- Köszönetek: 0
Christopher Paolini: Eragon
- Altaris
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alyr Arkhon írta:
Egyszer volt egy fiú, aki talált egy sárkánytojást. Lesz egy sárkánya. Egy öreg, gyanús külsejű ember, Gandalf (áthúzva) Obi-wan Kenobi (áthúzva), Hagrid (áthúzva) Brom, magával viszi, és elmondja, hogy ő egy Jedi lovag (áthúzva), mágus (áthúzva) Gyűrűhordozó (áthúzva) Sárkánylovas. És ezért őt üldözi a Birodalom Uralkodója (áthúzva) Voldemort (áthúzva) Szauron (áthúzva), Galbatorix király. Elmennek együtt Mos Eysley-ba (áthúzva) Teirmbe, ami egy kereskedőváros, innen a Halálcsillagra (áthúzva) Dras Leonába, ahol majdnem elfogják őket, ezért gyorsan a börtönszintre (áthúzva) Gil'eadba mennek, útközben sajnos az öreg elhalálozik, mert gonosz Sith lovagok (áthúzva) ra'zacok megölik, de talál új utitársat Aragorn (áthúzva) Han Solo (áthúzva) Murtagh személyében, megmentik a hercegnőt, elmenekülnek a lázadókhoz, akik egy ősi sziklaépítményben élnek, melynek neve Gondolin (áthúzva) Tronjheim.
juj.. hogy én ezen mennyit nevettem!! mondjuk saccperkb... legutolsó: nálam Völgyzugoly(áthúzva)... de hogy így mondod talán a Gondolin se rossz...
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Na, itten van:
Én, még régebben írta: Egyszer volt egy fiú, aki talált egy sárkánytojást. Lesz egy sárkánya. Egy öreg, gyanús külsejű ember, Gandalf (áthúzva) Obi-wan Kenobi (áthúzva), Hagrid (áthúzva) Brom, magával viszi, és elmondja, hogy ő egy Jedi lovag (áthúzva), mágus (áthúzva) Gyűrűhordozó (áthúzva) Sárkánylovas. És ezért őt üldözi a Birodalom Uralkodója (áthúzva) Voldemort (áthúzva) Szauron (áthúzva), Galbatorix király. Elmennek együtt Mos Eysley-ba (áthúzva) Teirmbe, ami egy kereskedőváros, innen a Halálcsillagra (áthúzva) Dras Leonába, ahol majdnem elfogják őket, ezért gyorsan a börtönszintre (áthúzva) Gil'eadba mennek, útközben sajnos az öreg elhalálozik, mert gonosz Sith lovagok (áthúzva) ra'zacok megölik, de talál új utitársat Aragorn (áthúzva) Han Solo (áthúzva) Murtagh személyében, megmentik a hercegnőt, elmenekülnek a lázadókhoz, akik egy ősi sziklaépítményben élnek, melynek neve Gondolin (áthúzva) Tronjheim.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nessa
- Nem elérhető
A könyvet még nem sikerült elolvasnom, a film meg nem igazán maradandó emlék
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
SPOILER (Elsőszülötthöz): a világtól elvonult mester, apuci személye (bár ez korántsem biztos)
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Nessa
- Nem elérhető
Cortez mondanál esetleg ilyet? Nekem nem nagyon tűnt fel...cortez71 írta: Több más dolog pedig a Star Warsból
- cortez71
- Nem elérhető
Több más dolog pedig a Star WarsbólKisvakond írta: Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem csak egy ilyen egyszernézős film lett az Eragonból.Az Árny beszédének jelenete meg nagyon is merős volt A Gyűrűk Urából.
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Gandalf
- Nem elérhető
www.moziplussz.hu/hir.php?id=2818
Még erősen kérdéses, nullszaldó mellett megéri-e a stúdiónak a folytatás megfilmesítése.
- Nessa
- Nem elérhető
Celldömölk a Pilisben? 8O dehogy....Szméagol írta: Celldömölk a Pilisben van? Mert én úgy tudom, ott forgatták...főleg az erdős részeket.
- Szméagol
- Nem elérhető
Timona írta: Narnia topicba keveredett hozzászólások:
Nessa írta:
nem csak egy részét?Draug írta: Most hallom,hogy az eragont magyarországon forgatták : 8O
de egyébként valóban, ha jól emlékszem Celldömölk mellett a Sák-hegyen volt valamiféle díszlet, amit meg is lehetett nézni.
Bár lehet, hogy rosszul emlékszem...Zoltan írta: Nem téved. Én is így tudom. Celldömölkön volt a lázadók tábora és a végső csata szintere.
Celldömölk a Pilisben van? Mert én úgy tudom, ott forgatták...főleg az erdős részeket.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Timona
- Nem elérhető
Nessa írta:
nem csak egy részét?Draug írta: Most hallom,hogy az eragont magyarországon forgatták : 8O
de egyébként valóban, ha jól emlékszem Celldömölk mellett a Sák-hegyen volt valamiféle díszlet, amit meg is lehetett nézni.
Bár lehet, hogy rosszul emlékszem...
Zoltan írta: Nem téved. Én is így tudom. Celldömölkön volt a lázadók tábora és a végső csata szintere.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Noredhel írta: Amúgy ami érdekes lesz: ugyebár a filmben szó sem esett Solembum tanácsairól. (Sőt, róla se ) Ha majd Eragon elmegy kardot keresni, mivel indokolják, hogy tudja, hová menjen?
Vhogy így: Hello, Eragon, kéne kard, mi? hááizéé, volt itt egy macska, nem emlékszel, hogy mit mondott? Tudod, aki nincs benne a filmben....
Egyetértek, se a Bölcsről nem esett szó, se az Ikrekről, akiknek szintén lesz szerepük még a történetben, elég fontos (ráadásul a könyvben kedvenc jelenet az Ikrek-féle elmevizsgálat ) Plusz az áldás sincs benne, bár állítólag azt leforgatták...
Nah, a rendezői változatra én is kíváncsi vagyok
- Kar_sa
- Nem elérhető
Igen, a Ság-hegyenDraug írta: Most hallom,hogy az eragont Magyarországon forgatták : 8O
Kārātārānen a áirâë...
- Draug
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"gondolkodj mielőtt beszélsz, mérlegelj mielőtt cselekszel..."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Az első is úgy volt sz@r ahogy volt...
Végigpörgettem 20szoros sebességgel, és mivel nem éreztem úgy, hogy bármiből is kimaradtam, gyorsan lenyomtam a DELETE gombot...
Kārātārānen a áirâë...
- cortez71
- Nem elérhető
Bár ha kijön egy rendezői változat... Láttam én már olyat, hogy "semmiből teremtettek világokat" (Mennyei királyság rendezői változat pont ez a kategória)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Igen, ez egy nagyon érdekes felvetés.... Nekem a HP&TGOF filmmel is ez a bajom, hogy rengeteg dologról nem esett szó, amire nagyon lényeges események épülnek a továbbiakban...Noredhel írta: Amúgy ami érdekes lesz: ugyebár a filmben szó sem esett Solembum tanácsairól. (Sőt, róla se ) Ha majd Eragon elmegy kardot keresni, mivel indokolják, hogy tudja, hová menjen?
---
Ez most nagyképűnek ható, etc. lesz, de...
én írok egy regényciklust, és úgy vagyok vele, hogy ha kiadják valaha is, és ha utána bárki is megveszi a megfilmesítés jogait, csak úgy adom el, ha szinte despotikus hatalommal beleszólhatok a filmbe, én írhatom a forgatókönyvet, részt vehetek a szereplőválogatáson, meg még sok egyéb kritérium, mert nem akarnám látni lerombolva és tönkretéve semmi áron. Az se számít, ha pénzt nem is kapok a sok plusz melóért. Csak legyen jó a film.
És ha ebbe egy filmstúdió se megy bele? Hát... Akkor is oda fogok pofátlankodni, és mondom, hogy "hát bizony, ezt bele kéne rakni a filmbe", és ha nem tennék bele, szántszándékkal kiszúrnék velük, és a folytatásban kulcsszerepet kapna a kihagyott személy/tárgy/hely, akkor is, ha esetleg az eredeti tervek szerint nem.
De mondjuk az Eragonba is mi lett volna belerakni egy nyavalyás sima macskát legalább??? Budapest nyüzsög a kóbormacskáktól
Kārātārānen a áirâë...
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Kar'sa írta:
Tudtommal ez puszta spekuláció. Megerősítették ezt valahol? Mert én csak azt olvastam, hogy nagyon erre tippelnek, mert beleillik az E-vel kezdődő hatbetűs cím sémába...Alyr Arkhon írta: SPOILER
A harmadik kötet címe Empire.
Namost ha ez nem név (amit alig hiszek), akkor csak a közös sárkány marad hátra amit az egész ország használ.
Egyébként volt már kérdésem, hogy hogy fordítanánk le E-betűsre, merugye a Birodalom az nem E vel kezdődik.
Én az Egységet javaslom.
Nekem egy könyvborítót mutattak, mármint arról készült képet, bár lehet hogy az is fanfiction volt.
Ha zöld és ocsmány, akkor valszeg fiction.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Tudtommal ez puszta spekuláció. Megerősítették ezt valahol? Mert én csak azt olvastam, hogy nagyon erre tippelnek, mert beleillik az E-vel kezdődő hatbetűs cím sémába...Alyr Arkhon írta: SPOILER
Namost ha ez nem név (amit alig hiszek), akkor csak a közös sárkány marad hátra amit az egész ország használ.
Egyébként volt már kérdésem, hogy hogy fordítanánk le E-betűsre, merugye a Birodalom az nem E vel kezdődik.
Én az Egységet javaslom.
Nekem egy könyvborítót mutattak, mármint arról készült képet, bár lehet hogy az is fanfiction volt.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Én az Egységet javaslom.
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thaurwathiwen írta:
Lin írta: Más: tudjuk milyen színű Galbatorix kardja és/vagy mi a neve?
Eragon le merem fogadni egy kék pengéjűt fog találni a Menoa fa gyökerénél!
SPOILER!
Biztos fekete színű, Eragoné meg száz, hogy kék színű lesz, tehát egyetértek, így mindenkinek lesz sárkányához illő kardja Eragon legalább megszabadult a Nyomorúságtól (bár azért fegyvertelenül sárkánylovasnak lenni, nem egy nagy életbiztosítás, Murtagh igazán ott hagyhatta volna neki a sajátját )
Jut eszembe, akkor Oromisnak aranyszínű lehet a kardja? Milyen színpompás egy társaság...
Hehh... észrevettétek, hogy eddig minden címben benne volt a sárkánylovas személye? akkor lehet, hogy a 3. kötet címe is utalás lesz...
SPOILER
Én az Egységet javaslom.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Lin írta: Más: tudjuk milyen színű Galbatorix kardja és/vagy mi a neve?
Eragon le merem fogadni egy kék pengéjűt fog találni a Menoa fa gyökerénél!
SPOILER!
Biztos fekete színű, Eragoné meg száz, hogy kék színű lesz, tehát egyetértek, így mindenkinek lesz sárkányához illő kardja Eragon legalább megszabadult a Nyomorúságtól (bár azért fegyvertelenül sárkánylovasnak lenni, nem egy nagy életbiztosítás, Murtagh igazán ott hagyhatta volna neki a sajátját )
Jut eszembe, akkor Oromisnak aranyszínű lehet a kardja? Milyen színpompás egy társaság...
Hehh... észrevettétek, hogy eddig minden címben benne volt a sárkánylovas személye? akkor lehet, hogy a 3. kötet címe is utalás lesz...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Aha, szóval ennyi. A dervish mivoltjával tisztában voltamcortez71 írta:
Az, hogy egy iszlám testvériség tagjait nevezték derviseknek. A táncuk pedig a dhikr, Allah dicsőítésre irányuló rituális gyakorlat. Az Eragonban pedig nincs iszlámKar'sa írta: Nem is tudom...
Lehet, hogy csak én vagyok agyilag korlátolt, de nem értem mi a baj...
Oké, félre van fordítva, de a dervishsel mi a baj pontosan?
Bár igazándiból ilyen elven eléggé sok dologba bele lehetne kötni
Mellesleg az angol nem utal sztem egyértelműen a táncra, és semmi szoknya nincs benne.
Kārātārānen a áirâë...
- cortez71
- Nem elérhető
Az, hogy egy iszlám testvériség tagjait nevezték derviseknek. A táncuk pedig a dhikr, Allah dicsőítésre irányuló rituális gyakorlat. Az Eragonban pedig nincs iszlámKar'sa írta: Nem is tudom...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Sil írta:
Úgy, hogy a szerző egy amerikai tizenéves fiú volt. Mit vársz tőle?Remzymama/Tünde írta: érdekes, akkor a szerző hibázott
köszönöm a segítséget - hogy kerüloda a dervis ???
[size=9:2t5vw6jh]Mellesleg a Gyűrűk Urában is van pl egy expresszvonatos hasonlat...[/size]
az egy dolog, de vannak korrektorok, pont erre az esetre
(nem hibáztatom, csak kiszúrhatták volna )
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Úgy, hogy a szerző egy amerikai tizenéves fiú volt. Mit vársz tőle?Remzymama/Tünde írta: érdekes, akkor a szerző hibázott
köszönöm a segítséget - hogy kerüloda a dervis ???
[size=9:33jl78z7]Mellesleg a Gyűrűk Urában is van pl egy expresszvonatos hasonlat...[/size]
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.