- Köszönetek: 0
2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kedves csapatvezetők!
A 2008. évi tábor szervezése elkezdődött, ezért az idei tábor főszervezőjének kérésére a 2007. évi tábor topicjai bezárásra kerülnek. Vasárnap estig még szabad a vásár, akkor minden csapat-, rendi- és szervezői topic bezárásra kerül, és átköltözik az Archívumba.
Szolgálati közlemény vége
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Nem akarok belemenni a részletekbe, de eléggé összejöttek mostanában a dolgok, így a csapatomat se ösztönöztem jobbára semmire nemhogy kiselőadásra. A másik meg az hogy talira valsz csak benézni tudok, de nem maradok sokáig, mert egy nagyon régóta függőben lévő programom lesz, másnap meg kolibeköltözés... De zért mindenképpen elmegyek legalább egy órácskára
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Rayan
- Nem elérhető
Táboros talira feladat:
Kérlek ösztönözzétek a csapatotokat egy "Élet Feanor után" mottójú maximum 5 perces előadásra. Téma és forma rátok van bízva, természetesen az ízlés határain belül. Arra vagyunk kíváncsiak, mihez kezdett a családotok a valinori események után. Nem kötelező, de mindenkitől szívesen látjuk. Ezt elküldöm e-mailben is.
Üdvi:
Csinc
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
Mostantól a csapattopicok korlátozottan nyilvánosak minden táborozó számára. Idegen csapatok tagjai csak olvashatják az egyes csapatok topicjait, beleírni nem tudnak.
Szolgálati közlemény vége
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Kezdetben arra kértem mindenkit, hogy gondoljon ki EGY dolgot, ami szerinte csak őrá jellemző, s ezt megbeszéltük.
Majd körbeálltunk, és mindenki kérdezhetett egyet a kör közepén lévő embertől.
Papírlapra írattam fel szintén csak az emberekre jellemző három dolgot, amit bedobtunk a közösbe, s én felolvastam őket, de nekik kellett kitalálni, hogy kiről lehet szó.
Játszottunk szoborcsoportot, azaz egy ember beállt egy pózba, amit egy önkéntes elnevezett, majd beállt ő is, és ezt követte egy következő ember. Persze, a "szoborcsoport" koncepciója változott (így lett az egy emberes "futball sztárból" "sötét feláldozás".. )
A szoborcsoportnak egy másik verzióját is játszottuk, ami tavalyról lehetett ismerős. Egy ember elkezd egy cselekvést némán, s ahhoz társul valaki. Majd a jelenetet egy harmadik ember leállította, és beállt az egyik szereplő helyére. Itt arra figyeltem, hogy mindenki legyen jelen, legalább egyszer.
Írattam velük életút grafikont is. Egy grafikonrendszerben legalább három dolgot kellett jelölniük az életükben, ami nagyon jó élmény volt számukra (x tengely: örömérték, y: eltelt évek), majd ezt közösen megbeszéltük.
Játszottunk "Mi lenne ha" c. játékot, ami egyfajta barchoba. Egy embert kigondol a csoport, és egy önkéntesnek ki kell találni, hogy kire gondoltunk. A kérdései azonban nem olyanok, h. "mi a kedvenc fagyija", hanem "Mi lenne, ha fagyi lene?". Az egyik kedvenc játékom.
Játszottunk gyilkososat, a szokásos Dreamer féle szettinggel, majd játszottunk egy nagyobbat, pár másik telerrel, majd egy hatalmasat, húsz-huszonöt emberrel, mindenhonnan összehalászva.
Ezek segítségével a csapatagok elég jól megismerték, és megkedvelték egymást. Azt hiszem, ha változtathatnék, egy kicsit több "szrakoztatóbb" játékot csináltam volna, de a "Csak rám jellemző", körkérdéses, ill. "életútgrafikon" típúsú játékokat nem hagytam volna ki semmiért!
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Inczy
- Nem elérhető
Alapból azzal kezdtem, h az elején semmi komoly munka, csak játsszunk, úgy szokunk össze.
Voltak az elején névtanulós játékok, aztán ismerkedősek. Mindenkit megszólaltattam, hogy szokják a saját hangjukat meg egymásét is.
Aztán egy két koncentrációs játék, ki mennyire figyelt oda a másikra, illetve, ha közben elbambultak volna, akkor újra felkeltsem az érdeklődésüket.
Pl az egyik ilyen idióta játékunk szállóigévé is vált ( Hogy a bab? ).
Aztán pedig miután már nagyjából megszokták egymást, jöhettek a labdás játékok, amik aztán hozzájuk nőttek az egész tábor alatt.
Japánfoci, 2-labdás-dobálós, röpi több verzióban.... stb.
Aztán én játszottam velük mindennap vmit.
Később családi kártyázásokat is tartottunk. Meg állandóan fröcskölték egymást.
Nagyon kreatívak voltak, kitaláltak maguknak saját játékokat, mint pl a bogazódás.
Feel the sunshine
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rabyn
- Nem elérhető
Ja és a végén mindenkinek adtam egy papírkristályt amire írhattak üzenetet egymásnak. (minden kristályon volt egy név és mindenkinek minden névhez kellett írnia valamit)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
Én első nap csináltam először egy ismerkedős játékot:tornasorba állítottam őket és utána párba rendeztem mindenkit, legnagyobbat a legkisebbel stb. (hogy párosan legyünk, én is beálltam). Mindenkinek volt 3 perce, hogy minél több mindent megtudjon a másikról, majd összeültünk egy körbe, és a másikat kellett bemutatni a többieknek egymás után. Hát, az emberek többsége nem sok mindenre emlékezett, főleg egyéb információi alapján mutatta be a párját.
Utána játszottunk Középföldéről jöttemet: ez az Amerikából jöttem c. játék tolkienita verzsönje. Bár nem kötöttem ki egyáltalán, hogy tolkieni dolgokat kelljen kitalálni, mindenki ösztönösen tolkieni témájú feladványokat játszott el a párjával.
Bumm(we): Eredetileg Bumm a játék neve, de mi hozzátettük jó vanya módjára a we-t is a végére. Körbe kell állni, egyvalaki van középen, és rálő a körben állók közül valakire azt mondva, hogy Bummwe, és az illetőnek gyorsan le kell hajolnia, a két mellette állónak meg egymásra lőnie a feje felett. aki elrontja vagy túl lassan reagál, bemegy középre. Bonyolításában már van hoppwe is: ilyenkor az illetőnek ugornia kell, mint egy piritós és a két mellette lévőnek a karját kitartania felé. A játék ötletadója asszem Idhren volt.
Gyilkosos: Ezt sztem mindenki ismeri, van 2 gyilkos, egy rendőr, éjszaka és nappal stb. Angwen mutatta be a többieknek.
Labdás memóriajáték: Akinél a labda volt, annak mondania kellett egy szót, amely a tegnapi napját legjobban jellemezte, utána továbbdobta a labdát egy tetszőleges személynek. Annak már nem volt szabad olyasmit mondania, amely már elhangzott, mindenképpen új szót kellett mondania a tegnapról, amjd továbbdobnia és így tovább. Azután fel kellett idézni, ki mit mondott. Mindenki kiválaszthatott egy személyt, elmondta, az illető milyen szót mondott, odadobta a labdát neki. Azután ő választott ki vkit, mondta el emlékezetből annak a szavát és így tovább. Aki már egyszer volt, annak nem lehetett újra odadobni a labdát.
Forma1 by Brandir: Ez az a feszültségoldó ökörködés, amit Brandir csinált velünk csapvezképzésen, amikor két sorba kellett ülni és dülöngélni, miközben a Margitszigeten hülyének néztek minket. Az ötletet, hogy megcsináltassam velük, Panda adta, aki nagyon szeretett volna hazaérni a Forma1-re.
Alternatív Forma1: Az előbbi játékról valakinek eszébe jutott egy másik Forma1-es játék: körbe kell ülni és a fejjel követni az autók haladását, nyikorgásnál megfordítani az irányt.
Labdás ismerkedő játék: amikor Julcsi megjött, a kedvéért csináltunk még egy ismerkedős játékot. Körben ültünk, aki kezdett, kiválasztott magának egy személyt, és három szóval kellett bemutatnia, majd odadobnia neki a labdát. Az illető is kiválasztott vaalkit, három másik szóval jellemezte és továbbdobta a labdát. Senkit sem lehetett már elhangzott szóval jellemezni! A végén Julcsinak kellett bemutatnia magát 3 szóval, amelyek még senkitől nem hangzottak el.
Gyertyás beszélgetés: Utolsó este volt, gondolom, ezt is ismeritek nagyjábó. Az mondhatja el érzéseit és gondolatait a sötétben, akinél a gyertya van.
A legnépszerűbbek a Bummwe és a Gyilkosozás voltak, de nagyon élvezték a punnywe-t is (csapatos punnyadás) és az éneklést is.
- Esgal
- Nem elérhető
Csak gondoltam, szólok. A durvább értetlenkedést kérésre most kihagyom.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
ha valaki jön, meg se szólaljon, csak jöjjön le és fizessen, lenn megoldjuk
mindenkinek jó utat, lenn találkozunk, az itthonmaradókkal meg holnap, ügyesek legyetek
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Leguanember írta:
Alyr Arkhon írta: Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.
Most már sűrű mentegetőzés, sajnálkozás közepette illene elutasítani a jelentkezőt, még ha maga Göncz Árpád is lenne az.
Háááááát
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Leguanember
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.
Most már sűrű mentegetőzés, sajnálkozás közepette illene elutasítani a jelentkezőt, még ha maga Göncz Árpád is lenne az.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
brokkoli írta: És akkor most az Ákos-Gergő párossal mi a helyzet?
Mivel Gergő örült hogy Szürkéhez került, én úgy gondolom maradjon is nála.
Ma írok neki ímélt, hogyha mégsem örül akkor hívjon telefonon.
Karesz akkor Inczynél lesz, Nólindir Gandalfnál (mivelhogy külön nyomatékosan kérte és mert Angwen beszélte rá állítólag)
Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Inczy
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Na ki vállalja Kareszt?
Most komolyan...
Bevállalom. Fogom tudni kezelni.
Így lennénk akkor 13an. De Karesz nem aktív, szal nem leszünk túlnyomó többségben.
Ha úgy döntötök, h hozzám rakjátok.
De helyette ne vegyetek el kérlek senkit. Összeszoktunk már 12-en, nem szeretném, ha bki elkerülne tőlem.
Köszönöm.
Feel the sunshine
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Most komolyan...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Leguanember
- Nem elérhető
EMBEREK! Kérlek, a hiányzó információkat mihamarabb szerezzétek be, tudjátok meg ki van a családotokban, rendetekben, gondoskodjtaok róla, hogy a leutazás paramétereit tudják a családtagok, az új emberekkel pedig beszéljetek telefonon. Nem emilen, hanem telefonon.
ÖSSZEVISSZA mennénk csütörtökön, a Keletiből a nulladik napra ld. szervezők feliratú topik.
Egybefoglalt három CSÖVIZÉS eredménye íme hát:
TŐCSÉTEK
TÁBORI PROGRAM KÉSZEN!
Megcsináltam a táblázatot, Szürke, mert nem volt ez annyira bonyolult, mint nem
PROGRAMREND
TÁBLÁZAT
JÁTÉKLISTA
Gillz a guglifájlba töltötte fel, amit kell a hadijátékról még tudni.
Köszönöm szépen, lássátok lentebb az illetékest És bonyolódjatok bele!
Szükségünk lesz a helyszínen papíron
a tömör programra, napirendre zsebméretre hajthatóan,
az Ainulindale szövegére,
a hadijáték és szalagszerzés leírására,
és a mesékre talán.
CÉLEGYENEEEEEEEEEEEEEEEEES!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- sebcsaba
- Nem elérhető
Csapveze ma délután felhívta, Gergő jön reggel a tömeggel. Miért gáz ha nálam akar maradni? Jól elleszünk...Alyr Arkhon írta: Tegnap kaptatok Kiss Gergőhöz telszámot, (ha minden igaz Szürkéhez tettük át és ő biztosan felírta) mi lenne ha felhívná az új csapveze?
Ha maradni akar mindenáron akkor fogszívva de maradjon. (aki tud jobbat szóljon)
Amúgy meg elvileg közösségépítés, biztos Ákos is be fog illeszkedni hamar. Azért vannak a csapatok, meg aztán a szabadidőben is együtt lehetnek.
Ne variáljatok már annyit.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Rabyn
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ha maradni akar mindenáron akkor fogszívva de maradjon. (aki tud jobbat szóljon)
Rabyn: Erumea reagált már?
Más, sürgős: ki vállalja Kareszt (Angwen bátyját)?
Nem problémás ember, csak tanácstalan vagyok.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
- brokkoli
- Nem elérhető
Rabyn: ne kezdd, légyszíves.
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- mogy
- Nem elérhető
Gandalf írta: Ádám, nagyon szépen köszönjük!
A játékokat még feltennétek ide belinkelve? Köszi!
TESS: www.freeweb.hu/moggyancs/sotegames.rtf
(Ádám nem is mondtam, bocsi, átneveztem még amikor feltettem:D )
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Rabyn
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.