Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48222 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter
Asmo: akkor ott a konektor, nem tartalak vissza:) legalább enyém lesz az egész gumiszoba, hehe...<br> <br> ammugy a GyU a jobb. A Hp is jó, de mégsem... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48221 Írta: Anonymous
Nekem legalább van mit hova dugnom!:) de ti, kiscsajok, nem tudok semmitse csinálni, csak nyalni egymás pi...<br> De mégis A GYU. v. A HP. a jobb?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48220 Írta: Anonymous
Jolvan! nem is érdekel! van nekem elég képem! de nem vagyok meleg! nem ugy mint egyesek! és te az vagy!<br> <br> hüpp... <br> :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48219 Írta: Anonymous
Na, ez most nagyon erős gól lesz:<br> NEM KÜLDÖM EL!!!>:)<br> Vuháhááá!!! Én vagyok a gonosz!!!:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48218 Írta: Anonymous
Jó, küldjed csak! Majd kiderül, ki itt közülünk a meleg... :) ) (nem én!)<br> <br> amugy ez nem offtopic?:)))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48217 Írta: Anonymous
Na, kuss, küldöm:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48216 Írta: Anonymous
Asmo: lebuktál, ektoplazma!! :) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48215 Írta: Anonymous
Óóó, abból egy raktárral van! Vagyishogy...hoppá... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48214 Írta: Anonymous
Hmmm, mondjuk küldhetnél Frodóról egy félmeztelen képet, aztán figyeld a hatást :) ))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48213 Írta: Anonymous
Na, gyerünk, Losbi! (ez találó név neked:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48212 Írta: Anonymous
Igen, te meleg vagy!<br> én betudom bizonyítani, hogy nem vagyok leszbi!! :) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48211 Írta: Anonymous
És még én vagyok meleg...a kis leszbi... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48210 Írta: Anonymous
nem nyuzom meg! én kedves vagyok! én szeretem a GyU-t! éljen!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48209 Írta: Anonymous
Azthittem, megnyúzodd... :( <br> Ezzel úgy elkeserítettél... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48208 Írta: Anonymous
akkor majd elkérem valaki mástól! :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48207 Írta: Anonymous
És ha NEM?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48206 Írta: Anonymous
Ja, ezt nekem elvileg Vic fölveszi! (vagy nem:))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48204 Írta: Anonymous
Csakúgy mondom, hogy sebesült Gandi barátunk munkáját könnyítsem:) 22:00-kor Bilbó és barátai 23:00-kor Harry Potter-jelenség lesz a Discovery channel-ön!<br> Szívesen, Gandalf:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48205 Írta: Anonymous
Ja és <b>MA</b>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48203 Írta: Anonymous
Jaj az a rész iszonyu röhejhes volt :) ))))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48202 Írta: Anonymous
Nem tudom, de hasi-görcsöt kaptam attól a jelenettől, hogy Szarumán operettet adott elő az orthanc tetején s omlott a hegy:) erős hanghullámai voltak:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48200 Írta: Anonymous
Elanor: Gandalf centrifuga-mutatványára gondolsz?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48201 Írta: Anonymous
Asmo: háát, az inkább röhejes volt! :) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48199 Írta: Anonymous
Egyetértek, mondjuk nálam nem az volt az elsődleges szempont, hogy nagyon izgalmas, félelmetes legyen stb., hanem, hogy minél jobban visszaadja a könyv hangulatát, és ugyanazokat a dolgokat emelje ki, amik a könyvben is fontosak voltak. Természetesen, aki nem olvasta a könyvet, annak inkább a látványosságokon van a hangsúly.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48198 Írta: Anonymous
A Gyűrűk Ura jobban tetszett, mert szerintem izgalmasabb. Igaz, a Harry Potter-ről már tudtam mi fog történni, mert azt olvastam. Meg a troll a két filmben teljesen máshogy nézett ki. Szerintem a Gyűrűk Urában lévő troll jobban nézett ki. Ott félelmetesebb volt, és én ezt szeretem egy filmben. Bár másnak pont ezért nem tetszik a Gyűrűk Ura, mert túl félelmetes (én nem féltem, de lehet, hogy más igen). Meg a Gyűrűk Ura izgalmasabb is (szerintem).
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48197 Írta: Anonymous
Ez marhaság. Jungiánus-evolucionista, teljesen használhatatlan.<br> Most mennem kell, és bővebben nem írok; különben sem érdemes rá több szót vesztegetni. De ez így ebben a formában komolytalan.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48196 Írta: Anonymous
Frodo lives! :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48195 Írta: Anonymous
Ez csak egy része a dolognak, így kezd&#337;dik a cikk: <br> <br> A fantasy film világképe <br> Hol volt, hol nem lesz <br> Beregi Tamás <br> Az éden elveszett, de a fantasy visszaszerzi. <br> <br> A felnőtté válás voltaképp végzetes recesszió, amely során a gyermek elveszti veleszületett tulajdonságai legszebbikét, a világ mágikus megélésének képességét. A varázslat nem egyéb, mint a tér és az idő szabad áradása a rítusok pólusain keresztül, ám a felnőtt psziché dermedt kristályvázán nem járhatnak át, nem tapadhatnak meg többé a csodák. A mágia világa a 4D, ahol az idő és a tér átláthatatlan káoszban gubancolódik össze, ám a racionalitás csak szikár, 3 dimenziós matematikai koordinátákat ismer, ahol nincs helye semmiféle anyagtalan habarcsnak. <br> A Homo Sapiens faj történelme, amelyben oly bámulatos módon ismétlődnek az egyedfejlődés stációi, a felnövekvő gyermek életéhez hasonlóan a varázstalanított lét felé halad. A fantasztikum: száműzetésbe vonult varázslat, amely akkor hozta létre saját kis birodalmát, amikor a felvilágosodás küszöbére érkező ember megtagadta az archaikus múltat. A műfaj genezise egybeesik a világ skizofrén meghasadásának, a realitás és a mágia különválásának, az aranykor elfeledésének pillanatával. <br> A fantasztikus műfajok közül a fantasy építkezik legközvetlenebb és leglátványosabb formában az emberiség elvesztett kollektív misztikus gyermekkorának emlékképeiből. A fantasy örök prepubertás: a kamaszkor küszöbére érkező emberhez hasonlóan visszavágyódik a visszahozhatatlan múltba, ugyanakkor mágnesként vonzza őt a felnőttkor igézete. Naiv elbeszélésmódja, megmosolyogtatóan őszinte értékrendszere a gyermekkori ösztönlét ideáit idézi, az elveszett aranykor szétszóródott kincseit mégis felnőtt tudatossággal keresi. Kifejezésmódja a giccs és a költői szépségű vízió között ingadozik, a befogadóból egyszerre váltja ki az intenzív gyermeki átélés, és az átélés miatti szégyen érzését. <br> A fantasy a fantasztikus műfajok családjának legfiatalabb sarja, aki méltatlanul hosszú ideje él bátyja, a sci-fi, és nővére, a horror meglehetősen hosszúra nyúlt árnyékában: bár már több évtizedet hagyott maga mögött, történetéről mindmáig nem született egyetlen összefoglaló mű vagy nagyobb lélegzetvételű cikk sem. Már elnevezése, a &#8222;fantasy&#8221; is úgy hangzik, mint valamiféle lekicsinylő becenév, legalábbis, a latinosan-tudományos hangzású &#8222;science fiction&#8221; vagy a démoni rövidségű &#8222;horror&#8221; viszonylatában. Pedig a fantasy rengeteg közös jellemvonást mutat testvéreivel. Mindhárom műfaj középpontjában az aranykor toposza áll, de míg a horror egy idegen elemet kapcsol ehhez az ősképhez, addig a sci-fi és a fantasy valamelyik motívumának végletes eltúlzására épít. <br> A látszólagos különbségek ellenére a fantasy a legtöbb hasonlóságot a sci-fivel mutatja. A sci-fi a fikciós műfajok legnagyobb hazudozója, a tudomány páncélja mögé rejti archaikus motívumkincsét; a fantasy nevetségesen őszinte és színlelésre képtelen balek, az &#8222;ami a szívemen, az a számon&#8221; elvet vallja. A sci-fi áltudományos, a fantasy ál-mágikus világmagyarázat. A sci-fi azt kérdezi, hogyan történhetne; a fantasy azt, hogyan történhetett volna. A sci-fi a folyton aggódó, paranoiás pszichopata, aki csak a lehetőségeket kutatja; a fantasy a folyton búsuló szánalmas melankolikus, aki a soha meg nem valósult lehetőségeket siratja. A sci-fi alapproblémája a &#8222;hol nem lesz?&#8221;, a fantasy-é a &#8222;hol nem volt?&#8221; kérdése. <br> A sci-fi főhőse a kozmonauta és a tudós, a fantasyé a harcos és a mágus. A kozmonauta csillagközi harcos, a tudós technokrata mágus. A kozmonauta és a harcos a tér titkait kutatja, a tudós és a mágus az időt faggatja minduntalan. <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48194 Írta: Anonymous
Ezek szerint Frodó is él??? :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #48193 Írta: Anonymous
Nem tudom, mert nem tudom pontosan, mit kéne jelentsen. Szerintem se Tolkien, se Harry Potter, se a Végtelen történet nem 'fantasy'-- ha 'fantasy'-nek archetipikusan mondjuk a Dragonlance krónikákat vesszük. De még ezzel is csak egy hasonlóságot tagadunk.<br> Minden bizonnyal van ilyen dolog, hogy 'fantasy'; ha már ennyien beszélnek róla ('amiről sokan, som helyen beszélnek, az egyszer csak elkezd lenni. Sokszor kell mondani: konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, konstruktivista irodalomtudomány, stb.'-- látod, konstruktivista irodalomtudomány is így lett. Ez egyébként tényleg idézet volt...), csak soha senki nem mondja meg, mi is az.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.328 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére