- Köszönetek: 0
Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Annedun
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
szeretni és szeretve lenni
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Köcce! :itscool:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ben
- Nem elérhető
Olorin.papa írta:
Gandalf írta: Interjú Sir Ian McKellennel az AfterElton.com oldalán, A Hobbitos részt idézném:
"AE: Anything on The Hobbit?
IM: No, no. The same there. I'd very much like Peter Jackson to consider it. I've put it to him a number of times. I think understandably his ambitions might lie elsewhere."
Köszönöm! mint már párszor mondtam, remek angolos vagyok
Ha jól értelmezem, így hangzik (ha nem, akkor elnézést, javítsatok nyugodtan ):
"AE: Van valami hír A hobbitról?
IM: Nem, eddig semmi. Még mindig ugyanott tartunk. Nagyon szeretném, ha Peter Jackson fontolóra venné a dolgot, sokszor említettem már neki. De azt hiszem, érthető módon egyelőre más célkitűzései vannak." - ergo, egyelőre nincs sok esély rá. (?)
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Gandalf írta: Interjú Sir Ian McKellennel az AfterElton.com oldalán, A Hobbitos részt idézném:
IM: No, no. The same there. I'd very much like Peter Jackson to consider it. I've put it to him a number of times. I think understandably his ambitions might lie elsewhere."
Köszönöm! mint már párszor mondtam, remek angolos vagyok
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Koko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Egyre több infó támasztja alá h lesz film! Mostmár azért szerintem meglesz ez a film!
- Leguanember
- Nem elérhető
Középfölde Fesztivál - Mereth Ennorath
A Magyar Tolkien Társaság ( www.tolkien.hu ) hétvégi nagy találkozót szervez a J. R. R. Tolkien műveit és világát szeretők számára. Itt a várva várt alkalom a tolkieni ismeretterjesztés újraélesztésére, valamint a Professzor mitológiájában kevésbé járatos, de Középfölde-lelkületű jelmezesek álmainak valóra váltására egy szórakoztató és emlékezetes hétvége keretében az Öreg-tó partján.
A kétnapos találkozó 2006. október 27—29-én (péntek estétől vasárnap délutánig) Tatán, a Vaszary János Általános Iskolában (cím: 2890 Tata, Országgyűlés tér 4.) kerül megrendezésre. A teljes rendezvény, így az éjszakai pihenés (szivacson hálózsákkal) és egyúttal minden program az iskola tantermeiben zajlik majd.
Az egyes termekben párhuzamosan, folyamatosan különböző programok lesznek, melyek szervezésére pályázat kerül kiírásra.
Jelmezes, iskolában alvós hétvégi rajongói találkozó készül. Szerte a fórumon, nemsokára pedig itt-ott az interneten, újságban lehet majd találni bővebb információkat.
GYertek el!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- ystray
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
hmmm, meg kell szereznem, bár angolul se rossz...Ilweran írta: Jobb helyet nem találtam, úgyhogy ide írom:
A Kossuth Kiadó tájékoztatója szerint novemberben megjelenik A hobbit hangoskönyv-változata, Kaszás Attila előadásában. 8O
Azt nem tudom, melyik fordítás alapján készül....
2 film, kíváncsian várom mit hoznak ki belőle... lehet h nagyot alkotnak...
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Nem, 10 éves. 2931-ben született, Bilbó kalandja pedig 2941-ben kezdődik.Eleniel (csillaglany) írta: Lehet, hogy nem jól emlékszem, de A hobbit nem 60 évvel a GYU1 előtt játszódik? Mert akkor Aragorn úgy a 27. éve körül kószálhat... Ami azért már nem kimondottan kisfiú.
Ha tévedek, bocsi.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Koko
- Nem elérhető
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Ha tévedek, bocsi.
Arwen biztos, hogy Lórienben van ekkortájt? : Mert amikor Aragorn 20 éves, Imladrisba érkezik ő is. Ilyen hamar visszamegy Lórienbe? (nincs nálam a könyv
Engem nem zavarna, ha két filmet csinálnának. A történet nincs aranyba öntve, hiszen maga is egyfajta kivonat, amiben mindenkinek jönni s menni kell. Nem befejezett, kerek, egész. Nem kőbe vésett szentírás.
Szabadon szárnyalhat benne a képzelet, és éppen ez a varázsa.
Ha dogmaként kezelnénk, az csak ártana neki.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Ilweran
- Nem elérhető
A Kossuth Kiadó tájékoztatója szerint novemberben megjelenik A hobbit hangoskönyv-változata, Kaszás Attila előadásában. 8O
Azt nem tudom, melyik fordítás alapján készül....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- dorwinion
- Nem elérhető
Missy írta: Legolast??? Na de nem is szerepel benne! A Hobbit-ban a kedves papáé a főszerep bakacsinerdei tündeügyileg.
Valószínűleg csak néhány kocka erejéig lenne látható.
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Missy
- Nem elérhető
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Koko
- Nem elérhető
De amugy Ian hellyett télleg inkább keresni kéne egy fiatal színészt. A GyU-ban sem foglalkoztak h Frodó 50 éves a könyvben. Aztán meg a végén beadnák h ahhoz képest h 110 éves, mien fiatalos.
- Altaris
- Nem elérhető
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Randír
- Nem elérhető
ezer bocs
A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/
- Randír
- Nem elérhető
Amúg a 2 film sztem se jó,sztem nincs is akkora a történet, h 2 filmre elég legyen, és akkor meg tele lesz rakva unalmas,v kitalált dolgokkal.
szvsz
A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
A két film ötlete szerintem sem valami jó...
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: P. J. interjút adott az AICN-nek, kiragadom belőle a lényeget:
- Reggel az internetről értesült arról, hogy az MGM két A Hobbit-filmet szeretne, amit ő rendez, és igen meglepődött rajta.
Én meg egy valódi, működő palantírt szeretnék... Az MGM-nek legyen már egy kis esze... A Hobbit cselekménye nem annyira bonyolult, mint a GYU-é, szvsz semmi értelme megbolygatni a könyv szerkezetét.
- Altaris
- Nem elérhető
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Koko
- Nem elérhető
Gandalf írta: Én viszont simán el tudok képzelni mást is. Ne haragudjatok, de aki Liv Tylert és Viggo Mortensent bele akarja rakni A Hobbit-filmbe, az nincsen tisztában a háttérrel rendesen.
Arwen ekkor Lórienben él. Aragorn kisfiú és Völgyzugolyban nevelkedik az anyjával, Gilraennel. Gollam pedig még jó sokáig nem jut el Mordorig.
És a felsorolt színészek között (akiket ismét bevonna) nem láttam Ian Holm nevét sem.
A Fehér Tanácsos dolog szerintem is kéne bele mindenképen, Dol Guldur ostromával, Szauron elmenekülésével.
Sztem úgy valósulhatna meg, ha az 1. film lenne maga a Hobbit film, a 2. pedig az Aragornos Fehér Tanácsos Dol Goldur ostromás film. Sztem így meg lehetne csinálni. Ami azt illeti örülnék ha PJ elvállalná, de ha nem tudja, attól még egyértelműen adják át egy másik rendezőnek.
Húú tökre beizgultam ezekre a hírekre, főleg Dol Goldur ostromára.
Nagy érvágás lenne ha ezután nem lenne belőle semmi.
- Gandalf
- Nem elérhető
Arwen ekkor Lórienben él. Aragorn kisfiú és Völgyzugolyban nevelkedik az anyjával, Gilraennel. Gollam pedig még jó sokáig nem jut el Mordorig.
És a felsorolt színészek között (akiket ismét bevonna) nem láttam Ian Holm nevét sem.
A Fehér Tanácsos dolog szerintem is kéne bele mindenképen, Dol Guldur ostromával, Szauron elmenekülésével.
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Elhiszem, hogy PJ sincs egyszerű helyzetben, de - kövezzetek meg érte - én azon a véleményen vagyok, hogy ha nem ő csinálja a filmet, akkor inkább ne csinálja senki.
Nem tudok senki mást elképzelni A Hobbit forgatásán, a rendezői székben ücsörögve, úgyhogy nagyob remélem, hogy elvállalja!
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Koko
- Nem elérhető
Ha elkészülne egy film akkor én nagyon örülnék, de ha már rögtön 2... Áááá ez hihetetlen.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Reggel az internetről értesült arról, hogy az MGM két A Hobbit-filmet szeretne, amit ő rendez, és igen meglepődött rajta. Mint korábban már mondta, őt senki nem kereste fel egyik stúdiótól sem ilyesmivel, noha állandóan érdeklődnek nála, hogy mi lesz A Hobbittal. Az az igazság, hogy rengeteg tervük van az elkövetkezendő négy évre, könyvek megfilemsítési jogait szerezték meg, és egyre nehezebb lesz őt bevonni A Hobbit-projektbe az idő múlásával.
- Nagyon belelkesült már a készülő filmjei kapcsán, és nem tudja, be tudna-e vállalni egy Hobbitot hivatalos felkérés esetén. Természetesen érdekli a dolog, és furán jönne ki, ha más rendezné, de van egy része, amely szívesen beülne egy tál popcornnal a moziba megnézni a filmet úgy, hogy más csinálta meg. A stúdiók valószínűleg nem fognak várni rá, és ő ezt megérti.
- Ha ő csinálná A Hobbitot, minél több GyU-s szereplőt szeretne visszahozni a történet kapcsán: Szarumán és Gandalf a Fehér Tanácsban, Legolas apjával, Elrond, Galadriel, Arwen (?), Gollam és az útja Mordorba (?), Aragorn, amint a Megye határát kezdi őrizni (???????). El se tudná képzelni, hogy Gandalfot más játsza, mint Sir Ian McKellen.
- Phil, Fran és ő összeültek megbeszélni a dolgot és arra jutottak, a két film ötlete egész jó. A Hobbit egy gyerekkönyv, de ők úgy csinálnák meg, mint A GyU előzménye: Szauron visszatérésével, Gandalf és a Fehér Tanács terhe, stb. Hogy mindezt rendesen kibontsák, ahhoz kell két film.
- Ha mégis más csinálná meg, valószínűleg ő lenne az első, aki sorba állna a jegypénztáraknál - hacsak Philippa meg nem előzné.
- Altaris
- Nem elérhető
Koko írta: Mindenesetre legyen igazad!
igen legyen jhobbit!
van is belőle egy rövidke jelenet a GyU 1-ben, nem igaz?
és pl. játszhatná a mi Bilbónk az ő bilbójukat is...
- Koko
- Nem elérhető
Gandalf írta: Hát a lentebb beidézett hírek alapján.
Mindenesetre legyen igazad!