Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
18 éve 2 hónapja #300138 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Sil írta: Három kis előzetes a Limited Edition DVD-khez:
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de ... v_1005.php
www.theonering.net/perl/newsview/1/1156446216
www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=16196
Szeptember 25-én jelenik meg egyébként a 2-es régiókódú változata, de persze csak angol nyelven. Egyébként jóval olcsóbb 30 dollárnál, és a film felénél meg kell fordítani a lemezt: úgy fért rá egy lemezre, hogy kétoldalas... Állítólag 2008-nál előbb nem tervezik a HD-DVD (vagy Blue-Ray) verzió kiadását.

Amerikában már augusztus 29-én (az ma van) jelenik meg, az európai megjelenés dátuma szeptember 25. (legalább is Németországban bizonyosan).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 2 hónapja #300135 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Missy írta: Nem hallottad még a Frodó/Samut? Pedig volt ilyen...

és nem is csak őket piszkálták emiatt. nálunk az egész osztály ezeket a híreket terjesztette,. hogy tuti mindenki mindenkivel összejött... Frodót csak azért nem bántották mert ő Samué meg egyebek... Erre az egészre úgy ki voltam akadva, hogy akkor ijedtek meg először tőlem az oszt-társaim: mert kifakadtam, h mi a csudának kell őket bántani, és semmi alapjuk nincs erre. (Tény h ez onnan indult, hogy Ian tett egy kijelentést...)

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 2 hónapja #300051 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Sil írta: Három kis előzetes a Limited Edition DVD-khez:
Szeptember 25-én jelenik meg egyébként a 2-es régiókódú változata, de persze csak angol nyelven. Egyébként jóval olcsóbb 30 dollárnál, és a film felénél meg kell fordítani a lemezt: úgy fért rá egy lemezre, hogy kétoldalas... Állítólag 2008-nál előbb nem tervezik a HD-DVD (vagy Blue-Ray) verzió kiadását.

Kérdés, hogy a HD DVD vagy Blu-ray verziók szolgálnak-e majd bármilyen újdonsággal a korábbi bővített verziókhoz képest. Mármint az extrákon kívül.

Több
18 éve 2 hónapja #299998 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Három kis előzetes a Limited Edition DVD-khez:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 3 hónapja #298312 Írta: Gandalf

dorwinion írta:

Herr.Unterberg írta: @cortez 71

Warner Home Video épp most akar kivonulni...

ezt hogyan kell értenem??

Itt bővebben magyarázzák:
forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=66428&st=30

Röviden, tömören összefoglalva: irgalmatlanul sok a kalóz DVD és a népek inkább azt veszik meg, mint a kereskedelmi forgalomban kaphatókat, emiatt óriási bevételtől esnek el a forgalmazók.

Visszatérve erre a témára:
mozinet.hu/index.php?lang=hu&mid ... t=4754#b20

Több
18 éve 4 hónapja #295853 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
cortez71:
A hangsávokat illet?en nem vagyok túlságosan jártas én sem, de a kritikusok megfogják találni a gyenge pontokat és az nem fog hiányozni a készít?k közül senkinek.
A szinkronnal kapcsolatban továbbra is azt vallom, hogy jobb lenne egy felirat. Én is angolul nézem, de a werk filmeknél azért nem árt ha van mire támaszkodni.
Az egybeszövésr?l meg hallani sem akarok! :evil:
És köszönöm az árat, én még nem tudtam utánajárni. Nem t?nik vészesnek, f?leg, hogy a szobros kiadásoknak k?keményen ellenálltam! :D

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
18 éve 4 hónapja #295722 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

dorwinion írta:

cortez71 írta:

Gandalf írta: Azt nem értem, hogy hogyan pakolták rá egy darab lemezre a film két verzióját, holott három lemeznyinek kéne lennie... :roll: (1 lemez a moziváltozat és két lemez a bővítet mindegyik résznél).

Nem feltétlenül, Gandalf bácsi :) Gondolom, lemaradt a DTS hang a bővítettről... Meg mivel amerikai verzióról van szó, nem kell vesződni más hangsávokkal, így két 5.1-es hangsáv mellett a kép sem romlik annyira, bár azért a bővítettnél látható tűéles kép sem tapasztalható. Nálunk meg sem tudnák oldani, hogy ezt így, két lemezben kiadják (a magyar nép sírna a szinkronért...)

Nem hinném, hogy PJ & co. belementek volna a "lebutításba". Akkor oda a renomé! (De nagyon!) A szinkronról/ vagy hiányáról meg úgy gondolnám, hogy a célközönséget nem nagyon izgatná fel a hiánya, legfeljebb egy feliratot rányomnak és kész.

Nem feltétlenül lebutítás ez :) A DTS hang szépen szól, az igaz, de túl sok helyet foglal a lemezen, ergo elhagyhatják. Meg a DTS-t csak a bővített változatra tették rá, a mozis vörzsön nem tartalmazta csak a mezei 5.1-et. És szvsz a két 5.1-es sáv is bőven megteszi, mert annyira látható módon úgysem romlik a kép (példa erre: oszt.társaméknak megmutattam előbb az eredeti DVD-t, aztán a másikat, erre ők: de hisz nincs is különbség a képminőség fölött! - holott ez nem igaz, mert a másolással tömörítjük a képrészleget, és bizony néhány helyen láthatóan sokkal homályosabb a kép [legjobb példa erre a Nazgúl-támadás Széltetőn]) Nem szeretném "leírni" a Tolkien-fanokat, de azt sem hiszem, hogy mindenkiben egy DVD-teszter veszett el, szóval tényleg nem valószínű, hogy annyira feltűnne nekik a dolog :) A szinkronért meg: hajaj, jó lenne, ha úgy lenne, ahogy mondanád :( Hidd el, lenne rinya! A keresztapa díszdoboznál ugyanez történt: kaptunk tűéles képet meg baromi jó angol hangsávot, erre a vásárlók 40%-a azért sírt, hogy miért nincs rajta szinkron (és valljuk be, A keresztapa-díszdobozba inkább a rajongók feccoltak pénzt). Személy szerint engem abszolút nem zavarna a szinkron hiánya, úgyis angolul nézem a filmeket, de nem mindenki van ezzel így...
Hm, nézegettem közben az angol fórumokat. Sokan törik a fejüket, hogy hogy a fenébe tudja PJ rápakolni a dolgokat egy lemezre... Van még egy megoldás, amit elvileg már kipróbáltka néhány film esetében (rendezői változatnál és moziverziónál). Lehet egybeszőni a két filmet! Azaz hogy a közös jelenetek, amik változatlanok mindkét verzióban, megmaradnak,a bővített jeleneteket pedig "becserélik". Ennek az a sézpséghibája, hogy a bővítettetekben kb. minden harmadik jelenetben van valami változtatás...
Mindezek tetejében ez a kiadvány, talán épp azért, mert "Limited", 30 dollár/darabot kóstál... Azért ennyit már nem ér meg, szépnek szép, az igaz, de nem hiányzik sztem a moziváltozatot és a szobros bővített verziókat is jegyző DVDgyűjteményembe. Nálunk egyébként még mindig nem hiszem, hogy ki fog jönni... Itthon sajnos nincs olyan nagy Tolkien-tábor, hogy megérné ezt a változatot kiadni. Majd ha eljön a Blu-Ray vagy a HD-DVD ideje :)

Több
18 éve 4 hónapja #295716 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

cortez71 írta:

Gandalf írta: Azt nem értem, hogy hogyan pakolták rá egy darab lemezre a film két verzióját, holott három lemeznyinek kéne lennie... :roll: (1 lemez a moziváltozat és két lemez a bővítet mindegyik résznél).

Nem feltétlenül, Gandalf bácsi :) Gondolom, lemaradt a DTS hang a bővítettről... Meg mivel amerikai verzióról van szó, nem kell vesződni más hangsávokkal, így két 5.1-es hangsáv mellett a kép sem romlik annyira, bár azért a bővítettnél látható tűéles kép sem tapasztalható. Nálunk meg sem tudnák oldani, hogy ezt így, két lemezben kiadják (a magyar nép sírna a szinkronért...)

Nem hinném, hogy PJ & co. belementek volna a "lebutításba". Akkor oda a renomé! (De nagyon!) A szinkronról/ vagy hiányáról meg úgy gondolnám, hogy a célközönséget nem nagyon izgatná fel a hiánya, legfeljebb egy feliratot rányomnak és kész.

Több
18 éve 4 hónapja #295651 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
18 éve 4 hónapja #295615 Írta: Gandalf
Azt nem értem, hogy hogyan pakolták rá egy darab lemezre a film két verzióját, holott három lemeznyinek kéne lennie... :roll: (1 lemez a moziváltozat és két lemez a bővítet mindegyik résznél).

Több
18 éve 4 hónapja #295595 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Hivatalos infó a Limited Edition DVD-kről (semmi új):
lordoftherings.net/index_400_hv_limiteddvd.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 4 hónapja #295522 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Nem hallottad még a Frodó/Samut? Pedig volt ilyen...

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
18 éve 4 hónapja #295520 Írta: dorwinion

Missy írta: Ja igen, és a 3 óra. Hát.. inkább írok egy példát.

Mozi...Teltház...Pótszékek...Mozdulni alig lehet...Király visszatér...A Mikulásbuli elmaradt a gimiben , mert mindenki a filmre ment, meg másnap még pótvetítés is volt...
A film kb. felénél az öcsém alszik mellettem, a két legjobb barátosnémnak kitörik a nyaka(5. sorban ültünk), már a film elején röhögnek mögöttem Gollamon, csámcsognak a másik oldalon, egész végig dumálnak, a Legolasos részeknél sikítoznak, és olyan hülye kérdéseket tesznek fel egymásnak mögöttem, hogy azt hittem menten lecsúszok a székről. a végén, mikor Samu megy haza és van egy vágás mindenki azt hitte vége van csak én meg még páran maradtunk ülve, mindenki más káromkodva ült le...
Mozi után sétálunk hazafelé, erre megkérdik, hogy most akkor Samu volt -e a meleg vagy Frodó..

Elnézést, de ezek úgy ki tudnak akasztani, hogy az nem igaz.

Éna premier előtti vetítésen láttam először- 10000 ft.-ba került, mert 17- én este 6- kor mentem jegyet venni :roll: -, azona vetítésen nem volt semmi ilyesmi. Vagy csak én nem vettem észre??

Több
18 éve 4 hónapja #295519 Írta: dorwinion
Missy:
Hányan lennének tudatában? Mindenki, aki korábban már elolvasta legalább kétszer és meg is értette. Az éneklést szerintem egy az egyben kivennék belőle. Vagy nem. De inkább mégis igen. (Hát ezt fájt leírnom.)
A rendezőt tényleg komolyan kérdezted? Bár valószínűleg ő ezt már nem vállalná el, de én úgy gondolom, hogy ebben a műfajban jelen pillanatban ő a koronázatlan király/ rendező. 10 év múlva ki tudja?
Annak, meg hogy a felületesebbje beül rá, én örülnék, mert egyrészt valószínűleg előbb - utóbb magával ragadná őket a film és nagyon gyorsan elfeledkeznének róla, hogy kinek a nevén miért "kell" röhögni, illetve gondolj arra, hogy hányan olvasták el a GyU- t a film után. OK, sokan nem olvasták végig, de itt is jócskán vannak olyanok, akik a trilógián keresztül kerültek először kapcsolatba Középföldével és Tolkiennel.
Egyébként tartom a véleményemet: nem kellene belőle filmet készíteni. ( De ha mégis megtörténik, akkor az elsők között leszek, akik megnézik! :twisted: )

Hát ezzel a Samu- Frodó dologgal teljesen újat mondtál, teljesen lemaradtam róla! Nem mintha bánnám... :roll:

Több
18 éve 4 hónapja #295517 Írta: Missy
Ja igen, és a 3 óra. Hát.. inkább írok egy példát.

Mozi...Teltház...Pótszékek...Mozdulni alig lehet...Király visszatér...A Mikulásbuli elmaradt a gimiben , mert mindenki a filmre ment, meg másnap még pótvetítés is volt...
A film kb. felénél az öcsém alszik mellettem, a két legjobb barátosnémnak kitörik a nyaka(5. sorban ültünk), már a film elején röhögnek mögöttem Gollamon, csámcsognak a másik oldalon, egész végig dumálnak, a Legolasos részeknél sikítoznak, és olyan hülye kérdéseket tesznek fel egymásnak mögöttem, hogy azt hittem menten lecsúszok a székről. a végén, mikor Samu megy haza és van egy vágás mindenki azt hitte vége van csak én meg még páran maradtunk ülve, mindenki más káromkodva ült le...
Mozi után sétálunk hazafelé, erre megkérdik, hogy most akkor Samu volt -e a meleg vagy Frodó..

Elnézést, de ezek úgy ki tudnak akasztani, hogy az nem igaz.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
18 éve 4 hónapja #295515 Írta: Missy

dorwinion írta: Missy: A Szilmarilok nem szükségképpen lenne bukásra ítélve, de iszonyatosan okosan, gyorsan és ügyesen kellene megtervezni mindent. Legalább 5× 2, optimális esetben inkább 3 óra, és viszonylag gyorsan kellene a mozikba egymás után benyomni, mert hát a nép egy idő után telítődni fog és nem vagyok benne biztos, hogy nem azt mondanák, hogy " ja, megint egy? majd megnézem egyszer, de most inkább egy komédiára vágyom".

De mondd csak, melyik az a rendező, aki ezt így megcsinálná?

Oké, tételezzük fel, hogy meg van csinálva, úgy, ahogy írtad. Az "értelmesebbje", akik olvasták a könyvet minden részt, mozzanatot értenek, újra elgondolkoznak rajta, belemerülnek a világába. Az úgynevezett "felületesebbje" meg csak beül, bambul, jókat röhög a neveken (főleg Fingonén) és a Maedhros Fingon szálnál ugyanaz lenne, mint anno a Király visszatérben , mikor a végén Samu és Frodó ölelkeznek. Mondd, hányan éreznék át a szépségét, hányan indulnának meg rajta, mikor a szikláról Maedhros visszaénekel Fingonnak? Hányan lennének tudatában a történetben megjelenő lelki vívódásnak?

Több
18 éve 4 hónapja #295512 Írta: dorwinion
Missy: A Szilmarilok nem szükségképpen lenne bukásra ítélve, de iszonyatosan okosan, gyorsan és ügyesen kellene megtervezni mindent. Legalább 5× 2, optimális esetben inkább 3 óra, és viszonylag gyorsan kellene a mozikba egymás után benyomni, mert hát a nép egy idő után telítődni fog és nem vagyok benne biztos, hogy nem azt mondanák, hogy " ja, megint egy? majd megnézem egyszer, de most inkább egy komédiára vágyom".

Több
18 éve 4 hónapja #295511 Írta: dorwinion
Nem is a tisztességtelenség itt a probléma gyökere, hanem az, hogy bár a forgalomban lévő DVD-k árát nagyjából 1500 forinttal csökkentették kb 1,5 - 2 éve, ez még mindig drága egy átlagos keresettel rendelkező fiatal számára. Ha meg diák, akkor pláne.

Több
18 éve 4 hónapja #295510 Írta: Missy

dorwinion írta:

Gandalf írta:

Missy írta:

Dún, a dán írta:

Rion Pendragon írta: Ne kukizzatok! Lessz Hobbit film? mikor? hogyan? kicsoda? kivel?

derhobbit-film.de/indexengl.shtml

Nem úgy volt egy időben, hogy a Szilmarilokat is filmre viszik?
Bár szerintem ez eleve lehetetlen lenne már csak Luthien miatt is...

Nem volt úgy, A Szilmarilból biztos nem lesz film. A Hobbit-filmre meg még jó pár évig várni kell.

Ez a limitált GYU-széria szerintem max. netes rendeléssel juthat hazánkba.

A Szilmarilokból amíg Christopher Tolkien él biztosan nem lesz film, mert a Professzor azt kérte a fiától, hogy abból semmiképpen ne engedje meg, hogy film készüljön. Bár ez nagyon gonoszul fog hangzani, de én nem vagyok benne biztos, hogy utána nem viszik- e filmre. ( Pénz beszél...) Személy szerint én nem rajongok az ötletért. És különben is, annyi történet van benne, hogy ha a GyU- ból 3×3 órás mozit készítettek, akkor ebből legalább 5×3 órásat kellenne csinálni, vagy pedig csak egy részt leforgatni, de azt meg végtelen hülyeségnek tartom. A Hobbit-on meg civakodnak, ki mennyi pénzt kapjon a jogokért. A DVD-t - szerintem- lehet majd itthon is kapni, de hogy szinkronizált lesz-e, abban erősen kételkedem.

A szilmarilokból, ha filmet készítenének, az katasztrófa lenne és mindenképp bukás. Egyszerűen NEM LEHET megfilmesíteni. Tolkien is tudta ezt.

Több
18 éve 4 hónapja #295509 Írta: Herr.Unterberg
Herr.Unterberg válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
@dorwinion

Hmm... valahogy mintha ez a Thema ismerösnek tünne nekem :roll:

Illegalle másolások mintha már nálunk is halottam volna erröl.
Hihetetlen micsoda tiszteségtelen Emberek léteznek a Földön

"Der Zwerg atmet so laut, wir hätten ihn im dunklen erschiessen können"

Több
18 éve 4 hónapja #295508 Írta: Missy

Herr.Unterberg írta: Lassan már abban sem bizom Hogy Hobbit megfilmesitve lessz.

Ez a Hobbit-P.Jackson nekem valahogy kezd nem tetszeni :evil:

Hát nem is tudom.

Vannak olyan történetek, melyeket nem szabad filmre vinni, nem is lehet, mert mindenkinek magának kell elképzelnie, mindenkinek magának kell azt felépíteni a legapróbb kavicstól a legmagasabb kővárig... Tolkien világa is ilyen. Szerintem.

Több
18 éve 4 hónapja #295507 Írta: dorwinion

Gandalf írta:

Missy írta:

Dún, a dán írta:

Rion Pendragon írta: Ne kukizzatok! Lessz Hobbit film? mikor? hogyan? kicsoda? kivel?

Nem volt úgy, A Szilmarilból biztos nem lesz film. A Hobbit-filmre meg még jó pár évig várni kell.

A Szilmarilokból amíg Christopher Tolkien él biztosan nem lesz film, mert a Professzor azt kérte a fiától, hogy abból semmiképpen ne engedje meg, hogy film készüljön. Bár ez nagyon gonoszul fog hangzani, de én nem vagyok benne biztos, hogy utána nem viszik- e filmre. ( Pénz beszél...) Személy szerint én nem rajongok az ötletért. És különben is, annyi történet van benne, hogy ha a GyU- ból 3×3 órás mozit készítettek, akkor ebből legalább 5×3 órásat kellenne csinálni, vagy pedig csak egy részt leforgatni, de azt meg végtelen hülyeségnek tartom. A Hobbit-on meg civakodnak, ki mennyi pénzt kapjon a jogokért. A DVD-t - szerintem- lehet majd itthon is kapni, de hogy szinkronizált lesz-e, abban erősen kételkedem.

Több
18 éve 4 hónapja #295505 Írta: Herr.Unterberg
Herr.Unterberg válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Lassan már abban sem bizom Hogy Hobbit megfilmesitve lessz.

Ez a Hobbit-P.Jackson nekem valahogy kezd nem tetszeni :evil:

Több
18 éve 4 hónapja #295504 Írta: dorwinion

Herr.Unterberg írta: @cortez 71

Itt bővebben magyarázzák:
forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=66428&st=30

Röviden, tömören összefoglalva: irgalmatlanul sok a kalóz DVD és a népek inkább azt veszik meg, mint a kereskedelmi forgalomban kaphatókat, emiatt óriási bevételtől esnek el a forgalmazók.

Több
18 éve 4 hónapja #295503 Írta: Herr.Unterberg
@cortez 71

Több
18 éve 4 hónapja #295500 Írta: Gandalf

Missy írta:

Dún, a dán írta:

Több
18 éve 4 hónapja #295498 Írta: Missy

Dún, a dán írta:

Több
18 éve 4 hónapja #295497 Írta: cortez71

Herr.Unterberg írta: @gandalf

Walamit hagy füzzek én ehez a Hir-hez.

Korantsem biztos hogy Europaban is fog ez megjelenni. 29.August. csak Amerikara érvényes.

Quelltext: www.homemediaretailing.com/news/html/bre...d=2&&article_ID=9277

És korántsem valószínű, hogy ha be is hozzák Európába, akkor Magyarországon kijön. A Warner Home Video épp most akar kivonulni... Ha pedig valaki fel is karolja a licenszjogokat kis hazánkban, csak tutibiztos kiadványokkal fognak előrukkolni. Nem hiszem, hogy a kisszámú magyar Tolkien-fanokon kívül más is megvenné ezt a verziót...

Több
18 éve 4 hónapja #295485 Írta: Herr.Unterberg
@gandalf

Walamit hagy füzzek én ehez a Hir-hez.

Korantsem biztos hogy Europaban is fog ez megjelenni. 29.August. csak Amerikara érvényes.

Quelltext: www.homemediaretailing.com/news/html/bre...d=2&&article_ID=9277

Több
18 éve 4 hónapja #295414 Írta: cortez71
Ajaj, kezdődik a Star Wars-szindróma :roll: :?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.740 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére