Hyarnustar - Előkészületek

Több
19 éve 5 hónapja #265486 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Silima: A szarvasos téma nekem is tetszik! :) Bár kicsit másként képzelném el. Szarvas ezüst színű, elágazó szarvakkal, melyen zöld indák és levelek futnak :roll: (na már csak az kellene, hogy ne csak a szám járjon.. de rajzolni sajna nem tudok :oops: :) )

Ami pedig Ankalimon féle gyűjteményt illeti, az egyik fa nagyon megtetszett...
www.tolkien.hu/mtttabor2005/tree1m.jpg

Angwen írta: Az adánok alapvetően megtartották a nonfiguratív elda motívumokat, csak a szimmetriákat kevésbé vették szigorúan.

Valóban, ez is szemelőtt tartandó, de nekem ismét a/z (kevésbé nonfiguratív) indás-leveles megoldás jut eszembe. :)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265484 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Nah, hoztam Nektek újabb okosságokat a númenoriakról A Gyűrű kereséséből:

A tudósok által írt számos történeti, természetrajzi és földrajzi, tudományos és művészeti mű a sziget pusztulásakor eltűnt (illetve el fog majd tűnni, hisz korábban játszunk).
A númenoriak lóháton közlekedtek mindehova, szenvedélyes lovasok voltak, a lovakat az egész szigeten szerették és jól tartották. Úgy nevelték őket, hogy nagy távolságról is emghallják a hívást, és feleljenek rá; az állat szeretett gazdája gondolatát is megérezte, és szükség esetén máris ott termett (lásd majd a filmben Aragornt és Bregot, ami számunkra még csak jövő :P ). A legtöbb utat nem kövezték ki, csupán a lovak használatára tisztítotték meg s tartották karban őket, kocsit vagy szekeret alig használtak, a nehéz cuccokat vízen szállították.
Az adánok magukkal vitték Númenorba számos mesterségben való járatosságukat, s oly mesteremberek is jöttek velük, kik az eldáktól is tanultak. Puszta szerszámokon kívül nyersanyagot nemigen hoztak magukkal, a szigeten sokáig fém helyett nemesfémeket használtak. Az adánok kincsekkel megrakodva érkeztek ide, Númenorban azonban nem akadt ilyen holmi. Kezdetben ezeknek csak a szépségét becsülték, később csapott ez át kapzsiságba.
Később Númenorban is többfajta fémre bukkantak, s amint egyre járatosabbak lettek a bányászatban, kovácsmesterségben, úgy vált gyakoribbá a a vas- és réztárgyak használata. A fegyverkovácsok a noldák tanítványaiként nagy ügyességre tettek szert kardok, szekercék, dárdák és kések kovácsolásában. A király és a vezérek többsége őseitől örökölte kardját, s néha maguk is karddal ajándékozták meg fiaikat. Kardot egyetlen férfi sem viselt Númenorban, sokáig nem készítettek harci fegyvereket. Szekercéik, dárdáik, íjaik voltak, sőt az íjászat, akár a földön állva, akár lóhátról űzték, egyike volt a kedvenc időtöltéseiknek. A királyi íjászok sűrű hadoszlopai belül üreges acélból készült íjat használtak, fekete tollú nyílvesszeik pedig, hegyüktől a rovátkáig jó rőfnyi hosszúak voltak.
Az erős férfiak a Tengerben lelték legfőbb gyönyörűségüket, szerettek úszni, víz alá bukni, kis hajókat is építettek, hogy evezésben vagy vitorlázásban mérjék össze ügyességüket és gyorsaságukat. A legmerészebbek a halászok voltak. A hal a númenoriak legfőbb tápláléka, a legnagyobb városok is a tengerparton épültek. A halászok közül krült ki a legtöbb hajós, akik egyre nagyobb tiszteletnek örvendtek. Úgy beszélik, mikor az adánok először bontottak vitorlát a Tengeren, tünde hajókon utaztak, hol a kapitány és a kormánmyos is egy-egy Círdan által kijelölt elda volt.

Hamarosan majd újabb tudásanyaggal jelentkezem, addig tessék ezt tanulmányozgatni! :wink:
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265463 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek

Silima írta: dúnföldi creben

Craban. ;) (Tudod: ha már homár... :) )

A címertervezgetéshez annyit fűznék hozzá, hogy nem ártana, ha követnénk némileg az adán konvenciókat, amik pl. a Kincső által idézett Ankalimon-féle leírásban is olvashatóak. Az adánok alapvetően megtartották a nonfiguratív elda motívumokat, csak a szimmetriákat kevésbé vették szigorúan.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265445 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
remek...akkor hajrá!!!! :wink:

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265442 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Hát őzek voltak, mert Nessa mindig velük szaladgált. Sztem volt szarvas is...
Énnekem úgy tűnt, hogy Középfölde (és Númenor) élővilága nagyon hasonlított, egy-két különleges fajtól (dúnföldi creben) eltekintve.
Emellett:
Sas az égen, ökör a réten,
SZARVAS bika, bukó sólyom,
Hószín hattyú, hideg kígyó... :) ;)

Humm humm humm :) ;)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265434 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Fú Silima...ezek tök jók...ügyi vagy...én is szarvas ámulatban vagyok,bár azért meg kélne érdeklődni,hogy volt-e ilyen lény ott... :roll:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265410 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Szarvasos vázlat rúlz! :wink:

Amúgymeg:

Ankalimon a Tábor topicban írta: Egy kis segítség a csapatcímerek tervezéséhez:

A númenoriak heraldikai szabályai tekintetében a legbiztosabb kiindulópontot az arnori és gondori menekültek címereijelenthetik. Ez alapján a címerek egyszerűek: egy alapszínen egyszínű (általában fehér/ezüst) ábra látható, amely valamilyen jellemző élőlényt, vagy eszközt (fa, hattyú, hajó, stb.) ábrázol. A magas rangú nemesi és királyi címerek, vagy országrészek címerei tartalmazhatnak esetleg még más kiegészítő elemeket (korona, csillag), ám ezek is ugyanazon színűek, mint a főalak. Ez a heraldikai hagyomány talán Tuor révén a gondolini címertanból származott, ahol hasonló elvek alapján készültek a házak jelképei.

Ha númenori jelképrendszerről a professzor hagytékában közvetlen utalásokat nem is találunk, a diszítőművészetükről több Tolkien-rajz is fennmaradt. Ezek általában nagyon összetett és nagyon színes geometrikus formákat ábrázolnak. Van két textilminta (falikárpit?, szőnyeg?):
www.tolkien.hu/mtttabor2005/kover2m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/kover3m.jpg
És egy csempe:
www.tolkien.hu/mtttabor2005/kover1.jpg

Emellett van még egy sor egyszerű diszítőelem, amelyeket a professzor rajzolgatott, és amelyeket néhány utalás alapján illetve kronológiai okokból szintén númenori motívumnak gondolunk:

www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern10m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern11m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern12.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern13.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern14.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern15.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern16m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern17m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern18m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern19m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern1m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern2m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern3.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern5.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern7m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern8m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern9.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/Untitled-17.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/Untitled-18.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/Untitled-20.jpg

Van néhány fa és virág ábrázolás, amelyet a fentiekhez hasonló okoból szintén a númenori hagyományhoz szoktak kötni:
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern4m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/pattern6m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/tree1m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/tree2m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/tree3m.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/treem.jpg

Külön érdekesség az a amotívum, amely Tolkien kommentárja szerint a Kalandozók Ligája kapitányának sisakját ábrázolja:
www.tolkien.hu/mtttabor2005/karma3.jpg
www.tolkien.hu/mtttabor2005/karma4.jpg

Végül nem zárható ki, hogy a legerősebb tünde hagyományokkal rendelkező családoknak vagy tartományoknak erősebb tünde kötődésű címerei is lehettek (mondjuk hasonlóak, mint az első kori adán házak tünde formájú, ám a középpontosan szimmetrikus, nonfiguratív tünde heraldikának ellentmondó jelképei).

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265378 Írta: Silima

Gandalf írta: Szarvas? Jól hangzik, de élt ilyesmi Númenórban? :roll:

Ha ló meg birka volt... :idea: Gondolom, hasonló fajok fejlődhettek ki... szerintem.

Köszönöm a dícséretet! Bár nem érdemlem. :? :oops:
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265365 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Re népek!

Zöld póló oks, nekem X(X)L-es kéne ha van!
Szerintem ne legyen rajta semmilyen felirat, csak falevél!

Szarvas? Jól hangzik, de élt ilyesmi Númenórban? :roll:
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265358 Írta: Maglor
Maglor válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Ha lehet szavazni, akkor a szarvasokra szavaznék....! :wink: :!: Egyszerűen eszméletlenül jól rajzol maga, Silima kisasszony!!!!!! *őszintecsodálattalföldigmeghajol*

"Én nem születtem varázslónak,
Csodát tenni nem tudok!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265267 Írta: Silima
Kedves gyerekek!
Silima néni tegnap éjjel nekiállt címert tervezni, és 5 perc alatt rájött, hogy nem tud. :oops: Mégis folytatta... :twisted:
Egy sima falevél:
photobucket.com/albums/v338/Sili ... rlevel.jpg
Egy fa-levél: :P
photobucket.com/albums/v338/Sili ... alevel.jpg
És eljutottam odáig, hogy erdő, meg szabadság, meg ilyenek :arrow: szarvas?! Mert még szép is amellett.
Ez sült ki belőle:
photobucket.com/albums/v338/Sili ... zarvas.jpg
(Ezek erősen gyatra vázlatok, meg ferdék is... van még pár ötletem, csak azokat nem szkenneltem be.)
Hurrogjatok le nyugodtan!! 8)
Amellett várom az ötleteket tárt karokkal... :) :roll:

[size=9:1uq4ypqo]És nem címer, de talán idevág, mert fák népe, mi a szösz, egy régi rajzom:
photobucket.com/albums/v338/Sili ... farajz.jpg [/size]
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265230 Írta: Gilg (Gwindorn)
Nyah ezek szerint nem is volt megvalósíthatatlan az ötlet... :D Ezer hála és köszönet Kincsőnek!!!! ... és akkor /me egy M-es méretűt szeretne. Kösz mégeccer! :)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265226 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Nagyon köszi, Kincső! :)
Én szeretnék egy M méretű pólót kérni, ha felnőttméretek között keresel. Gyerekméretben valszleg XL kell. :lol:
Jó zöldet vegyél! :wink:
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265224 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
perme S/M/L de lehetőleg M vagy L

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja - 19 éve 5 hónapja #265208 Írta: Kincső
Wow így áttekinthető lesz a topic :)

Rana: L
Maglor: sokX-L
Vewy: (sokX-)S
Silima: S/M
Narbeleth: S
Estel: X(X)L
Panni: (S/)M/L
Panda: M
Gilgolwen: M
Gandalf: X(X)L
Gilloth: sokX-L
Yavanna: M
Rohin: S
én: M/L

majd ha meglesz az összes ellenőrizzétek le hogy jót írtam-e :P

Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265203 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Nem is tudom... :heu:
talán X(X)L :?:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265185 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
Hűűű, köszönjük, nekem ha minden igaz S-es kéne...
[size=9:2c9utn85]/me egy törpesinda, és nem vágja a Tesco-s számozást...[/size] :oops:

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265128 Írta: Silima
S, esetleg M. Nagyon köszi, Kincső! :bounce:
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265120 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
XXXXXXXXS ... :oops: [size=9:39wq87pw](Bár teszkósban úgyse lesz...)[/size]
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265116 Írta: Maglor
Maglor válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek
/me nagydarab, szóval XXXXXL-es kéne.... :wink: :D

Köszi előre is nagyon-nagyon!

Milyen volt a Kaláka annó?

"Én nem születtem varázslónak,
Csodát tenni nem tudok!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265101 Írta: Ranamarth (Endóriel)
oksi...én egy L-eset kérek :wink:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265094 Írta: Kincső

Ranamarth (Endóriel) írta: hát akkor nincs gond...köszönjük Kincső...akkor szerintem lassan kezdjük el bediktálni a méreteket...a pénzt majd táborba fizetjük ki?

Én úgy gondoltam hogy igen. :wink: Kb. 400 Ft-ra saccolom /db.

Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265093 Írta: Ranamarth (Endóriel)
hát akkor nincs gond...köszönjük Kincső...akkor szerintem lassan kezdjük el bediktálni a méreteket...a pénzt majd táborba fizetjük ki?

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265088 Írta: Kincső
Miért lenne nagy munka? Elmenni Tescoba vagy ilyesmi helyre, és venni zöld pólókat? Annyi az egész, hogy mindenkinek kell a mérete (S, M, L, XL, stb.).
/me szívesen megteszi :wink:

Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #265057 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek

Gilgolwen Nimrandir írta: (ehh ... /me le lett hűtve by Panni, hogy nyugi máá' ne siessek annyira előre a dolgokkal :D )

Hmmm.... Na, gyere csak msn-re... :twisted:

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #264986 Írta: Ranamarth (Endóriel)

Gilgolwen Nimrandir írta:

Artemisz (Erenya) írta: És éljen a csikóbőrös kulacs... ámbár amekkora kultusz övezte Númenorban a lovakat, nem lehetne inkább orkbőr kulacs? Szuvenír az Első Korból... :P :P [/color]

:mrgreen: ez teccik

Akkor tehát hogy is lesz a póló elkészítése? Jó volna, ha mindenkinek egyforma "fűzöld" (a leírásban legalább is így szerepelt) pólója lenne. Mondjuk, ha valaki megvásárolná őket.. :oops: persze senkinek nem szeretnék ilyesmit a nyakába varrni, de jó volna, ha egyformák lennénk.
A címer: ha a falevélnél maradunk, akkor meg kellene szavazni, hogy melyik legyen. Ami engem illet továbbra is a juharlevél mellett maradok :) és még arra is gondoltam, hogy -bár nemmi vagyunk a tündebarátok népe - de szerepelhetne a címeren a nevünk (Hyarnustar) tengwákkal felfestve.

(ehh ... /me le lett hűtve by Panni, hogy nyugi máá' ne siessek annyira előre a dolgokkal :D )

Nos a póló vásárlás...biztos jobb megoldás lenne,de ez eléggé nagy teher egy személynek,hogy megvegyen 20 db pólót...szal ha valaki vállalja,annak drakula:)=....mint említettem a levél nekem mindegy,de a címerben már nem ártana megegyezni....esetleg lehetne egy szavazó topicot nyitni...bár ahhot is előbb megkéne egyezni valami alapban... :roll:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #264958 Írta: Gilg (Gwindorn)

Artemisz (Erenya) írta: És éljen a csikóbőrös kulacs... ámbár amekkora kultusz övezte Númenorban a lovakat, nem lehetne inkább orkbőr kulacs? Szuvenír az Első Korból... :P :P [/color]

:mrgreen: ez teccik

Akkor tehát hogy is lesz a póló elkészítése? Jó volna, ha mindenkinek egyforma "fűzöld" (a leírásban legalább is így szerepelt) pólója lenne. Mondjuk, ha valaki megvásárolná őket.. :oops: persze senkinek nem szeretnék ilyesmit a nyakába varrni, de jó volna, ha egyformák lennénk.
A címer: ha a falevélnél maradunk, akkor meg kellene szavazni, hogy melyik legyen. Ami engem illet továbbra is a juharlevél mellett maradok :) és még arra is gondoltam, hogy -bár nemmi vagyunk a tündebarátok népe - de szerepelhetne a címeren a nevünk (Hyarnustar) tengwákkal felfestve.

(ehh ... /me le lett hűtve by Panni, hogy nyugi máá' ne siessek annyira előre a dolgokkal :D )
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #264946 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek

Silima írta: Inkább falevél, ne annyira szőlő... :)

A platánnak sztem a levele... szóval arról, hogy "platán", nekem nem a levele, hanem a hámló kérge jut eszembe. :oops:
Juhar szép, főleg ősszel!!!! Eeeerrdőőő... :) :roll: Csak juhart már tettek mások is zászlóra :roll: Sajnos. :?
Elfogult vagyok a tölggyel szemben, így leginkább azt támogatnám... :oops: :roll: :P /me tölgymániás...

A gingkót inkább nem ajánlom... :lol:
www.houstongardening.info/gingko.jpg

Ginkgó!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

JUHAR FOREVER!!!!!!
Szerintem.

És éljen a csikóbőrös kulacs... ámbár amekkora kultusz övezte Númenorban a lovakat, nem lehetne inkább orkbőr kulacs? Szuvenír az Első Korból... :P :P

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #264891 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Akkor szerintem elsődleges feladat egy Aladarion vagy valamilyen númenori címer keresése...
[size=9:2n0tiqlm]amúgy bocsi,hogy így irányítok meg minden....nem akartam....csak elragadott a tábor feeling és nem bírok már magammal...még egyszer bocsi[/size] :oops: :oops:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 5 hónapja #264879 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Hyarnustar - Előkészületek

Silima írta: /me nem emlékszik: a mallorn mennyire tenyészett dúsan Númenorban?... :oops:
Másik kérdés: a pólókat magunk csináljuk meg? [size=9:3ev0q1b1]Mert az már igazán az én bajom, hogy mallorn-levelet nem tudok rajzolni... Tölgyet még csak-csak... :oops: :lol: [/size]

A mallorn númenori közvetítéssel került Középföldére, épp Aldarion király idejében.

A címer ügyében viszont nem óhajtok dönteni. Először is analfabéta vagyok mindenféle képzőművészet terén (max. némi minimális esztétikai érzékkel rendelkezem), másrész tessék csak fantáziálgatni! ;) )

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.215 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére