J. K. Rowling: Harry Potter
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mondjuk azzal vitába szállnék, hogy a Horntail tüskésszarvút jelentene.Alyr Arkhon írta: Igen, a magyar mennydörgő magyar tüskésfarkú az eredetiben, gondolom az alliteráció miatt lett mennydörgő.
Kārātārānen a áirâë...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Snuffles írta: A Pipogyusz szerintem jobb. (Bár lehet, hogy azért gondolom így, mert angolul nem nagyon került a kezembe, kivéve a hatos, hála dorwinionnak. )
Szerintem is jobb, mert érződik benne a névvel végzett szójáték, ami a Picsogósban nem feltétlenül.
Igen, a magyar mennydörgő magyar tüskésfarkú az eredetiben, gondolom az alliteráció miatt lett mennydörgő.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Sil írta:
Snivellus. (Kb. "Picsogós"-nak lehetne fordítani szvsz.)Flamme írta: Tényleg, angolban mi Piton gúnyneve? (Pipogyusz)
Picsogós? nem inkább "taknyos"? Bár a műfordítás sosem volt az erősségem...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Esetenként SnivellySil írta:
Snivellus.Flamme írta: Tényleg, angolban mi Piton gúnyneve? (Pipogyusz)
Kārātārānen a áirâë...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Snivellus. (Kb. "Picsogós"-nak lehetne fordítani szvsz.)Flamme írta: Tényleg, angolban mi Piton gúnyneve? (Pipogyusz)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- cortez71
- Nem elérhető
Igen, Hungarian Horntail a neve_Newra írta:
Galadriel14 írta: bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( )
Erre régóta kiváncsi vagyok: az eredetiben (angol) is magyar a mennydörgő? Vagy csak így lett lefordítva?
- Newra
- Nem elérhető
Galadriel14 írta: bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( )
Erre régóta kiváncsi vagyok: az eredetiben (angol) is magyar a mennydörgő? Vagy csak így lett lefordítva?
Van mi arany, bár nem fénylik...
- Flamme
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.
- Altaris
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: ... és Harry mellkasára pedig a magyar mennydörgő van tetoválva...
Én egyébként kitartok Piton mellett! Lehet hogy egy dög kettősügynök, de nem gyáva hernyó!
bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( )
Piton: "Ne merészelj gyávának nevezni!"...az apád is ezt tette...
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Én egyébként kitartok Piton mellett! Lehet hogy egy dög kettősügynök, de nem gyáva hernyó!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Érdekes, nekem ez nem rémlikFlamme írta: (És Piton különben is cukipofa, és rózsaszín nacit hord a fekete köpeny alatt, meg I love Dumbledore feliratos pólót, egy főnix képével. )
Amikor Bolyhoska jól megtépte a lábát, mindenesetre nem volt rajta XD
Kārātārānen a áirâë...
- Flamme
- Nem elérhető
Ekkor Voldemort még nem tudhatta, hogy Piton jelentkezni fog. Ezért nem is bízhatott benne.Szméagol írta: Ez a dolog már a negyedik könyv óta aggaszt engem. Már akkor kezdtem gyanakodni Pitonra, és feltettem magamban a kérdést:
Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?
Szerintem Piton arról a helyről hiányzik, ahonnan összesen hat halálfaló. Három meghalt, egy Azkabanban (erre nem biztos hogy jól emlékszem), egy, aki végleg hátat fordított Voldemortnak (ezért halál vár rá) és egy, aki túl gyáva volt hogy visszatérjen (ezért bűnhődni fog ). Az utolsó két hely egyikére pályázhat Piton, a másikra pedig Karkarov. Csak abban nem vagyok egészen biztos, hogy melyikük melyik. (Ja, ja, tudom, hogy Karkarov meghalt. De akkor is. A halál beletartozhat a bűnhődésbe.)
Más szempontból: Piton régen kémkedett Voldemortnak. Aki kém, abban eleve nem lehet megbízni, V. meg különben sem olyan fajta aki vakon bízik bárkiben.
(És Piton különben is cukipofa, és rózsaszín nacit hord a fekete köpeny alatt, meg I love Dumbledore feliratos pólót, egy főnix képével. )
Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Eszetekbe se jutott, hogy Rowling ezt akarta elérni? Hogy ne legyenek pontos válaszok a kérdésekre. Hogy gyanakodjon mindenki. Mire jó, ha előre kitalálsz mindent? Jobb úgy olvasni?Szméagol írta: Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?
"Well, I'm back."
- Szméagol
- Nem elérhető
Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Szméagol
- Nem elérhető
Felagund írta:
Szméagol írta: Meg tudja mondani valaki, hogy a Féregfarkat alakító színész játssza-e az Utolsó szamurájban Mr. Nemtudomhogykicsodát? (a fényképészt)
Igen, Timothy Spallnak híják a színészt, és játszott az Utolsó szamurájban is...
Ok, köszönöm szépen. Valahogy ismerős volt, aztán rájöttem, hogy csak Féregfark lehet ilyen randa!
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Szméagol írta: Meg tudja mondani valaki, hogy a Féregfarkat alakító színész játssza-e az Utolsó szamurájban Mr. Nemtudomhogykicsodát? (a fényképészt)
Igen, Timothy Spallnak híják a színészt, és játszott az Utolsó szamurájban is...
Our knees do not bend easily
- Szméagol
- Nem elérhető
- Flamme
- Nem elérhető
Lehet, hogy nem lett tökéletes az újjászületés... bizonyos részek lemaradtak Voldemortról, az ilyen kiálló felesleges dologk mint az orra.Alyr Arkhon írta:
Flamme írta: ha Voldemort volnék, nem tudom, tudnék-e vonzódni lányokhoz...
Hát, ahogy láttam már Bellatrix sem tudott annyira közel kerülni hozzá, mint szeretett volna, márpedig ő nagyon szép nő...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hát, ahogy láttam már Bellatrix sem tudott annyira közel kerülni hozzá, mint szeretett volna, márpedig ő nagyon szép nő...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Szerintem Bellatrix után örül a friss husinak...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Szerinted Voldi megkérdezné a véleményüket?Olorin.papa írta: ha lány volnék, nem tudom tudnék-e vonzódni egy orrtalan múmiához
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Flamme
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Feanor Faelivrin írta: Voldi megnyírbálja az összes főszereplőt és lelép Ginnyvel és Hemionéval
Ez nem is rossz ötlet! Én is ezt tenném, ha pasi volnék!
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Altaris
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta: Nem lesz elég bonyodalom megtalálni az új horcruxokat meg legyakni Violdemortot és még néhény számunkra szimpi szereplőt illetve lezárni a sztorit?
oh, értelek. de például hogy javítsam magam, ez az illető rá is vezethetné egy két dologgal ők(e)t...
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Flamme
- Nem elérhető
Önfeláldozás? Maximum öncélú kegyetlenkedés, amire Draco képes. Egy gonosz, öntelt, elkényeztetett mihaszna féreg. :down:
- Kar_sa
- Nem elérhető
Hmm.. és mi lenne, ha Draco szépen a végén feláldozná magát Harryért, aki meg legyapná Voldemortot utána? XD
Elég esélyesnek tartom, hogy Draco végrehajt valami jó és nemes cselekedetet, aztán sürgősen elhalálozik, mert Jo nagyon hasonlítgatja Regulushoz, aki szintén így tett...
Kārātārānen a áirâë...
- Flamme
- Nem elérhető
Ja és egészen biztos, hogy hullani fognak a főszereplők, mint a legyek. Csak azt nem tudom, hogy mennyire fő főszereplők. Mert pl. a rendtagok is azok, meg a Weasley család, meg Dursleyék (Dudlit kinyírhatná már... ).
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.