MTT Nyári Tábor 2006

Több
18 éve 3 hónapja #297311 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Feanor Faelivrin írta: Én megyek Tescoba csak nem épp az újpestibe. van valami olyan dolog ami spéci cucc és nincs a papíron vagy ami volt tavaj és nagyon jó volt?

VIZIPISZTOLY!!!!!! :twisted:

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297307 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Ankalimon írta: ööö, hát nem irigyellek benneteket. Három ilyen alak...

Imádom, hogy eszetek ágában sincs fényezni magatokat :P

Köszönjük ezt a mélyenszántó kiértékelést. Őszintén.

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297299 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Szeretnék néhány személyes gondolatot megosztani veletek a tábor szervezésével és vezetésével kapcsolatban.

Amikor tavaly ősszel megpályáztam a tábor főszervezői funkcióját, elhatároztam, hogy az összes eddigi táborunk tapasztalataira építve, a hibákból okulva, a sikeres elemeket újrafelhasználva csinálom a munkát.

Gondoltam ezt annak ellenére, hogy régi igazság: az MTT táborokat soha nem a szervezők munkája teszi emlékezetessé, hanem a résztvevők személyisége és aktivitása. A szervezők legfeljebb jobb-vagy-rosszabb mértékben feltételeket teremthetnek, kiindulási alapot biztosíthatnak. Azonban ezt a munkát a lehető legjobban szerettem volna végezni.

Sokat gondolkodtam azon, hogy kikkel csinálnám szívesen ezt a feladatot, és arra jutottam, hogy Brandírral és Anával egészen erőteljes szervezőgárdát alkothatunk. Az MTT-n kívül is komoly szervezési tapasztalattal rendelkeztünk, és a Társaság eddigi táborainak szervezéséből is kivettük a részünket. Azonban ezzel a maximalista hozzáállással az is együtt jár, hogy az egyébként e területen meglehetősen erős MTT-s mezőnyből is sikerült a legnehezebben kezelhető emberek közül hármat rászabadítani a táborszervezési feladatokra.

Nekünk magunknak sem mindig könnyű együtt dolgozni a másik kettővel (noha régóta ismerjük, sőt kedveljük egymást), és nyilván sokakban ébreszthetett kétséget, esetleg némi félelmet, hogy hogyan fognak együttműködni velünk akár külön-külön, akár együttesen.

A hatékony, és eredményes munka, valamint saját és mások idegeinek kímélése érdekében meglehetősen szigorú munkarendet alakítottunk ki: a táborral kapcsolatos minden döntést a lehető legszélesebb körrel vitatunk meg (ez az esetek többségében a csapatvezetőket és segítőiket jelenti), az előzetes és a helyszíni munkát aprólékosan felosztjuk egymás között, a döntéseket hárman együttesen hozzuk, de a helyszínen az egyszemélyi felelősséget, és ebből következően a végső döntési jogkört egyikünk gyakorolja.

A táborban a munkamegosztás a tábor főszervezői között a következőképpen néz ki:
- A logisztikai feladatok (szállás, étkezés, szállítás, raktározás, beszerzés) és pénzügyek irányítása Kriszana dolga.
- A napi közös programok (ami az egyes csapatok tevékenységén kívül esik) lebonyolításával és a keretjáték működtetésével kapcsolatos feladatokat Brandír felügyeli, illetve irányítja.
- A csapatmunka koordinálása/segítése, az emberi konfliktusok rendezése, a feszültségek kezelése, és általában a megfelelő tábori hangulat kialakításának támogatása az én feladatom.

Nagyobb fejtörést okozott, hogy ki legyen az egyszemélyi táborvezető a tábor lebonyolítása során. Természetesen a konkrét vezetői tevékenységet a fenti munkamegosztásnak megfelelően hárman együttesen végezzük. A táborvezető egyszemélyi vezetői döntéseire normál körülmények között nem is nagyon lesz szükség, azonban mivel a felelősséget bizonyos szempontból egyedül kell viselnie (a magyar jogszabályok szerint, BÁRMILYEN tábori történésért utólag és kifelé a táborvezető felel polgári- és büntetőjogilag egyaránt), teljesen természetes, hogy minden döntésben a végső szó az övé.
Sokat tanakodtunk. Egyrészt az volt a probléma, hogy mindhárman képesek vagyunk ellátni ezt a feladatot, és vállalni az e poszttal járó felelősséget . Másrészt (különböző okokból), de mindhármunk szivesebben vette volna, ha valaki más vállalja a feladatot. Több verzió is született, végül az egymás közötti bonyolult személyes kapcsolatrendszer, a potenciális feszültségek kialakulásának megakadályozása és a kialakult munkamegosztás alapján arra jutottunk: legcélszerűbb, ha most Kriszana lesz az egyszemélyi felelős.
Ana a kiemelkedően sikeres második velemi tábor vezetésével egyszer már bizonyította, hogy remekül megállja a helyét ezen a poszton. Emellett abban a bonyolult viszonyrendszerben, amely három ilyen erős személyiség között kialakult, úgy tűnik Ana képes leghatékonyabban rendet és fegyelmet tartani. És az is fontos szempontnak tűnik, hogy a poszttal járó felelősség Anának is sokat segíthet abban, hogy felelülemelkedjen saját rossz viselkedésmintáin.

Nos, hát így alakult ki ez a mostani helyzet.

ööö, hát nem irigyellek benneteket. Három ilyen alak...

Arra szeretnélek azonban kérni benneteket, hogy higgyétek el: a morc külső, ha érző szívet nem is takar, de mindenképpen jószándék van mögötte. Nagyon szeretnénk, ha emlékezetes, élménydús, felhőtlenül vidám, megkapó, elmélyült gondolatokkal teli 10 napot tölthetne el egymással ez a kb. 120 ember. Mi sem vagyunk tökéletesek (bár igyekszünk ezt a kis hibát mielőbb kiküszöbölni), és arra biztatlak benneteket, hogy bármilyen problémátokkal, jószándékú észrevételetekkel, segítő tanácsotokkal bátran forduljatok hozzánk.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297294 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Országos vihar lehet, mert itt a meeszi Nyugaton, Scarbantiában is esik meg fú, bár most már kezd csendesedni.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297293 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Viharhoz:majd akiknek beázik a sátra, jönnek be a faházba...hozzák a hálózsákot, meg cuccot...majd csak elférünk vhogy(osztálykiránduláson is ez volt...mindenkinek beázott a sátra, és rohantunk a faházakba a földre aludni...) szal no problem, megoldjuk!! ((:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297262 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Táborlátogatás:
Érdemes lemenni? Ki jönne és melyikkel? Az első és utolsó járatokat másoltam át!!!

Volánbusz le
1 Budapest, Stadion aut. pu. Bátonyterenye(K.terenye), ózdi útelág 7:15 9:20 2:05
Vissza
Bátonyterenye(K.terenye), ózdi útelág Budapest, Stadion aut. pu. 18:54 20:25 1:31

Vonat le
04:24 06:42 Budapest-Keleti pu. 2:18 113 km 1.212 Ft - 2.
06:58 08:52 Budapest-Keleti pu. 1:54 113 km 1.818 Ft 1.212 Ft - 1.
Vissza
16:45 18:47 Budapest-Keleti pu. 2:02 113 km 1.212 Ft - 2.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297255 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Rabyn írta: Jelentem itten vihar vala.

Úgy hallom már itt is, szal ez nem csak a Mátra kiváltsága. ;)

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297254 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Én megyek Tescoba csak nem épp az újpestibe. van valami olyan dolog ami spéci cucc és nincs a papíron vagy ami volt tavaj és nagyon jó volt?

"A mosoly a leger
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297250 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Phaedra/Namarie írta: van egy hírem:mint tudjátok, hatvani vagyok, és a Zagyva hídjáról tökéletes a rálátás a Mátrára. jelenleg ott zuhog az eső. javaslom, hogy aki fázós, az hozzon egy szakajtó meleg holmit, plusz plédet, stb.

fel lehet készülni hegyi viharokra is. Egy hegyi vihar tényleg az elemek tombolása - zúgnak a fák, bömböl a szél, mennydörög, stb.

Félni azért nem kell.

juhú! jipppáááá. csak cipőm nincsen hozzá, szal kell egy csomó lázcsillapító...

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297245 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Jelentem itten vihar vala.
Remélem nem fognak megázni a sátrazók a táborban. Ha valakiét elviszi a szél segítek megkeresni.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297235 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
van egy hírem:mint tudjátok, hatvani vagyok, és a Zagyva hídjáról tökéletes a rálátás a Mátrára. jelenleg ott zuhog az eső. javaslom, hogy aki fázós, az hozzon egy szakajtó meleg holmit, plusz plédet, stb.

fel lehet készülni hegyi viharokra is. Egy hegyi vihar tényleg az elemek tombolása - zúgnak a fák, bömböl a szél, mennydörög, stb.

Félni azért nem kell.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297219 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
NÉPEK AKINEK VAN HOZZÁ KEDVE/IDEJE/PÉNZE ÉS MÉG NEM INZÉTE EL A BEVÁSÁRLÁST TÁBORRA ANNAK LENNE KEDVE HOLNAP DÉLUTÁN TESCO TÚRÁZNI?

Én arra gondoltam, hogy az újpesti tescoba mehetnénk ha az jó nektek. (nekemtökéletes) és olyan délután 2 kor volna a tali újpestközpontban. Na?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 3 hónapja #297198 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

gilloth írta:

2táboros levél írta: Gyorsvonat 09:15 Budapest - Keleti pu. - 11:22 Nagybátony (átszállás Hatvanban 10:05-kor)

;)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297197 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Akik Pestről indulnak, át fognak szállni valahol?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297082 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

gilloth írta:

Ranamarth (Endóriel) írta: Kedves Tábvezek!Az lenne a kérdésem,hogy a táborba vivendő fehér pólónak van bármi köze a csapatpólókhoz,vagy batikolásra visszük?

Igen, ezt én is szeretném tudni... :)

Igen, a fehérpóló a csapatpólót volt hivatott jelezni
de miután már a legtöbb csapat eldöntötte, hogy pólója, sálja, vagy épp köpenye lesz, ezért a fehér póló tárgytalan. Illetve, ha batikolni akartok csak úgy, akkor hozhattok nyugodtan : )

Bogrács: 20 literes elég lesz minden csapatnak!
(és ha csütörtök reggelig - megfelelő csomagolásban - elhozzátok hozzám, akkor még cipelnetek sem kell a vonaton)

FONTOS!
Még egyszer szólok, hogy találkozó július 14-én, pénteken reggel 8:30-kor a KELETI pályaudvaron a pénztáraknál. Gandalf ott lesz Tolkien tábor 2006 feliratú táblával.

És még valami:
kérek mindenkit, hogy ha valamilyen oknál fogva nem a csoportos utazást választotta, akkor telefonon (06-70/3344410) jelezze nekem, hogy pontosan mikor számíthatunk az érkezésére.
Pénteken a vonattal utazók dél körül érnek a táborba (de csak vacsorára van először meleg kaja, az ebédjéről még mindenki maga gondoskodik).
Tehát pénteken kb 11-től lehet érkezni a táborhelyre.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 3 hónapja #297069 Írta: gilloth

Ranamarth (Endóriel) írta: Kedves Tábvezek!Az lenne a kérdésem,hogy a táborba vivendő fehér pólónak van bármi köze a csapatpólókhoz,vagy batikolásra visszük?

Igen, ezt én is szeretném tudni... :)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297063 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Gilg (Gwindorn) írta: Köszi a választ! :)

Még egy kérdés főként a csapatokhoz: Hol találtatok akkora bográcsot amiben 17-18 személyre lehet főzni? :roll:

Bármelyik hipermarketben.
A legtöbb bogrács 20, 30 vagy 50 literes, ez kb az adagszámot is jelzi bográcsgulyásból. A pörkölt ennél sűrűbb, tehát több adagra is jó.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297060 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Gilg (Gwindorn) írta:

Brandir írta: A rendelkezésre álló hozzávalókból - melyet a királyi éléskamra biztosít - leginkább paprikáskrumplit lehet elővarázsolni, de a konyhaművészet nem ismer lehetetlent. A grillezett burgonyától a hamuban sült kolompérig bármi elkészíthető. Aki a krumplipaprikás mellett dönt, az hozzon a csapat számára megfelelő méretű bográcsot és a bográcsnak megfelelő méretű állványt. A mesterműveket szakmai zsűri fogja értékelni, ezért a pikáns hozzávalókból, titkos ízesítőkből mindenki jól készüljön fel.
Tányér és evőeszköz ezen a napon is lesz. :)

Köszi a választ! :)

Még egy kérdés főként a csapatokhoz: Hol találtatok akkora bográcsot amiben 17-18 személyre lehet főzni? :roll:

Nem kell túl nagy, mert mi is csináltunk osztály főzőcskét év elején (35 emberke) és olyan rendes méretű bogrács volt...szal 17-18 embernek bőven elég egy normális bogrács (: (...sztem...)

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297058 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Kedves Tábvezek!Az lenne a kérdésem,hogy a táborba vivendő fehér pólónak van bármi köze a csapatpólókhoz,vagy batikolásra visszük?

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297055 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Ryana írta:

Gandalf írta: Maradt TF-ről egy csomó fonál meg pár biztosítótű hozzá (karkötőkészítéshez), ha esetleg szükség lenne erre a táborban, valaki kocsival igazán levihetné, elviszem én az illetőhöz, de a sok cucc mellett nem akarom ezt is vinni!
:!:

Jó volna, szívesen "tanítgatom" is a csomózást, most már tudok betűst is! :)

fúú, ez tök jó lenne, én is beszállok a tanítgatásba, betűseket fejben tudok :P de amúgy meg sokfélét és szívesen :D

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297046 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Brandir írta: A rendelkezésre álló hozzávalókból - melyet a királyi éléskamra biztosít - leginkább paprikáskrumplit lehet elővarázsolni, de a konyhaművészet nem ismer lehetetlent. A grillezett burgonyától a hamuban sült kolompérig bármi elkészíthető. Aki a krumplipaprikás mellett dönt, az hozzon a csapat számára megfelelő méretű bográcsot és a bográcsnak megfelelő méretű állványt. A mesterműveket szakmai zsűri fogja értékelni, ezért a pikáns hozzávalókból, titkos ízesítőkből mindenki jól készüljön fel.
Tányér és evőeszköz ezen a napon is lesz. :)

Köszi a választ! :)

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #297029 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Dindae írta: most néztem elvirán, elvileg 109 km, szóval, van rá esély, h tovább érvényes;) de nem biztos :oops:

Akkor oké :) Ezért írtam azt, amit írtam. (De azért sztem kérdezzetek rá, h. biztos-e. :wink: )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296985 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Sil: Köszönöm, én is átnéztem. Namind1, akkor ott! :-)

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 3 hónapja #296982 Írta: gilloth

2táboros levél írta: Gyorsvonat 09:15 Budapest - Keleti pu. - 11:22 Nagybátony (átszállás Hatvanban 10:05-kor)

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296981 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Shaman/mecsi írta: De akkor 60 nál száll ill. emelkedik alá a csapat? ( a másik vonathoz) Mert én lehet csak ott tok csatlakozni.

Igen, az Elvira szerint Hatvanban át kell szállni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296979 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Kincső (Thilanna) írta: FONTOS!!!

Nagybátony 90-valahány kilóméterre van Budapesttől, de a vonat lehet, h. több mint 100km-t tesz meg. Ez azért fontos, mert 100 km alatt csak +2 napig érvényes a retúrjegy (mint az tavaly is elhangzott), tehát NE VEGYETEK retúrt, csak ha MEGKÉRDEZTÉTEK, h. ÉRVÉNYES LESZ-E július 23-án, és igenlő választ kaptok!!!

Én már megvettem a jegyet. Szépen felírtam dátummal a csajnak mindent, aki hosszan kutakodott és számolgatott is, végül aztán retúrt adott.

Brisa
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296977 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
De akkor 60 nál száll ill. emelkedik alá a csapat? ( a másik vonathoz) Mert én lehet csak ott tok csatlakozni.

Fe

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296973 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
most néztem elvirán, elvileg 109 km, szóval, van rá esély, h tovább érvényes;) de nem biztos :oops:

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296965 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
FONTOS!!!

Nagybátony 90-valahány kilóméterre van Budapesttől, de a vonat lehet, h. több mint 100km-t tesz meg. Ez azért fontos, mert 100 km alatt csak +2 napig érvényes a retúrjegy (mint az tavaly is elhangzott), tehát NE VEGYETEK retúrt, csak ha MEGKÉRDEZTÉTEK, h. ÉRVÉNYES LESZ-E július 23-án, és igenlő választ kaptok!!!

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #296961 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Én szívesen főzök, ha a csapat hoz kondért, a titkát majd a csapattopicban elmondom... ma is azt főztem pont.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.565 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére