Filmzene

Több
21 éve 6 hónapja #118935 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene

Elanor írta:

hódica írta: Most olvastam, hogy a Gangs of New York zenéjét is Howard Shore szerezte 8O 8O 8O

Ez halál komoly? Még egy ok, amiért meg kell nézni :)

Bizony, bizony. :D Én is meg akarom nézni a filmet, főleg, hogy kiderült, a zenére is érdemes figyelni :wink:
A májusi VOX-ban az szerepel, hogy Scorsese állandó zeneszerzőjét, Elmer Bernsteint leváltották(azt nem írja, miért), s Howard Shore-t kérték fel a munkára.

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #118830 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene

hódica írta: Most olvastam, hogy a Gangs of New York zenéjét is Howard Shore szerezte 8O 8O 8O

Ez halál komoly? Még egy ok, amiért meg kell nézni :)
Én meg ma láttad a Hetedik című filmet, és meglepődve tapasztaltam, hogy annak a zenéjét is ő szerezte :)

I feel complete when I feel sick inside

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #118827 Írta: hódica
Most olvastam, hogy a Gangs of New York zenéjét is Howard Shore szerezte 8O 8O 8O

Több
21 éve 6 hónapja #118490 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Gyémánt_Hajnal írta: Dace: az a rész teljesen olyan, mint a Boleró. Itt most nem arra értem, hogy a Bolerót hallod...... de ... ritmus...... meg ezek....

Aha, tudom, melyik részre gondolsz. :itscool: Tényleg hasonlít.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 6 hónapja #118479 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Filmzene

Gyémánt_Hajnal írta: Dace: az a rész teljesen olyan, mint a Boleró. Itt most nem arra értem, hogy a Bolerót hallod...... de ... ritmus...... meg ezek....

Jó. Csak szerintem nem. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #118469 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: Filmzene
Dace: az a rész teljesen olyan, mint a Boleró. Itt most nem arra értem, hogy a Bolerót hallod...... de ... ritmus...... meg ezek....

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Több
21 éve 6 hónapja #118340 Írta: hódica

Sil írta:

Adelard írta: Köszi szépen! De nem CD-n kaptam meg, hanem kazin. Azon is rajta kéne lennie a dalszövegnek?

A kazin nincs rajta? 8O TTT kazit még nem láttam, de illene azért rajta lennie a borítóján a dalszövegeknek... :? A FotR zenéje nekem is kazin van meg, és ahhoz voltak dalszövegek. :?

Nekem csak másolt kazi van, de ezek a dalszövegek, amiket írtok, azok azok, amik a neten is fönn vannak azon a címen, amit Sil már korábban írt? :roll: 8O
Remélem, érthető vagyok :oops: :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #118307 Írta: Bregalad
Bregalad válaszolt a következő témában: Filmzene
Én CD-n kaptam meg,és a borítón rajta vannak a dalszövegek.Egyébként nekem legjobban a Gollum's song, a Riders of Rohan és a The Uruk-hai
c. számok tetszenek .. :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #118293 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta:

Adelard írta: Köszi szépen! De nem CD-n kaptam meg, hanem kazin. Azon is rajta kéne lennie a dalszövegnek?

A kazin nincs rajta? 8O TTT kazit még nem láttam, de illene azért rajta lennie a borítóján a dalszövegeknek... :? A FotR zenéje nekem is kazin van meg, és ahhoz voltak dalszövegek. :?

Akkor úgy látszik, tényleg nem eredetit kaptam... :cry: :cry:

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow

Több
21 éve 6 hónapja #118289 Írta: Sil

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #118288 Írta: Adelard

Sil írta:

Adelard írta: Én csak most kaptam meg a TTT filmzenét, de azóta egyfolytában azt hallgatom :) a Gollum's song télleg tök jó!Nincs meg valakinek a szövege? (Bocsi nem olvastam vissza a topicot)

Szóval nem eredetiben kaptad meg. :twisted: Jó, rövid leszek:

Köszi szépen! De nem CD-n kaptam meg, hanem kazin. Azon is rajta kéne lennie a dalszövegnek?

Caress the one

Több
21 éve 6 hónapja #118285 Írta: Sil

Adelard írta: Én csak most kaptam meg a TTT filmzenét, de azóta egyfolytában azt hallgatom :) a Gollum's song télleg tök jó!Nincs meg valakinek a szövege? (Bocsi nem olvastam vissza a topicot)

Szóval nem eredetiben kaptad meg. :twisted: Jó, rövid leszek:

Gollum's Song

Where once was light,
Now darkness falls.
Where once was love,
Love is no more.
Don’t say – goodbye.
Don’t say – I didn’t try…

These tears we cry
Are falling rain
For all the lies
You told us,
The hurt, the blame.

And we will weep
To be so alone.
We are lost!
We can never go home…

So in the end
I will be – what I will be.
No loyal friend
Was ever there for me
Now we say – goodbye.
We say – you didn’t try…

These tears you cry
have come too late.
Take back the lies,
The hurt, the blame!

And you will weep
when you face the end alone.
You are lost!
You can never go home…

www.lordoftherings-soundtrack.co ... p?l=gollum

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #118283 Írta: Dace

Sil írta: Mit, azt az alig hallható mély hangot a kórus meg a tengerzúgás alá? :?: (Ugye a tündék vonulása részről van szó?) Van valami ausztrál népi hangszer, hosszú, kürtszerű, én arra tippelek (mi is a neve?), de tényleg nem tudom. :?

Még a kórus meg a tengerzúgás mellett is van valami cucc ami "éterivé" :oops: teszi a dolgot. Igen aza fúvókás hosszú hangszer nekünk is van itthon Ausztráliából, de sajnos nem emlékeznek a nevére. Az aboriginaloké.

Több
21 éve 6 hónapja #118280 Írta: Adelard
Én csak most kaptam meg a TTT filmzenét, de azóta egyfolytában azt hallgatom :) a Gollum's song télleg tök jó!Nincs meg valakinek a szövege? (Bocsi nem olvastam vissza a topicot)

Caress the one

Több
21 éve 6 hónapja #118275 Írta: Sil
A Cross Borns honlapjára felkerült a Szövetség tagjainak névsora. :wink:
Az ígért dalrészletek viszont még mindig nincsenek fent.

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #118274 Írta: Sil

Dace írta: Rendben.
OFF
Akkor kérlek mondj valamilyen hangszert, amire rá tudnád fogni, hogy ezt azzal csinálták. :x
ON

Mit, azt az alig hallható mély hangot a kórus meg a tengerzúgás alá? :?: (Ugye a tündék vonulása részről van szó?) Van valami ausztrál népi hangszer, hosszú, kürtszerű, én arra tippelek (mi is a neve?), de tényleg nem tudom. :?

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #118271 Írta: Dace
Rendben.
OFF
Akkor kérlek mondj valamilyen hangszert, amire rá tudnád fogni, hogy ezt azzal csinálták. :x
ON

Több
21 éve 6 hónapja #118227 Írta: Sil

Dace írta:

Dace írta: De leginkább az a zene tetszik mint a Breath of lifenak az eleje. Meg a "tündék a Szürkerév felé vonulása"( az első rész kibővített változatában, gondolom tudjátok melyikre értettem). Szerintetek az gép-zene :?: Én nem tudom hova tenni. Mindenesetre nagyon tetszik.
Még nem válaszolt senki. Ti sem tudjátok? :o h: :roll:

Még mindig nem válaszolt senki. Konkrétan.

Gép-zene? Hogy érted? Konkrétan. :roll:
Most meghallgattam 3x egymás után, én semmi gépit nem tudok felfedezni benne.

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #118218 Írta: Dace

Dace írta: De leginkább az a zene tetszik mint a Breath of lifenak az eleje. Meg a "tündék a Szürkerév felé vonulása"( az első rész kibővített változatában, gondolom tudjátok melyikre értettem). Szerintetek az gép-zene :?: Én nem tudom hova tenni. Mindenesetre nagyon tetszik.

Még mindig nem válaszolt senki. Konkrétan.

Több
21 éve 6 hónapja #118175 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
Egyszer az Magellánban is FOTR zene ment, mikor őserdőt mutattak be. Olyan jó volt.. :D

Több
21 éve 6 hónapja #118159 Írta: Dace

Gyémánt_Hajnal írta: A FOTR-ban a tüncis zene tényleg jó. Bár olyan furi. Ezt most így hirtelen nem tudom jobban kifejezni.
De a TTT-ben a tüncik Bolerós bevonulása az se semmi :D

Ami a kedvencem...... amikor az entek háborúba mennek. Az az egyik legkedvesebb a szívemnek. Minden átérződik.

Nem is volt semmi Bolero. :?

Több
21 éve 6 hónapja #118139 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Filmzene

hódica írta: Nem tudonm, látta-e v.ki, de tegnap a Fókusz egyik riportja alatt a FotR zenéje ment(én legalábbis nagyon annak hallottam :roll: ). :D :D

Én tegnap láttam a Fókuszt, és tenyleg az ment........ :lol:
De nem nagyon hallottam belőle semmi ugyanis a gépemen a TTT zenéjét hallgattam..... Öcsém szól, hogy a GYU megy ..... 8) ( pedig ő utálja a GYU-t)... :lol: 8)

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 6 hónapja #118015 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: Filmzene
A FOTR-ban a tüncis zene tényleg jó. Bár olyan furi. Ezt most így hirtelen nem tudom jobban kifejezni.
De a TTT-ben a tüncik Bolerós bevonulása az se semmi :D

Ami a kedvencem...... amikor az entek háborúba mennek. Az az egyik legkedvesebb a szívemnek. Minden átérződik.

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Több
21 éve 6 hónapja #117927 Írta: hódica
Nem tudonm, látta-e v.ki, de tegnap a Fókusz egyik riportja alatt a FotR zenéje ment(én legalábbis nagyon annak hallottam :roll: ). :D :D

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #117925 Írta: Dace
De leginkább az a zene tetszik mint a Breath of lifenak az eleje. Meg a "tündék a Szürkerév felé vonulása"( az első rész kibővített változatában, gondolom tudjátok melyikre értettem). Szerintetek az gép-zene :?: Én nem tudom hova tenni. Mindenesetre nagyon tetszik.

Több
21 éve 6 hónapja #117915 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Aug: a www.enya.com -on meg lehet hallgatni minden számot (vagy egy részletét).
Szméagol szegít! Ha bejött az oldal, válaszd a kép alatt az enya.com linket. :arrow: Klikk a Lyrics menüpontra :arrow: A Shepherd Moons számai között keresd ki a Lothlórient :arrow: Meg lehet hallgatni 1 részletet Windows Media-ban és mp3-ban is (nem valami hosszú). Most valóban sok sikert! :wink:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 6 hónapja #117912 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Filmzene

Cúthalion írta: Augustíne! Van egy baromi jó ötletem: meny be egy zenebótba, 'oszt kérdezd meg, milyen Gyűrűk Urás zenék vannak. SOK SIKERT!

Én a neten kérdeztem!!! :evil:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 6 hónapja #117817 Írta: Sil
Hoztam pár érdekességet (bár ezeket valamikor régebben belinkeltem már):

The Road Goes Ever On - Ez az a dalciklus, amiről a Tolkien-életrajzban lehet olvasni, ami annyira tetszett Tolkiennek. Donald Swann, William Elvin és Tolkien közreműködésével, 1967-es kiadás. Teljes változat. (Leszámítva az újabb kiadások bónuszszámait, és sajnos a dalszövegekre mutató linkek sem működnek, pedig a CD-hez tartozó füzetecskében eredeti Tolkien-kalligráfiák is vannak, nagyon szép.)

Tolkien részleteket olvas fel a Gyűrűk Urából.

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #117660 Írta: Dace
Szerintem az elég vicces, hogy abban a jelenetben, amit már egy párszor említettem, az a vicces, hogy Frodóék meghallják, ahogy a tündék szinte "üvöltve vonulnak" a Szürkerév felé. Ezt az üvöltést jelképesen kell érteni. OFF : Sil! Én nem vagyok új! Csak most regisztráltam magam. Na jó, új vagyok... :?

Több
21 éve 6 hónapja #117613 Írta: Sil
Takarítgatom a topicot (szerencsére nem offoltok sokat), és mit találok? Narië betett régebben egy Gollum's Song klippet. :o (Igaz, gyakorlatilag az előzetes képei, alatta a Gollum's songgal, és elég kicsi is.)
Innen letölthető:
img-nex.theonering.net/movies/go ... d_High.mov

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.785 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére