J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 10 hónapja #310902 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: Igen, a magyar mennydörgő magyar tüskésfarkú az eredetiben, gondolom az alliteráció miatt lett mennydörgő.

Mondjuk azzal vitába szállnék, hogy a Horntail tüskésszarvút jelentene. :oops:

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #310893 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta: A Pipogyusz szerintem jobb. (Bár lehet, hogy azért gondolom így, mert angolul nem nagyon került a kezembe, kivéve a hatos, hála dorwinionnak. ;) )

Szerintem is jobb, mert érződik benne a névvel végzett szójáték, ami a Picsogósban nem feltétlenül.

Igen, a magyar mennydörgő magyar tüskésfarkú az eredetiben, gondolom az alliteráció miatt lett mennydörgő.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #310888 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A Pipogyusz szerintem jobb. (Bár lehet, hogy azért gondolom így, mert angolul nem nagyon került a kezembe, kivéve a hatos, hála dorwinionnak. ;) )

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #310870 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta:

Flamme írta: Tényleg, angolban mi Piton gúnyneve? (Pipogyusz)

Snivellus. (Kb. "Picsogós"-nak lehetne fordítani szvsz.)

Picsogós? nem inkább "taknyos"? Bár a műfordítás sosem volt az erősségem... :?

Több
17 éve 10 hónapja #310864 Írta: Kar_sa

Sil írta:

Snivellus.

Esetenként Snivelly

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #310862 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snivellus. (Kb. "Picsogós"-nak lehetne fordítani szvsz.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 10 hónapja #310858 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

_Newra írta:

Galadriel14 írta: bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( :) )

Erre régóta kiváncsi vagyok: az eredetiben (angol) is magyar a mennydörgő? Vagy csak így lett lefordítva?

Igen, Hungarian Horntail a neve ;)

Több
17 éve 10 hónapja #310857 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Galadriel14 írta: bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( :) )

Erre régóta kiváncsi vagyok: az eredetiben (angol) is magyar a mennydörgő? Vagy csak így lett lefordítva?

Van mi arany, bár nem fénylik...

Több
17 éve 10 hónapja #310850 Írta: Flamme
Flamme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tényleg, angolban mi Piton gúnyneve? (Pipogyusz)

Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.

Több
17 éve 10 hónapja #310832 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Niniel Nienor írta: ... és Harry mellkasára pedig a magyar mennydörgő van tetoválva...

Én egyébként kitartok Piton mellett! Lehet hogy egy dög kettősügynök, de nem gyáva hernyó!

bizony! milyen magható, hogy mi magyarok is szerepelünk a regényben ( :) )

Piton: "Ne merészelj gyávának nevezni!"...az apád is ezt tette...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #310823 Írta: Niniel Nienor
... és Harry mellkasára pedig a magyar mennydörgő van tetoválva...

Én egyébként kitartok Piton mellett! Lehet hogy egy dög kettősügynök, de nem gyáva hernyó!

Több
17 éve 10 hónapja #310817 Írta: Kar_sa

Flamme írta: (És Piton különben is cukipofa, és rózsaszín nacit hord a fekete köpeny alatt, meg I love Dumbledore feliratos pólót, egy főnix képével. :P )

Érdekes, nekem ez nem rémlik :)

Amikor Bolyhoska jól megtépte a lábát, mindenesetre nem volt rajta XD

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #310804 Írta: Flamme

Szméagol írta: Ez a dolog már a negyedik könyv óta aggaszt engem. Már akkor kezdtem gyanakodni Pitonra, és feltettem magamban a kérdést:
Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?

Ekkor Voldemort még nem tudhatta, hogy Piton jelentkezni fog. Ezért nem is bízhatott benne.
Szerintem Piton arról a helyről hiányzik, ahonnan összesen hat halálfaló. Három meghalt, egy Azkabanban (erre nem biztos hogy jól emlékszem), egy, aki végleg hátat fordított Voldemortnak (ezért halál vár rá) és egy, aki túl gyáva volt hogy visszatérjen (ezért bűnhődni fog :wink: ). Az utolsó két hely egyikére pályázhat Piton, a másikra pedig Karkarov. Csak abban nem vagyok egészen biztos, hogy melyikük melyik. (Ja, ja, tudom, hogy Karkarov meghalt. De akkor is. A halál beletartozhat a bűnhődésbe.)

Más szempontból: Piton régen kémkedett Voldemortnak. Aki kém, abban eleve nem lehet megbízni, V. meg különben sem olyan fajta aki vakon bízik bárkiben.

(És Piton különben is cukipofa, és rózsaszín nacit hord a fekete köpeny alatt, meg I love Dumbledore feliratos pólót, egy főnix képével. :P )

Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.

Több
17 éve 10 hónapja #310803 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?

Eszetekbe se jutott, hogy Rowling ezt akarta elérni? Hogy ne legyenek pontos válaszok a kérdésekre. Hogy gyanakodjon mindenki. Mire jó, ha előre kitalálsz mindent? Jobb úgy olvasni? :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #310793 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ez a dolog már a negyedik könyv óta aggaszt engem. Már akkor kezdtem gyanakodni Pitonra, és feltettem magamban a kérdést:
Amikor Voldemort leghűségesebb követőjéről beszélt, aki a Roxfortban van, biztos, hogy Kuporra gondolt? Mi van, ha bízott Pitonban, és róla beszélt?

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 10 hónapja #310792 Írta: Szméagol

Felagund írta:

Szméagol írta: Meg tudja mondani valaki, hogy a Féregfarkat alakító színész játssza-e az Utolsó szamurájban Mr. Nemtudomhogykicsodát? (a fényképészt)

Igen, Timothy Spallnak híják a színészt, és játszott az Utolsó szamurájban is...

Ok, köszönöm szépen. Valahogy ismerős volt, aztán rájöttem, hogy csak Féregfark lehet ilyen randa! :D

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 10 hónapja #310785 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: Meg tudja mondani valaki, hogy a Féregfarkat alakító színész játssza-e az Utolsó szamurájban Mr. Nemtudomhogykicsodát? (a fényképészt)

Igen, Timothy Spallnak híják a színészt, és játszott az Utolsó szamurájban is...

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 10 hónapja #310782 Írta: Szméagol
Meg tudja mondani valaki, hogy a Féregfarkat alakító színész játssza-e az Utolsó szamurájban Mr. Nemtudomhogykicsodát? (a fényképészt)

Több
17 éve 10 hónapja #310564 Írta: Flamme

Alyr Arkhon írta:

Flamme írta: ha Voldemort volnék, nem tudom, tudnék-e vonzódni lányokhoz... :D

Hát, ahogy láttam már Bellatrix sem tudott annyira közel kerülni hozzá, mint szeretett volna, márpedig ő nagyon szép nő...

Lehet, hogy nem lett tökéletes az újjászületés... bizonyos részek lemaradtak Voldemortról, az ilyen kiálló felesleges dologk mint az orra. :D

Több
17 éve 10 hónapja #310563 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Hát, ahogy láttam már Bellatrix sem tudott annyira közel kerülni hozzá, mint szeretett volna, márpedig ő nagyon szép nő...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #310560 Írta: Niniel Nienor

Szerintem Bellatrix után örül a friss husinak...

Több
17 éve 10 hónapja #310555 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Olorin.papa írta: ha lány volnék, nem tudom tudnék-e vonzódni egy orrtalan múmiához :roll:

Szerinted Voldi megkérdezné a véleményüket? :roll:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 10 hónapja #310553 Írta: Flamme
ha Voldemort volnék, nem tudom, tudnék-e vonzódni lányokhoz... :D

Több
17 éve 10 hónapja #310551 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
ha lány volnék, nem tudom tudnék-e vonzódni egy orrtalan múmiához :roll:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
17 éve 10 hónapja #310549 Írta: Niniel Nienor

Feanor Faelivrin írta: Voldi megnyírbálja az összes főszereplőt és lelép Ginnyvel és Hemionéval :P

Ez nem is rossz ötlet! :lol: :lol: :lol: Én is ezt tenném, ha pasi volnék! 8)

Több
17 éve 10 hónapja #310548 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Voldi megnyírbálja az összes főszereplőt és lelép Ginnyvel és Hemionéval :P

"A mosoly a leger

Több
17 éve 10 hónapja #310547 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli i linantea írta: Nem lesz elég bonyodalom megtalálni az új horcruxokat meg legyakni Violdemortot és még néhény számunkra szimpi szereplőt illetve lezárni a sztorit?

oh, értelek. de például hogy javítsam magam, ez az illető rá is vezethetné egy két dologgal ők(e)t...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #310531 Írta: Flamme
Az a sírás-rívás (akkor is ha átvitt értelemben érted) elég eltúlzott szentimentalitás lenne Rowling részéről szerintem. Persze nem azt mondom hogy mindenki ujjongani fog majd Draco vagy Dudley halála esetén (én viszont igen :D ), nadeizé.

Önfeláldozás? Maximum öncélú kegyetlenkedés, amire Draco képes. Egy gonosz, öntelt, elkényeztetett mihaszna féreg. :down: :D

Több
17 éve 10 hónapja #310522 Írta: Kar_sa
óóó, én 100% biztos vagyok benne, hogy valaki nagyon antipatikus egyén (pl. Draco, Dudley, etc.) kinyiffan, és aztán jön a nagy sírás-rívás Harry részéről...

Hmm.. és mi lenne, ha Draco szépen a végén feláldozná magát Harryért, aki meg legyapná Voldemortot utána? XD
Elég esélyesnek tartom, hogy Draco végrehajt valami jó és nemes cselekedetet, aztán sürgősen elhalálozik, mert Jo nagyon hasonlítgatja Regulushoz, aki szintén így tett...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #310513 Írta: Flamme
Én most is teljesen biztosra veszem, hogy Harry meghal. Sőt, mindenki más is, talán az egy Voldemortot kivéve, neki egyedül van esélye az örök életre. A többiek, 17 vagy 97 éves korukban (vagy a kettő között valamikor) biztosan meghalnak.
Ja és egészen biztos, hogy hullani fognak a főszereplők, mint a legyek. Csak azt nem tudom, hogy mennyire fő főszereplők. Mert pl. a rendtagok is azok, meg a Weasley család, meg Dursleyék (Dudlit kinyírhatná már... :D ).

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.176 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére