Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 8 hónapja #108228 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Nóli írta: Nem tudom, engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...
Annyi mindent kihagytak, ezek helyett be lehetet volna rakni egyet közülük... :?

Nekem pedig ponthogy tetszett, hogy nem csak a nagy h&#337;sökr&#337;l szól a dolog, hanem a hétköznapi emberek élete is el&#337;térbe kerül...
(és akkor már inkább Arwen nyavajgása helyett raktak volna be valamit, pl. az entvizet!)

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #108198 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Nóli írta: ...engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...
Annyi mindent kihagytak, ezek helyett be lehetet volna rakni egyet közülük... :?

Ez is amolyan hatásvadász dolog volt egy kicsit szerintem...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #108169 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Barahir írta: A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Nem tudom, engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 8 hónapja #107713 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Milyen igaz! Estel, Estel...
Felagund: Na ebbe hogy kavartad bele a marketinget??? Ha minden olyan mozzanatot hálivúdinak titulálunk, amely azért kellett a filmbe, hogy meg ne bukjon(ezt úgy értem, hogy visszahozza a ráköltött pénzt), azaz megnézze rengeteg olyan ember is, aki semmit sem tud a GYU-ról, akkor oda lyukadnánk ki, hogy ez egy hálivúdi film, amelyben van pár értékelhet&#337; mozzanat, meg ennek a jelz&#337;nek elveszne az a bizonyos ironikus jelentése, amiért használni szoktuk. Ha van benne hv-i jelenet, az a lépcs&#337;board. A lóraszállás szvsz még belefér a film(és a könyv) tünde-koncepciójába, csak kicsit béna lett...

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 8 hónapja #107684 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hmm egyetértek!!! Szerintem is kell oda Aragorn eme lelki támasza!
Máskülönben miért is lenne &#337; a REMÉNY??????

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!

Több
21 éve 8 hónapja #107659 Írta: Sesy
Sztem nem felesleges a rész, én sokkal több oan részt láttam ott, ami felesleges volt...
Anával egyet értek, ezzel azt mutatták be, hogy Aragorn reményt ad.

Több
21 éve 8 hónapja #107557 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
az nagyon nem illett oda......

Elen síla lúmenn omentilelvo!

Több
21 éve 8 hónapja #107554 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Barahir írta: A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Megmondom én: Marketing!
Kellett bele a romantikus "neféljkisfiammajdcsakleszvalahogy"
Sajnos szerintem ez Hollywood hatása... :x

Felagund

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 8 hónapja #107208 Írta: Cerebrum

Barahir írta: Attól függetlenül, hogy csak egy Jackson-féle átköltés, a jelenet nagyon szép !

Igen, nekem a zene is nagyon tetszik, ami közben szól. Mikor az ork lecsap hátulról Haldírra, aki meginog és közben a halott társait nézi...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 8 hónapja #107179 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem Haldír halálával azt akarták érzékeltetni, hogy a tündék. akikt&#337;l a halál távol áll, most megízlelik az emberek végzetét, a halált, úgy hogy önként vállalták ezt azzal hogy a várért harcoltak. Attól függetlenül, hogy csak egy Jackson-féle átköltés, a jelenet nagyon szép !

Több
21 éve 8 hónapja #107011 Írta: Barahir
Nem hiszem el, hogy a filmzenét nem jelölték Oscarra... teljes képtelenség hogy Ezt a csodát nem tudja az Akadémia értékelni mi lehet az oka?

Több
21 éve 8 hónapja #106996 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Azt gondolom, hogy ezzel akarták érzékeltetni Aragorn erejét, s hogy remény adott mindekinek már a jelenléte is. Elhitték neki, hogy van remény. Mindent lehet mondani arra a jelenetre, csak azt nem, hogy fölösleges.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
21 éve 8 hónapja #106993 Írta: Barahir
Mit gondoltok ?

Több
21 éve 8 hónapja #106992 Írta: Barahir
A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Több
21 éve 8 hónapja #106957 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A könyvben igen, de a filmben lehet, hogy nem lesznek dúnadánok....

Több
21 éve 8 hónapja #106951 Írta: Leguanember
Üdv!
A b&#337;víettben,benne lesz,hogy Aragorn szabadon engedi,Théodred lovát,Bregót. &#336; veszi a hátára Aragornt...
Jól emlékszem,hogy Aragornnak van saját lova,akit a dúnadánok Halbarad veztésével hoznak északról?

Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 8 hónapja #106915 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát igen, ez a lovas dolog eléggé zavaros, már máshol is esett róla szó.
Rátesz egy lapáttal a dologra, hogy az eredti szövegben Aragorn Bregonak szólítja a pacit.
Erre az a lehetséges magyarázat, hogy egy kimaradt jelenetben Aragorn "megismerkedik" egy másik lóval [size=9:34kmuaa0](Théoden lovával???)[/size], és vele találkozik össze a folyóparton. :roll:
Novemberben megtudjuk...

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 8 hónapja #106792 Írta: Cerebrum
Igen, azt hiszem a szinkronos verzióban eltoltak valamit...

Több
21 éve 8 hónapja #106754 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Elnézést, hogy jelentéktelen észrevételeimmel zavarjam köreiteket, de ezt meg kell osztanom. Aragorn lezuhanásakor a lovat Arodnak szólítja. Én úgy emlékszem (kövezzetek meg, ha nem így van :) ), hogy Aragorn lova volt Hasufel és Legolasé (és Gimlié) Arod.
Egyébként Haldír jelenetével én már els&#337;re kibékültem. F&#337;leg, hogy olyan híreszteléseket hallottam, miszerint Arwen érkezik a kürtváriak megsegítésére... :)

I hate the way things change.

Több
21 éve 8 hónapja #106438 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ery, tudom, hogy benne volt a Tiltott Tó, de hogy mi a szerepe az egyáltalán nem derül ki. A könyvben ez egy olyan szép rész...

Több
21 éve 8 hónapja #106143 Írta: Sesy
Gondolom a Banyapóknál nem akartak egy ien beszélgetést, vagy a TTT végére kellett egy kis feszültségoldó.
Remélhet&#337;leg a Végzet-hegyénél benne lesz az, amikor Samu megint err&#337;l az énekr&#337;l beszél...az annyira szép...

Több
21 éve 8 hónapja #106117 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Ery írta: S&#337;t! Frodó útjából, még pluszt is raktak be. Az ominózus beszélgetés a "rettenthetetlen Samu"-ról meg a regékr&#337;l, a könyv szerint közvetlenül a Banyapók oduja el&#337;tt történik.

Ez igaz, de én ezt nem nevezném "plusznak", csak egyszer&#369;en máshová helyeztek egy szöveget, ahogy máskor is megtették, elég sokszor.

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 8 hónapja #106087 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
S&#337;t! Frodó útjából, még pluszt is raktak be. Az ominózus beszélgetés a "rettenthetetlen Samu"-ról meg a regékr&#337;l, a könyv szerint közvetlenül a Banyapók oduja el&#337;tt történik.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 8 hónapja #106080 Írta: Leguanember
Üdv mindenkinek!
Ha PJ nem kamuzik, és miért tenné, akkor egy teljes óra pluszt kapunk a b&#337;vítettben! Azt nyilatkozta többször is, hogy emberfeletti szenvedések árán tudták csak megvágni a moziban látott három órára.(hír a mozinetr&#337;l).

Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 8 hónapja #105794 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Frodó útjából szerencsére semmi sem maradt ki, csak a vége tolódott át a 3. részbe.. mindenesetre jóóóó sok mindent hozzátoldtak... és ha jól sejtem, a B&#337;vített Változat csak rátesz még néhány lapáttal.

Több
21 éve 8 hónapja #105758 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sorel: Nem szivesen kötözködöm, de a Tiltott tó benne volt.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 8 hónapja #105750 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az a legszomorúbb, hogy az az ember érzése, hogy a farkas lovasos, és Aragorn ál-halála jelenetek kedvéért feláldozták pl. Faramir, a Tiltott-tó...stb. részletesebb bemutatását.

Több
21 éve 8 hónapja #105370 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hmmm...szerintem is eléggé fájdalmas volt azaz eltérés Haldirral/elnézést nincs hosszu i betum.. :P / de kilehet vele békülni..May úgy nézte meg hogy nem olvasta a 2.könyvet...ebbol azt akartam kihozni hogyha úgy nézed meg mint 1 jóóóóóóó filmet és nem a könyv 100%át várod vissza nem csalódsz akkorát...de Gollamot meg a Helm-szurdokot,meg az enteket,meg egy csaomó mindent nagyon jól adták vissza...húha bocsánat hogy nem viszem most végig a gondolat menetem de mindjárt leüt a rajztanár hogy márt nem a feladatot csinálom..

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 8 hónapja #105345 Írta: Cerebrum

...szerintem a TTT-ben a legnagyobb (és legfeleslegesebb) eltérés, az Haldír a Helm-szurdokban!

Hááát, nem tudom. Én ezzel már a második alkalommal, hogy megnéztem, kibékültem...

Több
21 éve 8 hónapja #105225 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

glorfindel írta: szerintem a TTT-ben a legnagyobb(és legfeleslegesebb)eltérés,az Haldír a Helm-szurdokban!

Westu Théoden Hál!!!

Ezt a Haldír topicba ne írd be :) , de olvass bele nyugodtan, pro és kontra megvitattuk már... HALDÍR RÚLZ :lol:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.662 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére