Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44787 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Harry Potter
A kettő együtt...sötét erők... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44786 Írta: Anonymous
Morgana: boszorkánytánc... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44785 Írta: Anonymous
Ördögi kör, igaz, Asmodeus?...<br> :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44784 Írta: Anonymous
Valaki elkezdte, aztán folytatták. <br> Ez már egy körforgás: vki idetéved, isteníti a HP-t, becsmérli a GyU-t, erre itt nekitámadnak, aztán az illető vagy bocsánatot kér, v. nem, közben számtalanszor leszögezzük, h. a két művet össze sem lehet hasonlítani, egy ideig nyugalom van, aztán idetéved vki...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44783 Írta: Anonymous
Asmo: ccc.<br> én csak azt nem értem, miért jelenik meg majd. minden Gy.U. honlapon a H.P.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44782 Írta: Anonymous
Likvidáljunk minden ilyen alakot!:)<br> S mikor is adtuk ki új törvényként azt, hogy a HP-t senki ne merészelje szájára venni, mert azt halállal sújtjuk?:)<br> Alyr: csatlakozhatsz az Öngyilkosok Klubjába... :) már kétéves tag vagyok... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44781 Írta: Anonymous
Szerintem már kicsitkezd unalmaslenni, hogy azon veszekszünk melyik könyv a jobb, amikor nem lehet összehasonlítani! De mindig lesz egy emberke, aki idetéved, bejön a fórumra, és isteníteni kezdi a HP-t. <br> ...és míg ember él, mindig s mindenütt így lesz ez... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44780 Írta: Anonymous
Amodeus:kiestem... Alea iacta est...<br> Én nem halok meg addig, amíg nem olvasom el mind a 7 HP-t, nem látom az összes GYU filmet, s?t még akkor se akarok meghalni... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44779 Írta: Anonymous
Kedves Alyr!<br> <br> Én is tanulok latinul é asszem az <br> életemre a következőket mondhatom:<br> Vini Vidi Vici<br> és ami a kedvemet illeti: Arbor plantata iuxta rivos.<br> <br> Ave
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44778 Írta: Anonymous
Ide is leírom:<br> <br> A Tortúrában találtam vmi érdekeset:<br> Amikor Paul Sheldon elmélkedik azon, hogyan lehet megőrülni egy könyvért, példákat vesz: Conan Doyle Sherlock Holmesát, amikor az olvasók fellázadtak az író ellen, mert megölte Holmest, Dickens Kis Dorrit-ját és Twist Olivért, aminél pár ember vízbefolytotta magát, Galsworthy Forsyte Sagá-ját, aminél egy százöt éves öregasszony azt mondta, addig nem hal meg, amíg Galsworthy be nem fejezi regényét (s a néni pont az utolsó mondatnál múlt ki), s aztán idézem:<br> ,,...vagy az ifjú hegymászó, aki végzetesnek ítélt lehűléssel került kórházba, és akinek a barátai megállás nélkül, napi huszonnégy órán át olvasták fel A gyűrűk urá-t, míg magához nem tért a kómájából...''<br> <br> Látjátok, HP-rajongók? Vki halála előtt még meg akarta tudni, hogy mi történik az ő Frodójával? (persze az illető nem halt meg, de közel állt hozzá...)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44777 Írta: Anonymous
Alyr: ha ennyire jól tudsz latinul, írok párat!:)<br> <br> Iustitia omnium est Domina et regina virtutum.<br> <br> Propter hoc relinquet homo patrem suum, et matrem, et ad haerebit ad uxorem suam: et erunt duo in carne una. Itaque iam non sunt duo, sed una caro.<br> <br> Pulvis et umbra sumus...<br> <br> Stare diu nec vis poterit, nec honor neque forma.<br> <br> Pulvis es, et in pulverem reverteris.<br> <br> Discordia fit carior concordia.<br> <br> A gondolkodási idő 10 másodperc...ha nem sikerül, akkor Ön a leggyengébb láncszem... :) <br> <br> Aynának: Lacryma nihil citius arescit.<br> <br> Proprium humani ingenii est odisse quem laeserit.<br> <br> Nem véletlenül ezt a kettőt írom...<br> <br> Morgana: megveszed nekem?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44776 Írta: Anonymous
Tegnap egy kirakatban H.P.-es játékkártyákkal találkoztam. Az alsó árhatár ezerötszáz forintnál kezdődött. Jó üzlet...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44775 Írta: Anonymous
szerintem a könyv jó volt ,izgalmas,varázslatos.viszont nem nézhetjük össze a gyűrűk utával.két különböző dolog.akinek tetszik az egyik,biztos elolvassa a másikat is.hiszen a kettő közti kapcsolat a varázlók jelenléte ,a (harry potterben kevésbé)középkorias,hangulat.de sajnos azt kell mondanom,a h.p. film rosszabbnak ígérezik ,mint a könyv volt(lesz).aki el akarja olvasni,előbb ezt tegye és csak utána nézze meg a filmet.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44774 Írta: Anonymous
Igen ez most ugymond divat,de legalább ezzel anyit elértek,hogy az a gyerek aki eddig nem szeretett olvasni (pl.barátaim)<br> most könyvet vesz a kezébe.Hát erre legalább jó.......
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44773 Írta: Anonymous
Asmodeus: ha nem tudnám az eredetit, nem írnám le a megváltoztatottat...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44772 Írta: Anonymous
Ma reggel a nagyobbik lányom azzal kezdte a napot, hogy azt mondta: Apa add ide nekem a Harry Pottert (mármint a könyvet) mert a Dórival el akarjuk olvasni mert az most a divat.<br> A lányom 9 éves és azt gondolom, hogy az ő iskolájában és korosztályában ez ma a helyzet. Mivel én már olvastam a fent említett művet és ott figyel a polcon csak kitérő választ adtam neki. Eddig Micimackóztunk és Magyar Népmesék voltak. Megvárom hogyan halad az iskolai kötelezővel (Szegény Dzsoni és Árnika) aztán majd együtt belevágunk. Mármint ő felolvas.<br> A Harry Potterrel kapcsolatos véleményem már itt van valahol valamelyik forumon.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44771 Írta: Anonymous
Alyr: az eredeti latin:<br> Historia est magistra vitae:)<br> Azaz: A történelem az élet tanítómestere. Ált.-ban mondta a töri tanárom... :) <br> Ayna: Kitörörlük?<br> Mint a stavazási...<br> És bocs, de NEM utálom a HP-t, csak felháborodok, ha ISTENÍTIK. S kigúnyoltam volna? EGY mondatban volt egy gúnyos megjegyzésem, semmi több...de hát ez is sok, úgyhogy alázz meg, gúnyolj ki, hiszen erre vágysz, NEM IGAZ???
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44770 Írta: Anonymous
Olyan ne írogassa, hogy melyik a jobb, aki csak az egyiket olvasta! Baromság!<br> Asmo: igazad van, de finomabban is közölhetted volna. Egy démon? Felháborodik? Aquila non captet muscas... :) ) <br> Roxfort est magistra vitae... vagy Roxfort est magistra magica... :) ))<br> Én csak kicsit tanultam latint, nem tudom, jó-e...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44769 Írta: Anonymous
Asmo:bácsika? Nem inkább egy Törpimádó Démon aki enyhén szólva szerény és neve már feledésbe ment,ugyanis mindenhonnan le/kitörörlük?<br> Lehet hogy TE utálod a Harry Pottert, de attól még nem kell kigúnyolnod. És a rohamaidat is fékezhetnéd néha...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44768 Írta: Anonymous
Persze,ok ,semmibol sincsen legjobb!!<br> Én is úgy értettem ,hogy SZÁMOMRA a legjobb!(Mármint a GY.U.)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44767 Írta: Anonymous
Na jól van...arra számítottam, hogy kiheréltek, mint a kutya, aki nagyot ugatott... :) <br> S nem volt nagy durranás lefordítani azt a szövegecskét... :) <br> Ha kéttagú lett volna a mondat, azt nehezebben fordítottam volna le...<br> Na de mindegy...<br> Hé, HP-rajongók, fölkellni!:) Nem kell elszomorodni!:) Csak Asmodeus bácsi egy kicsit megőrült, de semmi vész!:) Na, meséljetek, mit olvastatok Harry Potterről?:) Biztosan megint megmentette a világot, igaz?:)<br> S utolsó mondatként: NINCS LEGJOBB. SEMMIBŐL SINCSEN...<br> Ezt ne feledjétek...s azt se, hogy démon vagyok... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44766 Írta: Anonymous
Néha jót tesz, ha az ember kidühöngi magát. Csak az a baj, hogy így megint elindul az örök körforgás. Hp imádok istenítése és GyU. kedvelok megbotránkozása. Teljesen igazad van arról amit írtál. Mondjuk én soha semmire nem tudnám azt mondani, hogy a világ legjobb könyve sokáig nálam ezt a szerepet töltötte be a Mester és Margarita.. pl. aztán szépen lassan a világirodalom gyönyöru muveinek 70%a. Tény és való, hogy a gigantikus irodalmi katarzison kívül Tolkien rengeteg ajtót nyitott meg írásaival legendák, mondák, helyek, népek.... felé. HP éppannyira nem, mint sok pszicho-krimi-ponyva. sok népmese, sok névtelen író tündérmeséje több mondanivalóval, több érdekes háttérrel bír, mint HP. De ez mind nem érdekes... Látod, akik itt olvasgatnak, néha irogatnak, sokan olvasták. Fordítva azonban nem igaz. Viszont hihetetlenül találó, a mondatocska amit lefordítottál. Vajon veszi bárki is a fáradtságot, hogy átgondolja??? Nem hiszem. <br> (Azért ne hurrogd le annyira, hiszen írt néhány elnézést-sort.)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44765 Írta: Anonymous
Asmodeus, minden elismerésem! Most jól megadtad nekik! <br> :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44764 Írta: Anonymous
Jézusom...MI VAN ITT?!!<br> A franc esne belétek!!! Ezt nem bírooom!!!<br> Hogy a HP a legkirályabb?! Hogy a HP a legkirályabb?! MIT TANULTÁL ABBÓL A RÜVES-NYÜVES KÖNYVBŐL?! Hogy Harry Potter a KIVÁLASZTOTT?! Óóó, ez lenyűgöző!!! Csakhogy ezt a világ leghülyébb és legamatőrebb írója is meg tudná írni!!!<br> Elfogadom, JÓ a HP, de nem ad maradandó ismeretet! A GY.U. késztetett arra, hogy végigtanulmányozzam a rúnákat, a skandináv és a kelta mitológiát! Megnéztem Yddgraszil-tól kezdve Hödr-ig az egész népmondát! S a HP tudod, mire készetett?! Csak arra, hogy mint a drogos, aki várja az új adagot, bámuljam a könyvesboltokat, mikor jön meg az újabb rész!!! Ennyit nyújtott nekem a HP! MEGALÁZÁST!!!<br> Elnézést, ez egy icike-picikét súrolta az abnormális szintet...megőrülök...a LEGES-LEGES-LEGJOBB könyv...ezt soha nem venném a számra...<br> <br> ...<br> <br> Na de rohamom után:) kedves HP-rajongók, hogy ne higgyétek azt, hogy egy pszihopata van köztetek:) írnék vmi érdekességet a HP-ról:<br> Mint tudjátok, a Roxfortnak a főmondata az, hogy:<br> ,,Draco dormiens nunquam titillandus.''<br> S képzeljétek csak, tudok latinul! S ígyhát lefordítottam ezt a mondatot:<br> ,,Az alvó kígyót (vagy sárkányt) sohase csiklandozd.'' (ez volt a nyers fordítás)<br> Műfordításban így hangozna:<br> ,,Az alvó kígyó álmát ne zavard meg soha.''<br> Vajon miért ez a jelmondata a Roxfortnak? Kire utal a ,,kígyó'' megnevezés?<br> Egy kis gondolkodtató, kedves HP-rajongók... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44763 Írta: Anonymous
A HP már csak azért sem lehet a világ legjobb könyve ,mert az a<br> GY.U.De ettol függetlenül biztos jó könyv lehet.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44762 Írta: Anonymous
Lehet, hogy a HP tényleg a vilég legjobbja, de azt se mondhatom, hogy szar.<br> Szerintem érdemes elolvasni de nem lehet a rabjává válni!<br> Hülye voltam. De ettől függetlenül nagyon jó könyvnek tartom.<br> Különben nem is olvastam a Gyűrűk Urát és sajnálom, hogy szidtam. Megtaláltam az összes kötetet az anyám polcán és azt hiszem el fogom olvasni.<br> Sajnálom, hogy ilyen hülye voltam<br> Tisztelettel: Krizbo
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44761 Írta: Anonymous
Képzeljátek!<br> Lessz Harry Potter játék.<br> Hát nem csodálatos?<br> Most olvastam az új GAME STAR-ban<br> <br> Lómianas<br> Örülök, hogy csatlakozrál hozzám!<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44760 Írta: Anonymous
Végülis igazad van...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44759 Írta: Anonymous
Na majd pont olyan emberek velemenyere fogok adni, akik meg e-mail cimmel sem merik vallalni a hozzaszolasukat...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hónapja #44758 Írta: Anonymous
A világ legjobb könyve!<br> Ez egy komoly mű!<br> Nyagyon várom a filmet!<br> Bármit megadnék azért, hogy láthassam! Álejen a Harry Potter!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.359 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére