűjteni, amire szükségünk lehet. (Tünde-füleket feltétlen hozzatok, és rucikat is!)
Kicsi lelkem már nagyon unatkozik itt egyedül (különben is elfogyott minden ötletem), és mivel nekem vannak karton hegyes füleim bátorkodom feltenni a kérdést, hogy csináljak-e mindenkinek? A füleket jelen esetben egy a papíron lévő lyukba kell beledugni, ami esetenként törheti a fület, de ez egy ollóval egyéni méretre szabható.... Szóval, nekiálljak?
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ringbearer
- Nem elérhető
nem akarom megbántani azzal, hogy keresztbehúzzuk azt amit idáig csinált, de így tényleg mindenkinek ugyanolyan pólója lenne, ugyanolyan hímzéssel. de akkor mihamarabb szólni kell neki, ha ezt a másikat választjuk!!
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
csak kérdés, hogy holnap ezt Brisával tényleg meg tudnátok valósítani?
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
(Talán ösze tudunk kaparni annyi pénzt, hogy ki tudjuk fizetni előre...)
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Amúgy az ötlet ellen nincs kifogásom,de a kivitelezés túl bonyolult!
S kíméli kérges lábait,
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Jelentem alásan találtam egy nagyon jó kis cuccost a címeres pólóhoz. van egy cég, ahol számítógép vezérlésű géppel egységes formában ráhímeznék az emblémát (akár tengwar felirattal együtt) a pólóra. Nem is drága a dolog, kb. 400 Ft/ poló.
www.himzes.hu/katalog/flowhu1.html
www.himzes.hu/freehu.html
A minták alapján a hímzés tökéletes minőségű, és 9 féle, tetszőlegesen kombinált színt lehet felhasználni, köztük akár ezüst, vagy arany színeket is.
Brisa felvetésére, hogy inkább csináljuk közösen, azt válaszolnám, hogy rengeteg dolog lesz, amit együtt csinálhatunk, viszont ezt a póló dolgot a többiek előzetesen megcsinálják, és nem a táborban töltik vele az időt.
A dolognak az a szépséghibája, hogy csak akkor működik, ha mondjuk holnapig el tudjuk juttatni hozzájuk a pólókat (mive a hímzés nagyon szép lesz, és a kivitelezése miatt nagyon tartós, érdemes jobb minőségű pólókat használni erre a célra...), és persze ha addig kiválasztásra kerül a címer.
Nekem mind a három nagyon tetszik - ne befolyásoljon benneteket, hogy az enyém már eleve számítógéppel készült, ezért a képminősége kicsit jobb - a másik kettőt ugyanilyen profi kinézetűre lehet hozni, seperc alatt.
Ennek érdekében most elindítok egy szavazós topikot.
- Brisa
- Nem elérhető
Csele írta: Amennyiben senkit nem küldessz el szilmarilla vadászni, s vigyázol a törpökkel, részemről rendben!
Mivel nem szeretnék Thingol király sorsára jutni, ígérem.
Na, mivel nem sokakat mozgatott meg a beírásom:
Népünk himnuszára eddig két javaslat született:
Jocii írta: Ez itt a Thingol Népe,
Brisa a csapat Vezére.
Ankalimon a bölcse,
Ringbearer meg a segitője.
Egy kicsikét ismerkedünk
egymásnak majd segédkezünk.
Super a mi csapatunk,
a legjobbak mi Vagyunk !!!
Artemisz írta: A szürketündék vadászata :
Hejhó, hejhó, zendül a kürtszó
hejhó, hejhó, ébred a táj
Fel, fel, vágtass, fáklya ha lobban
erdő mélyén rebben az árny
Refr.:
Csillag-úrnő száz csoda-lángja
ragyogj népünk útján,
árny tündéi, lássátok, mi vagyunk
Tenger túlsó partján.
Farkas, róka nem menekülhet
hajtók hangja messzire száll
jó kutyáink űzik a zsákmányt
Sok nyílvesszőnk sebes halál
Refr.
Nagy királyunk szép birodalma
megrontotta Sötét Halál
száműzöttek bosszúra törnek
reszkessen, ki utunkba áll
Refr.
Aki még ihletet érez magában, az gyorsan alkosson valamit a témában. (Adjunk esélyt minden csapattagnak mielőtt döntünk.)
Brisa
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
/me most nagyon gonosz kedvében van a foci EB miatt!/
S kíméli kérges lábait,
- Artemisz
- Nem elérhető
BRISAAA!!!! :nono:Brisa írta: Írjuk meg népünk himnuszát!
Ezek szerint NEM OLVASTAD végig a BESZÉLGETŐS topicot!!
A himnusz napok óta KÉSZ!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Csele
- Nem elérhető
Ok! Akkor csak az egyik kontaklencsémet viszem, a másikat főlösleges koptatni.Eruntale írta: Brisa: Ámen.
elkészültem az első pánttal. Fél szemmel és messziről nézve egész tűrhető.
Én majd csak jővő héten kapom meg
Addig is elkezdtem hímezni a Lúthienes táskémat!!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
elkészültem az első pánttal. Fél szemmel és messziről nézve egész tűrhető.
- Csele
- Nem elérhető
Amennyiben senkit nem küldessz el szilmarilla vadászni, s vigyázol a törpökkel, részemről rendben!Ami pedig a döntés folyamatát illeti: alapvetően a demokrácia van itt a csoportban, de ha úgy látom, hogy a tagok nem tudnak megegyezni és csak a drága időt ill. egymás idegeit húzzák, akkor Thingol király-szerűen döntök én. Ez elfogadható számotokra?
Már készül egy homlokpánt (illetve nekem postán van).Készülhetne egy homlok vagy karpánt (inkább az utóbbi) Th-tengwarral. (Előzetesen készül el.)
A többit még emésztem
- Brisa
- Nem elérhető
Összefoglalva:
Kell egy címer, a zászlóhoz. (Táborban fog elkészülni maga a zászló.)
Szükség van ugyanerre (?) a címerre a pólokhoz. (Táborban fog elkészülni.)
Készül minden csapattagnak egy lánc (Artemisz és Suhi) és egy medál (Ladis) - jól értelmezem a dolgokat? (Előzetesen készül el.)
Készülhetne egy homlok vagy karpánt (inkább az utóbbi) Th-tengwarral. (Előzetesen készül el.)
Amit végig kell gondolni:
Milyen legyen a címer? Eddig három ajánlatot láthattunk: Ankalimon , Milendoria , Erda
Hogyan fogjuk a zászlóanyagra és a pólókra rávarázsolni a címert? (Hímzés, festés stb. – meg kell még tudnom, hogy lesz-e szürke anyag.)
Én lelkes támogatója vagyok annak az ötletnek, hogy a tábor előtt készítsünk egy olyan jelképet magunknak, amelyet mindig viselhetünk a 10 nap alatt (mert ugye a póló nem ilyen). A lánc és a karpánt is lehet ilyen. Az én javaslatom szerint ne bonyolítsuk túl a dolgokat: döntsünk egyik vagy másikuk mellett. (De ha maxiextra bonyodalmak nélkül mindkettő megvalósítható, felőlem… )
A tábori szereplésünkről:
Lesz egyszer egy népetetésünk.
Egy színdarabunk, amire nem igazán tudunk előre készülni, mert a témát csak a fellépésünk előtt két nappal fogjuk megtudni. (Így minden csapatnak pont két napja lesz a felkészülésre.)
Amit gondoljunk végig:
A legtöbbet ugye a népetetésről tudunk. Ez úgy fog kinézni, hogy a szakácsnénink a segítőivel szokás szerint lefogja gyártani az ebédet (lesz vegás és normál). Ezt a menüt kell valami puccos módon feltálalni a népnek (a terítés is a mi dolgunk lesz valszeg). Fontos tudni, hogy több turnusban fog enni a 140 ember!
El kell döntenünk, hogy komoly, humoros esetleg keverék stílusú legyen. (Én a magam részéről a keveréket preferálom /=előnybe részesít /.)
Nézzünk utána a Szil-ben, hogy van-e utalás ilyen jellegű szokásokra. Ha nincs, találjunk ki mi.
Érdemes figyelembe venni, hogy a többi csapat nem fogja olyan behatóan ismerni a doriath-i szokásokat és ismereteket, mint mi. Ezért hát pl. Suhi ötletét, Melian benyögésével nem biztos, hogy érteni fogják. Azaz szükség lehet egy kis mesélésre.
A lembas-süti nekem nagyon tetszik. Kincső, Elgamarban lehet Melian egyik tündéje, aki ismeri a receptet, nem? Milyen nagy megtiszteltetés érné a népet, ha mi lembasszal kínáljuk őket. (Majd jól az orruk alá dörgöljük. )
A színdarab kapcsán próbájuk meg azokat az eszközöket összegyűjteni, amire szükségünk lehet. (Tünde-füleket feltétlen hozzatok, és rucikat is!)
Egyéb:
Érdemes lenne kialakítanunk a népünk saját identitását. Azaz, mitől vagyunk mi másabbak, mint a többi nép? Milyen hagyományaink, szokásaink vannak? Olvasgassuk a Szilt, és gyűjtünk össze minden ilyet. A többit találjuk ki mi magunk.
Írjuk meg népünk himnuszát!
Tartsuk szem előtt, hogy erdő-tündék vagyunk! Ebből már sok minden következik. Akárcsak abból, hogy Melian maia. – Az ilyen jellegű információkat is gyűjtsük össze.
Lehet egy nagy titkunk: mi ismerjük a lembas receptjét!
Ami pedig a döntés folyamatát illeti: alapvetően a demokrácia van itt a csoportban, de ha úgy látom, hogy a tagok nem tudnak megegyezni és csak a drága időt ill. egymás idegeit húzzák, akkor Thingol király-szerűen döntök én. :evil3: Ez elfogadható számotokra?
Brisa
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nu, ennek a topicnak is a végére értem.
Én is úgy vagyok, mint Rana, nem vagyok egy kreatív egyén, de határtalanul lelkes. Én már sok mindent csináltam párszor emlékeim szerint , ezért, ha megmutatják mit kell csinálnom megcsinálom. De a kreatívkodás nem az erősségem, az tuti.
A színdarabhoz: Szvsz a poénkodásból is lehet igényes poénokat faragni, nem baromságokat. De semmi jónak vagyok ellenzője. Gondolok itt a komolykodásra. De az sokkal nagyobb figyelmet igényel és talán eltereli a figyelmünket fontosabb dolgokról...
- Csele
- Nem elérhető
Eruntale: a szín nagyon fontos!oké, befejeztem a színelemzést
S serintem nem baj. ha különbözőek, a minta elég nagy, hogy mindenki lássa, hogy mit akar jelenteni (meg a szürke szín is segít)
Sütöttem lembas-t a Milnedoria-féle recepttel Tényleg nagyon finom, de azért ha rájővők mi az a flower water, a másikat is kipróbálom!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
de szerintem nagyon jól néz ki , a selymes anyag meg a fonal klasszul kiegészíti egymást
de találtam remek világoskéket, és egy szép csontszínű fonalat is
[size=9:r6lubbpb]oké, befejeztem a színelemzést[/size]
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.