Filmzene

Több
21 éve 11 hónapja #83195 Írta: ainu
ainu válaszolt a következő témában: Filmzene
Lara: kösz a linkeket!!! Ügyes vagy!!! :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 11 hónapja #83194 Írta: ainu
ainu válaszolt a következő témában: Filmzene
kiscsávó: (szerencsére nem az én ingem volt...) Bár a kérdésedet nem hozzám intézted, hanem Ulmóhoz, azért biztos nem haragszol, ha leírom az én véleményemet is. A Philadelphia, a Hetedik, meg a többi film zenéje nincs most meg, csak részletekre emlékszem belőlük, de tudom, hogy nem mindegyik tetszett. Talán nem meglepő, de a FotR zenéje sem tetszik teljes egészében. Egy-két részlet egyenesen lenyűgöz belőle, de vannak olyanok is, amiket kifejezetten rossznak találok, és idő kellett hozzá, míg megszoktam őket. El kell mondanom viszont azt is, hogy ugyanígy voltam a Conan-filmekkel, és a Bestiák mesterével is. (A kedvedért megnéztem megint - emlékszem, kiscsávó koromban nekem is a kedvencem volt, legalább tizenötször láttuk unokatesómmal, bár az inkább a nyolcvanas évek közepén volt már.) Tényleg jó zenék, némelyik mára már klasszikus lett, de azokra sem mondanám, hogy tökéletesek. Ez persze az én véleményem, és mivel magam nem vagyok zeneileg képzettebb, mint az emberek többsége, nem feltétlenül helyes. Én nem tudnék jó és szakszerű zenekritikát írni, mert nem értek hozzá. Nem tudom megindokolni, hogy egy zene miért tetszik, ha tetszik, és miért nem, ha nem. Mégis, azt hiszem Howard Shore jó komponista, illetve pontosabb, ha úgy fogalmazok, olyan komponista, aki nekem tetsző zenét írt egy nekem tetsző (bár szintén nem tökéletes) filmhez.
A többi meg szócséplés.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 11 hónapja #83091 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Filmzene
Off: Kedves Kiscsávó!

Szerintem az, hogy öltözködsz, hogy beszélsz, mit eszel, esetleges és változó dolgok. A lényed, az igazi önvalód nem ez. Erről azonban akár a Gondolatok topicban is beszélgethetünk, ha akarod.

A durvasághoz annyit, hogy max. két dobásod lett volna, hogy letiltsanak. Előtte még kaptál esélyt, amivel éltél is. Jól tetted. Nemcsak a személyek számítanak, akikhez címezted a leveleket, hanem a téma is. (Tolkien és világa). Ez pedig azért érdemel némi tiszteletet.

Isten áldjon! Ragyogtassa rád arcát a fény!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 11 hónapja #83088 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Filmzene
Oké,de azért lehetne egy kicsit kulturáltabbul is fogalmazni... :roll:

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 11 hónapja #83085 Írta: kiscsávó
kiscsávó válaszolt a következő témában: Filmzene

Estel Adániel írta: Hagyjátok a srácot, majd rájön, hogy csak önmagát minősíti... :roll:

Így igaz Adániel. Ez jól tudom. Már akkor tudtam, mielőtt az első szót leírtam. Nem kell rájönnöm.

Nem akarok senkit átvágni. Ez én vagyok. Ilyen vagyok. Amit leírsz, az te vagy. Amit teszel, az te vagy. Ahogy öltözöl, az te vagy. Ahogy jársz, az te vagy. Amit eszel, azzá leszel. Amilyen zenét hallgatsz, az te vagy. Ahogy beszélsz, az te vagy. Minden cselekedeteddel magadat minősíted. Már persze ha nem akarsz valaki más lenni, mint aki vagy. Mást mutatni kifelé, mint ami belül van.

Több
21 éve 11 hónapja #83083 Írta: kiscsávó
Csak ennyi? Más fórumon ilyen hozzászólásokért már rég lehurrogtak, kitiltottak volna. Ebből is látszik, hogy itt úriemberek vannak. Oké, mostmár megpróbálok emberibb módon fogalmazni. Csak kicsit bepöccentem. :D

Ulmo írta: és ezekhez a filmekhez is írt zenét: A bárányok hallgatnak, Hetedik, Az ügyfél, Játsz/ma, Csak semmi pánik, Philadelphia (csak hogy a jobb filmeket soroljam)

Oké Ulmo. Akkor mondd meg nekem őszintén, ha beteszed bármelyik fenti film zenéjét, te mindegyiket végig tudod úgy hallgatni, hogy minden percét élvezed, és azt mondod, ez igen! Akkor egész más az ízlésünk. Nekem dallamok kellenek. Nekem dinamika kell. Nekem szerelem kell, szomorúság, düh, bánat, öröm. Ezek egyikét sem hallottam, miközben a fenti filmek valamelyikét néztem.

A Bestiák Mestere zenéje tényleg nagyon király amúgy.

Több
21 éve 11 hónapja #83079 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Filmzene
Hagyjátok a srácot, majd rájön, hogy csak önmagát minősíti... :roll:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
21 éve 11 hónapja #83076 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene
kiscsávó: oké, hogy nem tetszik, mert ízlések és pofonok, de azért lehet normálisan is mondani. :P

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 11 hónapja #83066 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Álljunk meg egy pillanatra.
Mindenki szabadon előadhatja a véleményét, de a stílusra azért ügyelni kellene.
kiscsávó: nem hinném, hogy téged bárki megsértett volna itt, ezért nem értem, mire ez a hangnem. 8O
Talán nehéz elhinned, de én láttam az említett filmet, igaz jó régen. Bár a zenéjére nem emlékszem, ha te mondod, biztos nagyon jó. Az pedig, hogy PJ kit választott zeneszerzőnek, az ő dolga. De Shore biztos nem olyan amatőr, ha legutóbb megdobták egy Oscarral, és ezekhez a filmekhez is írt zenét: A bárányok hallgatnak, Hetedik, Az ügyfél, Játsz/ma, Csak semmi pánik, Philadelphia (csak hogy a jobb filmeket soroljam)
Vitatkozni lehet bármiről, de EMBERI stílusban! :nono:

Több
21 éve 11 hónapja #83063 Írta: kiscsávó
Vagy akit még el tudtam volna képzelni zeneszerzőnek a GYU-hoz: Lee Holdridge. A hatalmas "Bestiák Mestere" c. film komponistája. A világ legjobb sword & sorcery filmje, 1982-ből. Bár nem hiszem, hogy ti akár csak hallottatok is volna róla. Kis senkik. 250x jobb mint a GYU film. Igazi durrbele 80-as évek, végig roppant sötét és fenyegető a hangulat. Az egyes jeleneteknek iszonyú súlya van. Nem úgy, mint a GYU filmnél. Ott csak kapkodás van. Kb. 4 órásnak kellett volna lennie a filmnek, hogy átérezhessük a dolgok jelentőségét, nagyságát.

Nem a könyvet bántom, mert a könyv előtt letérdelek. De a film el van kapkodva.

Holdridge olyan zenét tudott volna csinálni hozzá, hogy csak bámultatok volna. Hülye amatőrök.

Több
21 éve 11 hónapja #83060 Írta: Estel Adániel
Bocs haver, eltévedtél... ;)

Több
21 éve 11 hónapja #83058 Írta: kiscsávó
Hülye buzik mit pörögtök annyira a film zenéjére? Nagy szar. Howard Shore egy béna pöcs. Basil Poledouris kellett volna ide! Kb. olyan szintű zenét tudott volna csinálni a GYU-hoz, mint Williams a Star Wars-hoz. Shore 3 dallamot variál a 200 perc alatt. Nagy tudás kell hozzá. Hülye fasz.

Inkább azt ugassátok, milyen zenék mennek a trailerek alatt! Ezerszer jobb zenék, mint amiket Shore csinált. Jackson inkább azokat használhatta volna. Minden joga meg lett volna rá. Mint Kubrick a 2001-nél. Amikor láttam a GYU trailereit, azt mondtam magamban: "mi van, lehet hogy vetélytársra akad a Star Wars meg a Conan zenéje?". A filmet látva rájöttem, hogy olyan már soha nem lesz. Naív is voltam, hogy ilyesmit gondoltam.

Jackson is egy pancser. Akciót nem tud rendezni. Jó a film, de az akciójelenetek kikúrtul bénák.

Több
21 éve 11 hónapja #83008 Írta: Lara
Lara válaszolt a következő témában: Filmzene
Köszi Ulmo! :D Ha minden igaz innen le lehet tölteni 2 számot A két toronyból! www.elbenwald.de/ Itt láthatjátok a lemez borítóját,kattintsatok a másodikra(Ton ab!)
-Forth Eorlingas
-Riders of Rohan

I make my own luck.

Több
22 éve 10 órája #82938 Írta: Ulmo
Kívánom, hogy legyen igazatok, és jelenjen meg minél hamarabb a TTT zenéje.

Lara: az a letölthető szám (Gollam Dala) Windows Media Audio formátumú, ami tudja kezelni a zenéhez tartozó engedélyeket. Ha letöltöd, és egyszer lejátszod, kapsz egy 30 napos, INYGENES engedélyt, ez alatt annyiszor hallgathatod meg, ahányszor akarod. 30 nap után valószínűleg fizetni kell érte (de én megoldom máshogy :evil2: ).

Több
22 éve 12 órája #82906 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene
Én meg emlékszem, hogy elő-karácsonyi ajándéknak kaptam tavaly 8)

Nagyon remélem, hogy megjelenik még a premier előtt...kicsit furcsa lenne előbb hallani a filmben a zenét, mint magában (ez lehet, hogy hülyén hangzott, csak a tavaly miatt mondom, mert emlékszem, hogy miközben hallgattam a zenét, találgattam, hogy ez vajon mikor lehet :) - megjegyzem, néha elég messze jártam a valóságtól :oops: :) )

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 13 órája #82896 Írta: Lara
Ulmo:örülök hogy tetszik,csak egy kérdés,nekem olyasmiket írt a Media Player,hogy személyes adatok elküldése stb.,szóval szerintem nem,de Szerinted fizetős?

Szerintem karácsonyra nálunk is lehet majd kapni.(Mivel tavaly is így volt :wink: )

I make my own luck.

Több
22 éve 13 órája #82889 Írta: Narië

hódica írta:

Ulmo írta: hódica: hivatalos infok szerint 2002. dec 10-én jelenik meg a TTT zenéje. De nem nálunk :(

Jellemzo´´... :evil:
De még a premier elo´´tt megjelenik? :roll:

Biztos!!Én bízom benne!Asszem még tavaly Lamorak kritikájában olvastam,hogy karácsonyra vette meg a CDt.
Meg hát ha az USAban 10én jön ki,akkor nálunk is itt lesz 20-30 között....Más filmzenékkel is így van,nem?

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 16 órája #82871 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene

Ulmo írta: hódica: hivatalos infok szerint 2002. dec 10-én jelenik meg a TTT zenéje. De nem nálunk :(

Jellemző... :evil:
De még a premier előtt megjelenik? :roll:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
22 éve 16 órája #82869 Írta: Ulmo

Lara írta: Reméljük a legjobbakat,bár nem hiszem,hogy a nemzetközi megjelenés előtt lenne esélyünk rá,hogy megjelenik nálunk.Mindenesetre itt van egy link,ha minden igaz,innen le lehet tölteni egy számot A két toronyból:
gohastings.neuroticmedia.net

Lara: örök hála érte! Gollam Dala nagyon tetszik! Főleg, hogy nem Gollam énekel benne :)

Több
22 éve 1 napja #82833 Írta: Lara
Reméljük a legjobbakat,bár nem hiszem,hogy a nemzetközi megjelenés előtt lenne esélyünk rá,hogy megjelenik nálunk.Mindenesetre itt van egy link,ha minden igaz,innen le lehet tölteni egy számot A két toronyból:
gohastings.neuroticmedia.net

I make my own luck.

Több
22 éve 1 napja #82701 Írta: Narië

Ulmo írta: Alyr: ha a CD január előtt megjelenik itthon, az maga lenne a csoda!

Tavaly is kijött karácsonyra...Van még remény :wink:

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 2 napja #82648 Írta: Ulmo
Estel, Alyr: valószínűleg nektek van igazatok. :oops: Hiába, rég láttam a kérdéses előzetest... De mentségemre szolgál, hogy a zene stílusa nagyon hasonlít...

Alyr: ha a CD január előtt megjelenik itthon, az maga lenne a csoda!

Több
22 éve 2 napja - 22 éve 13 órája #82588 Írta: Narië
De az Amazonon meg lehet rendelni,szóval nem baj,ha később jelenik meg :wink:

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 2 napja #82557 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Filmzene
Tudom, hogy későn szólok, de egész múlt héten adtak részleteket a Classic Fm nevű ánglish rádión A Két Torony zenéjéből, reggel és délután is. Mit ad Isten, volt szerencsém belehallgatni egy párszor, és nagyon, de nagyon jó! A szokásos dallamok némelyike fölfedezhető 1-1 számban, rengeteg a kórus, és bár még nem tudom őket a filmhez társítani, mindenesetre különleges élmény volt. :agree:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 2 napja #82545 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

Ki kell ábrándítsalak titeket: az előzetesekben cseppet sem a Carmina Burana szól...
Én azt tudom kívülről, hasonlítani hasnolít, de nem az...

A CD én úgy tudom dec 3 vagy 6 án jelenik meg, itt a boltban azt mondták...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 2 napja #82524 Írta: Estel Adániel
Szúrósan nézni? :D Ugyan már! Sőt! ;)

Namarie írta: Más: valaki le tudná nekem írni annak a dalnak szövegét, amivel a tündék Gandalfot siratják? Főleg angolul, de ha lehet, tündééül is. Nagyon megköszönném.

CD-borítón feltüntetett változat (klikk ide)
A kottán feltüntetett változat (vagy ide)

Több
22 éve 2 napja #82523 Írta: Namarie
Bocs, hogy belegépeltem a dolgukba, de csak egy fanyar felvetés volt...Még egyszer elnézést, és kérem, ne nézzenek rám szúrósan...

Több
22 éve 2 napja #82520 Írta: Estel Adániel
Bocs, de én Ulmot kérdeztem... Ő hallotta. :roll:

Több
22 éve 2 napja #82518 Írta: Namarie
Hát..én ugyan nem hallottam, de szerintem a "Dulcissime" vagy a "Stetit puella" illene. A lidércakhez, meg Gollamhoz az Omni, sol temperat....Hogy örülnének már a napnak.. :?

Ha már Carmina Burana: a Tháliában szokták adni a balettváltozatot. A Szegedi Kortárs Balett táncolja, fantasztikusan jó.

Más: valaki le tudná nekem írni annak a dalnak szövegét, amivel a tündék Gandalfot siratják? Főleg angolul, de ha lehet, tündééül is. Nagyon megköszönném.

Több
22 éve 2 napja #82514 Írta: Estel Adániel
" Kórus rész "

Hmmm... na jó.
Tudod mit, válassz! (a dőltekben van kórus)
;)

1. O Fortuna
  2. Fortune plango vulnera

3. Veris leta facies
  4. Omnia sol temperat
  5. Ecce gratum

6. Tanz
  7. Floret silva nobilis
  8. Chramer, gip die varwe mir
  9. Reie
  10. Were diu werlt alle min

11. Estuans interius
  12. Olim lacus colueram
  13. Ego sum abbas
  14. In taberna quando sumus

15. Amor volat undique
  16. Dies, nox et omnia
  17. Stetit puella
  18. Circa mea pectora
  19. Si puer cum puellula
  20. Veni, veni, venias
  21. In trutina
  22. Tempus est iocundum
  23. Dulcissime

24. Ave formosissima

25. O Fortuna

Na, melyik? (Lefogadom, egyik sem.)
:?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.847 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére