A 2. rész - A Két Torony

Több
20 éve 10 hónapja #163022 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Elessar király... írta: De viszont a TTT bővítettben Bergo menti meg Arit, de mikor megérkeznek Helmbe, Aragorn már Arodnak szólítja. Ezt a rész valszeg elfelejtették újraszinkronizálni.

Nézd eredeti nyelven, úgy klappol :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163020 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
De viszont a TTT bővítettben Bergo menti meg Arit, de mikor megérkeznek Helmbe, Aragorn már Arodnak szólítja. Ezt a rész valszeg elfelejtették újraszinkronizálni.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163016 Írta: Palimir
De azt is el lehet képzelni, hogy miután Aragorn lenyugtatta, le akarták kötözni ismét, de megszökött... Énnekem pl. ez sem baki... :)

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162973 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Jujj, ez fel se tűnt. De gáz... :twisted:

"... And that was the beginning of fairies..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162972 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Penngaladiel írta: Nos, én csak azon vigyorgok, hogy hogy lehet egy lovat úgy "szabadon" engedni, hogy nemcsak a zabla, de még egy hosszú kötél is lóg a szerencsétlenen? Ez egy óriási filmes baki ;)

A kötelet nem vette le róla Aragorn, mielőtt szabadon engedték? :hein: :)

Más lett a világ
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162840 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nos, én csak azon vigyorgok, hogy hogy lehet egy lovat úgy "szabadon" engedni, hogy nemcsak a zabla, de még egy hosszú kötél is lóg a szerencsétlenen? Ez egy óriási filmes baki ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162802 Írta: Palimir

Sil írta: Aragorn mond is valami olyasmit, hogy engedjék szabadon, elég háborút látott már...

"Turn this fellow free. He's seen enough of war." :)

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162795 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ancalima Anarórë írta: Szabadon? Ja, én azt hittem neki aják... :oops:

Aragorn mond is valami olyasmit, hogy engedjék szabadon, elég háborút látott már...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162749 Írta: Ancalima Anarórë
Szabadon? Ja, én azt hittem neki aják... :oops:

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162740 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ancalima Anarórë írta: Előtte Arodon? Ezt hogy érted? Mert fürödni már Bregon indul... :roll: [/color]

Brego csak a fürdés után van: szabadon eresztették Aragorn javaslatára (TTT bővített), és utána Brego menti meg a vízparton... De előtte Arod van.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162736 Írta: Ancalima Anarórë

Palimir írta: Mi az az Invito?

a BEGYŰJTŐ BŰBÁJ. :wink: Tudod, Gandi azt mondja: "Invito Glamdring" és máris ott an nála... :lol:
Előtte Arodon? Ezt hogy érted? Mert fürödni már Bregon indul... :roll:

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162690 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
De csak a pancsolás után!!! :evil:
Azelőtt valszeg Arodon...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162682 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Tinúviel!Tinúviel! válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Cerebrum írta:
A szinkron is határozottan jobb, mint a FotR-ben, bár nem értem, hogy mikor Aragorn a Helm-szurdokba tart miért Arod-nak nevezi a lovát (Mae carnen, Arod, mellon nín.) Brego helyett. Más hibát nem találtam, bár még nem néztem meg olyan sokszor.

Kicsit elrontották a szikront! Valószínüleg az zavarta meg őket, hogy Edorasba még Aroddal ment, a Helm-szurdokba meg már egy ugyanolyan lóval, akit viszont Bregonak hívnakj!Peh! :lol: :roll: :wink:

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162660 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Tyű, nagyon király lett a TTT bővített! Még mindig nem tudtam betelni vele. Nem is tudom igazán melyik extra rész tetszett a legjobban. Talán a Helytartó fiai. Nem gondoltam, hogy megmutatják Denethort a harmadik rész előtt.

Nagyon ütős volt az a rész, mikor a huorn-erdő rázkódik, az orkok meg visítoznak. Libabőrös lett tőle a hátam. :D Nagyon tetszett Éowyn éneke is, no meg a végén Pippin és Trufa poénkodása is. Jót röhögtem azon, mikor Pippin "minőségi intézménynek" nevezte Orthancot.

A werkfilmek is jók, tetszett, mikor Andy Serkins elmesélte, hogy a macskáinak a hangját figyelte, mikor felköhögik a szőrt, és ebből lett a 'gollam, gollam' "gurgulázás".

A szinkron is határozottan jobb, mint a FotR-ben, bár nem értem, hogy mikor Aragorn a Helm-szurdokba tart miért Arod-nak nevezi a lovát (Mae carnen, Arod, mellon nín.) Brego helyett. Más hibát nem találtam, bár még nem néztem meg olyan sokszor.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162642 Írta: Mornambar
Ezt én se tudom...

Meg -még az első résznél ugyen, de - Boromir halálakor a halott orkok fölkelnek és elmennek, ezután meg ott fekszenek... :roll:
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162620 Írta: Palimir

gande írta: attól, hogy nem stúdióban készültek a felvételek, még nem kötelesek kivárni az elso megfelelo irányú szelet. Ventilátort konnektorba és már loboghat a haj.

Nem hiszem, hogy ventillátor volt. Az extráknál említik, hogy iszonyú szeles vidékre sikerült felépíteni Edoras-t... De ez is olyan, mint Boromir haja, amikor azt mondja, hogy széllel szemben jönnek a madarak... Van meteorológus közöttünk? Talán jobban tudná, milyen szeszélyes tud a szél lenni :) Na jó, ez már túlzás... :D

Mi az az Invito?

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162526 Írta: Ancalima Anarórë
Lásd HP: Invito. 8) De komolyan! Ha egy Harrygyereknek megy... :twisted:

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 10 hónapja #162516 Írta: gande
gande válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
attól, hogy nem stúdióban készültek a felvételek, még nem kötelesek kivárni az elso megfelelo irányú szelet. Ventilátort konnektorba és már loboghat a haj.

Gandalf és a gravitáció viszonya a karddal pedig már igazán szorszal hasogatás, honnan tudjuk mi mire képes egy mágus? :-)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162487 Írta: Mornambar
Meg most ki a magasabb: ent vagy a fa? :)

(vagy mikor ki? :) )
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162404 Írta: Palimir
A hajfürttel játszadozás szerintem erős túlzás :) Inkább vakargatja fájós fejét..... (az más kérdés, hogy ha minden igaz akkor őt veri orrba Legolas, a gyors snitt után pedig 2 m-re áll tőle... :) )

Eowyn haját pedig jól fújja a szél... Egyáltalán miért fújná rosszul, amikor nem stúdiófelvételről van szó?! :)

Eomer kardkicsúszása, Pippin egy időre kiszabaduló keze, a felrobbant fal gyors rehabilitációja valóban jók ;)

Persze a legjobb kötözködős baki az volt, amikor valaki azt írta, hogy Gandalf a film legelején zuhanás közben hogy kapta el a kardját? :lol: sőt :lol: :lol:

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162393 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Elég szemfülesek, akik ezeket írták. :D Mondjuk, az Eowyneset már korábban is tudtam. :twisted:

Más lett a világ
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162380 Írta: Mornambar
Bizony érdekesek!
Egyszer megkeresem őket!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162355 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Jesszu....... nekem ezekenek a bakiknak a fele fel sem tűnt........ :oops: :roll:

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162353 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ezt,az interneten találtam:

Filmbakik - A két torony
Miért íjaznak a harcosok nyílvessző nélkül, és ki sétál bele a tűzbe? Felmerülnek kérdések Peter Jackson eposzának második részével kapcsolatban is, de azért nagy gond nincsen, csak sok kicsi baki.

Most, hogy sok-sok hét telt el a bemutató óta, de még nem jött el az Oscarok kiosztásának órája, már egy kicsit bele merünk kötni Peter Jackson hősies trilógiájának második részébe. A Gyűrűk ura - A két torony kétségkívül remek alkotás - hat Oscar-jelölést kapott! - és ezernyi erénye mellett eltörpülni látszanak hibái, de azért ezekből is akad. Komoly hibaként talán három dolgot lehetne felsorolni: az Arwen-féle tépelődős vonalat, a Pippin és Trufa erdőbeli kóricálását az entekkel, akik mesze nem sikerültek olyan méltóságteljesre, mint azt vártuk, végül a tünde íjászok megjelenése és szerepe, akik úgy viselkednek, és úgy néznek ki, mintha egy német szado-mazo klubból érkeztek volna. Emellett sok, nem túl feltűnő, néha vicces, máskor bosszantó bakit találtunk. Íme!

Amikor Eomer Aragornnal, Legolasszal és Gimlivel való találkozása után visszaszáll a lovára, láthatjuk, ahogy a lendülettől kirepül a kardja a hüvelyéből, de ő úgy tesz, mintha mi sem történt volna.

Abban a jelenetben, amikor a Fekete Kapu előtt Frodó lecsúszik a kavicsos lejtőn, Gollam akadályozza meg, hogy a két hobbit a vesztébe rohanjon, azzal, hogy felajánlja, egy másik átjáróhoz viszi őket. Miközben könyörög, Frodó köpenyét szorongatja, sőt a fejéhez is szorítja a ruha szélét. Csakhogy amikor Samu még kötélen vezette, Gollam attól szenvedett, hogy minden, amit a tündék készítettek, égeti a bőrét. Márpedig a köpenyt tündék varrták, és így annak jól meg kellett volna égetnie a csúnya, de akkor éppen szimpatikus Gollam arcát.

Amikor Eowyn Rohan kastélya előtt áll, láthatjuk, hogyan fújja a szél a büszke rohani zászlókat, és azt is, hogy hogyan fújja a lány ruháját és haját - pont az ellentétes irányba.

A film elején az ork csapat Trufát és Pippint megkötözve szállítja, és egészen addig megkötözve maradnak, amíg nem sikerül Faragorn erdejébe szökniük. De amikor a rohani lovasok megtámadják és lekaszabolják az orkokat, láthatjuk, ahogy egy ló majdnem eltapossa Pippint, aki védekezően maga elé tartja a kezét - de hogyan, ha egyszer hátra van kötözve?

A legjobb baki: amikor Gandalf, Aragorn, Legolas és Gimli belépnek Rohan királyának tróntermébe, a három harcos Gandalf védelmében egymás után üti le a palotaőröket. Amikor ezzel végeztek, és a varázsló már a király előtt áll, egy hátulról felvett jelenetben láthatjuk, amint az egyik "leütött" őr a földön fekve unalmában a hajfürtjeivel játszadozik az ujjával.

Amikor az elfogott Samu és Frodó egy raktárban várnak a sorsukra Gondorban, Samu azt javasolja gazdájának, hogy használja a gyűrűt a szökéshez. Miközben beszél, egy hordó előtt ül, a háttérben pedig még több hordó látható. De a hordók eltűnnek, miután Faramir megérkezik. Ugyanebben a jelentben a felháborodott Frodó Samunak szegezi kardját, a Fullánkot - ami a könyv szerint kéken világít, ha orkok vannak a közelben, de a filmben ezt nem nagyon teszi -, de vajon Faramir harcosai miért nem fegyverezték le a kémnek tartott hobbitokat?

Bár a Helm-szurdokba érkező tünde íjászok rendkívül fegyelmezett alakzatban masíroznak és profi harcosoknak tűnnek, annyira azért nem ügyesek. Egyrészt több jelenetben is láthatjuk, amint a tünde statiszták üres íjjal lövöldöznek az orkokra a háttérben, de van ennél feltűnőbb baki is. Miközben Aragorn felsorakoztatja őket a csata elején, és parancsára elkezdik lőni az ellenséget, a bal szélen az egyik tünde harcos újra és újra a mellette álló sisakjának a hátsó részét találja el nyilával - de szerencsére a tünde-páncél jó erős!

A farkas-harcosokkal folytatott csatában Aragorn a harc közben lezuhan egy szikláról, bele a gyorsan áramló folyóba. A kardját csata közben természetesen a kezében szorongatta, de amikor hű lova rátalál, akkor az már a helyén, vagyis az eszméletlen férfi kardhüvelyében van.

Gandalf hófehér paripája, Keselyüstök olyan vad, hogy nem tűr magán se nyerget, se zablát, se semmit, lovasként is kizárólag Gandalfot engedi a hátán ülni. Így aztán a varázsló szőrén üli meg az állatot, de több jelenetben is kilóg a lóláb, vagyis a fehérre festett lószerszámok. Ezt általában jól oldják meg, és Gandalf, vagyis Ian McKellen a köpenyével takarja el a kantárt, de az egyik utolsó jelenetben tisztán látszik, hogy a lába kengyelbe van bújtatva.

Abban a jelenetben, amikor még a csata előtt, nappali fénynél felülről láthatjuk a Helm-szurdok védműveit, több kis tábortűz is lobog a vár falain belül. De azt is láthatjuk, ahogy az egyik harcos szép nyugodtan átsétál az egyik tűzrakáson, és még csak le sem lassít. Kicsit jobban odafigyelhettek volna, amikor utólag odarajzolták a tüzeket.

Miután Legolas megmenti Gimlit és Aragornt a kapu előtti kirohanás során, láthatjuk, ahogy a titkos bejáró felé menekülnek, az orkok pedig a nyomukban. Ha jobban figyelünk, láthatjuk, hogy miután Legolas balra kilő egy nyílvesszőt, belerohan egy Uruk-Hai orkba, sőt, még a kezét is ráteszi a statiszta vállára, de az nem reagál ellenségesen és engedi, hogy Legolas tovább rohanjon. Szóval nem minden Uruk-Hai rosszindulatú - mi is ismerünk rendes orkokat.

Az alábbi jelenet is a fenti állítást igazolja: mielőtt az orkok áttörik a falat, láthatunk egy nagyobb Uruk-Hai csapatot pajzsokkal és faltörő kossal a torony felé lopakodni. Amikor aztán a fal egy része végül felrobban, egy messziről felvett jelenetben láthatjuk, hogy ez a csapat csak ácsorog, és nem csinál semmit - nyilván nem akarnak senkinek sem ártani.

Ugyanekkor, vagyis mielőtt a fal felrobban, Legolas még megpróbálja kilőni a bombát cipelő két orkot. Pontosan azon a falrészen láthatjuk a tünde íjászt, ami felé az orkok közelednek, de az óriási robbanás után, ami egy hatalmas szakaszt a levegőbe repít, Legolas mégis sértetlen marad.

A győzelem után, a film legvégén a diadalittas harcosok mögött láthatjuk a Helm-szurdoki várat: a falak tökéletesen épek, mintha senki sem ostromolta volna őket, és senki se robbantotta volna fel a fal jelentős részét.

Hát, mi ennyi bakit találtunk, de szokás szerint mellőztük az olyan hibákat, mint amikor az egyik jelenetben a harcos a bal kezében tartja a kardot, a másikban pedig a jobban, vagy hogy miért tudja olyan könnyen levenni Gandalf a köpenyét, ha az előbb még össze volt kapcsolva, mert ezek nem túl érdekesek, és nem is viccesek. De ha ti találtok olyasmit, ami itt nem szerepelt, de jónak tűnik, akkor bátran küldjétek be nekünk, és mi ki is rakjuk ezeket.

Ja és:a könyvben ugye Frodó végig viseli a mithrill inget,viszont a forgatáson láthatólag nem viselte,mert egy csomó jelenetben amikor kéne látszania nem látszik a páncél.

Mikor a film elején Pippint látszólag eltapossa egy ló,a kezei nincsenek összekötve,viszont mikor kigurul a ló alól,akkor már igen.

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162350 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Ez tetszik: Még egy
-Amikor a farkaslovasokkal küzdenek és amik ráestek Gimlire, azokat Gimli éppen próbálja emelgetni. ekkor rálép a Gimlin heverő tetemekre még egy farkas(amit később Aragorn lelő)! És Gimli még mindig ugyan olyan kinyújtott karral tartja a farkasokat... Nem kéne összerogyni a akarjának... az a farkas biztosan nehéz :roll:

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162346 Írta: Mornambar
Hehehehhhe!
Ezt megkeresem! :) :) :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162344 Írta: Nilraen
Ja még baki:
Edorasban,Théodennél:
Miután Aragornék közelharcba keverednek Théoden testőreivel,vagy nem tudom kikkel,és legyőzik őket,utána ugye azok ott fekszenek a földön.De az egyik férfi,aki elvileg le van ütve a hajával 'játszik'..csavargatja...
Ne aggódjatok ezt nem én találtam,ennyire azért nem szoktam aprólékosan figyelni...régen találtam egy angol honlapot ,ahol ez fel volt sorolva....

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162341 Írta: Mornambar
-Arwen: ugye Éoék lezúdulnak a hegyről, átugratják az orkokat, majd mutatják a mészárlást, Gandalfot, stb., majd Éomert is. Itt "tisztán" csak akkor látod, ha lepauzézod, s kicsit tekersz is rajta: a tünde ott van a rohír mögött lila ruhájában....
-pedig úgy van a'!
-a rámpán: a lovak lába "elsüllyedt" a digitális orkokban... itt úgy láttam, hogy már görgetik őket. S valóban, a hátsók nem csapkodnak senkit... keskeny a híd. ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162339 Írta: Nilraen

Mornambar írta: Ühüm.

Beszéljünk a bakikról is! :)

Egy pár:
-a vargtámadásnál Legolas lelövi Gimli farkasát :) , majd Gimlire ugye resik három ellenség... mikor viszont Aragorn eldobja a lándzsát, az elsőnek megöltt már nincs ott!
-Arwen ugye a csata végin... :roll:
-sztem mikor a lovasok mennek végig a rámpán, azt megoldották. Vagy nem? :)

Én Arwent még mindíg nem találtam meg,de majd megkeresem.
A Gimlis egyáltalán nem tünt fel.. 8O
A rámpán nem tudom mi volt a baki,de azt még mindíg nem javították,hogy a hátsó lovasok a semmit kardozzák...

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #162334 Írta: Mornambar
Ühüm.

Beszéljünk a bakikról is! :)

Egy pár:
-a vargtámadásnál Legolas lelövi Gimli farkasát :) , majd Gimlire ugye resik három ellenség... mikor viszont Aragorn eldobja a lándzsát, az elsőnek megöltt már nincs ott!
-Arwen ugye a csata végin... :roll:
-sztem mikor a lovasok mennek végig a rámpán, azt megoldották. Vagy nem? :)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.826 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére