Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44657 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Harry Potter
A Stnley könyvet én a nyáron fogom kiolvasni. :-) )<br> Csakhogy előtte mindenképp el szeretném kezdeni a Babót és a Szilmarilokat.<br> Ti olvastátok? Ha igen,hogy tetszett?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44656 Írta: Anonymous
Én óvastam még a Stanley, a szerencse fiát (persze jóval A GY.U. után), s azon kívül, hogy nem egy nagy regény, a végén van egy baromi jó csattanó, vagy inkább poén. Ezért tényleg lehetett a könyvre ragasztani 8 irodalmi díjat...<br> A HP és A GY.U., ha úgy vesszük, egy helybe tartoznak, de ha másik szemszögből nézzük, akkor merőben különbözőek...azt a szempontot választja mindenki, aki akarja. Én inkább az előzőt választanám...<br> Apropó, ki indította ezt az oldalt? Jól bejött neki:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44655 Írta: Anonymous
Én előbb (jóval) olvastam a GYU-t, mint a HP-t, szerintem nem lehet őket összehasonlítani... más és más mind a kettő...<br> A GyU a középkori eposzokra, sagákra (Nem beszélve a nyelvi emlékekről, elvégre Tolkien nyelvész volt) hajaz, rendes regény, a regényírás szabályaival, katarzissal meg minden, a HP pedig light fantasy, jóformán gyerekkönyv, és a humort helyezi előtérbe... A HP-t é is előbb ajánlanám, mert jobb így megismerni a klasszikus fantasy világot, mint a GYU-ban...<br> persze a filmek (merthogy a HP film novemberben lesz) sokat változtathatnak az álláson...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44654 Írta: Anonymous
Amit Alynnan állít az mind igaz (most is nála van a könyvem!!!!):-)))<br> Viszont abban nem értek egyet hogy a Gyűrűk Urát később érdemes elolvasni, mert egy gyerek biztos hogy más dolgokat fog fel a könyvből mint egy felnőtt. És abba is érdemes belekóstolni...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44653 Írta: Anonymous
Hi!<br> Én Harryt előbb olvastam (és jóval többször is) mint a Gy.U-t,és mégis összehasonlíthatatlanul jobban szeretem az utóbbit:))) Szerintem ez a világ egyik legjobb könyve.De én mégis úgy vélem,egy kisebb gyereknek előbb bele kell kóstolnia Harry Potter világába és mikor már kicsit nagyobb, akkor olvassa Tolkien műveit,mert ezerszer jobban fogja élvezni.<br> Mellesleg nekem egyik regény sincs meg otthon,mindet a barátaimtól kunyiztam ki és hosszú ideig nem adtam vissza :) )))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44652 Írta: Anonymous
Híres is, meg népszeű is!<br> Egyébként az első Gy.U. példánymat én is kölcsönkaptam, kb 6 éve, és azóta sem adtam vissza:)<br> Persze ma már azt állítom, hogy az az én könyvem, és nem adm kölcsön senkinek, még a régi gazdinak sem :) <br> <br> Egyébként tényleg eléggé előtérbe került most a Gy.U., de még nagyobb mánia lsz majd, ha bejön a film. Akkor lesz csak igazán Gy.U. rajongó még az is, aki elötte sosem hallott róla:)<br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44651 Írta: Anonymous
:) Alapmuveltseg? Nem hiszem :) Miert kellene annak lennie. Alapmuveltseg a Himnusz, vagy a Bank ban.<br> De azert a GYU az nem. Max hires, vagy nepszeru.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44650 Írta: Anonymous
Hát igen, lehet hogy igazad van! Bár én most se adnám kölcsön senkinek...<br> <br> Az azonban tényleg meglep hogy egy csomóan még azt se tudják mi az a GyU... pedig alapműveltség nem?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44649 Írta: Anonymous
Udv!<br> <br> Nes en nem tudom, miota elek korul vagyok veve GYU maniasokkal :) Ugyhogy szamomra ez termeszetes kozeg. Nem mondom hogy minden masodik ember olvasta a kornyezetemben, de mindig akadtak joparan. Igy nem tudom igazan megitelni miert is nepszerubb ( ha nepszerubb) ma a GYU. De az okai a kovetkezok lehetnek:<br> - Sokaig nem volt ujrakiadasa, igy par eve (6-7) azert nehezebb volt hozzajutni, mindenkinek feltve orzott kincse volt, ritkan adtak kolcson, mert aki elkerte nemigazan akarta esetleg visszaadni egyhamar :) Utobbi evekben 3 ujra kiadast is megert.<br> - Megnott hazankban a fantazi iranti kereslet, megpedig nem is kis mertekben. Kb '90-ig a sci-fi hoditott, fantazi csak elvetve jelent meg, es akkor is tobbnyire a Galaktika konyvklub keretein belul (ld.: A szigetvilag varazsloja, stb...) Aztan beindultak 90 korul olyan kiadok mint Valhalla, Cherubion majd egyre tobb, es ezek lassan atalltak tiszta fantazire (sajnos...). A fantazi nepszerubb lett, igy a GYU is.<br> - Harmadreszt valoszinuleg a keszulo film is belejatszik :) <br> <br> No ennyi lenne szerintem.<br> <br> Svindler
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44648 Írta: Anonymous
Hi<br> Szerintetek miért van az, hogy a GyU rohadt régi és mégis, amióta fellendült a HP ipar, hirtelen mindenki megismerte a GyU-t? Mert ezelőtt sokkal kevesebben ismerték?<br> <br> Mellesleg: ez GyU oldal, akkor miért HP-vel foglalkozunk? A HP siteokon pedig GyU-val. Áááh... <br> <br> Szia Alyr!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44647 Írta: Anonymous
Nem tudom.<br> Lehet szó bármiről, de ezt mondja meg az, aki indította a topicot!<br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44646 Írta: Anonymous
Akkó itt Pottyer ügyeiről lesz szó?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44645 Írta: Anonymous
Nem mi indítottuk ezt a topicot, ezáltal a címet sem mi adtuk neki!<br> <br> Én ilyet biztos nem írnék a fórumba, pláne nem ezen a site-on!<br> <br> Egyébként abban egyetértünk, hogy közelében sincs a H.P. a Gy.U.-nak, de ez már lerágott csont, ezer helyen ezer ember vitatta már meg.<br> <br> Üdv<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44644 Írta: Anonymous
Legyél te is Potter rajongó? Há' mi ez a szöveg egy tolkienos oldalon?! Nem tudjátok, hogy vki jobbnak tartja a HP-t, int A GY. U.-t?!<br> De hát mindenkinek más az ízlése...<br> Régebben én összefostam magamat a HP-től, annyira érdekelt, izgultam meg minden, de mióta Rowling így leeresztett s megtaláltam A GY. U.-t, azóta nem is érdekel. Bár, vmikor leemelem a könyvespolcról azt a könyvet, ami felvidított régebben, s újra gyereknek éreztem magamat, de A GY. U. visszarángatott a valóságba. Ez jó is és rossz is nekem. <br> <br> Üdv<br> <br> Asmodeus
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44643 Írta: Anonymous
Sajnos ötletem sincs, de amint megtudom szólok!<br> <br> Üdv<br> <br> JaMaN
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44642 Írta: Anonymous
Ha már itt tartunk, nem tudjátok, ki írta a HP zenéjét? <br> Nem Danny Elfman? ( Batman, Sleepy Hollow...)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44641 Írta: Anonymous
Az Abszol úton, de az nem H.P. site.<br> <br> Üdv<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44640 Írta: Anonymous
Harry Potter téma létrehozva Anonymous által
ELROMLOTT A VARÁZSPÁLCÁM TUDJA VALAKI, HOL A SZERVÍZ?
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.263 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére