Filmzene

Több
21 éve 7 hónapja #115056 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Ilmen írta: A zene élővé teszi mindazt, amit a filmben látunk: tündéket, törpöket, hobbitokat. Ha nincs módomban megnézni a filmet, berakom a CD-t és egy egészen másik világba kerülök. :sleepy:

A TTT-ben az a hegedű szóló... annyira szívszaggató :bawling: :bawling:

Ilmen: Igazad van:
Nekem is annyira tetszik a hegedű. "annyira szívszaggató":cry:
Ebből a szempontból a TTT filmzenéje sokkal jobb lett, mint a FOTR-é.
Egyébként is az szinte csak a nazgúl témából áll. :evil: fujj...!

A TTT-ben a hegedű ún. "norvég hegdű"

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja - 21 éve 6 hónapja #115033 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Hoztam nektek egy viszonylag új CD-t, Christopher Lee közreműködésével. :wink: Bele lehet hallgatni (lejjebb, a Hörbeispiele feliratnál). Hát, mit mondjak... :? Érdekes. Csak annak érdemes, akinek tetszett a dán CD, mert ez is a Tolkien Ensemble-től van.
Új CD

De van még az Amazonon egy csomó más Tolkien-témájú CD is, amibe bele lehet hallgatni (szintén a Hörbeispiele feliratot keressétek), pl. egy kicsit rockosabb (jó, nem egy Cross Borns... :roll: ):
Másik CD

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #115006 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Filmzene
Rándzsa: én is így vagyok vele!!!
Kicsit off: reggel a FORT zenéjére szoktam kelni, és 1x előbbre állítottam be a hifit, úgyhogy még kb. 1/2 órát tudtam pihenni, úgyhogy félig visszaaludtam, és miközben ment a zene, "ráálmodtam" a filmet. Oltári poén volt! :D

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 7 hónapja #114777 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Filmzene
Helló emberek!

Egy kis felfedezésemet szeretném veletek megosztani: az In dreams kísértetiesen hasonlít az Entasszony és ent dalárnak utolsó /téli/ részére. Eddig nem tudtam, honnan jött ez a szöveg, de most... Bár lehet, h titeket ez már meg sem lep... :wink:
Régi, de újra felmerülő kérdésem: nem tudja vki a Forbidden poolban, Amon henben, stb. hallható Gyűrű-téma szövegét? /amit gyerekek énekelnek/ Semmivel sem tudtam összevetni... :(

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 7 hónapja #114727 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Én akkor tudok a legjobban elmerülni a tolkieni világban, ha olvasom. Úgy gondolom Tolkien Prof.-nak tettszett volna a zene, de afilm nem. Bár ki tudja... A Professzornak kiismerhetetlenek a gondolatai... :wink:

Ilmen: Én is így szoktam.
Nekem is az a kedvenc motívumom. (A Helm-szurdokos hegedű résznél, a Beren és Lúthienből Felagund és Szauron dalharcának első két sora tökéletesen illik a dallamhoz...)

Több
21 éve 7 hónapja #114692 Írta: Ilmen
Ilmen válaszolt a következő témában: Filmzene
A zene élővé teszi mindazt, amit a filmben látunk: tündéket, törpöket, hobbitokat. Ha nincs módomban megnézni a filmet, berakom a CD-t és egy egészen másik világba kerülök. :sleepy:

A TTT-ben az a hegedű szóló... annyira szívszaggató :bawling: :bawling:

Ú i vethed nâ i onnad.

Több
21 éve 7 hónapja #114587 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene

Rándzsa írta: Nem tudom miért, de ahányszor meghallgatom a zenéjét mindig
eltudom képzelni Tolkien világát élethűen...... :twisted: 8O :D :) :? 8)

Én is! Szerintem nagyon tetszett volna Tolkien-nek a film zenéje (meg a film is, talán).
Bár csinálnának egy helyet valahol, ahol az emberek beöltözhetnének tündéknek és úgy élhetnének, mint ők. Tök jó lenne. Megtanulnának ott tündéül írni és beszélni, no meg tisztelni a környezetet.... :wink: :wink:
[size=9:1qg0by6g](Szép álom)[/size]

Több
21 éve 7 hónapja #114407 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem tudom miért, de ahányszor meghallgatom a zenéjét mindig
eltudom képzelni Tolkien világát élethűen...... :twisted: 8O :D :) :? 8)

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 7 hónapja #114183 Írta: Augustíne

Sil írta:

shaira írta:

Augustíne írta: A filmben sehol! Ez a trailer zenéje! :wink:

Ha-ha. Azt tudom. És a Farewell to Lorien bővítettben lesz?

Akkor miért kérdezed? :wink: A Farewell to Lorien tudomásom szerint a FotR bővítettből van (bár még mindig nem hallottam :cry: ).

Ja, tényleg! Bocs! :roll:

Több
21 éve 7 hónapja #114182 Írta: Sil

Kar'sa írta: Egyébként:
Sil: Az Elbereth c. szám a honlapodon az mi???? :?:

A FotR bővítettből az a rész, amikor Samuék a megyében tündéket látnak. A filmből van kiszedve, úgyhogy a szöveg is alatta van. (De a zene nagyon szép. :wink: )

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #114103 Írta: Kar_sa

Sil írta:

shaira írta:

Akkor miért kérdezed? :wink: A Farewell to Lorien tudomásom szerint a FotR bővítettből van (bár még mindig nem hallottam :cry: ).

Sil: Az OK hogy a FOTR bővítettben van, de a Farewell to Lórien nekem megvan ugyan, de hibás :? :(

Megvan valakinek?????

Az Entmoot szövegnek a zenéje, ha jól gondolom, pedig a ROTK CD-n lesz rajta.
De nem tuti!

Egyébként:
Sil: Az Elbereth c. szám a honlapodon az mi???? :?:

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 7 hónapja #114068 Írta: Sil

shaira írta:

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #114044 Írta: Augustíne
Az hol van? :roll: :?

Több
21 éve 7 hónapja #114009 Írta: shaira

Több
21 éve 7 hónapja #113986 Írta: Augustíne
A filmben sehol! Ez a trailer zenéje! :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #113953 Írta: shaira
Nem tudja valaki, hogy a filmben hol hallható az overture? Mert én nem hallottam sehol, pedig nagyon vártam. Annyira tetszik a második rész zenéje! Az egész, ahogy van. :D

Több
21 éve 7 hónapja #113649 Írta: adastra
adastra válaszolt a következő témában: Filmzene

adastra írta: Sil: köszönöm a filmzenét a honlapodról, nagyon szép!!!! :D
Sean A. filmjét még nem sikerült megnéznem :(

Adastra

Most már meg tudtam nézni: haláli!!! Nagyon aranyos, főleg, ugye a werkfilm után, ahol láthattuk hogy készült. És aranyos a végén a stáblista: mind a négy hobbic föl van sorolva valamilyen formában.

"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor

Több
21 éve 7 hónapja #113327 Írta: adastra
Sil: köszönöm a filmzenét a honlapodról, nagyon szép!!!! :D
Sean A. filmjét még nem sikerült megnéznem :(

Adastra

"Home is behind
the world ahead..."

Több
21 éve 7 hónapja #113308 Írta: Sil
Szméagol: Könnyebbet és kettőt. :wink:

A Cross Borns honlapját érdemes lesz figyelni mostanában, Feca ígérte, hogy fel fog kerülni 3 részlet az új albumról (Álomföld). :wink: És a Szövetség tagjai is megkapják végre a tagsági kártyájukat.

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #113296 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Sil: Nem tudnád megmondani nekem, hogy hol hallgathatom (vagy nézhetem is?) meg egészében azt az interjút, amiben Trufa meg Pippin énekel?
Köszi

Több
21 éve 7 hónapja #113093 Írta: shaira
Sil: Sajnos még most sem működik, nem jó a kódek, vagy valami ilyesmi.
Azért igazán jó lesz a honlapod! Már előre látom! :D
További sok sikert hozzá! :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #113092 Írta: Sil
adastra: Kijavítottam a hozzászólásodat. Ha azt akarod, hogy működjön az idézés a hozzászólásaidban, akkor kapcsold ki a BBCode letiltását. (Amikor írod a hozzászólást, ott van alul a beállítások közt.) Ha elolvastad, törlöm ezt a hozzászólást.

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #113090 Írta: Sil

shaira írta: Kit kell imádnom azért, hogy meghallgathattam a Requiem for a Dream-et? Itt mentem rá egy belinkelt oldalra, és sikerült letöltenem. Sajna a másodikat nem tudtam, de ez se rossz. :wink:

Igazad van, az a link hibás volt. :oops: Javítottam, most próbáld meg.
A második a bővített DVD-ről annak a résznek a hangja, amikor Samuék a Megyében tündéket látnak. A harmadik pedig az a dal, amit Pippinék énekelnek a Zöld Sárkányban (nem az eredeti filmbeli változat, hanem egy interjúrészlet).
free.x3.hu/sil/letoltes.htm

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #113023 Írta: shaira
Kit kell imádnom azért, hogy meghallgathattam a Requiem for a Dream-et? Itt mentem rá egy belinkelt oldalra, és sikerült letöltenem. Sajna a másodikat nem tudtam, de ez se rossz. :wink:

Több
21 éve 7 hónapja - 21 éve 6 hónapja #113014 Írta: Sil

adastra írta: Melyik film ez??? Sean Astiné???? Nem ismerem a honlapod, azért kérdem. Ird meg a címét, plííz! És ha az ővé, akkkor még egy picit várj, amíg megnézem!
Köszike
:D

Igen, Sean Astin rövidfilmje, amit a Gy.U. forgatása közben készített a stáb segítségével.

A honlapomnak még csak a váza van meg:
free.x3.hu/sil

Ami működik, az a letöltés (pl. a TTT előzetes zenéje, a Requiem for a Dream van fent), és Sean filmjét is felraktam azoknak a kedvéért, akik nem tudták letölteni a Sundance fesztivál honlapjáról. (Ott ugyanis egy Kontiki nevű programot is le kell előbb tölteni.
Az eredeti hely. )
Az AVI változatom majdnem olyan jó minőségű lett, mint az eredeti fájl volt, a WMV viszont elég kicsi sajnos.
free.x3.hu/sil/letoltesek2.htm

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #112830 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene

Szméagol írta: Az első rész trailer zenéjét hogy hívják? :oops: Az milyen zene?

Gandalf az Előzetesek, bemutatók topicban írta: Ez a zene a Gothic Dreams.

Több
21 éve 7 hónapja #112822 Írta: adastra
"Az első rész trailer zenéjét hogy hívják? :oops: Az milyen zene?"

Szóval mégegyszer kérem én is pontosítani: kicsodák játszák és mi a szám címe ami szól...ja és hol lehetne letölteni?
Bocs, de nem tudtam rendesen kibogozni a hozzászólásokból....
Köszi mégegyszer! :)

"Home is behind
the world ahead..."

Több
21 éve 7 hónapja #112820 Írta: adastra
Kedves Sil!

Sil írta: (Persze ehhez először kell egy kis helyet is csinálnom, de legfeljebb leveszem róla Sean rövidfilmjét. :wink: )

Melyik film ez??? Sean Astiné???? Nem ismerem a honlapod, azért kérdem. Ird meg a címét, plííz! És ha az ővé, akkkor még egy picit várj, amíg megnézem!
Köszike
:D

"Home is behind
the world ahead..."

Több
21 éve 7 hónapja #112750 Írta: Sil

Kar'sa írta: Hali!
Megvan valakinek a Farewell to Lórien szám
)AZ ENYÉM HIBÁÁÁÁS 8O :cry: (
GRRR :evil:
Léccciiiiii!
Valakinek ugye megvan? :?:

Ha valakinek megvan mp3-ban, az szóljon! Felraknám a honlapomra, és akkor mindenki leszedhetné. :wink: (Persze ehhez először kell egy kis helyet is csinálnom, de legfeljebb leveszem róla Sean rövidfilmjét. :wink: )

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #112529 Írta: Kar_sa
Hali!
Megvan valakinek a Farewell to Lórien szám
)AZ ENYÉM HIBÁÁÁÁS 8O :cry: (
GRRR :evil:
Léccciiiiii!
Valakinek ugye megvan? :?:

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.821 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére