A Megye követei - Beszélgetések
- Olosta
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Jajj, egy hét és egy nap múlva éppen a könyvátri szigorlatom közepén fogok csücsükélni (feltéve, ha átmegyek az írásbeli részén). :crap:
Kérek így jó előre ungákat, meg bungákat!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ha egyszer nagyon pihent leszek, összeszedem innét a topicból, hogy mi mindenből is áll már a HGDP (de ha valakinek előbb van rá ideje, tegye meg nyugodtan )
[size=9:2ce7g0ac]Itten meg van néhány kép a szegedi hídivásárról, de lusta fotós voltam, szal épp csak 1-2 tömeghangulat-kép... [/size] klikk
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Niph
- Nem elérhető
Leguanember írta: Nos, nagy örömmel, csinnadrattával, tapssal, hurrával, nagy-nagy hejehujával jelentem ki és be, hogy a HNÖT (HGDP volt, ugye?) értékét első jeles szigorlatommal gazdagítottam.
Nagy nagy Gratula ....csak így tovább....sok-sok ötössel gyarapodjék a HGDP!!! :hello: :hello:
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Leguanember
- Nem elérhető
Most nagyon örülök a fejemnek :dance:
Úgy látom, megérte itt a topikban feldolgoznom a tantárgy egyes fejezeteit.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Olosta
- Nem elérhető
Valinor? Te jó ég! Hisz az a tengeren túl van!
Azt hiszem, nehéz lesz levetkőzni a hobbitidentitást.
- Leguanember
- Nem elérhető
Olosta, a mikrobiológia béklyóiból időnként ugyan megszabadulok, de a hétvége sok kihagyás lenne már, hétfőn szigorlat próbája következik.
Az utóbbi időben igen elhanyagoltam Titeket itt a topikban, de úgy látom, megálltok a lábatokon.
Ha mégis megingana olykor a helyzet, úgy vélem, működik az egymást segítő hálózat, legyen továbbra is így, drága Hobbitkáim!
Azért ütök meg ilyen hangnemet, mert feltételezem, hamarosan bezár ez a bazár, hiszen szűk két hónap múlva többségünk elutazik Valinorba.
A kendő, a kalap, a krumpli legyen veletek és a svábbogár segítsen az ösvényeiteken!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Olosta
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Uhh... hát, még mindig nemt'om... elvileg megegyeztem Anyuval, h. ha kitakarítok pénteken ( ), fizeti a vonatjegyet... de szerintem nem tudja, h. 1390 Ft EGY útra... 8O és tényleg nincs költőpénzem se, csak ha szépennézek és kikérem a júniusi zsebpénzem... hmhm... még meglátjuk. hányra lenne érdemes leérni Szegedre? (akit még érdekel esetleg: minden óra ':45-kor megy vonat a Nyugatiból, és 2,5 óra alatt ér le)
10-11-re már érdemes megérkezni.
Hát igen, a drága MÁV most már valóban nagyon drága. A vonatjegyen felül meg még szükség van vonaljegyre is, ami 200 Ft. Bár, be lehet azt is vállalni, hogy elgyalogolunk az állomástól a Széchenyi térre (kicsit messze van, de nem kibírhatatlan a táv - asszem 1,5-2 km).
A költőpénz hiánya pedig súlyos nyálcsorgatást és szívfájdulást okoz, ezt tapasztalatból tudom (ugyanis tavaly nálam sem volt túl sok pénzecske).
Aki ezeknek tudatában is jönne, kérem jelezze holnap délután 4-ig (mer' ha nem jöttök, akkor kocsival megyek, mer' az ócsóbb, és akkor szólni kell, hogy szorítsanak nekem is helyet )
- Kincső
- Nem elérhető
Más: MINDENKI jelentkezett Táborba, UGYE?!
- Olosta
- Nem elérhető
Fimbrethil írta: a csillagászkirándulás nyert a 7végémért folyjtatott harcban, ugyhogy csak vmikor vasárnap érek a városba, nem tudom pontosan mikor, ha lesztek többen, rátokcsörgök oszt megkereslek titeket a tömegben
Nem írtam volna, hogy nekem csak a szombat jó?
Akkor most írom: ha jöttök, akkor szombaton gyertek.
Bár, ahogy elnézem, nem csápoltok itt nekem tömött sorokban.
- Fimbrethil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Olosta
- Nem elérhető
Hétvégén Hídivásár Szegeden!
Jön-é valaki?
Olosta írta: Drágáim!
Három hét múlva lészen itten Szögedében a Hídivásár. Akartok-é jönni?
Jelzem, ha jöttök, akkor csak egy napra, mert most nem tudlak elszállásolni benneteket. Meg hát azért mégis csak a vizsgaidőszakot megelőző hétvégéről van szó.
Kis kedvcsinálónak:
Szegedváros honlap írta: 2007. május 19-20.
VIII. Szegedi Hídivásár
Balázs Béla írta: "A város olyan, mintha csak arra tervezték volna, hogy nagyszabású kulturális események, szabadtéri rendezvények befogadója legyen." Nyolcadik alakalommal költözik vásári forgatag e gondolat jegyében a szegedi régi hídra.
A Szeged Napjához kapcsolódó események leglátványosabb eleme a hídivásár.
180 kézműves és kismesterség mutatkozik be a két napra lezárt Belvárosi hídon és a Híd utcában: az Újszegedi Ligettől a Kárász utcáig, ahol összeér a Szegedi Borfesztivállal. (Szegedi Borfesztivál 2007. május 15-20. szervezi a Szegedi Városkép Kft.)
A hídivásár a hagyományok jegyében, ám a korszellemnek és a praktikumnak sem ellent mondva zajlik.
Hasonlóképp a kapcsolódó kulturális programok:
Ahogy az az egykori kavalkádos vásárokon is volt, a zenészek és egyéb csepűrágók produkcióit nem időpontokra hirdették meg, hanem ahogy jár-kel az emberfia, hol itt, hol ott botlik valami látni, illetve hallani valóba. Így van ez a szegedi régi hídon is.
Annyit azért elárulunk, hogy az autentikus jellegű produkciók a híd keleti, újszegedi végére koncentrálódnak, de azért zenészekbe botlunk majd a híd közepi és nyugati végi kocsmáknál, és a rondellákon is. Meglepetésképpen a híd körül cirkál a Tisza legszebb és leglátványosabb motoros hajója, a Királylány, amelynek legfelső fedélzetén tíztagú rezesbanda fújja.
Két napon keresztül folyamatosan „koncert” lesz nyitástól zárásig (nyolctól sötétedésig), nem színpadokon, hanem a közönséggel keveredve testközelben.
A Szegedi Hídivásár vendége lesz többek mellett:
Ajde Baco (tíztagú fúvósbanda)
Patyi Zoli és zenekara (autentikus, hangszeres Kárpát-medencei népzene)
Dél-Alföldi Nyenyereegylet
Budapesti Tekerősök (A Magyar Tekerőzenekar tíztagú különítménye)
Szentesi Horváth Mihály Gimnázium hallgatói
Barboncás Társulat
Madzag Bábtársulat
Gólylábasok, bábosok, minden rendű és rangú látványgyárosok.
A hídivásáron mutatkozik be Magyarország jelenleg leghosszabb lábú, legmagasabb gólyalábas társulata Rumi László vezetésével.
Gyermekelőadások:
Panama!!! (Barboncás)
Fekete kisasszony (Barboncás)
Langaléta kópéságok gólyalábbal (interaktív mutatványok)
Momo (mesejáték, szentesi HMG)
Akarsz-e játszani? (interaktív mesejáték, szentesi HMG)
Az Ördög barázdája (bábjáték, Madzag)
Vitéz László (bábjáték, Madzag)
Gyermektáncház (Délalföldi Nyenyereegylet és táncosai)
- Fimbrethil
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Newra
- Nem elérhető
Niph írta: Ehem, Niph hobbit jelenti, hogy túlvan a szakdolgozatvédésen!
És 4 est kapott....!!!!! :bounce: :hello: :bounce: :hello: :bounce: :biggrin2:
Grat! :hello: :bounce: :dance: :cheers:
Van mi arany, bár nem fénylik...
- Niph
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Kincső (Thilanna) április 9-én írta: (És a pincék bejárata a domboldalban egész hobbitlyuk-szerű volt, csak nem kerek ajtókkal... majd talán lesz kép is)
Hobbit-lak...
...közelebbről...
...és a lakók
Bónuszlepke
Jájj... a lakós kép de durva......
Ehem, Niph hobbit jelenti, hogy túlvan a szakdolgozatvédésen!
És 4 est kapott....!!!!! :bounce: :hello: :bounce: :hello: :bounce: :biggrin2:
- Kincső
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) április 9-én írta: (És a pincék bejárata a domboldalban egész hobbitlyuk-szerű volt, csak nem kerek ajtókkal... majd talán lesz kép is)
Hobbit-lak...
...közelebbről...
...és a lakók
Bónuszlepke
- Kincső
- Nem elérhető
Olosta:
- Niph
- Nem elérhető
Olosta írta: Utálok ügyintézni, soha senki ne menjen egyetemre/főiskolára!!!!! Hacsak nem akar idegbajt kapni.
Nem tudok menni KGY-re.
Na de Olosta! Ejnye..nem kell elkeseríteni itt a népet! Az élet már csak ilyen, folyton intézni kell vmit....
Pofátlan módon kérem szurkoljatok nekem pénteken 12:00 és 12:15 között, mert akkor védem a szakdogám . Kéretik sok-sok szurk, mert rajtam nem tudom mi fog segíteni, csak a csoda.. Félek!
- Olosta
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Aszittem, ez csak afféle tünde propaganda, mármint a kisbetű-betiltás... egy családfa-böngésző hobbitnak nem okozhat gondot!
Egyébiránt köszi, asszem kihevertem a tegnapi napot.
Mellesleg a tegnapi napom nekem is nagyon gáz volt. Utálok ügyintézni, soha senki ne menjen egyetemre/főiskolára!!!!! Hacsak nem akar idegbajt kapni.
Nem tudok menni KGY-re.
- Suhifarok
- Nem elérhető
és hajrá a sorstársaknak
- Kincső
- Nem elérhető
Egyébiránt köszi, asszem kihevertem a tegnapi napot.
- Olosta
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: [size=9:1zrvbix8]csúnya önző dolog, de küldjetek egy kis pozitívenergiát, mert olyan szintén elegem van az életből h. az nemigaz. pedig nincs is rá okom. és hátha holnapra elmúlik, de...[/size]
Továbbra is tiltsuk be a kisbetűt!!!!!!!!!!!!!
Pozitív energiák mennek!!!!!!!!
- Kincső
- Nem elérhető
Csilla, Suhi, sikeres érést! :bounce:
[size=9:2rxcnu4g]csúnya önző dolog, de küldjetek egy kis pozitívenergiát, mert olyan szintén elegem van az életből h. az nemigaz. pedig nincs is rá okom. és hátha holnapra elmúlik, de...[/size]
- Fimbrethil
- Nem elérhető
Kincsö:ne várd el hogy egy természetudos tudjon(tudlyon ) helyesen irni, pláne h csak akkor ülök le a gép elé, ha már nincs energián hasznos dolgokat csinálni...
- Niph
- Nem elérhető
:bounce: :hello: :bounce: :hello: :bounce: :hello: :bounce:
- Ilmadrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Sok Szerencsét kívánok Iru!
A valák kegyelme kísérjen titeket!!! :hello: :hello: :up:
"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
- Irunien
- Nem elérhető
Ma megyek Debrecenbe az angol nyelvű drámafesztiválra...
Csak kicsit izgulok..szorítsatok értem holnap, amikor az előadásunk lesz, kérlek szépen...
Hogy nyerjünk legalább egy picike kis díjat
Cupp belétek
"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
- Niph
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
(És Fim, fojtsuk meg a hétvégét vagy inkább folytassuk a harcot? )
Csilla, Neked pedig ungák és bungák!
- Fimbrethil
- Nem elérhető
a hidivásár idején sannos(?) 3 másik helyen kéne lennem, de még az is lehet h ti jöttök ki gyöztesen a hétvégémért fojtatott harcban...
(vs. kinizsi 100 vs. csillagászkirándulás vs. bátyám szülinapja [size=9:ghtxpw5h](ami még rugalmasan eltolhato)[/size] )
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.