Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Just a fool's hope..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Koko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
A TheOneRing.net továbbra is aktívan kampányol.
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Szméagol
- Nem elérhető
Gandalf írta:
A Tolkien-család nem szólhat bele A Gyűrűk Ura és A Hobbit megfilmesítésébe, mivel ezeknek a jogait már régen nem ők birtokolják (ezeket Tolkien Prof. még életében eladta). A többi könyv megfilmesítésének jogait természetesen igen, és nem is engedik vászonra vinni őket. Christopher Tolkien nagy ellenzője a filmeknek.Missy írta: Na végre a család is beleszól a dolgokba! De eddig nem úgy volt, hogy még egy könyvet nem engednek megfilmesíteni? vagy az csak a Szilmarilokra terjedt ki? Mintha olvastam volna vhol ilyet.
De itt most Royd Tolkien szólalt meg, aki A Király visszatér egyik szereplője volt, és csak a maga nevében nyilatkozott, nem az egész Tolkien-család nevében!
Royd Tolkien kit játszott a filmben?
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Főleg, hogy Christopher annyira ellenzi a megfilmesítést, hogy a saját legidősebb fiával, Simonnal sem áll szóba, amióta az támogatóan nyilatkozott a filmekről. És persze az Estate kurátorai közé sem került be Simon ezek után.Gandalf írta: De itt most Royd Tolkien szólalt meg, aki A Király visszatér egyik szereplője volt, és csak a maga nevében nyilatkozott, nem az egész Tolkien-család nevében!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
Royd Tolkien tényleg lelkes. Elhívtuk tavaly a Tolkien Születésnapra, mint díszvendég, de sajnos le kellett mondania, mert más programja szólt közbe. De talán egyszer majd sikerül Magyarországra cibálnunk.
- Missy
- Nem elérhető
Hát Royd szerintem kis lelkesként "szól bele", talán azért mert szerepelt a GyU-ban..
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Gandalf
- Nem elérhető
A Tolkien-család nem szólhat bele A Gyűrűk Ura és A Hobbit megfilmesítésébe, mivel ezeknek a jogait már régen nem ők birtokolják (ezeket Tolkien Prof. még életében eladta). A többi könyv megfilmesítésének jogait természetesen igen, és nem is engedik vászonra vinni őket. Christopher Tolkien nagy ellenzője a filmeknek.Missy írta: Na végre a család is beleszól a dolgokba! De eddig nem úgy volt, hogy még egy könyvet nem engednek megfilmesíteni? vagy az csak a Szilmarilokra terjedt ki? Mintha olvastam volna vhol ilyet.
De itt most Royd Tolkien szólalt meg, aki A Király visszatér egyik szereplője volt, és csak a maga nevében nyilatkozott, nem az egész Tolkien-család nevében!
- Missy
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
P.J. már jó régen azt mondta erre, hogy ő semmiképpen sem gyerekkönyvként kezelné A hobbitot, hanem A GyU előzményeként és középföldei események középpontjába állítva.
Egyébként mókás, hogy Elijah Wood rendszeresen nyilatkozik A Hobbit kapcsán, pedig ő biztosan nem szerepel majd benne (maximum a másik előzményfilmben). [size=9:25jqtvc5]Nem hinném, hogy azért tenné, mert szerepelni akarna benne, hiszen évekkel ezelőtt egy riporter megkérdezte tőle, vállalná-e Bilbó szerepét, s ő erre azt mondta, hogy nem, erre a szerepre ő Sir Ian Holm-ot tartja a legalkalmasabbnak.[/size]
- Namarie
- Nem elérhető
Gandalf írta: A Hobbit hangoskönyvről: A kritikai kiadásnak a javított szövegét olvassa fel Kaszás. Aki már megvette, majd számoljon be róla, milyen lett!
Hobbit-film:
Elijah Wood szerint a Peter Jacksonhoz szokott színészek és a stáb nem szívesen dolgozna együtt más rendezővel. Bízik benne azoban, hogy ha a New Line Cinema elveszti a jogokat, akkor azok P.J. kezébe jutnak majd és akkor a rendező meggondolja magát.
John Howe szerint is P.J.-nek kéne megrendeznie a filmet, mert ő a legalkalmasabb rá. Ha más rendező kapná, annak hatalmas teherként nyomná a vállát, hogy valaki másnak a művét vette át.
Vajon PJ vissza tudja adni a Hobbit világát, ügyelve arra, hogy ez félig-meddig gyerekkönyv, ugyankkor alapjaiban a GyU? Sajnos a trilógiánál sem jött át feltétlenül a könyv mondanivalója, és a rendezés sokszor a színészi játék kárára ment- nekem folyton volt egy olyan érzésem, hogy ezek a színészek többet tudnak, csak nem engedik őket kibontakozni, játszani. Kiv. harmadik rész.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Gandalf
- Nem elérhető
Hobbit-film:
Elijah Wood szerint a Peter Jacksonhoz szokott színészek és a stáb nem szívesen dolgozna együtt más rendezővel. Bízik benne azoban, hogy ha a New Line Cinema elveszti a jogokat, akkor azok P.J. kezébe jutnak majd és akkor a rendező meggondolja magát.
John Howe szerint is P.J.-nek kéne megrendeznie a filmet, mert ő a legalkalmasabb rá. Ha más rendező kapná, annak hatalmas teherként nyomná a vállát, hogy valaki másnak a művét vette át.
- Koko
- Nem elérhető
Megjelent Kaszás Attila előadásában A hobbit hangoskönyv!
És ami még jó hír: karácsonyi akció -40%!
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Igazad van, nincs hozzá köze.+Earendil+ írta: "Figyelj, Herkules, és Xéna! Ezeket én óvodás koromban néztem. icon_biggrin.gif"
Szerintem a fentebb említett baromságokhoz P.J.-nek semmi köze sem volt!!! h: :embarassed:
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Szerintem a fentebb említett baromságokhoz P.J.-nek semmi köze sem volt!!! h: :embarassed:
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- +Earendil+
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Szméagol írta:
Koko írta:
Gandalf írta: Egyes pletykák szerint Sam Raimi-t, a Pókember-filmek rendezőjét kereste fel a NLC A Hobbit-rendezés ügyében...
Nem hangzik túl bíztatóan. Bár attól még lehet h jól megcsinálná.
Hát, Jakson se tűnt valami kiemelkedő rendezőnek a Gyűrűk Ura előtt. Figyelj, Herkules, és Xéna! Ezeket én óvodás koromban néztem.
Jackson azért rendezett ha nem is nagyon jó, de figyelemreméltó filmet, mielőtt belekezdett volna ebbe.
Ja !!Ja!! Sőt Peter Jacksont még Oscar-Díjjra is jelölték A Mennyei Teremtmények c. filmjének a forgatókönyvéért!! :itscool:
- Gandalf
- Nem elérhető
img-www.theonering.net/images/sc ... /18196.jpg
- Missy
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Szméagol írta:
Koko írta:
Gandalf írta: Egyes pletykák szerint Sam Raimi-t, a Pókember-filmek rendezőjét kereste fel a NLC A Hobbit-rendezés ügyében...
Hát, Jakson se tűnt valami kiemelkedő rendezőnek a Gyűrűk Ura előtt. Figyelj, Herkules, és Xéna! Ezeket én óvodás koromban néztem.
Jackson azért rendezett ha nem is nagyon jó, de figyelemreméltó filmet, mielőtt belekezdett volna ebbe.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Szméagol
- Nem elérhető
Koko írta:
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Szméagol
- Nem elérhető
+Earendil+ írta: Barmok ülnek a New Line vezetőségében,ha tényleg ők golyózták ki Peter Jacksont aa Hobbit rendezői székéből! :mad2: Ha más csinálja annak óriási bukta lehet a vége ... :triste: :crap:
Hát, nekem már Jakson rendezésével is volt egy-két problémám, de a díszletek, színészek, helyszínek, zene, az egész hangulat fantasztikus volt, és ő biztos át tudta volna ezt vinni a Hobbitba is. Vannak már új rendező-jelöltek?
- Missy
- Nem elérhető
- +Earendil+
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Koko
- Nem elérhető
cortez71 írta: Mielőtt mindenki óriási letargiába esne, vessetek egy pillantást az imdb.comra, a legnagyobb filmes adatbázisra.
"Zaentz Rings in Jackson for Prequels
As Lord of the Rings fans mounted a protest following word that New Line had dropped Peter Jackson from consideration as director of The Hobbit and another Lord of the Rings prequel, producer Saul Zaentz has given assurances that Jackson will indeed direct the two films. A German website, Elbenwald.de, posted an interview with Zaentz, who acquired the rights to the works of the late Rings writer, J.R.R. Tolkien, in 1976 (the Saul Zaentz Company owns Tolkien Enterprises), in which Zaentz says, "It will definitely be shot by Peter Jackson. ... Next year The Hobbit rights will fall back to my company. I suppose that Peter will wait because he knows that he will make the best deal with us. And he is fed up with the studios: to get his profit share on the Rings trilogy he had to sue New Line. With us, in contrast, he knows that he will be paid fairly and artistically supported without reservation." (The preceding quotation is a translation that appeared on TheHobbit-Movie.com from the German interview posted on Elbenwald.de.)"
Ezek a szerzői jogok nekem zavarosak, de ha jövőre visszakerül Saul-Zaentz-hez, akkor nincs gond
Azér én sem estem kétségbe. Elég ha visszagondolunk mi történt az elmúlt 2 hónapban. Elég váratlan dolgok. Ennyi erővel még simán van arra is remény h PJ rendezze a filmet.
- cortez71
- Nem elérhető
"Zaentz Rings in Jackson for Prequels
As Lord of the Rings fans mounted a protest following word that New Line had dropped Peter Jackson from consideration as director of The Hobbit and another Lord of the Rings prequel, producer Saul Zaentz has given assurances that Jackson will indeed direct the two films. A German website, Elbenwald.de, posted an interview with Zaentz, who acquired the rights to the works of the late Rings writer, J.R.R. Tolkien, in 1976 (the Saul Zaentz Company owns Tolkien Enterprises), in which Zaentz says, "It will definitely be shot by Peter Jackson. ... Next year The Hobbit rights will fall back to my company. I suppose that Peter will wait because he knows that he will make the best deal with us. And he is fed up with the studios: to get his profit share on the Rings trilogy he had to sue New Line. With us, in contrast, he knows that he will be paid fairly and artistically supported without reservation." (The preceding quotation is a translation that appeared on TheHobbit-Movie.com from the German interview posted on Elbenwald.de.)"
Ezek a szerzői jogok nekem zavarosak, de ha jövőre visszakerül Saul-Zaentz-hez, akkor nincs gond
- Missy
- Nem elérhető
Missy írta: De ha a látványvilág nagyon különbözni fog a GyU-tól, én agyonvágom őket!