- Köszönetek: 2
2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Esgal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
A csapatkendőről még szeretnék érdeklődni - ugye az értelemszerű, hogy fehér kéne nekünk, viszont a méretéről nem tudok semmit, mennyit gondoltok?
Rabyn: egy köpenyt érdemes 1,5 m széles anyagból megoldani, kb. a kapható anyagok 99%-a ilyen. A hossz az 1,5-1,7 m, az illető magasságától függően. Ez a hossz kb. bokáig ér, azaz nem bukik el, és nem húzza a földön. Ha olyat akarsz, akkor lehet 2 m is.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rabyn
- Nem elérhető
Gondolom a kendő anyagát nem nekünk kell kiszámolni...
A Papírárut szintén akkor tudom megmondani ha látom ami előttem van. ugyanis nem tudom, hogy pontosan mire lesz szükségünk a krónikához. (lehet, hogy merített papírra is de lehet, hogy nem, nem tudom hány oldallal számoljunk stb... de ez nem olyan fontos)
Ameddig nincsen pontos csapatlétszámom (most nőtt eggyel ugye) addig nem tudom megmondani a mennyiségeket. És ahogy elnézem még változhat.
Kérdezd meg az eddig táborszervezőkez, hogy általánosan egy csapat mennyi anyagot használt fel. Szerintem pl.: Kartonpapírra, sima papírra mindenkinek szüksége lesz.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
vasárnap éjfélig a pontos anyagigényt kérem leadni
anyagból hányszor hány méter milyen szín mihez
papíráruból mennyi milyen minőség
röltexáruból milyen széles hány méter stbkövek, kavicsok, egyebek, hány darab stb
mennyi pénz kell hozzá?
emilben: telellekukaccitromailponthu
aki nem küldi, nem tudok rá pénzt kérni
köszönöm
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Leguanember
- Nem elérhető
Dodiee írta: Meg ha mondjuk minden nap csak fél órára összeülne a csövi, meg lehetne tárgyalni h kinek mivel van gondja, és h a csoport szerint mit kéne másnap feltétlenül megbeszélni a családjainkkal.
Az MTT-táborok történetében tavaly végre sikerült rendszeressé tenni az esti megbeszéléseket, és nagyon hasznos volt nekünk. Mindig volt hangulati körkép, másnapi program egyeztetése, kibeszélőshow és hülyülés. Meg alvás olykor
Most körülményesebb lesz, mert pl. a hangulati beszámolókból 9 családnyi plusz 7 rendnyi lesz. Valamit ki kéne találni erre. Gillz, ti hogy készültök majd ezekre?
A napi programba 22 órától kéne beférjen, ha olykor lehet, előbb is.
Rabyn: Ha nem sikerül a még hallgatókat szóra bírni, akkor hívd fel őket nyugodtan! Nem árt a hoznivalókra, az utolsó pénzrészletre, iratokra, utazás időpontjára emlékeztetni őket is.
Inczy: Nillát a verses topikban találod, Szofi talán tud összeszedetten nyilatkozni róla - a lány versei alapján legalábbis.
Aktivizálni mire kéne őket most, valami nagy tábor előtti projektre készültök és nem indulnak be?
Ha ötletek gazdátlanok, akkor válassz felelőst, felügyelőt nekik! "Akkor xy, te vállalod, hogy gondoskodsz erről meg erről?" Aztán időnként ő szervez a topikban, priviben meg érdeklődhetsz, hogy hol tart, kell-e segítség...
Vagy az a gond, hogy fel vannak sorolva az ötletek, és nem köteleződik el a csapat egyik mellett sem, nem vitáznak róla? Ilyenkor kezdhetsz elemezni, ez ezért jó, ezért nehéz, ez a hátránya stb. Lehet provokálni is, meg tudod oldani!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Inczy
- Nem elérhető
Akkor teljesen nyíltan mehet a tárgyalás a fakultatív dolgokról már most a csapattopicokban?
És az, hogy hivatalosan mit mondhatunk el a csapatunknaka keretjátékból, mikorra derül ki?
Alyr, küldöm holnap a kommentált forgatókönyvet, elnézést a késlekedésért.
Közben felvetődött bennem még egy kérdés. Ha már előrebeszéljük meg a csapvez dolgokat.
A csapatom tele van lelkes, kreatív, szuper kis emberkékkel. Rengeteg ötletük van, csak egy helyen hibádzik a dolog... Ha a megvalósításra kerül a sor, akkor nem verekszenek egymással. Ez természetes tábor előtt? Vagy még kevés idő telt el? Hogyan tudnám őket még jobban megmozgatni? :
Feel the sunshine
- Leguanember
- Nem elérhető
Nos, én gondoltam esti mesére, családi körben; meg amit tavly is akartam, hogy egyik éjjel aludjunk kint a szabad ég alatt az egész csapat, itt talán egyszerűbb is lenne.
Még írok ebbe a hszbe később.
Csapatelőadással kapcsolatban: elég-e az idő, ami erre van szánva; igényeljük-e témák, motívumok, műformák bármilyen kiosztását pl. némajáték-a tündék ébredése; krimi-tündék tűnnek el a Cuiviénen mellől; Aule és törpök-balett stb.
Minden más hiábavalóság.
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Rabyn
- Nem elérhető
Láttam a játékok között amit küldtél olyat amit szerintem simán lehet játszani amikor már nagyon ráérünk.
Gillz: Biztos, hogy rendi fogl. lesz uccso reggel? Csak aért kérdezem mert emlékeim szerint aznap kell eldönteni ki mellé állunk. Tavaly nagyon jó volt, hogy volt utolsó nap is egy fél-egy óra amit együtt töltöttünk.
- Esgal
- Nem elérhető
bár, ha csapatösszehozós játék, elkezdtem velük egy kisebb fórumos szerepjátékot nemrég, és van, aki élvezi (bár adódtak gondok abból, hogy nem mindenki van tisztában a szerepjáték lényegével és alapvető szabályaival, de dolgozom az ügyön, és sűrű priviváltásokba bonyolódok )
/Lucifer/
/Ghymes/
- gillz
- Nem elérhető
Ezen kívül a csapatelőadáson és pohárnokságokon felül érdemes egyéb előadásokat vagy tárgyakat és szolgáltatásokat nyújtani a családdal, elvégre díjazott
Javaslom, h írjatok össze listát a lehetséges plusz dolgokról, h mindenkinek legyen ötlete.
Pl.: rövid akadályverseny (mint Várgesztesen), esti tábortűznél játék/ének/mese, csapatzászló elkészítése, HQ szép berendezése, rádióműsor, újság, ...
a lista nekünk is segít, h nagyjából megmondjuk, mi mennyi szalagot fog érni.
need more brainz. yourz. now.
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Leguanember
- Nem elérhető
Rabyn írta: 24én lesz csövi tali?
És ha már arról volt szó, hogy kezdjük el itt megbeszélni a dolgokat akkor talán kezdjünk neki, bár fogalmam sincsen mi az amit itt meg tudunk beszélni, mivel senki se ír semmit csak hogy beszéljük meg...
24-én lesz csövitali. Nálam lehet pl. vasárnap délután négy órától. Ha meleg lesz, mindegy, ha nem, akkor mázlink van.
Cím később.
Nos például azt lehet megbeszélni, hogy mi hiányzik még a magabiztosságunkhoz, amit a kiccsaládunk körében tanúsítunk majd.
Nekem például hiányzik, hogy nem tudom, mit csináljak két és fél órás kupaktanácson, miután már előadtunk és pohárnokok is voltunk. Esetleg lehetne dupla rendi foglalkozás a tábor vége felé?
Minden más hiábavalóság.
- Rabyn
- Nem elérhető
És ha már arról volt szó, hogy kezdjük el itt megbeszélni a dolgokat akkor talán kezdjünk neki, bár fogalmam sincsen mi az amit itt meg tudunk beszélni, mivel senki se ír semmit csak hogy beszéljük meg...
- Leguanember
- Nem elérhető
Esgal írta:
Leguanember írta: A javaslatom:
Mivel több irányban is kell dolgoznunk, kértetek többféle segítséget is, úgymint
1. tábori programok és történések fixálása, a családok teendői a tíz nap alatt
2. a családfői feladatok ellátásának gyakorlása (játékok, ötletbörze)
3. CSÖVI-együttműködés alapkőletétele, összerázódás
ezért több alkalommal is összejövünk. Aki az adott témakörben igényli a személyes jelenlétét, az eljön; aki nem tud, annak összefoglaljuk és egyénileg is tájékoztatva lesz kérése szerint.
Mindenki egyszer legalább vegyen részt egy találkozón, közben pedig bármely ügyben számíthassunk egymásra itt a fórumon, priviben, msn-en, telefonon, és in vivo is persze.
Az időpontok előzetese:
június 24. vasárnap, június 29. péntek, július 1. vasárnap, valamint a tábor előtti hét: július 8. vasárnaptól július 12. csütörtökig, ez utóbbi már a nulladik nap.
Milyen további kérdésekben kellene felvilágosítanunk egymást? A topikban mostanság intézett ügyekhez megvan minden információtok? A csapattagokról tudtok, amit kell?
Én támogatnám, hogy kezdjünk el végre a fórumon beszélgetni, és most hazabeszélek, merthogy találkára 1, azaz egy alkalmat tudok szánni, viszont napi 3-4*15 perc netet könnyedén megoldok. Tehát mivel résztvenni nem tudok, nem kéne halogatni a minket érdeklő kérdések megbeszélését, ha van ilyen.
Amúgy is, ha kivitelezhetőnek tartjuk a saját csapataink építését a fórumon, nemigen látom, velünk mért ne működhetne ugyanez
Minden más hiábavalóság.
- Leguanember
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Dreamer_KF írta: Kérném az új emberek számára a csapat topicok hozzáférését.
Vagy ne az összesnek, csak az én új emberemnek
Folyamatban.
Más:
Emberek, most lehet jelentkezni... ki vállalja Ákoskát?
MEEEEEEEEEE, IT'S MEEEEE!
Társasága is lesz, ha nem is olyan, mint tavaly.
S persze ha neki nincs kifogása.
(Mi a vezetékneve? Komoly nyomozómunka árán sem sikerült kideríteni.)
És akkor megvagyunk egy tucat. Vagy 12, na az úgyis tündés számrendszer. De legalább maiás. Vagy csak majás, de az is valami.
Minden más hiábavalóság.
- Esgal
- Nem elérhető
OFFEry írta: Azért Namarie mellé nem osztjuk be...
Hálistennek... (nem mintha bajom volna a kiskölykökkel, szeretem őket - kis zöldkörettel, pástétomnak )
ON
/Lucifer/
/Ghymes/
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Inczy
- Nem elérhető
Tud vki vmit Nilláról? Fogalmam sincs sajnos, hogy kicsoda...
Feel the sunshine
- Rabyn
- Nem elérhető
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Alyr Arkhon írta: Más:
Miért, nincs semmi vész azzal a kissráccal... abszolút életrevaló, nem kell tutujgatni, legfeljebb kicsit hiperaktív és érdekes a világnézete, de szerintem messze nem a legproblémásabb csapattag. Némi nyitottságot igényel, ennyi.
Mondtam én, hogy vész van vele? Mondtam bááármi rosszat róla?
Csak megkérdztem ki vállalja...
Rossz az aki rosszra gondol...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Más:
Miért, nincs semmi vész azzal a kissráccal... abszolút életrevaló, nem kell tutujgatni, legfeljebb kicsit hiperaktív és érdekes a világnézete, de szerintem messze nem a legproblémásabb csapattag. Némi nyitottságot igényel, ennyi.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Kérném az új emberek számára a csapat topicok hozzáférését.
Folyamatban.
Más:
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én pl arra lennék nagyon kíváncsi, hogy ugye nálam van két "idegen" akikről semmit sem tudok és valószínű, hogy tábor első napján fogok velük találkozni. (nem válaszolnak az emilemre amit írtam nekik. (( )
hogyan tudom segíteni az ő beilleszkedésüket?
Az egyik nem idegen, hanem Lamy húga ő látott már emtétéseket. Nyaggasd Lamyt, h. szóljon neki h. nézzen fórumot.
Egy teljesen külsőssel... hát készítsd előre úgy a csapatod, h. nyitott legyen
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
hogyan tudom segíteni az ő beilleszkedésüket?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.