Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48252 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter
Na ja, a HP nyomába se érhet! :D
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48251 Írta: Anonymous
Ja, tényleg sok hasonlóság van köztük, az egyik legnagyobb a Sötét Úr visszatérése, és Rowling tényleg lopott néhány ötletet, de alapjában véve egész más a két könyv hangulata stílusa, stb. Ja, és az ismerőseim közül olvasták mindkettőt, azoknak a GYU jobban tetszett.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48250 Írta: Anonymous
Nagyon sok hasonlóság van köztük. Pl. a nazgulok-dementorok, meg az hogy a főhősnek fáj a sebhelye ha gonosz van a közelben, meg ilyesmik. Rowling szerintem is majmolta sok helyen a GyU-t. De fölülmulnia nem sikerült - szerintem...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48249 Írta: Anonymous
ja, a könyvek pedig azért lettek, mert már a HP-könyvekben is említették a legendás állítokat mint kötelező tananyagot, a Kviddics évszázadai pedig kb. minden körben hatszor le vín írva, hogy Ronék olvasgatják, vagy hogy valami..nemtom. De mindenesetre jótékonysági célokra is van, ha elolvasod, és nem rossz pénzszerzési ötlet, nem, mintha anyagi gondjaik lennének...<br> Meg az sem mellékes, hogy anegyedik és az ötödik kötet közti hosszú időben kell a rjongókat valamivel etetni, hogy ne szonyorogjanak...nekem megvan mindkettő, d emég egyiket se olvastam végig...d emég a Gy.U.-.t se végig , annyi időm van, hogy klotyóra alig tudok kimenni...<br> na , megyek is, pedig iylen fontos dolgokra télleg kéne időt szánni, ha tudnék, de most nem állíthat meg a számonkérés, el fogom végre azz utolsó mellékletig olvasni a KÖNYVET. :-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48248 Írta: Anonymous
Azért írja J.K.-nak, mert a kiadó ezt mondta, hogy ne ijessze el a fiúkat a női szerző, ezt olvastam, aztán meg már nem változtattak rajta, mikor siker lett...<br> De persze nem biztos, énis csak olvastam Cinemában vagy iylesmi még decemberben
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48247 Írta: Anonymous
Egyébként ezek a hasonlóságok, amiket Tünde-lány beírt tényleg szemet szúrtak. Amúgy egyre inkább az az érzésem van, hogy Rowling majmolja Tolkient. Pl. a nevét, ahogy írja: J. K. Rowling. És Tolkien? J. R. R. Tolkien. Csak Rowlingnak egyel kevesebb betűje van. Aztán: ez a két külön megjelent könyvecske, a kviddicses, meg az állatos. Mintha Rowling is egy Középföldéhez hasonló világot akarna összehozni, csak épp fogta az egészet, és rárakta a mai világra. Csakhogy szerintem ez elég gyengusra sikeredett azzal a két pidurka max. 100 oldalas könyvekkel... Jó, lehet hogy ezek apróságok, de engem egy kissé zavar...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48246 Írta: Anonymous
A GyU nem kis gyerekeknek való ellenben a HP igen!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48245 Írta: Anonymous
Én mindkettőt szeretem. Én mind a kettőért rajongok. Ezek a kedvenceim!<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48244 Írta: Anonymous
Mi minden történt mióta nem voltam itt! Képzeljétek kitaláltuk a barátnőmmel, hogy egymásnak csak Angerthas betűkkel fogunk írni! Már egész jól megy, és nem kell a táblázatot nézni:)<br> Tünde-lány: én olvastam mind a kettőt. és fel sem tűntek ezek a hasonlóságok! Most már lesz mivel érvelni :) <br> Amúgy tuti nem lesz kötelező, mert nem fognak 3 könyvért 3600 Ft kidobni :(
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48243 Írta: Anonymous
Igen. Pontosabban Angliában.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48242 Írta: Anonymous
A HP-ben nincs gonosz föld!Még külön országok sincsenek.A mi világunkban játszódik.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48241 Írta: Anonymous
GYŰRŰK URA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48240 Írta: Anonymous
A HPben van gonosz föld???én mrg le lennék maradva???
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48239 Írta: Anonymous
Eggyel lejebbi kérdésemre választ kérek!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48238 Írta: Anonymous
Lamorak: olvastam az első három Harry Pottert, nagyon tetszett, nagyon szórakoztató, persze. Agatha Christie is az. De szerintem a GyU-val kár összehasonlítani, mondjuk bármit is kár mással összehasonlítani, én csak azt írtam le, hogy akármilyen összehasonlításban a HP nem állja meg a helyét a GyU mellett. És szerintem a Micimackó vagy a Kis herceg mellett sem, de ez már más kérdés, mindenesetre tényleg jó, letehetetlen, aranyos, de az kicsit durva, hogy gyerekeknek kötelezővé teszik, bár kétségtelenül jó módszer ez arra, hogy olvasásra neveljen.<br> <br> A filmek versenyében is számomra mérföldekkel nyer a LOTR, akármilyen szempontból.<br> <br> Egyébként szerintem ez egy bugyuta topic. :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48237 Írta: Anonymous
A H.P.-ben mi a gonosz föld neve??? (mint a Gyu.A -ban a Mordor)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48236 Írta: Anonymous
Tök más kategória.De nekem mindkettő tetszett!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48235 Írta: Anonymous
Nekem jobban tetszik a Gyűrűk Ura szereposztása, bár a gyerekszereplők aranyosak voltak a HP-ben is. Láttam egy képet Kenneth Branaghról, de az alapján nem igazán illik Lockhartnak. Nem tudnátok olyan képet mutatni, ahol már jelmezben van?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48234 Írta: Anonymous
és a sok hülyesget és értelmetlen mondatot tudjátok be annak, hogy lázas beteg vagyok, front van, és ráadsul nehéz napom volt..ennyi értelmetlen kijelentést még nem sikerült összehoznom egyetlen hozzászólásban sem évek alatt...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48233 Írta: Anonymous
Abba érdemes csak belegondolni, hogy a két könyv teljesen más, mmások a keletkezés körülményei is.<br> De abba azé bele kell gondolnom, HP-rajongó létemre főleg, vagy inkább ennek ellenére a mai mesterséges ellenségeskedések mellett, hogy pl. nem kell nagy figyelem, filmes hozzáértés vagy tapasztalat, esetleg megcsillanó zsenialitás (ajjaj, az ofővel volt órám...) ahhoz, hogy valaki fölfedezzen olyan kifejezetten szemetszúró dolgokat, mint pl. gyűrűlidércek-dementorok...külső, hang, egyszerűen MINDEN, csak pusztán a gyilkolási módszerük más, de maúgy teljesen azonos szinte a két faj, ha szabad így fogalmazni, bár tudom, hogy ez pontatlan.<br> vagy a tükör-motívum, aminek ugyan szerepe más, de a film szempontjából (hiszen itt még csak arról lehet szó) azonos nagyjából a szerepük, ugyanúgy a kis főhős néz bele, ami ugye a két műnél nem ugyanazt jelenti, de még hozhatnám a láthatatlanná válás örök motívumát, vagy akár a Gandalf és Dumbledore közötti..finoman szólv elég erős hasonlóságot, ami csak abban nem mutatkozik meg, hogy Vo...Tudodki fél bizonyos mértékben Dumbledortól, ami ugye a mi sdrága trilógiánkban nem igazán figyelhető meg, hogy finoman fogalmazzak, az erőiszonyok nem azonosak.De mondhatnám akár a Boromir és piton közti halvány hasonlatot( Piton is volt, vagy majddnem volt halálfaló, de visszatért a jó oldalra, habár ő még -hüphüp, Boromirral ellentétben-él.<br> De mileőtt mindenki kidőlne, és soha többé nem olvasnátokel, amit írok, búcsúzom, és puszilok mindenkit!:-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48232 Írta: Anonymous
Érdekes, hogy a H.P. tündérek nélküli tündérmese.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48231 Írta: Anonymous
Azért amilyen jól lehet veletek beszélgetni néha, annyira idióták is tudtok lenni. Már lassan kezdem azt gondolni, hogy nem baj, és hogy ez is hozzátartozik a dologhoz. <br> <br> De ennek ellenére: beszéljünk Harry Potterről! Pl. beszéljünk arról, hasonlít-e valamiben az a fajta világ, amiben HP van, a Tolkien-szövegek világára? És nem azt értem ezen, hogy az egyikben nincsenek orkok (trollok egyébként mindkettőben vannak); hanem azt, hogy hogyan használja a szövegszerűséget, a hagyományokat, és egyáltalán a kultúrába beépült múlt-képet?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48230 Írta: Anonymous
Vic: Neked mi a véleményed?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48229 Írta: Anonymous
No, az már igaz. Mindenben egyetértünk. Sesy, neveld csak a szőrös Nyulat. Éljetek soká és jól! ;) ))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48228 Írta: Anonymous
Nem lehet. Csak olyan jó vitatkozni:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48227 Írta: Anonymous
ÉN? Értelmeset?? Hát lángész, az sajna nem vagyok, csak nagyon szeretem a két könyvet- persze mindkettőt máshogy- és megörültem Nektek. Pláne jó, ha csak a a hév szavát hallottam volt.. Szóval bocsi a közbeszólásért, vadul figyelem a vitát, melyik is a jobb. Egyáltalán nem hülye kicsit a kérdés? Miért kell rangsorolni? Lehet egyáltalán? (Szerintem persze nem lehet.)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48226 Írta: Anonymous
Sesy: jaaaj, kened a másikra!:) hüje! Vagyis lyé, na, mindegy... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48225 Írta: Anonymous
EGY TÖRP! KÖVETŐM!!!:)<br> Na látod, te, te, te SESY:) a törpvér még nem halt ki!:)<br> Aprótörp: bocsi, van olyan est, mikor eszünket vesztjük, de mondjál vmi értelmeset, talán akkor visszazökkenünk...de nehogy elmenj!!!:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48224 Írta: Anonymous
Aprótörp: nem, nem ez a sítlus, csak ez a szőrös nyul (lásd: Asmodeus) mindig ilyen hangulatot teremrt.. de nézd el neki:))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48223 Írta: Anonymous
Heeló, kedves hobbitok, törpök és tündék! Itt ez a stílus...?
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.309 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére