Állatbarátok
- Toma gazda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
a mi kutyánk spániel és amikor a kuyta és a macska marták egymást
akkor a macska a kutya fülébe kapaszkodott
és úgy húzta a kutya a macskát nyüszítve
nagyon jól ézett ki!!
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- amberblood
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."
/J.A./
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Nekünk otthon gyerekkoromban házimacskáink voltak - volt idő mikor 7 is volt.Rina írta: Milyen macskuszok vannak?
Most egy sziámink van - tavaly tavasszal a bátyám hozta 8 hetes korábban.
Ez a utcamixer macska elnevezés nagyon tetszik - még nem halottam, de nagyon jó.Area írta: "a legtöbb az utcamixer (házimacska)"
Tudja sajnáltatni magát rendesen!!!!
Abban is igazad van, hogy tudják sajánáltatni magukat.
Egyébként rájöttem, hogy a lököt macsunk fordítva működik.
Amikor simogatjuk nem dorombol, hanem támad és harap. Után probálunk védekezni és egy kicsit felé legyintünk, akkor meg elkezd dorombolni. Na hallotattok már ilyet :
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Rina írta: Milyen macskuszok vannak??
ezt hogy érted? Fajtára? Mert akkor rengeteg van... a legtöbb az utcamixer (házimacska)
Elza; Szméagol: trükkös ez a macsek, csak megkezdi, megrágja, ha még akkor sem figyelnek esetleg le is nyeli, és amikor megkapta a kaját kidobja, hogy az menjen a helyére!!! Tudja sajnáltatni magát rendesen!!!!
'Is there anybody out there?'
- Öcsi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Erda niire (Area) írta: ismerek egy cicct, aki mindent megevett.....egyszer nagyon éhes volt, és nem adtak neki kaját, erre megkezdte a kárpitot...
Az én macsekom a főtt krumplit ette meg
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Area ez a "kárpitevő" nagyon jópofa macs lehet.Erda niire (Area) írta: ismerek egy cicct, aki mindent megevett.....egyszer nagyon éhes volt, és nem adtak neki kaját, erre megkezdte a kárpitot...
De gondolom a gazdái nem így gondolják.
Szméagol ez a cica sem lehet semmi.Szméagol írta: Hát azt nekünk is. Csak sajnos a körmével.
A mienk is probálkozott ezzel a trükkel, de az elsőnél a bátyám elverte a fenekét és azóta meg sem próbálja.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: ismerek egy cicct, aki mindent megevett.....egyszer nagyon éhes volt, és nem adtak neki kaját, erre megkezdte a kárpitot...
Hát azt nekünk is. Csak sajnos a körmével.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Elza Fischer írta: A mi sziámink tegnap működött egyet. Anyu csinált kocsonyát. Reggelire ettem egy tányérral. Odajött hozzám a macsek és elkezdett kunyerálni egy kis húsit. Adtam neki, erre nem a húst ette meg, hanem a kocsonya levet nyalta le róla. Ezután adtam neki egy kis tálban kocsonya levet és az egészet olyan jó ízüen benylata, hogy jó volt nézni. Este megismételte a reggelit, akkor a bátyámtól és a sogórnőmtől kunyizott egy kis kocsonya levet és akkor is kinyalta tisztára a tálkáját.
Tudja ő, hogy mi a jó...
A mi kutyáink mindent megsznek a kezemből, még a gyógyszert is...
Régebben szerették a répát, de már nem eszik...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ragoran
- Nem elérhető
Szméagol írta:
Namarie: A mézes puszedlit??? 8O
Én már taliztam maccsal aki a pilóta piskótatallérből csak a zselés részt ette ki,a kenyérnek viszont a héját is megette....
olorin.papa írta: De csak azt amit mi adtunk neki, ami a kertben termett azt nem kezdte meg
Nagyiméknálk a kutya ilyen.A kezemből megeszik mindent:diót,almát,havat,jeget..amikor nem akart inni,akkor beleraktam a kezem a vízbe és ahogy a kezemet nyalogatta úgy belefetyelt vmennyi vizet.
nenya írta: Ennek ellenére a saját kutyámmal kimondottan gyakoroltuk, hogy ha eszik, hagyja, hogy elvegyem a tányérját (hangsúlyozom: ÉN, nem mindenféle jöttment idegenek), mégpedig azért, hogy ha valami olyasmit talál, amit nem annyira nyerő megenni, gond nélkül el tudjam venni tőle. Ez elő szokott fordulni...
Én nem gyakoroltam a Cézivel,ő 1xűen nem reklamál,ha elveszem a tányérját,mert tudja,h max kap még vmit a tányérjába.még csak nem is morog...
- Toma gazda
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta:
Toma gazda írta: nekem volt 8 macskám öszvissz.
nem kommentálom abból hogy lett 0 mert a chaten nem aratott sok sikert
rossz az, aki rosszra gondol
Erda!
9 ből (rájöttem hogy 9 volt) csak 3 at ajándékoztunk el!!!!
3 ajándékozva abból 1 eltűnt
3 at megtéptek saját kutyáink abból 2 nem élte túl 1 később betegség
1 kiscicát a kutya ölt meg
1 el autó végzett
1 et a görény vitt el
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Toma gazda írta: nekem volt 8 macskám öszvissz.
rossz az, aki rosszra gondol
- Toma gazda
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Olvastam egy Murphy könyvben:" aki macskának azt mondja: amíg ezt meg nem eszi, nem kap mást - nem látott míg macskát". Tökéletesen igaz, és bár imádom őket, annál idegesítőbb kevés van, amikor a teli tál előtt les a macska. Ilyenkor van az, hogy egy csomó mindennel végigkínálja az ember, míg végre valami kell a cicusnak, igaz, aztán megnyugszik, és elballikázik nagy ajaknyalogatások közepette.
Másik cicánk, aki igazi kislány, Karácsonykor a vendégeink körött szaladgált, és azok adtak is neki egy kis tejszínhabot a süteményről. Olyan drága volt, ahogy ette....
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Zöldségevő cicákról hallottam már sokat, de édesszájúakról. Igaz ma voltunk a Lovardába, ahol van az az említett fekete kiscica, Gyilkos. Adtunk neki túróstáskát, amit hálásan elfogadott.
Apropó! Lovaglás közepén bejön a lovardába elvégezni nagydolgát, lehetőleg pont az út közepén. A lovak el is tapossák, ha nem irányítjuk el őket, ugyanis nem félnek tőlük észre pedig nemigen veszik. Ő meg csak nyugodtan elvégezte a dolgát és még precízen el is temette.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Méghogy csak mézespuszedlit? 8O 8O
Volt egy macsunk, Mili volt a neve. Akkoriban még tartottunk tehénkéket is a tejükért és jértak hozzánk emberek jokis házi tejért.
Járt oda egy "cicabolond" vén lány is. Egyszer anyu reggelizett valamit paradicsommal, Mili meg elötte ült és nézte -én is ott voltam- Szolt anyu a macsnak: Na Mili te is kérsz egykis paradicsomot? A nö teljesen meglepődött: Csak nem akar neki adni? Nem szereti az azt! Na mibe!-mondta anyu, és vágott egy szeletet Milinek.
Az leült, a két elsö mancsába fogta a paradicsomot, mint ahogy mi a dinnyeszeletet és szépen megette!
De csak azt amit mi adtunk neki, ami a kertben termett azt nem kezdte meg.
Na ennyit a mézespuszedlirol...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- amberblood
- Nem elérhető
Íme, egy újabb macskaimádó...
A kutya-macska kapcsolatokról van két történetem.
Egyszer vagy tíz éve volt egy tüneményes, zsemlesztínű kismacskám, akit egy szintén zsemleszínű kutya a gyermekéül fogadott. Néztünk nagyokat, amikor egy tálból ettek egyszerre. A többi kismacskának viszont igencsak össze kellett szedni magát, hogy hozzájussanak a kutya ebédjéhez. Persze ügyesek voltak, sikerült nekik...
A másik történet nemrég történt, illetve többször előfordul: van egy györörű szürke szőrgombócom a kertben, aki egy egyéves kandúr, és elég picike... a szomszéd kutyája háromszor akkora. És olyan vicces, amikor a macska megkergeti...
Hát ilyenek ezek a macskák...
Az még "szép" élmény, amikor madarat fognak... teleszórják a kertet meg a garázst tollakkal... és persze nem eszik meg a madarat.
Imádom a macskákat!!!
"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."
/J.A./
- Namarie
- Nem elérhető
Szméagol írta:
Azt bizony.. édesszájú a cica. Egyszer szülinapomon jó tíz percet szaladgált ugyanez a cica nyiforogva, mire rájöttünk, mit szeretne: a tortából kért, persze kapott is.. miért ne..imádom minden cicánkat, de ő olyan különösen sérülékeny, bármelyik simán elveri az ételtől, ha csak arra mennek, már szalad is el.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
A kutyákkal szemben nem az a szeretet, amit mi annak nevezuünk. Szóval a kutyák falkaállatok és a mindenük a vezérük. Az imádják és szeretik. Van egy könyv, amelyben minden részletesen le van írva erről a témáról. Röstellem magam, de nem jut eszembe a címe. (Az, amelyben Monty Roberts(Az igazi suttogó) társa írja le tapasztalatait.) Ha vannak ilyen gondok a kutyáitokkal érdemes elolvasni. De egyébként is érdekes.
A macskáknak a kutyák fölötti fölényét nagyon szeretem. Illetve azt a pofát, mikor kimutatják, hogy ez így van. Egyszer beszabadult a kertünkbe a szomszéd kutyája. Eszeveszetten kergetőztek egy ideig láttam a rémületet Mary szemében. Aztán fölfutott egy fára és amint kipihegte magát úgy pillantott le a kutyára, hogy "Ki vagy te hozzám képest?". Olyan muris volt.
- nenya
- Nem elérhető
Namarie: gondolom, azért, mert a kutyák összekaristolják a festéket is, a macskák pedig a puha talpaikkal nem csinálnak semmi kárt (csak meg ne csússzon az egyikük, mert akkor megpróbálhat kapaszkodni . De csak nem: a cicák olyan ügyesek!).
"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Nem tudom.Namarie írta: Elza: a cica talpába nem ragadt bele a beton? ...
A mi 2 macskánknak nem volt semmi baja, a bátyám ellenörizte őket (már mint a lábukat).
Így csak valami idegen macska lehetett a bűnös, de ez nem is lehet meglepő sok macska van a környékünkön, ráadásul akkor pont párzási időszak volt, és az egyik macsunk lány volt.
- Namarie
- Nem elérhető
Szegény akkor akad ki de nagyon, amikor a pipersépolcáról pakolják le a dolgait, mert szükségét érzik a parfümei és szépítőszerei közt kútászkodni. De hát egy cica azért cica, hogy mindent a lehető legalaposabban megvizsgáljon...
Elza: a cica talpába nem ragadt bele a beton?
Amúgy a mi autónk örökké csupa cicalábnyom, apám már föl is adta a küzdelemet, csak azt jegyzi meg, hogy melik lábnyom tulajdonosa ki. (Meg lehet látni a méretből). Azért viszont haragszik, ha a kutyák ráugranak az autóra...
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Mi otthon 5 éve csináltunk új kocsi bejárót. Másnap reggelre meg tele volt macska lábnyomokkal. A bátyám kijavította, másnap reggel megint tele volt lábnyomokkal. Na akkor azt mondta a bátyám most már elég és nem csinálja meg. Azóta is örzi a kocsibejáró a macskalábnyomokat
- Olorin.papa
- Nem elérhető
nenya írta: olorin.papa: mint gyakorlott macskatartó, biztosan kijelenthetem, hogy olyan helyre NEM LEHET tenni a kaját, hogy a kutya hozzáférjen, a macska pedig nem.
Alyr: hát igen, én sem szeretném, ha ebéd közben valaki odajönne, és beleenne a kajámba. Ennek ellenére a saját kutyámmal kimondottan gyakoroltuk, hogy ha eszik, hagyja, hogy elvegyem a tányérját (hangsúlyozom: ÉN, nem mindenféle jöttment idegenek), mégpedig azért, hogy ha valami olyasmit talál, amit nem annyira nyerő megenni, gond nélkül el tudjam venni tőle. Ez elő szokott fordulni...
Az, hogy eltudod venni a kutya tányérját evés közben, azt jelenti, hogy te vagy a falkavezér, és minden esetben engedelmeskedik neked...
Ez a "macs-killer" kutya még anyut is megharapta, de én kivettem a csontot a szájából...
De annyira jo házörző volt, hogy nálunk öregedett meg
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
nenya írta: olorin.papa: mint gyakorlott macskatartó, biztosan kijelenthetem, hogy olyan helyre NEM LEHET tenni a kaját, hogy a kutya hozzáférjen, a macska pedig nem.
Alyr: hát igen, én sem szeretném, ha ebéd közben valaki odajönne, és beleenne a kajámba. Ennek ellenére a saját kutyámmal kimondottan gyakoroltuk, hogy ha eszik, hagyja, hogy elvegyem a tányérját (hangsúlyozom: ÉN, nem mindenféle jöttment idegenek), mégpedig azért, hogy ha valami olyasmit talál, amit nem annyira nyerő megenni, gond nélkül el tudjam venni tőle. Ez elő szokott fordulni...
Amit találnak azt én is el tudom venni tőlük, de a kajástáljára nem fogom azt mondani hogy "FUJ"...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.