Frodó (Elijah Wood)

Több
20 éve 1 hónapja #218541 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Az elijahwood.lap.hu -t ki szerkeszti?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #218476 Írta: Fangi
Fangi válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
megprobáltam többféle módon megnézni a sinsity videoját,de sajnos sehogy sem sikerül.A képek valóban jók,de tényleg azért mer nem beálított.nekem a legeslő,amelyiken mind az öten felnézek, és belenéznek a fényképezőgépbe.
Az tényleg eredeti :lol:
ja!!megnéztem az eternal-t,de sajnos nekem túlságosan müvészi,de Elijah nagyon ari volt benne,és jópofa......bár tényleg keveset játszik benne,de viszont mikor szereplt akkor kellőképpen örült,és ari volt....
ja és megjegyzem ,nem tudom hogy a moziban szinkronizált-e de én szinkronizáltan láttam,és hallhattam az ö gyönyörű hangocskáját,ami nem utolsó szempont,mivel nekem annyira nem tetszik az ahogy Csőre Gábor szinkronizálja,bár nem célom öt bántani.
Azt hiszem,hogy ahoz hogy igazán eltudjam ezt a filmet fogadni,vagyis hogy be tudjam fogadni,talán mégegyszer megkellen néznem,elsőre nagyon furcsa volt....

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #218377 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
A Sean féle albumból nekem ezek teccenek:
Ez azért teccik, mert nem beállított kép...
Ezt meg akár a filmbe is betehették volna...

[size=9:3ak2xjnu]Amúgy 1 nap után jöttem rá, hogy Lin miért írta azt, hogy 200!...[/size] :tongue:

[size=9:3ak2xjnu]Végre megtanultam, hogyan kell képet a fenti módon betenni... HURRÁ!!! :dance: [/size]

There is no reality. Only perception.

Több
20 éve 1 hónapja #218349 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Nimrodel (Melklerien) írta:

Lin írta: Most fedeztem fel a Sin City előzetesét:
www.movie-list.net/exclusive/sincity-480.mov (jobb klikk, 33MB, QuickTime)
Sajnos Lij-t nem tudtam felfedezni benne :cry: , de annyi már látszik, hogy nem lesz semmi a film :wink: 200!

Hú! 8O Érdekes! Miröl is fog szólni? Mert ebböl számomra nem sok derült ki. Maga a film is ilyen furcsa színü és idönként rajzolt lesz, vagy ez csak beetetés?

Annyit tudok róla, hogy Frank Miller képregényeiből készült. A rajzolt képek gondolom onnan vannak. Hogy a filmben is lesznek e, azt nem tudnám megmondani. :wink:

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 1 hónapja #218179 Írta: Coralie

Lin írta: Most fedeztem fel a Sin City előzetesét:
Sajnos Lij-t nem tudtam felfedezni benne :cry: , de annyi már látszik, hogy nem lesz semmi a film :wink: 200!

Hú! 8O Érdekes! Miröl is fog szólni? Mert ebböl számomra nem sok derült ki. Maga a film is ilyen furcsa színü és idönként rajzolt lesz, vagy ez csak beetetés?

Nimrodel

Több
20 éve 1 hónapja #218054 Írta: Lin
Most fedeztem fel a Sin City előzetesét:
Sajnos Lij-t nem tudtam felfedezni benne :cry: , de annyi már látszik, hogy nem lesz semmi a film :wink:
Eddig nem látott képek kerültek fel az alwaysra, Sean könyvéből. Ízelítőnek: always.ejwfiles.net/images2/seansbook03.jpg :lol:
always.ejwfiles.net/images2/seansbook05.jpg
always.ejwfiles.net/images2/seansbook06.jpg

200!

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 1 hónapja #217641 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Ilúvatar Gyermeke írta:

Sil írta: Nimrodel: nekem bejön, de tegnap pl nagyon le voltak terhelve az uw.hu szerverei, két oldalnak köszönhetően...

Melyik két oldalra gondolsz, Sil? Az egyik csak nem a mi Lij-os fórumunk?! :wink:

Szerintem nem az :) Amúgy úgy láttam, hogy tegnap is ugyanez a helyzet volt. Én éppen cseteltem ay uw rendszergazdával. Szerinte minden tökéletesen ment. Nahát, ilyet láttatok? :roll: Mind1, legyetek jók! Amúgy éppen a honlapon dolgozom. A designt szerkesztem egyenlőre.
Puszi! :D

Több
20 éve 1 hónapja #217621 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Sil írta: Nimrodel: nekem bejön, de tegnap pl nagyon le voltak terhelve az uw.hu szerverei, két oldalnak köszönhetően...

Melyik két oldalra gondolsz, Sil? Az egyik csak nem a mi Lij-os fórumunk?! :wink:

Több
20 éve 1 hónapja #217288 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Nimrodel: nekem bejön, de tegnap pl nagyon le voltak terhelve az uw.hu szerverei, két oldalnak köszönhetően...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 1 hónapja #217282 Írta: Coralie
Csak nekem nem jön be az Elijah-forum ? 8O :(

Nimrodel

Több
20 éve 1 hónapja #217180 Írta: Alimarniel
Alimarniel válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Banyek. Na most jól beégtem. :( Én aszittem h a Viasat meg a 3sat az ugyanaz. Dehülevagyok. :oops: Akkor bocs mindenkitől.

"A tábor területén radioaktív aranyhal fogyasztása csak ólommentes esőkabátban engedélyezett."

Több
20 éve 1 hónapja #217179 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Alimarniel: pedig a tévéműsorban benne van, és a 3sat nem egy olyan adó, amire az X-akták jellegű sorozatok a jellemzőek... sőt, szvsz egyáltalán nincsenek rajta sorozatok, ez egy kifejezetten közszolgálati jellegű német nyelvű adó, kulturális és ismeretterjesztő programokkal... Biztos jót néztél?

20:00 Hírek
20:15 Hitler háborúja Keleten
21:00 Nemzetközi magazin - különkiadás
21:30 3satTőzsde
22:15 ORF-híradó
22:35 Jégvihar (amerikai filmdráma, 1997) 113'
00:20 Hírek Svájcból
00:45 Klaus Hoffmann: Szigetdalok
02:20 Nano
02:45 Kulturális híradó
03:25 Oldalpillantások
03:30 Dél-tiroli képek

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 1 hónapja #217177 Írta: Alimarniel
Alimarniel válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Lin írta: 3sat 22:35 Jégvihar!!!!!!!!
Akinek van ilyen adója, nézze helyettem is! :cry: :evil:

Hát, nem akarom elhamarkodni ezt a kijelentést, de szerintem nem adták le. Kétszer is odakapcsoltam, de az x-akták ment. :( Vagy látta vki, és én szúrtam el vhol? Mert akkor leszek csak igazán dühös.

"A tábor területén radioaktív aranyhal fogyasztása csak ólommentes esőkabátban engedélyezett."

Több
20 éve 1 hónapja #217143 Írta: Lin
3sat 22:35 Jégvihar!!!!!!!!
Akinek van ilyen adója, nézze helyettem is! :cry: :evil:

Több
20 éve 1 hónapja #217069 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Lin írta: The Prague Post ( August 19. 2004.)
Shining some light on Everithing

Miközben egyes szerepeivel kapcsolatban megtart magának néhány emléket, a kocsit nem fogja. „Elég vicces lenne. Nem túl jó vezetni. Igazából nincs valami jó állapotban. A motorját nézve, nem a világ legjobb autója.”

Tök jó az egész cikk, de ez különösen ari. :D

Lij, you are my life!

Több
20 éve 2 hónapja #217009 Írta: Aldaron (büzsü)
Nem akarom elhanyagolni ezt a fórumot sem, ezért ide is írogatok.

Szóval az a helyzet, hogy egy picit tolódott a sok meló miatt a honlap elkezdésének dátuma. Vasárnap érek haza, így csak azután tudok nekifgoni a honlapnak. Idáig nagyon sok jódolgot küldtetek be., Szuperek vagytok! Az a legjobb ha minél több dolog fent lesz az oldalon. :) )))

A másik fórummal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy tényleg bárki jöhet, regisztrálhatja magát, szivesen látjuk.
Reklámképpen, ízelítőképpen megmutatom, hogy hogy tud kinézni a fórum, :D :P :
Alapban ilyen ; - Szürkében ; - A kedvencem: zöldesben :D .

Na szóval elég a reklámból, irány A Magyar Elijah Wood Rajongók Fórumai-ba :D ( elijah-forum.uw.hu )

Puszi! 8)

Több
20 éve 2 hónapja #216773 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Lin írta: Ébresztö!!! Lassan az én hozzászólásaimmal lesz tele az oldal! :lol:

Hát igen, félő volt, hogy a másik Lij-os fórum népszerűbb lesz, s ide kevesebbet irkálunk... :cry:

Aki még nem jelentkezett be MÉG: megteheti itt: elijah-forum.uw.hu/ S nagyon ajánlom... különben baj lesz... :twisted: :twisted: :twisted:

Több
20 éve 2 hónapja #216730 Írta: Lin

Több
20 éve 2 hónapja #216481 Írta: Lin
The Prague Post ( August 19. 2004.)
Shining some light on Everithing

Mára Elijah Wood valószínűleg hazaért. Az Everithing is Illuminated forgatása, ami főleg Prága környékén zajlott, augusztus 12.-én fejeződött be. „Valószínűleg ez után a film után tartok egy kis szünetet”-nyilatkozta Wood a The Prague Post című lapnak. „Az ezt megelőző és ennek a filmnek, na meg a Gyűrük Ura népszerűsítésének köszönhetően nem volt túl sok szabadidőm.” Wood a Face to Face helyszínén nyilatkozott, a film befejezését megelőzően. Szintén a sajtó rendelkezésére állt a nemrég megrendezett Karlovy Vary Nemzetközi Film Fesztivál alkalmán.
Az Everithing is Illuminated Jonathan Safran Foer regénye alapján készült. Az első alkalommal forgatókönyvet író és rendező, Liev Schreiber figyelmét akkor keltette fel, amikor egy részletet olvasott belőle a The New Yorker magazinban. Schreiber leginkább mint színész ismert, játszott a The Sum of All Fears és a Kate & Leopold című filmekben. A lehetőség, hogy egy színész irányítása alatt dolgozhat, vonzólag hatott Woodra. „Azt hiszem sokat tanultam a színészetről a vele eltöltött munka során. Fantasztikus volt látni, hogyan dolgozott a színészekkel és miként élte meg azt, hogy ez az első film, amiben rendezőként vesz részt. Azt hiszem a tapasztalatai inspirációként szolgálnak majd, ha egyszer úgy döntök, hogy rendezni szeretnék.”
Wood reméli, hogy esetleg párhuzamosan dolgozhat színészként és a kamerák mögött, de egyenlőre nincsenek konkrét tervei. Egy ötlet, amivel eljátszott, Frank Miller képregényének, a Sin Citynek adaptációja volt, de úgy döntött, hogy nem megvalósítható. Később együtt vacsorázott barátjával, Robert Rodriguezzel, aki elmondta, hogy már dolgozik a terven, hogy Millerrel együtt rendezve filmre vigye a Sin Cityt. „Épphogy lemaradtam róla.” Végül Wood kapott egy szerepet a filmben és két napig forgatott Austinban, Texasban. „A Sin City egy valóra vált álom számomra. Nagy rajongója vagyok a képregénynek, és hogy Frank Millerrel dolgozhattam…az egyszerűen csodálatos.”
Wood közvetlenül azelőtt volt Austinban, hogy Prágába érkezett, és nemrég fejezett be egy angol filmet, ami átmenetileg a Hooligans címet viselte. Ezek a filmek arányában sokkal kisebb vállalkozások, mint a Gyűrük Ura trilógia. Az Everithing is Illuminated büdzséje 7 millió dollárra rúg, a forgatásra szánt idő pedig 10 hét. „A kettő nagyon különböző dolog, amit nem lehet összehasonlítani. Ez a mostani filmem inkább karakter központú. Egy bensőséges történet három különböző személyiségről. A mögötte lévő elgondolás teljesen más.”
A film részben komikus, részben tragikus történet egy amerikai zsidó fiatalemberről, aki trabanttal Ukrajnába megy, hogy megkeresse azt a nőt, aki segített megmenteni nagyapja életét a II. világháború során. Az út során két vezetője van: egy öregember, aki egy vakvezető kutya segítségével vezet autót és annak unokája, aki csak keveset ért angolul és imádja az amerikai pop kultúrát. De a történek, összhangban Wooddal, leginkább önmagunk megtalálásáról szól. „Hihetetlenül vicces, de emellett megindító és drámai.”
Családi kapcsolatok
Az Everithing is Illuminated témája, vagyis az őseink utáni kutatás kapcsolódik azokhoz a gondolatokhoz, amik akkor fogalmazódtak meg Woodban, amikor először olvasta a forgatókönyvet. „Nem tettem semmilyen lépéseket az ügyben, főleg azért mert elég nehéz lenne a kutatás.” Ahogy elmondta, valószínűleg vannak felmenői Lengyelországban, de nem biztos benne. „Ez egy igazi érdekesség.”
Egyfajta család, amiben biztos lehet, az, ami a Gyűrük Ura forgatásán alakult ki. „Azt mondhatom,a szövetség magja ma is közel áll egymáshoz. Ez egy csodálatos dolog, hisz annyi mindent megosztottunk egymással és annyi mindenen mentünk keresztül együtt. Talán eltelik egy év is, mire Viggot (Mortenzen) viszontlátom, de ha majd találkozunk, az mégis olyan lesz, mintha nem telt volna el azóta idő, hogy utoljára láttuk egymást. Hihetetlen.”
Miközben Wood karrierje tovább ível felfelé és különböző szerepekben próbálja ki magát, nem tagadja meg Frodot sem, a karaktert, akit a Gíyűrük Ura trilógiában játszott. „Azt hiszem egy bizonyos idő után a figyelem a filmek iránt lankadni fog, de engem is, mint a többieket mindig is azonosítani fognak ezekkel a filmekkel. Már más dolgokkal foglalkozom, de azt hiszem Frodo, mint egy kis árnyék örökre velem marad.”
Wood nem olvasta végig a Gyűrük Ura könyveket és most már az Everithing is Illuminateddel kell foglalkoznia. „Csak átlapoztam és közben rájöttem, hogy első ránézésre mennyire különbözik attól, amit mi csinálunk.” Úgy tervezi, hogy a forgatás után kiolvassa a könyvet. Schreiber forgatókönyve nagy vonalakban vett adaptáció, inkább a New York-i cikken alapul, mint a regényen. Wood nem akarta, hogy forgatás közben a történet különböző aspektusai ellentmondásba kerüljenek benne.
Heteket töltött egy trabantban.
A forgatás során Wood különleges kapcsolatot alakított ki egy trabival. „Amikor Liev először mutatta meg nekünk a kocsit, nagyon izgatott volt. Valójában igazán megszerettem ezt az autót. Kicsit rozoga, de van személyisége.” Miközben egyes szerepeivel kapcsolatban megtart magának néhány emléket, a kocsit nem fogja. „Elég vicces lenne. Nem túl jó vezetni. Igazából nincs valami jó állapotban. A motorját nézve, nem a világ legjobb autója.”
Miközben az Everithing is Illuminated Ukrajnában játszódik, nem sokat forgattak ott. A film egyik producere, Marc Turtletaub elmindta, hogyan alakult a film sorsa és hogy miért itt forgatták le. „Elmentünk Ukrajnába és megnéztük milyen ott a táj. Tudjuk, mindenki ezt kérdezné: Úgy néz ki, mint Ukrajba? –Itt találtunk olyan vidéket, ami csodálatos.” A második ok a szolgáltatások színvonala volt. Az Everithing is Illuminated a Stillking szolgáltatásait vette igénybe, egy olyan cégét, ami közreműködött a Shanghai Knights, a Van Helsing és a From Hell című filmekben. „Körülnéztünk Kelet-Európában és rájöttünk, hogy a szolgáltatások szempontjából Prága a legjobb, amit találhatunk. Igazán meg vagyunk elégedve vele.” Más helyszíneket is megnéztek, Romániában. „Vannak barátaim, akik készítettek ott filmet- a Cold Mountaint- és rengeteg pénzt spóroltak meg. De azt hiszem a szolgáltatás színvonala itt rendkívüli.” Néhány jelenete Ukrajnában is forgattak. „Az elején néhány napot Odessaban dolgoztunk.” Eredetileg úgy tervezték, hogy visszamennek még oda, de végül úgy döntöttek, hogy mégsem. „Itt mindent megkaphattunk, amire csak szükségünk volt, és az anyagi oldalát nézve, ha már egyszer itt vagy, nem éri meg visszamenni oda.” Turtletaub, aki főleg a pénzügyi szférában szerzett tapasztalatokat, adott egy példát arra, mennyi pénzt spóroltak meg azzal, hogy Prágában dolgoztak. Egy jelenethez például két kb. 9 méteres rovarra volt szükségük. „Los Angelesban valószínűleg 100.000 dollárba került volna megcsinálni azokat a tücsköket, itt pedig kb. 7000 dollár volt. Szóval a megtakarítások igen jelentősek.” Majd hozzáteszi: „És nemcsak ez a fontos, hanem az emberek hozzáállása is…ami itt nagyszerű.”
Miközben úgy tűnik az Everithing is Illuminated nem lesz egy szokványos hollywoodi film, történetének kezdete azonban teljesen az. Turtletaub elmagyarázta, ő hogyan került a stábba. „Mauin voltam, épp a forró fürdőmben ücsörögtem, egy barátom New York-nól épp ott volt nálam látogatóban. Nála volt Schreiber első piszkozata. Lerakta a kád szélére és így szólt: Olvasd el ezt!" Turtletaub megtette és megtetszett neki az ötlet.

Több
20 éve 2 hónapja #216390 Írta: Lin
Sajnálom, hogy többen is lemaradtatok a filmről, tényleg jó volt! Akinek van 3sat-ja az 10.-én vígasztalódhat a Jégviharral! (nekem nincs :evil: )
Gyűrűk Úrnője: Halhatatlan szerelem-érdemes megnézni, nagyon aranyos benne :D
A Viasat teletextjében pedig nem szabad megbízni, rendszeresen rosszak az időpontok!

Aldaron (büzsü) írta: Jövő héten már el tudom kezdeni a honlapot.

:hello:

Több
20 éve 2 hónapja #216369 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Nimrodel (Melklerien) írta:

Lin írta: 23:35 ViasatT3 Jófiú!!!!!

Ilyen nincs! Ma reggel az volt ez elsö dolgom, hogy rohanok a TV elé, hogy megnézzem a filmet - amit felvettem. Illetve, fel akartam venni. Én beprogramoztam a videót, de az a hülye gép nem vette fel nekem! :evil: :bawling: Már másodszorra maradok le róla! Ilyen szerencsétlen nem lehetek! :cry:

Nem vagy egyedül... Én meg beállítottam a videot a teletext által megadott időpont szerint - persze nem akkor adták, hanem két órával később... :rmad2: :mad2:
Mikor fogom végre már látni azt a filmet?! :roll:

Több
20 éve 2 hónapja #216363 Írta: Aldaron (büzsü)
Én is lemaradtam a Jófiúról, mert be kellett mennem pont akkor Pestre - mert egy jóbarátomnak lelki gondjai voltak ... :( -de jó, hogy addig is valami jót tettem. Kár, lemaradtam róla, de gondolom, aki látta, annak nagyon tetszett.

Jövő héten már el tudom kezdeni a honlapot. Csinálok egy alapdesignt. Aztán felteszem, hogy nézzétek meg. És aztán közösen alakítgatunk rajta. Szép hetet nektek Fanok!
Pusz. 8) :D

Több
20 éve 2 hónapja #216232 Írta: Gyűrűk Úrnője
Gyűrűk Úrnője válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Nagyon rég nem voltam mert elromlott a gépünk.Nah szóval a tv2 is volt egy film valami Szerelem volt a címe amiben Lij volt és sajna NEM LÁTTAM. :(
És most ezt a Jófiút sem.........

Hai!

Több
20 éve 2 hónapja #216227 Írta: Coralie

Lin írta: 23:35 ViasatT3 Jófiú!!!!!

Ilyen nincs! Ma reggel az volt ez elsö dolgom, hogy rohanok a TV elé, hogy megnézzem a filmet - amit felvettem. Illetve, fel akartam venni. Én beprogramoztam a videót, de az a hülye gép nem vette fel nekem! :evil: :bawling: Már másodszorra maradok le róla! Ilyen szerencsétlen nem lehetek! :cry:

"Azok az erőszakkitörések a stadion körül olyanok, mint egy szükséglet, amit a legtöbb ember mélyen eltemet magában. Az ember nem civilizált lény születésétől fogva. Az utcai harc a háborút helyettesítheti. Sok ember szeret bunyózni."

Annyira jó, hogy így gondolkodik! :) De tényleg, nagyon igaza van!

Rágyújt egy újabb cigire és így folytatja

Na, azért ez nem kellett volna... :nono:

Nimrodel

Több
20 éve 2 hónapja #216191 Írta: Iowa
Nagyon jól fordítasz! Jók a cikkek, főleg amiket Elijah mondt. Látszik rajta, hogy nagyon értelmes.

Lij, you are my life!

Több
20 éve 2 hónapja #216175 Írta: Lin
A The Football Factory bemutatója után, múlt hónapban Angliában vitát tartottak a film és a huliganizmus kapcsolatáról. A The Guardian szerint az olyan alkotások, mint például a The Football Factory vagy a The Yank reklámként szolgálnak a leendő verekedőknek. Az ilyen alkotásokban álítólag az erőszak romantikus dologgá válik. Wood csodálkozva követte nyomon a vitát. Szerinte bosszantó az elképzelés, hogy hallgatni kellene erről a szubkultúráról, ugyanakkor egy normális szemlélettel meg lehetne szüntetni a tabukat. Számára a The Yank nem egy film, ami a foci erőszakról szól, hanem az erőszakról általában. "Azok az erőszakkitörések a stadion körül olyanok, mint egy szükséglet, amit a legtöbb ember mélyen eltemet magában. Az ember nem civilizált lény születésétől fogva. Az utcai harc a háborút helyettesítheti. Sok ember szeret bunyózni."
Egy kocsmában, ahol egy jelenetet kellett forgatnia, gyorsan átfut egy bunyós koreográfiát. egy hangtechnikus hölgy szól neki, hogy kint az esőben kb. ötven fiatal lány várja poszterekkel és könyvekkel-azon a reggelen egy bulvárlap megemlítette, hogy Wood a városban van. "Egy kicsit később kimegyek hozzájuk"-mondja mosolyogva-"Tudom, hogy sok színész ölni tudna egy ilyen szituációért."
És van még valami, amit tudni szeretne. Mit gondolnak az európaiak Joel és Ethan Coen, a rendező páros karrierjének alakulásáról, akik Ldykillers című filmjük utána nagy stúdiókhoz váltottak. Szégyen, ítélkezik Wood, aki szeret hosszan és szakszerűen rendezőkről és színászekről beszélgetni. "Ez az, amit döntéshozatal alatt értek. A Coenek nem tartoznak a legjelentéktelenebb rendezők közé, mégis fennakadtak a disney hálóján." Rágyújt egy újabb cigire és így folytatja: "A színészeket és rendezőket művészi motivációk irányítják. De természetesen itt milliókról is szó van. Rengeteg mérlegelés szükséges ahhoz, hogy az ember becsületes maradhasson. Én nagyon szerencsés voltam a Gyűrük Urával. Most az a fontos számomra, hogy ne törjek össze ez alatt a súly alatt."
Bocs az esetleges hibákért! 23:35 ViasatT3 Jófiú!!!!!

Több
20 éve 2 hónapja #216167 Írta: Lin
Holland Elijah interjú:
forrás: always
Finom, törékeny vonásaival egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy igazi bunyós, és pontosan ez volt az oka, annak, hogy Elijah Wood úgy döntött, eljátsza egy huligán szerepét. "A kérdés, ami nem megy ki a fejemből, így szól: Hogyan maradhatok hiteles, ha a világ tele van Frodóval?"
Elijah Wood igazi szenvedéllyel harcol. Miután leütött két Millwall szurkolót, az alacsony színész gyomorszájon rúg egy skinhead-et. Ordítva halad keresztül a füstös kocsmán az utca irányába, egy újabb verekedés színhelye felé.
Elijah Wood (1981) mint huligán, ez minden, csak nem egy megszokott szerep számára. Az alacsony, igéző szemű színészben, aki a gyűrűhordozó, Frodo szerepével vált világhírűvé a Gyűrük Urában, első látásra nincs semmi közös a forrófejű bunyóssal. Szelíd arckifejezésével a 23 éves színész inkább egy nagy gyerekre emlékeztet. Azonkívül személyét már nem lehet elválasztani hobbit szerepétől: Elijah Wood örökre Frodo marad-az, hogy már nyolc éves kora óta színészkedik, és hogy már a Gyűrük Ura előtt is ért el sikereket, a Jégviharban például,-semmit nem változtat ezen. "A sikert úgy élem meg, mint egy áldást. De a tanulságokat is le kell vonnom belőle. A Gyűrük Urának akkora volt a hatása, hogy mindenki emlékezetébe vésődik. A kamaszkor, a felnőtt lét, az óriási közönség, a szellemisége. Ez teszi számomra nehézzé, hogy elengedjem Frodot. Most már le kell zárnom ezt a korszakot, hisz semmi sem rosszabb, mint egy színész, aki folyamatosan ugyanazt a régi karaktert játssza. Minden forgatókönyvet, amiben csak távolról is található utalás a hobbitok, vagy a fantasy irányába, azonnal félreteszek."
A német-amerikai rendező, Lexi Alexander filmjében a The Yankben Woodnak megadatott a lehetőség, hogy változtasson eddigi imázsán. A filmben, aminek forgatása Londonban zajlott, jelentős változáson megy keresztül. Wood Londonba amerikai diákként érkezik. Egy fanatikus foci rajongóhoz fűződő barátsága révén bekerül a foci, a sör, az utcai bunyók és a skinhead-ek világába.
"Mint amerikainak, csak távoli sejtéseim voltak a huliganizmusról. Nem tudtam, hogy egyáltalán létezik huligán-kultúra. Azt hittem valami olyasmi lehet, mint az utcai bandák Los Angelesben. De teljesen más. Ezek az európai huligánok hétköznapi emberek. Irodai dolgozók. Olyanok, akik szombatonként keresik a bajt."
Egy forgatási nap során Nyugat-Londonban, ahol egy üres viskót építettek át kocsmává, Wood minden idejét azzal tölti, hogy elmélyedjen a szerepében. (itt egy mondatot nem tudtam lefordítani :oops: )
"Soha nem volt sok problémám a hírnév mellékhatásaival."-mondja Wood, akit az édesanyja hat évesen elküldött a Los Angeles-i Nemzetközi Model Ügynökséghez. "Érthető módon a hírnév ennek a munkának az irányítható velejárója. Minden esetre könnyebben kezelhető, mint az ember imázsa. Mert ez a kérdés nem megy ki a fejemből: Hogyan maradhat az alakításom hiteles, ha a világ tele van Frodoval? Tényleg mindenhol magamat látom. Bögréken, posztereken, könyvekben, az interneten. A Frodo és Elijah szavakra hihetetlen menniségű adat jelenik meg az internetes kereső portálokon."
A megoldás, amit választott-hogy egy bunyós filmben játszon a babaarcával-kicsit erőltetettnek hat, de Wood azt mondja, ez egyszerű következtetés. "Ez benne a meglepetés,a fénycsóva a sötétben. Valóban, nem vagyok keményfiú. De ez az, amit szeretek. Tévedés azt gondolni, hogy minden bunyós úgy néz ki, mint egy vadállat. Ha elégedetlen, a legtöbb ártatlan ember is elveszítheti a fejét."

Több
20 éve 2 hónapja #216163 Írta: Iowa
Sziasztok! :D

Ma láttam a filmet. Nekem (is) nagyon tetszett! :D (Anyunak is, pedig igazán nem Jim a kedvence, de azt mondta, az ilyen tipusú filmekben, ilyen jellemmel, ilyen külsővel sokkal jobban tetszik neki, és nagyon jó, ha ezt mondja. :wink: :D ) Szóval attól függetlenül, hogy Lij nem túl sokat játszik és egy kicsit furcsa, lökött srácot, nekem nagyon bejött. Olyan ari volt... és ahogy nevetett! Na az volt a csúcs. :D A cuccai most is, mint az életben is nagyon ott voltak. :D Tehát összességében az egész film, és Lij is fantasztikus volt!

Lij, you are my life!

Több
20 éve 2 hónapja #216080 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Lin írta: [size=9:gaec6ilq]Igen, arra! Nagyon hosszú, mit szólnál, ha megfeleznénk? De ha nincs időd, megcsinálom az egészet, előbb utóbb :wink: [/size]

Szerintem inkább ne felezzünk, mert az kicsit nehézkes. Ha nem baj, akkor ezt inkább Te fejezd be, OK? :oops:
Viszont a hétvégén átnézegetem a fordításaimat, s ami megvan, azt ráteszem majd a Lij-os forumra a jövő hét elején (sajna hétvégén nincs Netem sose).
Legyetek jók! 8)

Több
20 éve 2 hónapja #216074 Írta: Lin

Ilúvatar Gyermeke írta:

Lin írta: Büzsü: ismételten :hello: Nagy hullámzás és köszönet Silnek: :bounce: :bounce: :bounce: :

CSATLAKOZOM!!! :bounce: Nagy köszönet Silnek és Büzsünek!!:up:

Lin írta: [size=9:1fs45x5m]Ilúvatar: nagyon szívesen! más: most vettem észre, hogy ugyanazon a fordításon dolgozom, amit te említettél itt. ügyes, nem?!:([/size]

Melyikre gondolsz? Ui. a "Shining some light on everything"-et még el se kezdtem... :oops: Sajna, még nem volt rá időm... De ha gondolod, akkor "átadom". :wink:

[size=9:1fs45x5m]Igen, arra! Nagyon hosszú, mit szólnál, ha megfeleznénk? De ha nincs időd, megcsinálom az egészet, előbb utóbb :wink: [/size]

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.418 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére