Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48162 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter
Köszönöm, csak az az igazság, hogy már eléggé unom ezt. Nagyjából kéthetente elmondom ugyanazt, és valaki mindig odaírja, hogy 'igazad van'-- és pont ugyanazok a hülyeségek jönnek utána megint. Ez így nem nagyon pálya.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48161 Írta: Anonymous
Lamorak! Igazad van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48160 Írta: Anonymous
Nem is erről beszéltem-- de még az sem igaz feltétlenül, hogy a HP 'gyerekeknek való'. Ezek szerint szerinted nekem (25 évesen) vagy javíthatatlan infantilis hajlamaim vannak, vagy nem szabadna HP-t olvasnom (és megjegyzem, egészen pontosan ugyanezeket írták az 50-es években a GyU-ról Edmund Wilsonék és a többiek, akiknek nem tetszett). Egy szövegnek semmi módon nem meghatározója, hogy 'kinek való', és a HP szerintem egyáltalán nem a gyerekeknek. A gyerekek nem értik meg még csak az összes utalását sem, nemhogy a mélyebben húzódó összefüggéseket.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48159 Írta: Anonymous
A HP (mintmár mindenki említette,) 'gyerekeknek' való. A GyU magasabb 'korosztálynak'. A két mű között rengeteg az ellentét, két _különböző_ műfaj, de minkettő 'jó' a maga nemében. Most nem állok neki összehasonlítani, azt bárki megcsinálja (főleg miután előzőleg közölte, hogy a két könyvet nem lehet összehasonlítani....), de egyik sem jobb a másiknál.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48158 Írta: Anonymous
Petyus: nem tudom, milyen krimiket olvastál, de ha átmész a klasszikus Agatha Christie-ken, Raymond Chandlereken, Dashiel Hammett-eken és egyebeken, azt fogod látni, hogy a HP igenis nagyon jó krimi. Különösen a Chamber of Secrets (az én saját kis rangsoromban a Chamber rögtön Chandler The Long Goodbye-a után jön). Sőt, a HP össze is kapcsolódik, mert nem csak egy-egy nyomozás van, nem csak egy-egy történet, amit rekonstruálni kell, hanem Harry (és Voldemort!) egész múltját folyamatosan nyomozzák és rekonstruálják. A krimi, mellesleg, nagyon komoly műfaj: mélységesen fontos értelmezéselméleti és ismeretelméleti problémákkal tud foglalkozni. Szerintem inkább ne szidjátok a HP-t, mert az érveitekkel általában csak azt áruljátok el, hogy nem olvastátok rendesen.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48157 Írta: Anonymous
Azért még játszák egy darabig...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48156 Írta: Anonymous
Egy kis Box Office, hátha valakit érdekel: <br> A Titanic-SW Ep1-HP-LOTR négyes eddigi összbevételei:<br> <br> Worldwide Gross: <br> LOTR: $624,900,000<br> Harry Potter: $890,500,000<br> SW Episode 1: $925,600,000<br> Titanic: $1,835,400,000<br> <br> A teljes világranglistán ez azt jelenti, hogy a Titanic az 1., a SW Ep. 1. a 2., a HP film a 4. és a LOTR jelenleg a 11. helyen áll. <br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48155 Írta: Anonymous
Mind a két filmnek alapjául szolgáló <br> könyvet kiolvastam és megnyerte a tetszésemet!Egyiket se tudtam letenni.<br> De a két könyv különbözik egymástól!!!!<br> A Harry COCK(és az epe köve :) gyerekekről szól főleg gyerekeknek, <br> ezzel szemben a Gyűrűk úra mitológiai alapú rágósabb könyv.<br> Sokkal nagyobb a történelme, jobbak a leírások, nagy a szereplő<br> felhozatal.<br> NÉKEM mind a kettő megnyerte a tetszésemet.Kiolvastam mind a hármat és mind a négyet.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48154 Írta: Anonymous
Szerintem a két könyvet felesleges összehasonlítani, a Harry Potter ugyanolyan jó, csak más kategória.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48153 Írta: Anonymous
Nálunk a fele osztály egyáltalán nem olvas semmit.<br> A többiek meg HP mániások. Az őrületbe kergetnek... Szegény, egyedüli GyU fan vagyok azthiszem az egész iskolában...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48152 Írta: Anonymous
Nálunk egyre többen olvassák! Már lassan megszokja a szemem, hogy egy csomó padban ottvan A Gyűrű Szövetsége, vagy A Két Torony. De mondjuk ez az osztálytól is függ: pl. valamelyik 6. osztály annyira HP mániás. HP vetélkedőt is szerveztek...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48151 Írta: Anonymous
na, akkor az a cigiszagu tanár jol össze illik az én kémiatanárnőmmel... össze kéne hozni őket...<br> <br> Amugy, már hárman kölcsönkérték a GyU-t a film után, de mikor meglátták a könyvet, gyorsan visszakoztak... bezzeg a HP-t mind elolvasták...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48150 Írta: Anonymous
Valahogy gondoltam... <br> Asszem beszélnie kéne a tanárodnak az én cigiszagú tanárommal, az majd jól 'helyrepofozza'! Kicsit agresszív a csaj, és a 100 tonnájával... brutálish...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48149 Írta: Anonymous
ja, és tudod honnan tanította azt az életrajzot?? a könyv borítóján van pár mondtat Rowlingról, és azt leiratta a füzetbe....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48148 Írta: Anonymous
hát nem nevezhető tapasztaltnak... mivel 24 éves... :P PP
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48147 Írta: Anonymous
Rowling életrajza???? Na ez mátr egy kicsit sok(k)! Mennyi ideje tanít az a tanár?? Szabad lenne egyáltalán tanítania?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48146 Írta: Anonymous
Annyira imádom, amikor belép a tanárnő, kezében a HP-s mappával és füzettel... de azért mégis, hogy csak ugy saját kénye-kedve szerint a HP-t tanítja nekünk, az sok... milyen abszurd volt már, Rowling életrajzát tanulni, nevetséges...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48145 Írta: Anonymous
Sesy: A mi cigiszagú 100 tonnás irodalomtanárunk is olvasta a HPt, és (talán ennek hatására) (megint) egy egész órán keresztül mondta, hogy a gyerekek erölcsi fejlődése igencsak veszélyben van, meg a többi. A GyU-val kapcsolatban még nem mondott semmit.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48144 Írta: Anonymous
Az én ofőm gyűrűk ura mániás, ő is tüntetett velünk, nyáron meg gyu tábor lesz
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48143 Írta: Anonymous
csak azért a HP nálunk a kötelező (persze a többiek nagyon örültek neki, én valahogy nem lelkesedtem...) mert a tanárnőnek a kedvenv könyve. <br> ...<br> Amugy olvasta a GyU-t, és mikor megkérdeztem, mi a véleménye róla, azt mondta (hangosan az osztálynak), hogy izgalmas, persze nehezebb mint a HP.<br> na igen...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48142 Írta: Anonymous
Nekünk is kötelező lett volna, de tüntettünk, nem is az,hogy olyan szar a Potter, csak irodalmilag 0 és ki az a 19 éves gyerek aki azt olvasgatja, nameg ötelezőt a diákok elvből nem olvasnak.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48141 Írta: Anonymous
Úristen! Irodalomból?? Ez meg kinek az ötlete volt?? Mi irodalomból a Bibliát tanuljuk! Jó, lehet hogy ez rávesz néhány ökörpörkölt (anyum kedvenc kifejezése ^_^) gyereket, hogy tanuljon, de hogy 7.-ben HPt kötelezővé tenni... A GyU irodalmilag és úgy egészében többet ér, hiszen Tolkien jóformán az egész életét ennek a kitalált világnak szentelte!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48140 Írta: Anonymous
Á,<br> <br> ami kötelező volt nálunk, azt mi elvből utáltuk...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48139 Írta: Anonymous
Goldrain: szurkolok! de nagy mázlisták vagytok, nekünk a kötelező a HP...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48138 Írta: Anonymous
Petyus: nem abban véltem felfedezni a hasonlóságot a Aghata Christieben és a HP-ban, hogy krimik, hanem abban, hogy mindig ki derítenek valamit, aztán kiderül, hogy nagyon közel álltak a dologhoz, de mégsem úgy van.<br> És Sessyvel teljes mértékben egyetértek!<br> Képzeljétek, lhet, hogy meg tudjuk dumálni az ofőnket, hogy legyen kötelező a GyU az osztályban!<br> Szurkoljatok!! :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48137 Írta: Anonymous
No igen, most van ez a Potter-láz, de kitudja, 50-60 év mulva talán már nem is fognak rá nagyon emlékezni, addigra talán valaki más ír egy ujabb sikerregényt, és akkor az lesz a menő. De a GyU viszont halhatatlan!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48136 Írta: Anonymous
Szerintem a kettőt össze se lehet hasonlítani... a HP aranyos, de semmi több, és kriminek is elég gyenge. A Rowling által kreált világ pedig nyomába se érhet Középföldének, mint ahogy semmi más sem. Ja, és a HP-nek nincs semmi olyan örök érvényű mondanivalója, mint a GyU-nak, és a HP soha nem lesz elfogadva, mint hatalmas irodalmi alkotás.<br> <br> A film: a Potter film szerintem még a könyvnél is gyengébb, sajna, még John Williams is alulmúlta önmagát (mondjuk SW-hoz, Schindlerhez képest nem nehéz, de akkor is). Egyedül talán Hermione aranyos a filmben.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48135 Írta: Anonymous
Megfilmesítés szempontjából A Gy.U. megfilmesítése jobban sikerült, mint a H.P.-é. Szerintem.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48134 Írta: Anonymous
A HP szerintem igencsak vegyes. Mert sok rész benne nagyon mesés, a kisgyerekeknek nagyon megfelel, viszont nem hinném, hogy sok dolgot a kicsik felfognának benne. Na meg a 4. kötet vége. Hát tényleg, az minden, csak nem kisgyerekeknek való! Még én is meglepődtem:) A film szerintem nagyon nem adja vissza a hangulatát a könyvnek. Ha már itt tartubk, McGalagonyt én 30-nak képzeltem... És rengeteg dologra utalnak, ami viszont kihagytak a filmből (pl. Harry mondja, hogy Hagrid az első találkozásukkor azt mondta, szeretne egy sárkányt. Nos, ezt a filmben egyáltalán nem mondta).<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48133 Írta: Anonymous
Teljesen egyetértek veled Inczy.<br> Csak, tudod,ha én lettem volna a HP rendezője, akkor sokkal drámaibbra készítettem volna a végét, de akkor biztosan nem nézhették volna meg nálam kisebb gyerekek (13)! Voldemort a filmben olyan volt, mint egy szörny, nem mint a sötét úr! De a rendezőnek, tudom figyelembe kellett vennie, hogy 8 éves gyerekeknek is készítik, nem úgy, mint a GYU-t.<br> GYU:Azt tényleg sajnáltam, hogy kihagyták a Kettétört Kard újrakovácsolását.<br> HP: szerintem túl középkoriasra vették a formát, én sokkal modernebbnek képzeltem. És nálam McGalagony 20 éves volt!<br> Talán a HP azért tetszik több embernek, mint a GyU, mert a HP jobban a mi világunkba épül. <br> A 4. kötet pedig szerintem nagyon brutáisra sikerült, úgyhogy nem tom, hogy ezt egy 8 éves, hogy fogja fel. Egyébként a HP nagyon hasonlít az Agatha Christie regényekre.<br> Nem tom miért, de nekem jobban tetszik a GyU, mint a HP, de az se rossz!<br>
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.285 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére