- Köszönetek: 0
Film <-> Könyv különbségek
- erwianne
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
:pippin4:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Leguanember
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Áfonya
- Nem elérhető
Teron írta: hogy olyan neves és nagyon kedves karaktereket, mint Haldír, csak úgy megölnek olyan helyeken, ahol alapból ott se voltak
Hm, ebben van valami! Tényleg elég ironikus, hogy szegény Haldír ott lelte halálát, ahol soha nem is járt...
Hát most remélem nem tévedek, de a SZilmarillok szerint Osgiliath már 20 évvel a könyv történései előtt elesik. (vagy csak az egyik partja
Ja, amit az orkok elfoglaltak a filmben - a túlpartot, vagyis a saját "térfelüket"... (Milyen ügyesek ezek az orkok, de tényleg. )
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ami viszont sokkal jobban érdekel az az hogy mi lesz a palantírral? Ugye csak áttolták a harmadik részre, és nem azt csinálják hogy úgy ahogy van kimarad ? Mert akkor felakasztom magam...
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Sesy
- Nem elérhető
Én ugyan nem olvastam róla semmit, de láttam egy képet (amire amugy azt mondták, hogy a TTT-ben lesz - hát mégsem ott volt:) Elég csúnya halál...Találtam egy oldalt,ahol le volt irva,hogy fog meghalni Szarumán a filmben...
Akir érdekel,annak priviben elárulom
"Kicsit" másképp mint a könyvben
Szerintem jó megoldás
Ez jó!Osgiliathban Samu monológot intéz Frodóhoz, miután "elijesztik" a nazgúlt. Ebben a beszédben van egy ilyen mondata: "Igazából nem is kellene itt lennünk". Ha-ha-ha! Milyen igaz, milyen igaz! PJ, az önkritikus...
Az Aragornos dologról... nos, gondolom azt hitték, hogy meghalt, és elsodorta a víz (utóbbi igaz is), és ha utána mennek, akkor nem mennek el Helm szurdokba időben, vagy vmi iesmi... Mert ugyebár Théodenék tovább mennek. Bár ez így elég zavaros lett...
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Lord Maul
- Nem elérhető
Elanor írta: ...Tolkien ezt nem így írta volna meg.
Valószínű, szerintem Tolkien nem tudott volna ilyen jó forgatókönyvet írni.
Ne felejtsétek el:
1. A film/könyv teljesen más műfaj - ha a könyvet egy-az-egyben filmre vinnék, teljességgel élvezhetetlen lenne szerintem.
2. A Gyűrűk Urának nincs "autentikus értelmezése"... még a Tolkiené sem az.. nem mondhatjátok meg Peter Jacksonnak, hogy ő mit gondoljon a GyU-ról. Pl. én nem úgy értelmezem, hogy Legolaséknek feltétlenü Aragorn hulláját kellene kutatniuk.
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Teron
- Nem elérhető
Hát most remélem nem tévedek, de a SZilmarillok szerint Osgiliath már 20 évvel a könyv történései előtt elesik. (vagy csak az egyik partja).
Amúgy szerintem az Aragorn jelenet még nem is legkiakasztóbb. Engem a Faramir karakteragyonütése jobban zavart, meg az, hogy olyan neves és nagyon kedves karaktereket, mint Haldír, csak úgy megölnek olyan helyeken, ahol alapból ott se voltak, meg amikor mutatják a sok tünde holttestet, ahogy halálában nézi őket Haldír.
Lehet, hogy cinikus vagyok, de míg az első részben film és könyv közti különbségekről lehetett beszélni, ezt a topicot lassanként film és könyv közti hasonlóságoknak lehetne átnevezni...
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- Elanor
- Nem elérhető
Aragonros jelenet: hát igen, PJ vlsz. csak vmi kis izgalmat, meg látványosságot akart a filmbe, de azt valóban nem gondolta végig, hogy Tolkien ezt nem így írta volna meg.
Mondjuk erre lehet azt mondani, hogy ez a film nem A Gyűrűk Ura, hanem csak egy annak ihletéséből született film, de természetesen ezt nem lehet ilyen könnyen elintézni, mert azért mégis csak annak filmadaptációja.
I feel complete when I feel sick inside
- Antares
- Nem elérhető
Tegnap volt szerencsém másodszor is megnézni a filmet. Természetesen ismét óriási élmény volt! Most egy PJ által "kreált" jelenetrol szeretném egy (szerintem érdekes) észrevételemet Veletek megosztani!
Arra gondolok, amikor a vargos orkok megtámadják a vonuló rohírokat és a csata "fénypontjaként" lezuhan Aragorn. A jelenet végén valami olyasmit mond Théoden, hogy "Sebesülteket tegyétek lóra ... a halottakat hagyjuk". Legolas és Gimli lenéznek a sziklapárkányról, de csak a folyót látják, Aragornt nem ... és továbbmennek!!!!!!! Értitek???? Továbbmennek!!!! Még csak le se mennek, hogy megkeressék Aragornt, a barátjukat! Akit halottnak hisznek!!! Na ez aztán igazán távol áll ettol a tolkieni világtól! Ez lenne a (tolkieni) barátság? Meghalt - felejtsük el. Pippin és Trufa életbenmaradásához sem volt nagy reményük, mégis több napot áldoztak rá, hogy ha mást nem is, a holttestüket megtalálják, hiszen a barátaik. Igaz, ezt Tolkien írta. Szóval PJ ezzel a jelenettel belenyúlt a darázsfészekbe. Hamár hozzárak egy saját jelenetet, maradjon hu a tolkieni világhoz!
Ja, és észrevettétek a film poénját? Osgiliathban Samu monológot intéz Frodóhoz, miután "elijesztik" a nazgúlt. Ebben a beszédben van egy ilyen mondata: "Igazából nem is kellene itt lennünk". Ha-ha-ha! Milyen igaz, milyen igaz! PJ, az önkritikus...
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Ery
- Nem elérhető
De nem ez az egyedüli beszéde a gyűrűnek. Amikor Aragornt akarja megkisérteni akkor azt suttogja, hogy Aragorn, majd vált egyet, és azt suttogja, hogy Elessar (vagyis mindkét nevén szólítja).
Hogy Szauron szerepel-e, azt nem tudom, bár hallottam én is, hogy igen.
Καναπή!
- Teron
- Nem elérhető
Remélem akkor már fekete nyelven beszél.
Teron
- erwianne
- Nem elérhető
Amúgy majd megpusztulok, ugyanis kölcsön van adva kazim és most lenne időm megnézni. Aztán meg készülhetek hülye felvételire!
- Teron
- Nem elérhető
Lehet, hoyg nektek nem negy újdonság, de mindenképp megosztom veletek, hátha valakinek nem tűnt fel.
Az első részben van az a jelenet, amikro a tanácsban úgymond elszabadul a veszekedés, majd a hangok összemosódnak, és elkezd a gyűrű mély hangon kántálni.
A könyvben szerepel a gyűrűvers fekete nyelvi változata, amit Gandalf fennhagon kimond és mindenki ideges lesz erre. Namost a filmben pont ezt a gyűrűverset kántálja a gyűrű !!
"Ash nazg durbatulűk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulűk agh burzum-sihi krimtpatul!"
Talán nem egészen stimmel, de mintha a végét lehagynák a filmben. Lgyszi, akinek megvanotthon a film hallgasson már bele, hoyg mi van avégével, de az első 3 rséz egyértelműen és tisztán hallatszik!
Nohát szóval akkro a fekete beszéd is megelevenedik a filmben ).
Teron
Teron
- erwianne
- Nem elérhető
Megböddentő!!!
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Akir érdekel,annak priviben elárulom
"Kicsit" másképp mint a könyvben
Szerintem jó megoldás
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- erwianne
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sorel
- Nem elérhető
- erwianne
- Nem elérhető
- Selina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Jó édesanyám mondogatja ezt nekem:
"Aki h&#@, az h&@# mint te édes fiam...
- hobbit
- Nem elérhető
Sorel igazad van de nekem sajna ez akkor se megy !
Én az egészben Faramírt siratom a legjobban , megértem, hogy PJ a saját GyU ját rendezte meg de miért kellet a hobbitokat Gondorba cipeltetnie? Szerintem ha valaki egy könyvből rendez filmet akkor azért törekszik a könyvhűségre. OK ő is törekedett rá, de nem lett volna hosszabba a film, akkor se ha pl: Faramír úgy viselkedik " ahogy a nagykönyvben meg van írva".
Amúgy igazatok van, nem jó dolog összehasonlítani.
Üdv..
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
- Sorel
- Nem elérhető
Az a jó, ha mindenkinek meg van a saját, elképzelt Középföldéje. Most módunkban áll megtekinteni PJ-ét. Érdemes kiélvezni, mert nagyon nagy élmény. Nekünk amúgy sem lesz módunk leforgatni a saját GYU filmünket...
(Mi lett volna, ha valami tényleg gagyi akció filmet forgatnak belőle? Mondjuk J. C. van Damme-mal, vagy hasonló arcokkal a főszerepben?/
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
2. Faramir Osgiliathba viszi Frodóékat
Καναπή!
- ZsákosHabó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Megnéztem a Két Torony-t,de már úgy ültem be,h nem szabad a könyvvel hasonlítgatnom,legalább amíg nézem,mert akkor nem élvezem.Így is tettem és bevallom így nagyon is szórakoztató.Megéri a pénzt,mindenkinek ajánlom!
Eowyn szerintem nem szánalmas,ők így képzelték el,no.
Ami nagyon fura volt,h Frodóékat elhurcolta az a gaz Faramir Minas Tirithbe.Bár feszültség keltésnek jó volt,de így Faramír nem hozta vissza a valós karakterét.Egyébként nem tetszik ez a színész,DJ Bobóra hasonlít!És Frodó sose bántaná Samut!
Meg kell tanulni különválasztani a kettőt,mert így csak nyerhetünk.Nekem segít a film az olvasásban elképzelni a szereplőket és néhány helyszínt,de Gimlit tök máshogy képzeltem és most+ nem tudok szabadulni a filmbeli szereplőtől,de nem gond,mert aranyos.
Most olvasom a Király visszatér-t,de sajna még 1 év mire moziba kerül.Nem baj,a lényeg,h megtudjam,mi lesz eme csodálatos lények Sorsa.
A Banyapók és a palantír szerintem benne lesz a 3.filmben.
Üdv Néktek
Ui:Segítenétek,h honnan vannak a neveitek mellett ilyen klassz illusztrációk?köszi
Üdv Néktek Középfölde nemes lakói!
Tolkien fantáziája kísérjen utatokon!
- Áfonya
- Nem elérhető
Gandalf írta: ÓRIÁSI SPOILER!
Mégis lesz Megye megtisztítása!
Részletek itt: www.aintitcool.com/display.cgi?id=7728
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLLLLLLJEN!
Knowlesnek általában lehet hinni, de PJ ravasz, szal még ne kiabáljuk el... :tongue:
De ha még ez is benne lesz, meg a részek, amik a TTT-ből kimaradtak, hány órás lesz az a film, négy? 8O
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Gandalf
- Nem elérhető
Mégis lesz Megye megtisztítása!
Részletek itt: www.aintitcool.com/display.cgi?id=7728