Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47622 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Gyűrűk Ura Vs. Harry Potter
Tolkien úgy gondolta, hogy egyes emberek túl sokmindent magyaráznak bele az ő regényébe/meséjébe.Mert nem akart ő legendát teremteni csak papírravetni mindazt amit a fantáziája szült.S mindezt a tőle telhető legtökéletesebben próbálta megoldani.Az, hogy az olvasó hogyan értelmezi az már az ő dolga.Nem hiszem, hogy a H.P. ebben különbözne tőle.Ha nem is teremt egy új világot, az írója szeretettel írta.És aki ezt a sok hablatyot elolvasta, hát úgy kell neki!A helyesírási hibákról meg csak annyit, hogy én személy szerint a m.helyemről csatlakozom ide és higgyjétek el, elég para a helyzet.Egyszóval bocs!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47621 Írta: Anonymous
(Én saját magunkra gondoltam, mikor a helyesírást felhoztam-- itt, ezen a fórumon.)<br> De már megint másról beszéltek nagyrészt. Próbáljunk visszatérni a 'cél' és az 'értelem/jelentés' kérdésekhez-- és itt is lehetne összehasonlításokat csinálni Tolkien és HP között. Miért van az, hogy kapásból mondjuk, hogy Tolkien 'egy egész világot teremtett', _ezért_ nem vethető össze a HP-vel, mert 'nincsenek egy súlycsoportban'. Ezzel az erővel Tolkien a világirodalom jelentős részével 'nincs egy súlycsoportban', hiszen Dosztojevszkij sem 'teremtett egy világot' abban az értelemben, amiben Tolkien-- Dosztojevszkij akkor 'legfeljebb' a HP-ig megy fel? Tisztában vagyok vele, hogy én is egyszerűsítek most, de azért teszem, hogy az előző túllegyszerűsítéseket meg tudjuk vizsgálni és esetleg finomítani/elvetni.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47620 Írta: Anonymous
:( (((<br> kezdek félni a szinkrontól... Gyűrű kis betűvel kiírva... Gollam robothanggal... jaj..jaj...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47619 Írta: Anonymous
A Cinema az utóbbi x. számában már helyesen írja. Viszont az InterCom honlapján még nem voltak képesek helyesen leírni (csak amikor csupa nagybetűvel írnak mindent - tehát véletlenül). NEKIK kéne levelet írni, könyörgöm, hisz ők a forgalmazók!!! Ők készítik a szinkront/magyar feliratot! Nekik helyesen kéne leírniuk! Mégsem ezt teszik! Valakinek fenéken kéne billentenie az illetékest!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47618 Írta: Anonymous
ha kiírnák: A gyűrűk ura...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47617 Írta: Anonymous
Az biztos!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47616 Írta: Anonymous
Jól is nézne ki, ha nem...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47615 Írta: Anonymous
Lamorak: igazad van, de én most a Cinemásokra értettem, hogy ők tudják, mert idegesítő, hogy rosszul írják. A forgalmazók gondolom, azért le tudják helyesen írni a film címét!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47614 Írta: Anonymous
Ezt nem lehet összahsonlítani. Tolkien egy egész világot teremtett, Rowling pedig egy aranyos mesét. Nincsenek egy súlycsoportban. A Harry Potter is van olyan szórakoztató mint A Gyűrűk Ura, kérdés, hogy ki melyiket szereti jobban. Én nagy Tolkien rajongó vagyok, de ettől még most Potter-t olvasok éppen. Viszont most rendeltem meg Angliából az LOTR díszkiadását.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47613 Írta: Anonymous
voya: Jó ez a leírás!<br> És igaz. A Mátrixnál tapasztaltam.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47612 Írta: Anonymous
(Könyörgöm, ha már kultúra/médiakritikát gyakorlunk, legalább helyesen írni tudjunk már!!)<br> Egyébként: mit nevezünk 'megértésnek' itt? Pontosan kire mondanánk, hogy _megértette_ a filmet? Én évek óta foglalkozom irodalommal, de meg nem tudnám mondani 'így konkrétan'. Az idézett kissrác is 'megértett' valamit, akármennyire hajlamosak vagyunk is mi (sokkal tágabb horizontunk alapján) az ő értelmezését. Azt meg, hogy mi a film 'célja', végleg nem tudom. De mit érdekelne? Mi van, ha nem sikerül? Nem azzal állunk szemben az értelmezésben, hogy mi a film vagy szöveg 'célja', hanem hogy mi van _ott benne_, amiből én mint értelmező jelentést, egy összefüggő értelmezést csinálok. Értelmezés nélkül semmi sem jelent semmit.<br> Elanor: Az, hogy a forgalmazók tudják, hogy ez nekünk fontos, eleve marketinges fogás, nyilván: ha nem tudnák, hogy egy csomó embernek fontos és meg fogják nézni, nyilván nem is csinálnának filmet. De ez megint csak a nézőszám szempontjából fontos.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47611 Írta: Anonymous
voya:Nem ez a film célja.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47610 Írta: Anonymous
Amitől én igazán tartok.Bemmegy a kissrác a moziba a haverjaival, hogy megnézzék A GY.U.-t. Az előadás végén kijönnek és lelkesen elkezdik egymást túlharsogva isteníteni a filmet: Basszus! Gecca há' láttad, hogy mennyire frankó volt amikor az a sok varacskos muki kirohant a barlangból és megtámadták a másikokat?És mennyire király trükkök voltak!Genya de állat egy film!<br> Na most kérdem én, ez a gyerek mit értett meg az egészből?Nem látta a tartalmat, nem érezte azt a borzongást amit a történet átélése okoz némelyikünkben.Egyszóval nem értette meg.mondjátok, hogy nem ez a film célja!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47609 Írta: Anonymous
Szerintem is..
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47608 Írta: Anonymous
Sesy:Szerintem az egész értelmetlen...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47607 Írta: Anonymous
Üvöltünk, üvöltünk, scream-görl, die little chay:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47606 Írta: Anonymous
:D
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47605 Írta: Anonymous
Nem, aha... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47604 Írta: Anonymous
Asmo: ennek a fele ugye értelmetlen?:)))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47603 Írta: Anonymous
Gandalf: azért az egy kicsit feltűnő, hogy amint megjelenik A GY.U. film, máris kiadják új kiadásban A GY.U.-t, puhafedelű, durva szemcséjű lapokkal, tagolás nélkül, de nem egyben a 3 részt, külön, hogy mégtöbbet kaszáljanak. S talán van vmi összeesküvés-féle is emögött az ''egyszerre a két film'' mögött...mint az a Mel Gibson, az a színész... :) <br> Ha a lotyó tejel, szopni kell azt, szopni! Ha beindul az üzlet, kapni kell utána!<br> S tudjátok, milyen finom ez a mindenízű drazsé? Mmm... :) <br> S ha az ember nem lázad, nem él...s ha persze egy ember pofázik, a többi is pofázik aztán megy a marhacsorda... :) s amúgy azért jó itt megmondani azt, amit gondolunk, mi, józaneszű parasztok, mert így levezetjük a stresszt...anyám pszihiáter, csak tudom én... :) de azt a beöntést akkorsem kellett volna... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47602 Írta: Anonymous
Szerintem az is fontos, hogy ők tudják, nekünk ez fontos! Tudják, hogy mi imádjuk ezt a könyvet, és nem szeretnénk, ha rosszul írnák a címét, vagy bármi mást vele kapcsolatban!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47601 Írta: Anonymous
A vetélkedés, Gandalf, igenis a pénzért folyik: mi másért akarnának rekordot döntenmi (és egyébként, a rekordokat is nézőszámban =pénzben mérik). Ezért sem tartom valószínűnek, hogy a vitát a forgalmatzók gerjesztenék: miért jó az nekik (pláne így, hogy a két filmet ugyanaz formalmazza, mondjuk nálunk)? A forgalmazók érdeke, hogy minél többenm nézzék meg-- és tessék megfigyelni, hogy aki kijön a filmről 5 perc után, az is megveszi a jegyet, így a marketing-cél máris megvalósult, tökmindegy, hogy mit gondolsz a filmről. Én azt gondolom, hogy a vita igenis a _hülye_ fanok műve, ezért is kell megállítani, nehogy mind annak látsszunk.<br> Az, hogy helyesen írják a címet, csak akkor fontos, ha elvárhatjuk, hogy egyebekben is 'helyesen' írjanak. Ha alapból igénytelen a lap, akkor tökmindegy. _Nekünk_ fontos a dolog, nem nekik.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47600 Írta: Anonymous
Pax vobis!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47599 Írta: Anonymous
Mea culpa.Mea culpa maxima.Vétkemért megérdemlem büntetésem, mely lehet akár örök feledés.Helyesen tehát: A Gyűrűk Ura.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47598 Írta: Anonymous
Sesy: szerintem küldd el!! <br> <br> Egyébként ismeritek a www.premierpark.hu oldalt? Ott végig A gyűrűk urának írják! (Én is rosszul írtam, bocsi, hogy kihagytam az A betűt, rögtön megyek gyónni a templomba!!! :) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47597 Írta: Anonymous
Gandalf: Jó:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47596 Írta: Anonymous
Csak rakd bele az A betűt! Különben te is rosszul írnád!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47595 Írta: Anonymous
Bármit mondtok, én elküldöm az a levelet.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47594 Írta: Anonymous
Először is. Nem Gyűrűk Ura, hanem A Gyűrűk Ura. Másodszor: a versengés nem a pénzről szól, hanem a dicsőségről. Hogy sikerül-e ezt és azt a rekordot megdönteni,stb. Harmadszor: igenis fontos, hogy helyesen írják a film címét, akármennyire is igénytelennek tartjuk azt a lapot. De elsősorban az InterComnak kéne írni, mivel ők a forgalmazók és ők írták ki hibásan a filmoldalukra többször is (minden eddigi alkalommal).
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #47593 Írta: Anonymous
Voya, Lamorak, stb.. egyetértek veletek! Szerintem csak azért robbant ki ez a vita, mert mindkét film premierje kb. egyiben van, és régebben úgy volt, hogy a GYU a HP miatt csúszik. Erre a vitára éhes bunkók (már elnézést) kapva kaptak az alkalmon: ézd má', itt ez a Harry Potter/Gyűrűk Ura (tetszés szerint) utájjuk má' együtt. Azt hiszem kicsit eltúloztam, de, mint tudjuk egy bolond százat csinál... Az meg a másik, amit Carter mondott: vannak, akik csak az egyiket olvasták, de úgy gondolják, hogy a másik biztos szörnyű! Aki elolvasta mindkettőt, az döntse el, melyik tetszik neki jobban, vagy esetleg szeresse mindkettőt, aztán kész! Erről persze lehet vitázni, de egyik fél se fog engedni a maga igazából.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.321 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére