Állatbarátok

Több
21 éve 3 hete #146701 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
olorin.papa: mint gyakorlott macskatartó, biztosan kijelenthetem, hogy olyan helyre NEM LEHET tenni a kaját, hogy a kutya hozzáférjen, a macska pedig nem. :lol: :lol:

Alyr: hát igen, én sem szeretném, ha ebéd közben valaki odajönne, és beleenne a kajámba. Ennek ellenére a saját kutyámmal kimondottan gyakoroltuk, hogy ha eszik, hagyja, hogy elvegyem a tányérját (hangsúlyozom: ÉN, nem mindenféle jöttment idegenek), mégpedig azért, hogy ha valami olyasmit talál, amit nem annyira nyerő megenni, gond nélkül el tudjam venni tőle. Ez elő szokott fordulni...

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hete #146591 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Erda niire (Area) írta: A szomszéd kutya nem parázik semmitől, csak a madaraktól!!!! A legnagyobb macsót is elijesztette volna, de amint meglátott akár egy verebet, nyüszítve futott!!!! :D

Biztos egy régi emlék...
Az én kutyáim mostmár semmit sem hajtanak el a kertből ami nem egyértelműen ellenséges. Tegnapelőtt egy idegen kutya jött be, (az építkezés miatt az egyik kapu alatt félméteres luk van) lefeküdt az egyik földkupachoz és csak véletlenül vettem észre... Igaz, nagyon barátságos kutya volt, majdnem megtartottuk... (csak vsz van már egy gazdája :D )
Viszont ha esznek akkor a kajás táljukba senkinek sem ajánlott nyúlni, figyelmeztetés nélkül még nekünk, gazdáknak sem, mert előbb kapnak oda s csak aztán gondolkodnak...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hete #146537 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A szomszéd kutya nem parázik semmitől, csak a madaraktól!!!! A legnagyobb macsót is elijesztette volna, de amint meglátott akár egy verebet, nyüszítve futott!!!! :D

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 3 hete #146532 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ragoran írta: olorin.papa:jujj..és nem lehetett volna vhova áthelyezni a tálkáját,ahol nem férnek hozzá a mcsok és akkor nincs probléma?

Hello! Amikor ott voltunk, akkor nem volt probléma, de sokszor a macsok még minket is kikerültek, hogy hozzáférjenek a tányérhoz... még ha éhesek sem voltak, csak a kiváncsiság vitte őket oda, én meg el, de darabokban...
:cry: sajnáltuk is őket nagyon, de ők csak a saját tapasztalotbol tanultak... 8)

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
21 éve 3 hete #146458 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Rándzsa/Baradmorgűliel írta: Lalylana: Megeszlek! Hogy lehetsz ilyen mázlista!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Olyan jó neked!!!!
Ring: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Szegény cicus.... :cry: DE nekem is van ilyen élményem.. from ötéves koromban... :cry: :cry: :cry:

Nem mázli volt...kb.fél,1 évig keresgéltem mindenhol a világon egyáltalán íjászat lehetőséget...azt is véletlenül tanáltam meg,mikor 1 íjász elvonult előttem leállítottam hogy hol lehet ilyet tanulni-hát elküldött volna le vhova az Alföldre... :P végülis úgy találtam rá hogy végigjártam az összes létező szabadidőközpontot Egerben,meg Gyöngyösön..ahol könnyen elérhető...megtaláltam Egreben a Forrást,és ott íjászkodtam egy darabig aztán..hmm..egy úriember felajánlotta nekem hogy megtanítja nekem a lovasíjászat csínlát bínját...Sztem Pesten is biztos van vhol...de valószínűleg vidékre járkáltok majd ki,bár nem akarok hülyeséget mondani..de azért érdemes kutakodni Pesten is! :wink: na mára ennyi voltam!

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 3 hete #146383 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Az én kutyám nem bántja a macskákat, de idegen macskákat nem tűr meg a kertünkben.
Nem hiába, hiszen 13 éve 2 kis cicával együtt nőt fel, és állandóan a cicák kis kuckójába akart benújni, csak nem fért bele és előfordult jó párszor beszorult. :lol:

Több
21 éve 3 hete #146378 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
olorin.papa:jujj..és nem lehetett volna vhova áthelyezni a tálkáját,ahol nem férnek hozzá a mcsok és akkor nincs probléma?

Több
21 éve 4 hete #146368 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A szomszédunk kutyája hasonló: a világ legjámborabb kutyája (újfundlandi és talán snauzer keverék), lehet toszogatni, sőt, azt is elviseli, ha keresztülépi az ember vagy átugorja a macska, két dologra dühödik be: ha valaki fél tőle, illetve ha a gazdáján kívül valaki/valami megközelíti a tányérját... Lökött kis sziámim, aki nagyon kíváncsi és mindent meg kell szaglásznia, párszor majdnem bajba került, de szerencsére ő volt a gyorsabb :P

Több
21 éve 4 hete #146362 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
:oops: Röstellem, de volt egy kutyánk, aki a sáját macsekokat nem hajtotta, de még az idegeneket is csak elhajtotta :) de amelyik az ebédjéhez közelített, annak annyi lett... :cry: 3-nap alatt 5 macs volt a rekordja.. :roll: amelyik tulélte az első találkozot, az nálunk öregedett meg... :oops:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
21 éve 4 hete #146348 Írta: Ragoran
A Cézinek majdnem kikaparta egy cic a szemét..Akkora karmolás volt a szeme alatt..ha csak fél centivel arrébb karmolt volna...

Több
21 éve 4 hete #146347 Írta: Ragoran
Area:nem te vagy hülye..2 hozzászólásom elveszett....

Több
21 éve 4 hete #146326 Írta: Erda niire (Area)
öööö... nemtom, most én vagyok hülye, vagy innen tényleg eltűnt pár hozzászólás???? :?

Több
21 éve 4 hete #146264 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Lalylana: Megeszlek! Hogy lehetsz ilyen mázlista!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Olyan jó neked!!!!
Ring: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Szegény cicus.... :cry: DE nekem is van ilyen élményem.. from ötéves koromban... :cry: :cry: :cry:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 4 hete #146223 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Cicáknál akkor van baj, ha a kutya orrába karmolnak. Amúgy tényleg az a legjobb módszer, ha leteszed elé, és megmutatod neki a macsekot. ennek ellenére előfordul, hogy disznóságra készül, ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy "rád adjam a szemüvegem? nem látsz jól, hogy ez cica, és a mi cicánk?" Úgy elszégyellik magukat..

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 4 hete #146113 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Hát nekem egyenlőre elég a lovaglás nagyon is! :D Vagy külön íjásznék.
Tudjátok nekem sokkal fontosabb, hogy csak úgy a lovakkal legyek, ellásam őket... mindenükkel együtt. Ha lenne egy hely, mint a vadliba húznék oda. Az egész lovaglásba a csutakolás meg amíg tartanom kell, az a kedvenc részem. :wink: :P

Több
21 éve 4 hete #146090 Írta: Alyr Arkhon

Ringbearer írta: nekem a kiscicám régen úgy halt meg, h átharapta egy kutya a
szomszédben, pedig nem volt az a fajta aki úgy szemtelenkedett volna! :cry:

"én nagyon jó kutya vagyok, azt a gödröt nem én ástam, csak úgy lett"
Meláknak hívják a kutyánkat (alaszkai malamut), aki
úgy került hozzánk, hogy sok kicsi kölyök volt egy roncstelepen
és bezárták volna a telepet, és a kutyákat meg csak úgy otthagyták
volna :evil: , úgyhogy mi meg elhoztuk őt..
első alkalommal széttúrta a kertet, aztán nem értette, h apámnak
mért lilul a feje..

Az én kutyáimnak megmutattam a macskát, és közöltem, hogy ne bántsák mert mérges leszek... és azóta nem bántják...
(bár legutóbb az egyik kutya be akart szállni a macskák játékába és nem vették túl jó néven)
Szvsz ha az én kutyáim belekötnének a macskákba ők húznák a rövidebbet... (nincs semmi tapasztalatuk, és ha rájuk fúj a macska akkor inkább visszavonulnak...)

A lovasíjászat nekem is álmom, csak se íjam, se lovam... :roll: :D

Ha jól tudom vhol a Szentendrei szigeten is tanítják, de lehet hogy ott csak készítik...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 4 hete #146089 Írta: Misteq

Melawar írta: Layla: nahát tudtam hoyg SUPER vagy , de hogy enyire :)
fogad gratuláciomat , és további sok sikert kivánok :)
majd megyek pacinézöbe :) )

Area: nem sokan tudják itt , de Layla profi ijász és nagyon ügyes lány :)
nem ajánlom hogy bárki ujjat huzon vele , pláne ha nála van a Ijacskája :)
Egyébbként ahhoz , hogy te is iylen legyél csak kitartás kell , és egy kis ügyesség se árt.Na meg elég költséges is.

Köszönöm!Gyere majd sikítok! :)
[size=9:21n0i1kt]Profi...ohóó...[/size]az még messze van!
Area:egyébként vidéken van elég sok...ha jól emlékszem Nyíregyen is van 1 igen jó!

Ring:Jesszus....

Több
21 éve 4 hete #146086 Írta: Misteq

Erda niire (Area) írta: Laylana: lovasíjjász?????? Istenem, ez életem nagy álma!!!!!!!! Hol lehet ilyet tanulni????? Annyira irigyellek!!!!!!!!!!!!

[size=9:10a2mc5a]hát én Egerben tanulok de néha kijárok Kisújszállásra is![/size]

Több
21 éve 4 hete #145974 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Layla: nahát tudtam hoyg SUPER vagy , de hogy enyire :)
fogad gratuláciomat , és további sok sikert kivánok :)
majd megyek pacinézöbe :) )

Area: nem sokan tudják itt , de Layla profi ijász és nagyon ügyes lány :)
nem ajánlom hogy bárki ujjat huzon vele , pláne ha nála van a Ijacskája :)
Egyébbként ahhoz , hogy te is iylen legyél csak kitartás kell , és egy kis ügyesség se árt.Na meg elég költséges is.

Több
21 éve 4 hete #145950 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nekem a kiscicám régen úgy halt meg, h átharapta egy kutya a
szomszédben, pedig nem volt az a fajta aki úgy szemtelenkedett volna! :cry:

"én nagyon jó kutya vagyok, azt a gödröt nem én ástam, csak úgy lett"
Meláknak hívják a kutyánkat (alaszkai malamut), aki
úgy került hozzánk, hogy sok kicsi kölyök volt egy roncstelepen
és bezárták volna a telepet, és a kutyákat meg csak úgy otthagyták
volna :evil: , úgyhogy mi meg elhoztuk őt..
első alkalommal széttúrta a kertet, aztán nem értette, h apámnak
mért lilul a feje..

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 4 hete #145904 Írta: Erda niire (Area)
Laylana: lovasíjjász?????? Istenem, ez életem nagy álma!!!!!!!! Hol lehet ilyet tanulni????? Annyira irigyellek!!!!!!!!!!!!

Több
21 éve 4 hete #145885 Írta: Misteq
[size=9:2xx9k3iq]bocsi[/size]

Több
21 éve 4 hete #145883 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Estel Adániel írta: De gondolom, mivel macskátok van, nem volt még szerencséd hosszabb ismerettséget kötni egy értelemesnek mondható kutyával sem... ;)

Estel, sajnos igazad vaaan... :bawling: És igazat adok neked/nektek. De ha lesz egyszer kutyám összehasonlítást fogok végezni. De gondolom, hogy mivel az enyéim lesznek mindketten értelmesek, szépek és kiválóak lesznek.

Azt a kifejezést ismeritek macskáéknél, hogy "Úúúristen! Ez azért már egetverő orcátlanság!"? Nekem ez a kedvencem. Mary még azzal is illusztrálja, hogy átmegy rükvercbe. :lol:

Layla Uinen: Gratulálok! [size=9:3g4745p4]Azért nem kellett volna kicsivel írnod.[/size] :wink:

Több
21 éve 4 hete #145833 Írta: Misteq

Szméagol írta: Sziasztok!

Lemmingek nagyon édesek. Én nem tudtam, hogy lemming, de láttam, hogy valami rágcsáló... :roll:

LaylanaEgy ló??? De jó neked... És lovagolod is? Milyen versenyen nyerted? El nem tudom képzelni: "És a főnyeremény egy ló!" :lol:

[size=9:3o5scw0q]lovasíjász verseny...ez életem első versenye amit megis nyertem...[/size] :oops:
[size=9:3o5scw0q]bocsi ha esetleg nagyon beleszóltam volna a témába![/size]

Több
21 éve 4 hete #145812 Írta: Elza Eldaniella

Alyr Arkhon írta: Ez ismerős...
Úgy gondolják, hogy amilyen öregek akár süketek is lehetnének... :D
Persze ha a falu túlsó végén ugat egy másik kutya, rögtön válaszolnak neki... :D

Hát igen ez nagyon ismerős. :)
A kutyám játsza a megfáradt öreg úrat, de ha valaki elmegy az utcán az összes kutya közül [size=9:33lh1mna]- a többi szomszédságban lévő kutyára értve - [/size]ő az első aki a kerítésnél ugat - ez különösen igaz a postásnál. :lol:

Több
21 éve 4 hete #145802 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ami az értelmes tekintetet illeti: a mi macskánknak van egy olyan arckifejezése, amit mi csak úgy hívunk: "Micka nem érti". Ilyen kifejezéstelen, üveges tekintetet tud kiváltani például a "mit keresel az asztalon?" kérdés: komolyan el tudja hitetni, hogy ő sem tudja, hogyan is kerülhetett oda! :lol: :lol:

Brandy kutyánk, ha nem ért valamit, de nagyon igyekszik felfogni, oldalra billenti a fejét. Minél jobban figyel, annál tovább tekeredik a feje. Annyira helyes! :clown: Ha ki akar könyörögni valamit, csábosan emelgeti a szemöldökét, mert persze pontosan tudja a kis disznó, hogy ennek mennyire nehéz ellenállni.

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 4 hete #145753 Írta: Alyr Arkhon

Elza Fischer írta: A beszédes teniktettel most sincs baj, de mivel ő már egy 13 éves öreg korú kutya, most már csak azt hallja meg amit akar [size=9:18orvdz0]- a hallásával nincs semmi baj az állatorvos szerint-,[/size] egyébként, mint jó pár ember alkami süket :D

Ez ismerős...
Úgy gondolják, hogy amilyen öregek akár süketek is lehetnének... :D
Persze ha a falu túlsó végén ugat egy másik kutya, rögtön válaszolnak neki... :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 4 hete #145751 Írta: Elza Eldaniella

Estel Adániel írta:

Szméagol írta: A kutyák fején valahogy mindig csak az imádat tükröződik.

Na ezzel azért vitatkoznék... :roll:
De gondolom, mivel macskátok van, nem volt még szerencséd hosszabb ismerettséget kötni egy értelemesnek mondható kutyával sem... ;)
Azért lehetne az ő tekintetükről is regéket zengeni... :D

Egyetértek.
A mi kutyánk míg fiatal volt bármit mondtunk neki megértette, a tekintette meg nagyon beszédes volt.
A beszédes teniktettel most sincs baj, de mivel ő már egy 13 éves öreg korú kutya, most már csak azt hallja meg amit akar [size=9:2ag5lmgt]- a hallásával nincs semmi baj az állatorvos szerint-,[/size] egyébként, mint jó pár ember alkami süket :D

Több
21 éve 4 hete #145750 Írta: Alyr Arkhon

Estel Adániel írta:

De gondolom, mivel macskátok van, nem volt még szerencséd hosszabb ismerettséget kötni egy értelemesnek mondható kutyával sem... ;)

Egyetértek!
Szerintem nem az értelmességen múlik, minden kutya mimikál, (a macskák is, ahányszor a hugaim felveszik az ölükbe az egyiket, látni rajta hogy: "na jól van, végül is ti etettek, meg melegben is leszek... " )
Az én kutyáimon is (bár a 3ból 2 nem mondható túl értelmesnek :roll: :D )
látszik hogy éppen mit gondolnak, persze ha némi étellel a kezemben jelenek meg akkor rögtön az "én nagyon jó kutya vagyok, azt a gödröt nem én ástam, csak úgy lett" arckifejezést öltik magukra...

Tegnap az építkezés miatt arrébbköltöztettük az egyik kutyát... úgy viselkedik mint aki nyaral... :D

A macska kiszökéséről: nálunk fordítva van, bejönni nem szabad nekik...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 4 hete #145745 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.684 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére