Lassi Laurië szerkesztőség
- Orsie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
persze. Táborra csak azért nem lett kész, mert a nyomda nem jött össze. de most nyomdában van már, és Pók mondta, hogy tábori talira kész lesz.Gandalf írta: Az a Lassi, ami már elvileg kész, és a táborra kellett volna megjelennie, esetleg esélyes, hogy tábori talin már hozzáférhető lesz?
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nido
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta: Bocska a belebüffért, de sztem lehet közösen cikket írni, biztos lehetne neki valami vicces formát adni párbeszédes vagy mittomén, én nem értek hozzá, vagy egyszerűen cask közös fogalmazásképpen.
szerintem is lehet, sőt, ha ügyesen van megcsinálva, kifejezetten jól sülhet el.
azt viszont, h h lehet ezt jól megcsinálni, nem tudom. szvsz érdemes lenne ötletelni rajta.
pl meg lehetne oldani úgy is, h egy-két emlékezetes pillanatot kiemelni, és azt több szemszögből röviden leírni. de ez is csak egy ötlet...
- Orsie
- Nem elérhető
ha lesz időd, majd kérlek küld a Lassis címre egy listát azokról, akik kell, hogy kapjanak ingyen Lassit (és pls tedd rá a vezetőségi emilcímet is).
hála
- Leguanember
- Nem elérhető
Türelem, türelem.
A külügyek épp rendszerezés alatt, most tértem vissza a háló ölelésébe, és kézben tartom az ügyeket.
Azonnal létrehozok egy külügyi topikot, mert szanaszét vannak a dolgok.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Az alább felsoroltak közül Wolfgang osztrák, Marcell német, Paolo olasz, Fangorn holland.
Amint alkalmam nyílik rá, mutatok egy Flammifert, hogy ők hogyan csinálják. (Arra gondoltam, hogy az utolsó oldalon egy álló, fél oldalnyi hasábon el lehet helyezni a kivonatokat, de ezt majd a tipografikusunk eldönti jól. A fordításban én is tudok segíteni valamennyit, de azért jobb az, ha valaki szilárdabb tudású csinálja. Angolra elég körülményes megfogalmazásokkal, és időnként hibásan fordítok, fordítva azért jobban megy.)
- Orsie
- Nem elérhető
noszóval, kérekszépen akkor majd egy listát valakitől a lassis emilcímre, hogy kinek illetve hány embernek kellene küldeni ingyen Lassit Szlovéniába illetve más országnak is ha volt jelen ilyen, mert ezt a vezetőségnek is tudnia köll az anyagiak miatt is.
igen, az angol verzió már felmerült, csak eddig idő/terjedelem nem volt rá. most szorítunk neki helyet mert mindenképp szükséges lesz.
egyébként Sissel már beszéltünk egyszer erről, szóval ha közületek senki se vállalja az nem gond, akkor jelezzük felé és majd neki küldjük el fordítani.
viszont akkor pls mihamarabb döntsétek el, hogy kik írják meg a beszámolót és szóljatok róla nekünk, illetve akik vállalják, azok dolgozzanak össze és kezdjék el minél előbb.
sajtóközlemény ügyben pedig Gandalfot keressétek szvsz mert ebben úgy tudom ő az illetékes.
köszönöm az igyekezeteket!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Igen, a leghatározottabban arra gondolok. És a képanyagból is lehet akár mellékelni hozzá, ha lehet, hátha úgy jobban cuppannak rá. Viszont akkor ez nagyon SOS feladat, mert ma még talán hír, de holnap már csak akkor lesz az, ha fotókkal igazoljuk, hogy yetit láttunk a hágó tetején.Kincső (Thilanna) írta:
Mmint MTI hírre gondolsz? Abból elvileg van évi 15 ingyenesünkSötét Úr írta: [fontos kérdés]Nem kéne az egész dologról egy sajtóközleményt eljuttatni a lapoknak? [/fontos kérdés]
- Kincső
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: [fontos kérdés]Nem kéne az egész dologról egy sajtóközleményt eljuttatni a lapoknak? Már csak azért is érdekes lehetne, mert a különböző EU-országok hasonló társaságainak együttműködéséhez EU-s pénzeket is lehet keríteni, és az azokhoz szükséges pályázatban hasznos lehet, ha az együttműködésnek valamilyen sajtóvisszhangja is van. (Eltekintve a bűnügyi rovattól és a baleseti statisztikáktól...)[/fontos kérdés]
Mmint MTI hírre gondolsz? Abból elvileg van évi 15 ingyenesünk
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Viszont a határidő nekem most egy kicsit szoros, úgyhogy még nem vagyok benne biztos, hogy mennyit tudok belőle bevállalni - ezért is kérdezgettem a határidőt. (E-mailt nézni még nem tudtam, amióta hazajöttem, bocs, hogy sorry.)
Amit viszont fontosnak tartanék: a Lassiból kellene küldeni a többieknek is, elsősorban Fangornnak, aki egyrészt nagyon szimpatikus, baráti hozzáállású, másrészt valószínűleg igen sokat tud segíteni nekünk, a kapcsolatépítéstől kezdve igen sok mindenben. És hát illene Wolfgangéknak, Marcellnek, sőt, Paolóéknak is küldeni... Különösen a Wolfgangékkal való kapcsolatot figyelnie kellene valakinek, hogy ne lehessen megint probléma úgy, hogy észre sem vesszük. (Ha valakit megbántok, legalább szánt szándékkal tegyem... )
Ami még szerkesztőségi dolog: felmerült az a szlovén út során, hogy érik a Lassinak is az, amit a németek a Flammiferben már elég régóta alkalmaznak: az újság végén az egyes cikkekről van egy-egy, azok tartalmára utaló, pár mondatos (szó szerint!) összefoglalás angolul. (Éppenséggel stílusosabb lenne quenyául vagy sindarin nyelven, de úgy vettem észre, hogy azért azt mások sem használják lingua franca gyanánt. Lehet, hogy a quenya elterjedtebb az eszperantónál, de mintha sokkal kevésbé használható lenne...)
[fontos kérdés]Nem kéne az egész dologról egy sajtóközleményt eljuttatni a lapoknak? Már csak azért is érdekes lehetne, mert a különböző EU-országok hasonló társaságainak együttműködéséhez EU-s pénzeket is lehet keríteni, és az azokhoz szükséges pályázatban hasznos lehet, ha az együttműködésnek valamilyen sajtóvisszhangja is van. (Eltekintve a bűnügyi rovattól és a baleseti statisztikáktól...)[/fontos kérdés]
- Orsie
- Nem elérhető
sztem az se gond, ha többen írnak róla és majd vhogy öszerakjuk ezen műveket, szóval Nólival egyetértek.
SÚ, írtam emilt!
Nidoval majd megdumálom, hogy hogy legyen, de minden felajánlást örömmel veszünk.
viszont ha már önkénteskedés, akkor szükség lenne rá, hogy a magyar beszámolón kívül angolul is meglegyen az anyag, lévén a szlovének majd kapnak a lassiból, természetesen. aki ehhez is érez magában kedvet, az visítson a lentebb vázolt elérhetőségeken, illetve ha nem lesz ilyen személy, akkor van erre is kiszemelt áldozatunk. most egyelőre érdeklődöm...
ja igen, határidő: friss élmény megírása sztem a legjobb, tehát örülnék, ha mihamarabb elkészülne legalább a magyar változat, de legeslegkésőbb szeptember elejére. ugye megoldható?
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Orsie
- Nem elérhető
aki vállalja, pls keressen meg priviben vagy a lassis emailcímre (lassi'kukac'tolkien.hu) írjon nekünk!
hálás köszönet
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Ben
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az álmos fejű hallgatók csak példa volt. Akkor ezek szerint nincs róla kép, semmi gond, és köszi a gyors válaszokat! (én meg vmiért csak most vettem észre h válaszoltál, bocsi.)Orsie írta: Ben, én ilyen kép(ek)ről nem tudok, kitől hallottad ezt? 8O csak a kurzuson elhangzott előadások anyagához van képi illusztráció, álmos hallgatókról semiképpensem. álmos fejű hallgatókról készült képet pl nekem eszem ágában nem lenne megjelentetni /olyat inkább, mikor épp ugrik ki a padból, úgy jelentkezik... de semmi ilyen képünk nincs és nem is jelent meg./
szóval IJ, bocsi. de máskor is kérdezz nyugodtan.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Orsie
- Nem elérhető
Kincső, tudom. de eredetileg megmondtuk, mikor elvállaltuk a Lassit, hogy mi azért nem akarunk rohanni, mert előzőleg a másik stáb 2007-ben csak egyet tudott elkészíeni. idén már volt egy szám. és nemsoká jön még egy. megbeszéltük Ankalimonnal, hogy ha lesz elé idő rá, és sok minőségi anyag (cikkíróknak lesz ideje/kapacitása megírni), akkor lesz. még egy ősszel, és akkor az idén januárit utólag el lehet számolni a 2007 második számának.Kincső (Thilanna) a versek topicban írta:
Kicsi belevau háttérinformáció: ez azért van, mert a LEP-re kijött Lassit tavalyinak szeretnénk számítani, mivel anélkül tavaly csak egy lett volna. És az irányzék ugye az évi 2, és szerintem lesz rá anyag! Pl. ha közgyűlésre jön ki (tervezett időpont nov.22.), akkor már a KÖMF(T) anyaga is belekerülhet, ha villámgyors cikkírók állnak rá, meg ott is lesznek rendi cuccokOrsie írta:
igen, gyűlnek a Lassis anyagok, és ez jó, mivel Ankalimon szeretné, ha idén a mostanában kijövő szám mellett születne ősszel még egy. tehát megpróbálkozunk vele, ha lesz elég anyag...
meglátjuk, augusztusban nyaralunk, majd szeptember elején tudunk ezzel foglalkozni. addig csak annyi van, hogy gyűjtjük az anyagokat.
mindenesetre vers az lesz dögivel
- Orsie
- Nem elérhető
Ben írta: Egészen pontosan olyanra, ami ott helyben a kurzuson készült, előadás közben, az épp álmosan figyelő hallgatókról, stb. Nekem sem rémlik, hogy lennének képek a happeningről, de ez egyrészt még nem jelent semmit, másrészt valakinek rémlett, hogy a Lassiba kerültek ilyen fotók, gondoltam, egy megkérdezést megér a dolog. Előre is köszönöm a fáradozásodat. (Ha meg tényleg nincsen, hát így jártunk.)
Ben, én ilyen kép(ek)ről nem tudok, kitől hallottad ezt? 8O csak a kurzuson elhangzott előadások anyagához van képi illusztráció, álmos hallgatókról semiképpensem. álmos fejű hallgatókról készült képet pl nekem eszem ágában nem lenne megjelentetni /olyat inkább, mikor épp ugrik ki a padból, úgy jelentkezik... de semmi ilyen képünk nincs és nem is jelent meg./
szóval IJ, bocsi. de máskor is kérdezz nyugodtan.
nyomdakész állapotban van, csak sajnos a nyomdába nem jutott el időben. Póknál van, ő tudja megmondani, mi van vele. szvsz tábori talin már lesz Lassi.Gandalf írta: Öm, a táborra meg nem jelent Lassival most mi a helyzet?
a táboros anyagokból nem sok gyűlt össze most, van 3 mesterdarabunk a Krónikásoktól, úgyhogy kis Lassinak így nem sok értelme van. azt majd még Nidoval megdumáljuk, hogy idén belefér-e még egy szám ősszel (Ankalimon jelezte ilyen irányú kérését, ha lesz is, biztosan kisebb terjedelemmel mint a mostani majdnemkész szám), de eredetileg a koncepció szerint a következő LEP-re lesz a mostanin kívül kész a következő, mivel idén 1 már kijött a LEP-re.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
köszi!
- Ben
- Nem elérhető
<b>Állítólag a Lassiban szerepeltek képek az ELTE-s Tolkien-kuzus ról, ha lehetséges, küldjétek el őket (OR az elérhetőségüket) a viatores'kukac'gmail'pont'com-ra!</b>
Köszönettel,
Ben
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Vagy ha akartok némi postaköltséget spórolni, akár én is elhozhatom. :jelentkezik: Végülis megyek táborba, és szintén bajai vagyok...Orsie / Fraktál írta: Bounce: köszi a következő szám épp készül, július közepén a nyári Táborban lehet először átvenni, vagy rendelheted majd azt is postán.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
ctrl c nagy találmány
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Orsie
- Nem elérhető
Bounce: köszi a következő szám épp készül, július közepén a nyári Táborban lehet először átvenni, vagy rendelheted majd azt is postán.
- Bounce
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ha már kicsit feléledt a topic, csak úgy szerényen, halkan megjegyezném, hogy múlt héten megjöttek a Lassijaim, és azóta éjjel-nappal bújom őket. Imádom! Gondolom dicséretet sokszor kaptatok már, de abból ugye sosem elég
Mikorra várható a következő szám?
Szóval nagyon jó, hogy van Lassi. ^^
*kisurran*
- Finwe
- Nem elérhető
De ittam már mangósat, meg van gyömbéres meg rózsavizes meg csomófajta.
És Lasszi nem Laszi!!
- nido
- Nem elérhető
Tünde írta: Van nektek már ilyen receptetek?????
Laszi (indiai joghurtital)
2 dl joghurt, csipetnyi só, csipetnyi bors. A joghurtot alaposan elkeverem a sóval és a borssal, majd alaposan behűtve tálalom.
Yogurt tatlisi (török édesség) 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütőpor, 4 tojás. A tojásokat felverem, majd belekeverem a cukor felét és a joghurtot, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzákeverem a lisztet és a sütőport. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntöm és közepes lángon megsütöm. A maradék cukorból nagyon sűrű szirupot készítek és kihülés után ráöntöm a sütőből kivett forró tésztára. Kihülés után tálalom.
köszönjük. nagyonszépen. pont jókor jött, nagy segítséget jelent.
- Orsie
- Nem elérhető
receptet eddig én se tudtam, úgyhogy kösziTünde írta:
Orsie / Fraktál írta: Tünde, ez egy jellegztes indiai ital, és én már sokszor ittam mango lassit, nagyon finom
én is, csak a recepjét nem tudom gondoltam beteszem, most találtam rá
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Orsie / Fraktál írta: Tünde, ez egy jellegztes indiai ital, és én már sokszor ittam mango lassit, nagyon finom
én is, csak a recepjét nem tudom gondoltam beteszem, most találtam rá
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"