- Köszönetek: 0
Legolas (Orlando Bloom)
- Nory
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Rettenetesen vártam már az éjféli előadást, és nem hiába. A film fantasztikus volt. Külön köszönet PJ-nek a több tünde szöveg miatt, ez is csak fokozta a film hatását.
Ahhoz képest, hogy az első film után mennyien panaszkodtak, hogy Legolas milyen kevesen szerepelt, ugy érzem, hogy most semmi okunk panaszra!
Mivel már az összes jó dogot felsorolta előttem Vic és persze ÉSzAH, így csak annyit:
Vic!Szerintem zárd el előlünk a hites uradat, mert nincs túl nagy biztonságban!
'O mór henion i dhú:
Ely siriar, él síla.'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Don Kermorwan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Vic írta: Kraal: nem tudom, de én meg vagyok elégedve Orlando Bloommal. A filmben pontosan úgy néz ki, mint otthon a férjuram, Legolas. Csak ő nem tünde.
Nagyon sok neje van Legolasnak..........
It is the end of all hope
To lose the child, the faith
To end all the innocence
To be someone like me
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel Arwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
,,Even the smallest person can change the course of the future''
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A lóra felugrásról:
Elfelejtettétek, hogy Legolas tünde?!
Az amikor a hó tetején sétálgat miért nem zavart senkit?
Nekem egyedül a szörfözés nem tetszett...
Inkább ugrott volna le a lépcső tetejéről a fal tövébe.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nici
- Nem elérhető
Legi gyönyörű! Már az első részben is az volt, bár baromi keveset mutattáék (( grrrrrr... de majd most!
majd én is megírom a véleményem, de a tieitek reménnyel töltelen el:) lehet hogy az egész film Legolasról szól? )) na jó azért ne essünk túlzásokba de nagyon kiváncsi vagyok a vicces Legolasra na hajráááá!!!
bár lenne már holnap...
- Supersonica
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
De már csak 2 és fél óra, és én is láthatom .
És legalábbbbb tudom, hogy vödröt vigyek magammal, ha elolvadnék
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Fereste
- Nem elérhető
Vic írta: Még valami: Legolas kétségbeesése Helm-szurdokban gáz volt. Legsie sohasem aggódott volna ennyire. Még ilyen katasztrofális helyzetben sem. Legalábbis ez az én véleményem.
uez a véleményem. eleve egy tündétöl nem vártam volna ien reakciót, föleg Legolastól. a sok rossz jelenet közül ez az egyik, amit igazán kihagyhattak volna...
- Vic
- Nem elérhető
Penngaladiel írta:
Tudod, Alyr, ez egy régi dolog. Valamikor régen, az ősidőkben megszavaztuk Vic-et tiszteletbeli Mrs. GreenleafnekAlyr Arkhon írta: Hmmm...
Vic: ha a te férjed Legolas, a többiek mire hajtanak?
Alyr: azt nem tudom, hogy a többiek mire hajtanak, de az biztos, hogy az utóbbi időben szorosabb gyeplőre kell kötnöm a férjemet, mert igencsak félek. Szerintem nem is ok nélkül.
- Vic
- Nem elérhető
ÉSzAH írta: Nos, kezdeném azzal, hogy meg kell még néznem párszor ezt a filmet ahhoz, hogy végleges véleményt tudjak kialakítani. Meg a könyvet is újra kell olvasnom. De az első benyomásom nagyjából egy szóval összefoglalható: KATARZIS!!! (A film egészéről további meglátásaimat ld. a Vélemények, kritikák a Két Toronyról c. topikban.)
Hasonló véleménnyel vagyok én is. Csúcs!!! A hibáiról, átírásokról stb. majd én is írok a másik topicban.
ÉSzAH írta: Hát panaszra nincs okunk, eléggé el lettünk kényeztetve. Meg merem kockáztatni, hogy Legolas szerepel a szövetség tagjai közül a legtöbbet a filmben. (Kéretik nem vitatkozni, nem kiszámolt adat, csak benyomás.)
Dettó egyetértek. PJ-nek örök hála ezért a sok gyönyörű Legolasért!
Behaltam! Gyönyörű!!! Nem voltam eszemnél!! Ezért a fél másodpercért érdemes megnézni még háromszor a filmet!ÉSzAH írta: Pennie azt hiszem mindenre kiterjedően összefoglalta a lényeget, magam sem tudnám jobban.
Ezért én inkább felsorolnám a kedvenc Legolas-jeleneteimet a filmből.
- Legolas, amint végighúzza az ujját a nyílvessző tollán. Igazi tünde-mozdulat, egy olyan harcosé, aki együtt él az íjával.
Naná. Ezért dühítem fel én is minél gyakrabban.ÉSzAH írta: - Legolas, amint dühösen megragadja a haldokló orkot. Mérgesen még szebb a drága.
Ájulás széle. Mármint részemről.ÉSzAH írta: Legolas, amikor gyászolja Aragornt.
ÉSzAH írta: - Legolas, amint viszontlátja a halottnak hitt Aragornt és beszól neki, hogy rosszul néz ki.
K.O. a köbön. Már vártam, mikor mondja még hozzá, hogy "Adjak egy fésűt?"
Fergeteges. Gimli és Legolas együtt verhetetlen páros. Legsie beszólásai pont a legjobbkor dobják fel az egyébként nagyon sötét jelenetet.ÉSzAH írta: - Legolas, amikor Helm-szurdokban Gimlit szivatja ezerrel.
Igen, ebben egyetértek. Sok minden hiányzott, amit imádtam a könyvből, de Legolas ennek ellenére hihetetlen volt a filmben.ÉSzAH írta: Emelett még egy kifogásom van: Nekem nagyon hiányzott a beszólás a 105 (vagy 115?) lovasról és a koráról a Fangorn erdőben. Az a pár sor sokat dobott volna a dramaturgián.
A hiányérzetem ellenére nagyon tetszett, hogy végre elkezdett kijönni Legolas kora: a 3000 év a 20 éves arc mögött.
Jó a kérdés. Szerintem megint lesz egy bővített változat.ÉSzAH írta: Ti is úgy emlékeztek, hogy Legolas sehol sem volt páncélban?
Vajon honnan vannak azok a képek, amelyeken hónapok óta nyáladzunk? Már a Király Visszatér-ből?
Hiányoltam a filmből, hogy keveset láthattuk Legolast a két karddal harcolni. Túl sok volt az ork körülötte, és emiatt nem lehetett látni.
Még valami: Legolas kétségbeesése Helm-szurdokban gáz volt. Legsie sohasem aggódott volna ennyire. Még ilyen katasztrofális helyzetben sem. Legalábbis ez az én véleményem.
Egyelőre tőlem is ennyi, feltétlenül írok még.
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Hát, panaszra nincs okunk, eléggé el lettünk kényeztetve. Meg merem kockáztatni, hogy Legolas szerepel a szövetség tagjai közül a legtöbbet a filmben. (Kéretik nem vitatkozni, nem kiszámolt adat, csak benyomás.)
Pennie azt hiszem mindenre kiterjedően összefoglalta a lényeget, magam sem tudnám jobban.
Ezért én inkább felsorolnám a kedvenc Legolas-jeleneteimet a filmből.
- Legolas, amint végighúzza az ujját a nyílvessző tollán. Igazi tünde-mozdulat, egy olyan harcosé, aki együtt él az íjával.
- Legolas, amint dühösen megragadja a haldokló orkot. Mérgesen még szebb a drága.
- Legolas, amikor gyászolja Aragornt.
- Legolas, amint viszontlátja a halottnak hitt Aragornt és beszól neki, hogy rosszul néz ki.
- Legolas, amikor Helm-szurdokban Gimlit szivatja ezerrel.
És persze mindenhol máshol is, de ezekben a jelenetekben a leginkább.
De változatlanul nem veszem be azt a lóra felugró jelentet. Még mindig azt mondom, hogy egy egyszerű kaszkadőr-munkával sokkal jobban meg lehetett volna csinálni.
Emelett még egy kifogásom van: Nekem nagyon hiányzott a beszólás a 105 (vagy 115?) lovasról és a koráról a Fangorn erdőben. Az a pár sor sokat dobott volna a dramaturgián.
A hiányérzetem ellenére nagyon tetszett, hogy végre elkezdett kijönni Legolas kora: a 3000 év a 20 éves arc mögött.
Ti is úgy emlékeztek, hogy Legolas sehol sem volt páncélban?
Vajon honnan vannak azok a képek, amelyeken hónapok óta nyáladzunk? Már a Király Visszatér-ből?
Ti is észrevettétek, hogy a drága az egész film alatt egyszer sem koszolódott be? Még annyira sem, mint Móriában. Hát, tündééknél nem jönnek be a PH érték reklámok, az tuti.
Első felindulásból ennyi, de biztos, hogy jövök még szövegelni, mert még nagyon friss az élmény.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- gillz
- Nem elérhető
Azt hiszem nem írok semmit, mert Morgana eltalálta a véleményemet.
Ami azt illeti, alapvetően még mindig nem vagyok teljesen elégedett a színésszel, de most már egyre több jelenik meg Legolasból (igenigen a humor!)
A túltápolt jeleneteken nagyon vigyorogtam, inkább beszélt volna helyette Gimlivel a barlangokról és a Fangornról...
hm... mostra ennyi.
need more brainz. yourz. now.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Fereste
- Nem elérhető
viszont az a lórafelugrás nekem sem tetszik annyira látszik, hogy rossz, hogy nemistom mért hagyták benne... a másik, az a szörfözős még nem zavar annyira, de ez a lovas egen....
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Emberek, CSODÁLATOS!!!
Az elsőben nagyon sajnáltam, hogy Legolas karaktere nincs megrajzolva, most kaptam belőle eleget (persze azért nem, de...).
Egyrész a Szövetség tagjaihoz fűződő viszonyát látjuk jól: Gimlivel szerintem tökéletesen kijön, hogy barátok. Mikor hátra-hátranéz, hogy tudja-e követni őket, és hasonló apró gesztusokból. És az Aragornhoz fűződő, részben tiszteletteljes barátsága is. Meghajlása a visszatérő Hatalmas, Fehér Gandalf előtt...
VÉGRE VAN HUMORA!!!! Amit annyira szerettünk a könyvben. Finom, szellemes, fanyar, mondhatni angol, de mégsem. Tipikus, iróniával, optimizmussal, szeretettel teli.
A kedvenc nálam is a "Késtél... És nem is festesz valami jól..." (Aragornnak). Ill a másik hatalmas Gimlinek: (kérdi, mi történik, mert a törp kicsi, nem lát a faltól) "Elmeséljem vagy hozzak inkább egy dobozt (amire fölállsz)."
FANTASZTIKUS!!!!
Két dolog nem tetszett benne, az viszont nagyon (!) nem. Ahogy lecsúszik a pajzson, az amúgy is néha kritikus csatajelenetekben; GÁZ. Ez van. Nem illik oda, erőltetett, meg egyébként is. NE már!
A másik ama bizonyos lóra ugrás. Néhány optimista szerint Gimli húzta fel, mikor megkapaszkodott, de részemről, képtelen vagyok elhinni, hogy nem ordított a stáb szemébe, hogy nem működik, kicsit... látszik a számítógépes (vagy akármilyen) effektus és bántó.
Persze az az egész jelenet úgy el van rontva a farkaslovasokkal, ahogy kell, de erről máshol és később.
Viszont mondom, a humor fantasztikus, mozgás tökéletes. És ahogy harcol!!!! Ó, jaj nekem... Gyönyörű. Meg az egész karakter.
Nekem először, mikor a Szövetséget láttam, sótlannak, erőtlennek tűnt az Orlando alakította Legolas. (Bizony.) Szép-szép, de hova tűnt bölcsessége, méltósága, többezer éves személyisége, mely olyan elérhetetlennek tette a könyvben? Időbe telt, míg megszerettem és elfogadtam. De most, nagyon sokat visszakaptam abból a Legolasból, akit magamnak képzeltem, aki titkos szerelmem .
És ezért, ha most pár percre találkozhatnék Orlandoval, hatalmas öleléssel és puszival köszönném meg neki.
Távol minden rajongástól, le a kalappal előtte!
És most futás filmet nézni!
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Áááááááááááá
Orlando naon jól játssza el ))))
A verseny.
Meg amit már mások is kiemeltek, Aragorn és Legolas veszekedése, és ahogy fogadja a halottnak hitt Aragornt.
Egyszóval MINDEN
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Undómiel Arwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
,,Even the smallest person can change the course of the future''
- hedge_hog
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Sagrat írta: az igen sokat dob számomra a filmen, ahogy Legolas a halottnak hitt Aragornt fogadja... "elkéstél." "szörnyen nézel ki." - s közben olyan pajkosan mosolyog
Csak nekem jutott itt eszembe Legolas titkos naplója?
~ Une lumi
- Rayan
- Nem elérhető
Egyszerűen rulz a csávó, imádom Orlandót, hogy ennyire hitelesen játszik. És figyeltétek Legolas bajusz-összeakasztását Aragornnal?! Hát igen. Az aztán ott volt a szeren.
Szóval teljesen el vagyok ájulva.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Sagrat
- Nem elérhető
hm, van egy nagyon ontopik véleményem a filmről:
az igen sokat dob számomra a filmen, ahogy Legolas a halottnak hitt Aragornt fogadja... "elkéstél." "szörnyen nézel ki." - s közben olyan pajkosan mosolyog
de az a lóra fellibbenése kissé túlzás volt...
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Tudod, Alyr, ez egy régi dolog. Valamikor régen, az ősidőkben megszavaztuk Vic-et tiszteletbeli Mrs. GreenleafnekAlyr Arkhon írta: Hmmm...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
egyéb: Elrond így vénültében emberi, "fiatalon" jobban nézett ki, de egyébként elég tündések a tündék, csak nem szépek. (mielőtt teljesen megfojtanátok, hozzáteszem, kivéve...)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Vic
- Nem elérhető
www.elflady.com/legolasgreenleaf ... ntines.jpg
Kraal: nem tudom, de én meg vagyok elégedve Orlando Bloommal. A filmben pontosan úgy néz ki, mint otthon a férjuram, Legolas. Csak ő nem tünde.
- Kraal
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Morgana írta:
Ery fenti hozzászólásán okulva a jelentkezést privát várom és arra is kérlek Titeket, hogy Ti is nézzetek utána, hogy hol és honnan lehetne rendelni.
Aztán egyszer összeülünk.
És még egy fontos:
Mindenki gondolja meg, ne legyen az, hogy rendelünk 10-et és abból 5 a nyakunkon marad. Tök jó, meg mindnen, de itt senki sem rohangál olyan nagy pénztárcával.
Ami a lényeg, hogy privát jelezzetek és Ti is hajtsatok elérhetőséget.
Jó lenne ezt a jövő héten lerendezni, Ok?
(Mert utána héten kinyírnak a három vizsgámon...)
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Hunnai
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Nici
- Nem elérhető
- Vic
- Nem elérhető
www.gadgetus.com/boite.php3?num=0379
Nestlé gabonapehely. Legolasszal az elején. Remek. De van benne marketingfogás: hogy jól induljon a reggel, együnk Legolast.
(Mármint izé... pelyhet...)
Remek. Tavaly is gyűjtöttem egy halom LOTR-os gabonapelyhes dobozt, idén is vadászni fogom. Nem elég, hogy lassan kartonszámra veszem a Lay's chipset.