A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 1 hónapja #149292 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Gandalf: amennyire én emlékszem, most nem lesznek átalakított jelenetek, inkább teljesen új részek és kisebb, de jelentős betoldások.
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149290 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Morgul írta:

Gandalf írta: Gondolom, megint lesznek olyan rövid jelenetek a moziváltozatból, amit a Bővítettben kihagynak, illetve ecserélnek, nem?
Az előző résznél is így volt (a Gandalf-Frodó párbeszéd a szekéren, Haldír fogadja a Szövetséget, stb.)... Vajon mennyire vágják át a régi jeleneteket? :roll:

Ha érdekel én elmondhatom, de szigorúan priviben. :wink:

Érdekel! S ha lehet, a forrásaidat is nevezd meg! Köszi! :wink:
(Más is írhat nekem priviben ilyesmiket, ha vannak információi!)
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149289 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Gandalf írta: Gondolom, megint lesznek olyan rövid jelenetek a moziváltozatból, amit a Bővítettben kihagynak, illetve ecserélnek, nem?
Az előző résznél is így volt (a Gandalf-Frodó párbeszéd a szekéren, Haldír fogadja a Szövetséget, stb.)... Vajon mennyire vágják át a régi jeleneteket? :roll:

Ha érdekel én elmondhatom, de szigorúan priviben. :wink:

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja - 21 éve 1 hónapja #149284 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Gondolom, megint lesznek olyan rövid jelenetek a moziváltozatból, amit a Bővítettben kihagynak, illetve lecserélnek, nem?
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149237 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Megnéztem a DVD-n az extrákat.Tetszett az a kis bemutató a bővített részről...Az a Denethor-Faramir-Boromir rész nagyon rosszul esett[size=9:mx4c7132]('Ne vigasztalj Faramirral,ő nem ér semmit'...vagy v.mi ilyesmi... :cry: :cry: ) [/size]
Valakinek vannak bővebb infói erről a részről?Csak szóljon,írok neki privátot...de így nem tudom ki tud valamit erről...

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149033 Írta: Ulmo
Sil: ott a pont ;)

Morgul: igazad van, INNENTŐL legyen privi :) [size=9:2yt3xkh0] de a fő gondom az, hogy vannak azok az énekek...[/size]
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149009 Írta: Robert B

Nilraen írta: En nem fair...mi is tudni akarjuk a részleteket... :P

Akkor kérdezz privátban! :wink:

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #149006 Írta: Nilraen
En nem fair...mi is tudni akarjuk a részleteket... :P

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148997 Írta: Robert B

Ulmo írta:

Morgul írta: SPOILEREK!

Itt fel van sorolva szinte az összes jelenet a kibővített Két toronyból jó sok részlettel fűszerezve (néha még szövegeket is idéz a filmből). Csak az olvassa el, aki nem bírja ki november 25-ig (akárcsak én). Ja és persze angolul van.
Egy viszont biztos a Két torony kibővítve ütni fogja a (kibővített) Gyűrű szövetségének szintjét, vagy még annál is jobb lesz. Szinte minden benne lesz, amit hiányoltunk a moziverzióból.
Nagyon ász lesz! Csak érkezzen már el nov. 25.!

www.warofthering.net/specialnews ... view.shtml

Én is nagyon várom, nagyon jó lesz, de azért van egy-két dolog, amit legszívesebben kihagytam volna :roll: (két énekre gondolok ;) )

Az ízlés dolga, hogy jobb-e, mint a FotR bővített volt. Szerintem nagyjából azonos szinten vannak.

Miért? Mi volt a baj az énekekkel?
Tudod mit Ulmo, a Spoilereket innentől kezdve tárgyaljuk priviben, mert úgy sokkal jobban kitérhetünk a részletekre...

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148976 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: Éowynen kívül ki énekel még? 8O

Szilszakáll(?)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148975 Írta: Nilraen
Éowynen kívül ki énekel még? 8O

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148967 Írta: Ulmo

Itt fel van sorolva szinte az összes jelenet a kibővített Két toronyból jó sok részlettel fűszerezve (néha még szövegeket is idéz a filmből). Csak az olvassa el, aki nem bírja ki november 25-ig (akárcsak én). Ja és persze angolul van.
Egy viszont biztos a Két torony kibővítve ütni fogja a (kibővített) Gyűrű szövetségének szintjét, vagy még annál is jobb lesz. Szinte minden benne lesz, amit hiányoltunk a moziverzióból.

Én is nagyon várom, nagyon jó lesz, de azért van egy-két dolog, amit legszívesebben kihagytam volna :roll: (két énekre gondolok ;) )

Az ízlés dolga, hogy jobb-e, mint a FotR bővített volt. Szerintem nagyjából azonos szinten vannak.
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148962 Írta: Robert B
SPOILEREK!

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148943 Írta: Robert B
Ha ez tényleg mind így benne lesz, akkor ez még annál is jobb lesz, mint képzeltem... Csak győzzük a várakozást!

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148837 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
SPOILER!

A DVDExtrán van egy felsorolás, hogy mi lesz benne a TTT bővítettben...

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148752 Írta: Robert B

Ulmo írta:

Alyr Arkhon írta: Már tervezi valaki konkrétan a bővítettnéző talit?

Terveződik :) , egyelőre a technikai háteret kellene valahogy öszeszedni. A filmet vállalom, termet lehet szerezni. Csak egy DVD-lejátszó kell hangfalakkal, de az nagyon!

Szolgálati közlemény: szeretném, ha egy ideig (úgy 3 hét) ez lenne az utolsó hozzászólás a közös DVD-nézésről!

Ismerős problémák...

Én is éppen próbálom megszervezni a projektor és a berendezés megszerzését. Az osztályom mindenáron meg akarja nézni a filmet.
A DVD-vel nem lesz gond, mert az 25-én valószínűleg már a lejátszómat fogja koptatni.

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148739 Írta: Ulmo

Alyr Arkhon írta: Már tervezi valaki konkrétan a bővítettnéző talit?

Terveződik :) , egyelőre a technikai háteret kellene valahogy öszeszedni. A filmet vállalom, termet lehet szerezni. Csak egy DVD-lejátszó kell hangfalakkal, de az nagyon!

Szolgálati közlemény: szeretném, ha egy ideig (úgy 3 hét) ez lenne az utolsó hozzászólás a közös DVD-nézésről!
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148685 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ulmo írta:

Alyr Arkhon írta:

Sil írta:

Sorel írta: Kedves Ulmo, te ezt honnan tudod?

[size=9:35sgmt30]Mivel Ulmo már a nyáron látta, néhány más társunkkal egyetemben... :wink: [/size]

Pontosabban (ha jól emléxem) rajzolt képeket láttak, de a szöveget ismerik...

Hm...hát a bővített jelenetek eléggé mozogtak a TV képernyőjén, ahol néztük ;) A szöveget pedig ismerjük, mivel ellenőriztük a bővített jelenetek szinkronját (innen tudom, hogy pl milyen poénok lesznek) További infok majd nov 25 tájékán.

Hmmm...
Akko rosszul emléxem. Van ilyen... :D
Már tervezi valaki konkrétan a bővítettnéző talit?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148682 Írta: Ulmo

Alyr Arkhon írta:

Sil írta:

[size=9:26wb02pz]Mivel Ulmo már a nyáron látta, néhány más társunkkal egyetemben... :wink: [/size]

Hm...hát a bővített jelenetek eléggé mozogtak a TV képernyőjén, ahol néztük ;) A szöveget pedig ismerjük, mivel ellenőriztük a bővített jelenetek szinkronját (innen tudom, hogy pl milyen poénok lesznek) További infok majd nov 25 tájékán.
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148625 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sil írta:

[size=9:1ejmttdf]Mivel Ulmo már a nyáron látta, néhány más társunkkal egyetemben... :wink: [/size]

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148556 Írta: Sil

[size=9:1y8z6sfx]Mivel Ulmo már a nyáron látta, néhány más társunkkal egyetemben... :wink: [/size]

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148555 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ulmo írta:

Az imént találtam a The One Ring Net-en egy apró leírást a TTT kibővítettről. A leírás csak néhány apró jelenetet részletez (nem süti el a főbb poénokat). Mindenesetre azt mondja, hogy a FOTR kibővítettjéhez képest ez sokkal jobb, és nagyobbat dob a moziverzión. Elárulja azt is, hogy sokkal inkább a jellemrajzokra megy rá. Nameg egy csomó a könyvhöz hű elem található bennük, ami sokkal közelebb viszi a filmet az alapműhöz.

www.theonering.net/staticnews/1067265859.html

Pl a Boromir-Faramir-Denethor kapcsolat szépen megmutatkozik, lesz egy csomó olyan dolog, amit a könyv-rajongók hiányoltak (csak hogy megkavarjak mindenkit: valamilyen formában lesz Bombadil is ;) ), és lesznek hatalmas poénok ;) Szerintem NAGYON megéri a várakozást!

Kedves Ulmo, te ezt honnan tudod?
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148426 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Tinúviel!Tinúviel! válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta:

Ulmo írta:

Az imént találtam a The One Ring Net-en egy apró leírást a TTT kibővítettről. A leírás csak néhány apró jelenetet részletez (nem süti el a főbb poénokat). Mindenesetre azt mondja, hogy a FOTR kibővítettjéhez képest ez sokkal jobb, és nagyobbat dob a moziverzión. Elárulja azt is, hogy sokkal inkább a jellemrajzokra megy rá. Nameg egy csomó a könyvhöz hű elem található bennük, ami sokkal közelebb viszi a filmet az alapműhöz.

Pl a Boromir-Faramir-Denethor kapcsolat szépen megmutatkozik, lesz egy csomó olyan dolog, amit a könyv-rajongók hiányoltak (csak hogy megkavarjak mindenkit: valamilyen formában lesz Bombadil is ;) ), és lesznek hatalmas poénok ;) Szerintem NAGYON megéri a várakozást!

Na ezeket örömmel hallom!Főleg a jellemrajzos részt! :wink:
Úgy tűnik,lehet,hogy lesz DVDnk,és akkor megnézhetem a werkfilmeket is!!!! :D :D :dance: :bounce:

Ez jó hír! :dance: :itscool:
Nekünk is lesz DVD-nk és akkor én minden nap amikor nem kell suliba menni (:x) meg fogom nézni min. 2×! Már alig várom!

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148415 Írta: Nilraen

Ulmo írta:

Na ezeket örömmel hallom!Főleg a jellemrajzos részt! :wink:
Úgy tűnik,lehet,hogy lesz DVDnk,és akkor megnézhetem a werkfilmeket is!!!! :D :D :dance: :bounce:

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148328 Írta: Robert B

Ulmo írta:

Már a nyáron megrendeltem. Csak telne már le ez a négy hét! Nembaj addig kiolvasom Clive Baker Korbácsát, Michael Ende Végtelen történetét, megnézem a Mátrix: Forradalmakat, leteszem az angol felsőfukú nyelvizsgát és indulok angol oktv-n, ami 18-án lesz (külföldi megjelenés ideje). Próbálom minél zsúfoltabbra és mozgalamasabbra csinálni ezt a 4 hetet. Annál gyorsabban telik az idő.
Az a Tomás dolog le van írva a Spoilerek közé. Én ide most nem írom le, nehogy elsüssem a spoiler-kerülők számára a poént.

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148307 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hú, ez jól hangzik! Ha valaki meg tudja szerezni, valahogy össze kéne hozni néhány közös filmnézést... :roll:

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(
Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148291 Írta: Ulmo

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja - 21 éve 1 hónapja #148274 Írta: Robert B
SPOILEREK!

Az imént találtam a The One Ring Net-en egy apró leírást a TTT kibővítettről. A leírás csak néhány apró jelenetet részletez (nem süti el a főbb poénokat). Mindenesetre azt mondja, hogy a FOTR kibővítettjéhez képest ez sokkal jobb, és nagyobbat dob a moziverzión. Elárulja azt is, hogy sokkal inkább a jellemrajzokra megy rá. Nameg egy csomó a könyvhöz hű elem található benne, ami sokkal közelebb viszi a filmet az alapműhöz.

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148267 Írta: Robert B
Na emberek, mostmár csak 30 napot kell várnunk, hogy megcsodálhassuk a Két torony kibővített verzióját (külföldön még kevesebb, ott csak 23 napot kell várniuk... a mázlisták :look: ).
Kitartás!
Remélem megéri a várakozás (ugye Ulmo?)... :cooljump:

Téma zárolva.
Több
21 éve 1 hónapja #148048 Írta: Sil
És egy kis kiegészítés azzal az egyeztetéssel kapcsolatban:

Aldarion írta: Leguanember: Az első, harmadik, valamint az ötödik könyv címét is a kiadó találta ki, vagy azt Tolkien? Ha az utóbbi, akkor miért nem adhatott mind hat könyvének címet? :roll:

"A költözés ugyan kizökkentette a munkából, de április közepére így is sikerült elvégeznie a végső simítást azon az adagon, amely A Gyűrűk Ura első kötete lett, s elküldenie az Allen & Unwinhoz, hogy a szedést megkezdhessék. Nem sokkal utóbb a második kötet szövegét is eljuttatta. Addigra már megállapodott Rayner Unwinnal a három kötet egyedi címeiben, Unwin ugyanis ezt a megoldást jobbnak találta, mint egy közös címmel és a kötet számával adni ki őket. Bár a könyv egyetlen összefüggő történet volt és nem trilógia - ahogy Tolkien mindig is nyomatékkal említette -, mégis előnyösebbnek látszott, ha minden kötet új cím alatt jelenik meg, mert így háromszor annyi recenzióra lehet számítani, és a könyv roppant terjedelméről is elterelődik némiképp a figyelem. Tolkien sosem békült meg igazán ezzel a felosztással, és ragaszkodott hozzá, hogy A Gyűrűk Ura megmaradjon összefoglaló címnek. Sok vita után végül megállapodtak Raynerrel, hogy az egyes kötetek címe A Gyűrű szövetsége, A két torony, illetve A király visszatér lesz - bár a harmadik kötet esetében Tolkien jobban szerette volna "A Gyűrű háborúja" címet, mert ez kevésbé sugalmazza a mese végső fordulatát.
/Humphrey Carpenter: J.R.R. Tolkien élete - Ember a mű mögött, 204. oldal/

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.824 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére