Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
18 éve 1 hónapja #301200 Írta: Gandalf

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #301193 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Gandalf írta: Személyes vélemény:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy bele akarnak vágni A Hobbit-projektbe jövőre. Persze, nagyon szeretnék, ha P.J. rendezné, de ha nem tudja átvariálni a filmjei ütemtervét és nem lesz rá ideje, szerintem nem fognak várni rá és egy másik rendezőre bízzák.

Először is Boldok Születésnapot Ian bácsi. Személy szerint nem szívesen bíznám másra a rendezést mint PJ-re, dehát ugye nem én döntöm ezt el. De amúgy honnan vontad le ezt a következtetés h forgatni akarják a Hobbitot?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #301181 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Koko írta: Csak aza gáz h addig halasztgatják míg kiöregednek a szereplők, Ian McKellen, Ian Holm. :(

Ennek kapcsán megragadnám az alkalmat, hogy bár utólag és késve, de boldog 75. születésnapot kívánjak Sir Ian Holmnak (1931. szeptember 12-én született az angliai Essexben), mindannyiunk Bilbójának, ha már saját topicja nincs szegénynek!
:torta:

Több
18 éve 1 hónapja #301145 Írta: Gandalf
Személyes vélemény:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy bele akarnak vágni A Hobbit-projektbe jövőre. Persze, nagyon szeretnék, ha P.J. rendezné, de ha nem tudja átvariálni a filmjei ütemtervét és nem lesz rá ideje, szerintem nem fognak várni rá és egy másik rendezőre bízzák.

Több
18 éve 1 hónapja #301140 Írta: Eleniel (csillaglany)
Szóval nem lesz benn semmi olyan jelent, amit eddig nem láttunk... :(
Nagy kár. :oops: Pedig biztos leforgattak pár ilyet! Gondolok itt pl. arra , ami a RoTK előzetesében volt: Elrond úr lefelé jön egy hídról, azzal, hogy "Eldobtad magadtól az öröklét áldását. Én már nem segíthetek rajtad többé..." - vagy valami ilyesmi...

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
18 éve 1 hónapja #301136 Írta: Koko

Ulmo írta: Hát PJ egyelőre biztosan nem forgat Hobbitot.

KLIKK IDE

Ejha! Jónak ígérkezik ez a film is. Persze lehet belőle egy oltári bukás is. De mindenesetre jó gyakorlat lesz PJ-nek a sárkányos filmekhez, mint a Hobbit. :P Csak aza gáz h addig halasztgatják míg kiöregednek a szereplők, Ian McKellen, Ian Holm. :(

Több
18 éve 1 hónapja #301072 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Eleniel: felturbózott alatt a kétlemezes, 2 az 1-ben kiadást érted, ami augusztus végén jelent meg Amerikában (és amiben semmi új nincs az extra lemezen kívül)? Azt szvsz nem adják ki nálunk, hisz még a németeknél se adják ki (ők is úgy importálják Angliából). Az európai kiadást (2-es régiókódú, angol nyelvű) egyébként úgy nézem, eltolták még egy hónappal, szeptember 25 helyett október 23-ra. Pl Amazonon lehet előrendelni (amazon.co.uk), ÁFÁ-val és postaköltséggel együtt a három rész összesen 47,04 font (kb 19 ezer Ft).

Ez a verzió ún. seamless branching-ot használ, azaz a sima és a bővített változat közös részei csak egyszer vannak rajta, és a toldásoknál "elágazik" (ezt persze nem lehet észrevenni filmnézés közben). Ráadásul kétoldalú DVD, a film felénél meg kell fordítani, bármelyik verziót is nézed. Egyébként állítólag bizonyos szerződéses kötelezettségek miatt nem adhatta ki a New Line a második lemezen levő dokumentumfilmet önmagában.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 1 hónapja #301067 Írta: Eleniel (csillaglany)
Lenne egy kérésem, Sil, Gandalf, Ulmo... (ti kíséritek leginkább figyelemmel a külföldi oldalakat, ahogy látom). Légy szíves írjátok meg, ha lesz biztos infó a GYU legújabb, felturbózott kiadásáról. Megjelenés időpontja (már ha nálunk is kiadják), anyagiak, ilyesmi. Már csak azért, hogy időben elkezdjen gyűjteni rá, akit érdekel... 8)

Előre is köszi!

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
18 éve 1 hónapja #301050 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Ulmo írta: Hát PJ egyelőre biztosan nem forgat Hobbitot.

KLIKK IDE

Talán igaz, talán nem. Az imdb-n még nincs feltüntetve, 2007 és 2008-ra csak 1-1- film van kiírva a neve mellé, a többi talán még tárgyalás alatt van. (Bár innen úgy látszik, nem az az "éventecsináloköthatfilmet" típusú rendező. :) )
www.imdb.com/name/nm0001392/

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
18 éve 1 hónapja #301016 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Hát PJ egyelőre biztosan nem forgat Hobbitot.

KLIKK IDE

Több
18 éve 1 hónapja #301012 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

dorwinion írta:

Mornambar írta: Meg aztán minek két film a Hobbitból...?:D
Szerintem ha tartják a 3órás keretet, kényelmesen elfér benne az egész sztori.... :?

Szerintem is. Bár... Andy Warhol is készített egy 6 vagy 8 órás filmet, amiben semmi más nem volt, csak egy embert mutatott, amint alszik. :twisted:

Izgalmas lehet. :mrgreen:

Amúgy szerintem is bőven elég A Hobbitra egy film, és nem tartom indokoltnak, hogy kettévágják, mert nem olyan hosszú és szerteágazó, mint A GyU. Akkor se, ha ez valakinek így jobban megéri.

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Több
18 éve 1 hónapja #300998 Írta: Gandalf

Szerintem ha tartják a 3órás keretet, kényelmesen elfér benne az egész sztori.... :?

Pedig teljesen egyértelmű: mivel előreláthatóan kasszasiker lesz, két filmmel sokkal többet lehet keresni rajta. Három filmhez már kevés az anyag. Ez színtiszta üzlet.
Ha nem két háromórásat, hanem két kétórásat csinálnak, már az is joban megéri nekik. Plussz az esetleges bővített extra változatok és ezek limitált szériájú és díszkiadásai. Jah, és így a könyv- és játékpiacot is kétszer lehetne izzítani. Pénzpénzpénz.

Ennek ellenére én nagyon örülnék, ha megfilemsítenék végre! :P

Több
18 éve 1 hónapja #300995 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Szerintem is. Bár... Andy Warhol is készített egy 6 vagy 8 órás filmet, amiben semmi más nem volt, csak egy embert mutatott, amint alszik. :twisted:

Több
18 éve 1 hónapja #300986 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Meg aztán minek két film a Hobbitból...?:D

Több
18 éve 1 hónapja #300976 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

dorwinion írta: Úgy kb. két éve volt egy rövidebb cikk a Hobbittal kapcsolatban, és akkor már említették PJ-t, mint lehetséges rendezőt, de mikor őt megkérdezték, annyit válaszolt, hogy még korai erről beszélni. Szóval nem hinném, hogy váratlanul érné a dolog, legfeljebb még hivatalosan nem keresték meg. Az más kérdés, hogy elvállalná-e...

Pedig jó lenne, ha elvállalná... sztem a legtöbb rajongó őrá szavazna. (bár ez nem kívánságműsor...) [size=9:3arvbktv]Mindenesetre írhatnánk neki egy közös levelet, h léccilécci :) [/size]

Több
18 éve 1 hónapja #300961 Írta: dorwinion
Úgy kb. két éve volt egy rövidebb cikk a Hobbittal kapcsolatban, és akkor már említették PJ-t, mint lehetséges rendezőt, de mikor őt megkérdezték, annyit válaszolt, hogy még korai erről beszélni. Szóval nem hinném, hogy váratlanul érné a dolog, legfeljebb még hivatalosan nem keresték meg. Az más kérdés, hogy elvállalná-e...

Több
18 éve 1 hónapja #300955 Írta: Sil
PJ viszont az aintitcool szerint meglepődött ezen a cikken, mert őt még senki sem kérte fel, nem kérdezték még meg.

Tears unnumbered

Több
18 éve 1 hónapja #300953 Írta: dorwinion
Már éppen ideje volt, hogy valami megállapodás-félére jussanak a felek. Az ő érdekük is ezt kívánja, ráadásul reklámra is kevesebbet kell majd költeni, mintha mondjuk 10-15 évvel a GyU filmek után készülne el a Hobbit.

Több
18 éve 1 hónapja #300933 Írta: Gandalf
AZ MGM SZERETNE HOBBITOT!

Újabb szenzációs bejelentés, ezúttal a Metro-Goldwyn-Mayer (övék A Hobbit forgalmazási joga, míg a megfilmesítés joga a New Linenél van) részéről, méghozzáa Varietyben!

Tervezik A Hobbit megfilmesítését, egy vagy két részből állna, és nagyon remélik, hogy Peter Jackson megrendezné! Azaz, lehet, hogy két film is lesz!

Hogy a jogi helyzet hogyan oldódik meg, még nem nyilvános, mindenesetre a szakértők úgy vélekednek, kooprodukció lesz a NLC és a MGM részéről.

Több
18 éve 1 hónapja #300801 Írta: Gandalf
Felkavart állóvíz Hobbit-ügyben

Nemrég kósza hírek kezdtek el keringeni a neten arról, hogy a New Line Cinema jövő nyáron belekezd A Hobbit megfilmesítésébe.
Egy kémjelentés indította el a lavinát, ami azt állította, a filmes cég New York-i irodájában látta az 2007-es éves tervet, és 2007 júliusánál a következő bejegyzés állt: "The Hobbit". Ezt a kém gyorsan el is küldte a TheOneRing.Net-nek, amitől rögtön belelkesült mindenki.

Utánajártak, igaz-e a hír, de semmi kecsegtetőt nem találtak. A Weta egyik munkatársa úgy nyilatkozott, hogy szerinte a bejegyzés valószínűleg a EA új X-Box játékára, a White Councilra utal, melyben a NLC is érdekelt. Azt a régebbi kacsát sem erősítette meg senki, hogy a Weta már belekezdett volna a film előkészítésében.

Persze ettől még jelentheti azt is, hogy ekkora tervezték a projekt beindítását, de kevésbé valószínű. Az sem kizárt, hogy ez egy régi ütemterv volt valamelyik korábbi évből, és a dátum már régóta el lett vetve.

Peter Jackson legutóbb azt mondta, szerinte A Hobbit megfilmesítése 2008 előtt biztos nem indulhatna el.

Meglehet, hogy a bejegyzés arra utal, 2007 júliusában a cég ismét összeül, hogy átbeszélje a dolgot. Mindenesetre a jogi helyzet még továbbra is változatlan: a forgalmazási jogok még mindig az MGM-nél vannak.

Tehát úgy tűnik, a hír valószínűleg kamu, vagy félremagyarázott, de a remény hal meg utoljára. :)

(Források: TheOneRing.net, HerrderRinge-film.de, Moviehole.net)

Több
18 éve 2 hónapja #300653 Írta: Loki
Loki válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Hehe. Nekem fel se tűntek volna a félreérthető részek egyébként, ha nem olvasok előtte erről az értelmezési lehetőségről. Egy ilyen formátumú könyvnél nem tűnik fel egy ilyen apróság, hacsak valakinek nem erre van kihegyezve az agya. Úgy látszik, az enyém alapjában véve nincs. :oops:

Több
18 éve 2 hónapja #300603 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Loki írta: Azért van egy jó pár olyan rész a regényben meg a filmben, ami ilyen megjegyzéseket vált ki az erre hajlamos fantáziájú egyénekben, Ian kijelentései nélkül is.

ok, ok. de én nem azért írtam ezt h én is ezt gondolom. isten ments! dehogyis gondolok ilyet. majd hiszem ha látom alapon, (hadd bízzak egy kicsit az emberi naivitásban), fogok mondani róla véleményt.

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
18 éve 2 hónapja #300502 Írta: Loki
Loki válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Galadriel14 írta:

Missy írta: Nem hallottad még a Frodó/Samut? Pedig volt ilyen...

és nem is csak őket piszkálták emiatt. nálunk az egész osztály ezeket a híreket terjesztette,. hogy tuti mindenki mindenkivel összejött... Frodót csak azért nem bántották mert ő Samué meg egyebek... Erre az egészre úgy ki voltam akadva, hogy akkor ijedtek meg először tőlem az oszt-társaim: mert kifakadtam, h mi a csudának kell őket bántani, és semmi alapjuk nincs erre. (Tény h ez onnan indult, hogy Ian tett egy kijelentést...)

Azért van egy jó pár olyan rész a regényben meg a filmben, ami ilyen megjegyzéseket vált ki az erre hajlamos fantáziájú egyénekben, Ian kijelentései nélkül is.

Több
18 éve 2 hónapja #300501 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Gandalf írta:

cortez71 írta:

Sil írta:

Gandalf írta: Amerikában már augusztus 29-én (az ma van) jelenik meg, az európai megjelenés dátuma szeptember 25. (legalább is Németországban bizonyosan).

Persze, ezért is írtam oda, hogy a 2-es régiókódú (azaz európai) változat. :wink: A németeknél egyébként drágább, mint az angol Amazonon, ugyanis ők is úgy importálják.

Egyébként elég gáz szvsz ez a DVD18-rendszer, de PJ tudja. Elkezdődött a DVDk háborúja Lucas és PJ között. A Star Wars még így is toronymagasan veri a rókabőr-versenyt, de lassan ott tartunk, hogy a LotR is erre a sorsra jut.
Koko: Hobbitról nincs hír, fake trailer van a neten, ennyi :)

Annyit hozzátennék P.J. védelmében, hogy a New Line nem az ő cége, míg Lucas a Lucasfilm feje. Ergo P.J. nem felelős a rókabőr-huzogatásért, míg Lucasra ez kevésbé vonatkozik.

Bocsánat, ezesetben akkor nem PJ kedves édesanyját fogom felemlegetni, hanem a New Line vezetőségének anyukáját. A lényegen ez nem változtat: elindult a DVDharc, és nem is csodálom, ha a laikus közönség csak egy újabb tömeghisztériát lát a LotR-ben.

Több
18 éve 2 hónapja #300451 Írta: Gandalf

cortez71 írta:

Sil írta:

Gandalf írta: Amerikában már augusztus 29-én (az ma van) jelenik meg, az európai megjelenés dátuma szeptember 25. (legalább is Németországban bizonyosan).

Persze, ezért is írtam oda, hogy a 2-es régiókódú (azaz európai) változat. :wink: A németeknél egyébként drágább, mint az angol Amazonon, ugyanis ők is úgy importálják.

Egyébként elég gáz szvsz ez a DVD18-rendszer, de PJ tudja. Elkezdődött a DVDk háborúja Lucas és PJ között. A Star Wars még így is toronymagasan veri a rókabőr-versenyt, de lassan ott tartunk, hogy a LotR is erre a sorsra jut.

Annyit hozzátennék P.J. védelmében, hogy a New Line nem az ő cége, míg Lucas a Lucasfilm feje. Ergo P.J. nem felelős a rókabőr-huzogatásért, míg Lucasra ez kevésbé vonatkozik.

Több
18 éve 2 hónapja #300250 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Koko írta: Aha. És mi aza fake? De amugy egyáltalán hozzákezdtek a forgatáshoz? Mert ugye ha trailer van akkor már hozzá kellett fogniuk.

Az nem valódi trailer, csak egy rajongói alkotás. :) Az oldalamra felraktam anno (bár a link ott hibás, majd javítom), itt van .

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
18 éve 2 hónapja #300240 Írta: Koko
Aha. És mi aza fake? De amugy egyáltalán hozzákezdtek a forgatáshoz? Mert ugye ha trailer van akkor már hozzá kellett fogniuk.

Több
18 éve 2 hónapja #300228 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Sil írta:

Több
18 éve 2 hónapja #300223 Írta: Koko
Hali!

Nem tudtok valami hirt a Hobbit megfilmesítéséről?

Több
18 éve 2 hónapja #300142 Írta: Sil

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.846 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére