Legolas (Orlando Bloom)
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Új akció-babák, és nagyon ott vannak...Legolas eszméletlen, de érdemes pl. Szauront is tanulmányozni
www.warofthering.net/movies/photos/toybiz/
Ja, és ki ne hagyjam a lényeget:
A www.lordoftherings.net újból frissített, ezúttal egy "Horses of Middle-earth" szekcióval gazdagodott. Mindenképpen megéri letölteni, vagy legalábbis megkukkantani a lovas képernyővédőt, mert nemcsak a csodaszép pacik láthatóak, hanem egy új Legsie-kép is: Arod hátán, karddal a kézben KIRÁLY!
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Mit gondolsz, Vic, hozzánk melyiket hozzák majd? Egyátalán, lesz nálunk naptár?
Simán kinézem a fejükből, hogy nem hoznak vagy azt is elrontják. Pedig de jó lenne!!! :bounce:
Vajon Orlando miért komolykodik annyit a 'civil' képein? Sokkal helyesebb, amikor nevet...
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vic
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
www.posternow.com/cgi-bin/poster ... te_artik_l - ezt a posztert kicsiben már láttuk, most itt van nagyobban. 8O Legolas a lovon.
elflady.beastybunny.com/ttt/lego ... ter002.jpg - ezt még nem láttuk, de sajna kicsi
Két új Orli kép!
www.theorlandobloomfiles.com/pic ... hoot19.jpg - Vienna Report kép 1.
www.viennareport.at/img_previews ... 6544_b.jpg - Vienna Report kép 2.
- Vic
- Nem elérhető
Dae: tudom, hogy bizonyára türelmetlenül várod a válaszomat, de nem volt rá még időm, és nem akarnám összecsapni. Úgyhogy hétvégén ez is megy, ígérem.
Thaurwathiwen: imádunk!!! Nagyon szépen köszi a fordítást!
Augustíne: keresek kiskori képet, ha megvan, berakom ide, rendben?
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Te melyikekről tudsz?
LOTR 1,2,3
BHD
Deed Poll
Ned Kelly
hát ha Midsomer Murders-t is belevesszük (The Judgement Day)
Ennyi ugrik úgy be hirtelen, biztos van még csak nem jut eszembe
Köszi a dicséreteket, jól esett
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Narië
- Nem elérhető
Ez naggyon tuti!
8 film egy év alatt???Hogy-hogy,én csak 6ról tudok....Mi az a 8?Pliz segíccsetek!
- Minerva
- Nem elérhető
Sztem csak azért, hogy ennyivel is több szerepe legyen Orlinak.Evenstar írta: Szerintetek a filmben Galadriel tükrében miért Legolast és a hobbitokat látja Frodó?
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Augustíne
- Nem elérhető
Thaur! ISTEN VAGY! (Na, jó, akkora nem, mint Legsi, de azért mi még szeretünk! ) Én egyedül az utolsó mondattal nem értenék csak egyet!Thaurwathiwen írta: A kapcsolatnak vége, és én most egy boldog egyedülálló vagyok.
ORLANDO 4ever!!!!
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Itt van:
Hitkrant Orlando Bloom interjú:
Készítette: ???
Forrás: orlandomultimedia.net
Fordította: Thaurwathiwen (vagyis én )
H: Szóval ő az. Zöldlombfi Legolas a LOTR-ból. Mindenkinek, akinek megvan a DVD és a VHS (nekem nincs meg, oan prózai okokból, hogy nincs DVD-nk, VHS + inkább a nov.-i, de azért én is elovashatom? Ugye? –ford.), és nem tud várni decemberig, hogy megnézze a LOTR 2. részét: A két tornyot (nekünk januárig, brühü –ford.), ezen a héten beszámolunk a tünde-íjászról, aki megdobogtatta a szívünket. Az igazi neve:
Orlando Bloom!
H: Hallottam, történt veled vmi baleset a LOTR forgatásán, igaz ez?
O: Oh, igen! Egy lovasjelenetet forgattunk, ami az 1ik köv. részben lesz. Leestem, és eltörtem az egyik bordám. Hogy mit csináltam utána? Semmi különöset csak bevettem egy csomó fájdalomcsillapítót, és folytattam a jelenetet.
H: Az igaz, hogy amikor 21 voltál, leestél egy erkélyről?
O: Te tényleg mindent tudsz rólam (nevet). Igen, ez igaz. A 3. emeletről estem le. Amikor magamhoz tértem a kórházban feküdtem, törött csigolyával. Az orvosok eléggé pesszimistán nézték a dolgot. Azt hitték, hogy soha többé nem fogok tudni járni. Azonban teljesen felépültem. Biztos van egy tünde, aki vigyáz rám (J -ford.)
Vannak még pletykák?
H: Öhm, igen van még. Valóban csináltattatok egy tetoválást, ami örökre emlékeztetni fog titeket a LOTR-ra (vagy inkább a forg. Közben kötődött barátságokra –ford.)?
O: Igen, 1 újabb pletyka, melynek igazat kell adnom. Mindenki, kiv. John aki Gimlit játssza, kapott egy tünde-kilencest ábrázoló tetoválást. Én a karomra tetováltattam.
Ezen kívül van még egy a hasamon, ami 1 napot ábrázol.,
H: Mindenki sokat tud a karakteredről, Legolasról, de te ki vagy valójában?
O: London közelében éltem évekig. Utána Los Angelesbe költöztem, de sokszor hazamegyek. A családom ott él. Azért költöztem Am.-ba, mert színészkedni akartam. Miután 1999.-ben, amikor 22 éves voltam, aláírtam a LOTR-os szerződést, amit két évig készítettünk (múltkor még 18 hónap volt, na mindegy –ford.), kipróbáltam magam a szinte összes műfajban).
H: Ahol ragyogó alakítást nyújtottál (ez nagyon igaz, de a LOTR-ba mki jól alakít –ford.)
O: Ne akard tudni, hogy mennyi ideig dolgoztam rajta, hogy a mozdulataim légiesek, balettszerűek és macskaszerűek legyenek, mint Legolasnak, a tündének. Ian McKellen, aki Gandalfot játssza, mondta rólam, hogy én vagyok a legjobb tünde, aki valaha létezett ( v. vmi iesmi, de ez a lényege J -ford.). Hát, ha ez azt jelenti, hogy 18 hónapig rohangáltunk Új-Zélandon gyönyörű jelmezekbe öltözve, akkor azt mondom. „Szívesen végigcsinálnám újra az egészet!!” (hú ebben nem vagyok biztos, lécci javítsátok ki –ford.)
H: 18 hónap nehéz munka után, több időd van a barátnődre,
O: Hú, csaknem azt gondolod, hogy van szabadidőm (hát kb 8 film 1 év alatt tényleg nem jár sok szabadidővel –ford.). Sok utómunkálat van még a LOTR-hoz. De volt barátnőm a forgatás alatt. De a távolság túl nagy volt, ő Londonban, én Új-Zéland eldugott tájain forgattam. A kapcsolatnak vége, és én most egy boldog egyedülálló vagyok.
H: Frodóval együtt a filmben te lettél a legjobb pasi (a hunks mit jelent pontosan? -ford.)
O: A való életben nagyon különbözöl a filmbeli szerepedtől (hát persze, ez aztán a megállapítás, de mi ezt már elég rég megtárgyaltuk itt -ford.) Milyen fajta rajongással viseltetnek feléd a rajongóid?
Coming soon, az ut. rész, csak nincs kedvem tovább írni, csüt.-ön folytatom)
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
más: én tuti menek a talira, és viszem a kártyákat, 6 lappal bővült, és megvan az első cserelapom is:)vagyis az első fölös lapom, majd felajánlom a köz javára, mint Even(ha szabad így:))
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Dae/siss
- Nem elérhető
Dodiee: sszem, te láttad a linkjét a Csináljunk filmet topikban. Akkor küldted el a saját mesédet is, tudod, Taith és Lorian, meg a többiek. Tényleg, ahhoz azóta írtál vmit? Nagyon teccett!!!!
Augustíne: te akarsz lenni Nené? Akkor meghalsz
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
És ha már királyságról volt szó, szerintetek Thranduil átadta a trónt fiának, amíg még Középföldén volt? Vagy Legolas az Ithiliába ment elfek uralkodója lett, és az apukája maradt Eryn Lasgalen királya? És azért Legolas gyakran hazalátogatott a Zöld Lombok Erdejébe, ugye? Ezek a kérdések csak úgy eszembe jutottak.
Ja, és ÉSzAH-t már meg akarom nyugtatni egy ideje, hogy én megyek szerdán talira, Vicnél már jelentkeztem is.
Na, mára ennyi elég lesz, namarie! Aki csak tud, jöjjön talira!
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Rakd be lecci a te verziodat mert en tuti hogy nem tudok hozzanyulni meg a heten, mar 2 hete egyfolytaban 12 orazok (olyan vagyok mar mint egy zombi :quasi: )
Bocs mindenkitol,
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Ami nem biztos, hogy jó lett, mármint a ford.
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltak a kérdésemre.
Üdv: Thaur.
U.I: Kérdőjellel feliratkoznék a Legolas/Orlando Bloom tali listájára.
- Dodiee
- Nem elérhető
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de/galerie...rew/filmcrew-1_2.php második sor középen
- Ody
- Nem elérhető
2. Pont aktuális, nem rég olvastam el. Amikor Bilbóék mennek az erdőben, és meglátják őket a tisztáson, meg Völgyzugolyban, az tetszik. Thranduil már nem annyira, meg amikor becsíp az őr, az sem. Végülis tényleg más a Gyu-nál az ábrázolás, ott valahogy komolyabban megírja a jellemzésüket. A palotáról? Hát... nem is tudom. Az én könyvemben vannak illusztrációk (Tolkien képei), nem tudom, hogy más kiadásokban vannak-e, ez 2001-es. Nekem egy kicsit ridegnek tűnnik, bár ördög tudja, ha tündék laknak benne, még egy barlang is otthonos lenne
3. Szerintem is egyke. Valahogy nem tudnám elképzelni, ahogy a testvérével veszekszik Na jó, ez csak vicc volt, a tündék biztos komolyabbak annál, hogy úgy a testvérükkel összevesszenek. De akkor is arra gondolok, hogy egyedüli.
4. Elladan és Elrohir ikrek, ha jól emlékszem (asszem a Holtak ösvényénél van leírva).
- Evenstar
- Nem elérhető
Az esküvő pedig biztos nagy ünnep, énekléssel és tánccal, vidáman, de persze az elfekre jellemző méltóságteljes komolysággal. Pl. nem tudnék az ő köreikben Frodó-féle hobbitugróst elképzelni. (Félreértés ne essék, nem Frodót és a hobbitokat akarom bántani, hobbit táncnak az tökéletes volt, Frodó meg külön nagyon aranyos. Hát még mikor mutatják a DVD extrán, mikor dobol, hát én ott haltam meg, annyira édes!) Talán úgy tudnám elképzelni, ahogy Gárdonyi Géza leírja a Láthatatlan emberben a hunok táncát, idézem:
"A hun tánc nem olyan, mint más nemzeteké. Csöndes és méltóságos lejtésekkel kezdődik. A táncosok eleinte csak egymás kezét fogják, később szemne állnak egymással, és egymás szemébe nézve ringatóznak. (...) Soha életemben nem láttam embereket olyan komolyan táncolni. (...) [A lányszereplő] amint ott lebegett akkor [Atilla, a hun király] karjain, álomalakká vált, akinek földön léte: mint a délibáb. (...) A tánc szép volt. Látszott rajtuk, hogy nem csak a testük táncol, hanem a lelkük is."
Meg a keringő jutott még eszembe, de az néha talán túl lendületes.
A szertartáson belül pedig szerintem egyszer kimondja a pár az igent az egybegyűltek előtt, azután pedig ők ketten különvonulnak és csak magukban "megerősítik" ezt. Úgy értem, hogy ekkor egymásnak mondják ki mégegyszer az igent. Persze a "mondják" csak idézőjeles, szerintem nem beszélnek, csak nézik egymást. Úgy, mint mikor a Gy.U. végén Galadriel, Elrond és Gandalf némán "beszélgetnek", csak a szemük jár ide-oda, ahogy Tolkien is írja, vagy mint Melian és Thingol nézték egymást némán évekig a Szilmarilokban. Csak azt nem sikerült eldöntenem, hogy ekkor adják-e át ajándékaikat egymásnak, vagy a "nyilvános" szertartáson. (Esetleg mindkét alkalomra van ajándékuk?)
Na, ennyi lenne, lehet velem egyetérteni, vagy vitatkozni, hisz ez is csak egy elképzelés, az én véleményem, mert még nem lehettem jelen tündeesküvőn a valóságban - sajnos.
Viszont, bár már megint jó hosszúra nyúltam, egy-két kérdést és egyben témajavaslatot bedobnék még, aztán tényleg hagylak titeket is fórumozni!
1. Tudom, hogy már volt kérdés, de nem találtam rá választ, ahogy olvasgattam, tehát újra felteszem: miért nem tartott Celeborn Galadriellel Nyugatra? Nekem csak az jutott eszembe, hogy mert ő sinda volt. Jó, tudom, Legolas is sinda, erre az ellentmondásra csak az az egy magyarázat fogalmazódott meg bennem, hogy Legolas mint a Szövetségben és a Gyűrűháborúban aktívan résztvevő egyén mehetett Nyugatra. Mint talán Frodó és Bilbó, meg ez szerintem Gimlinél is számított, és a függelékekben is írják, hogy Samu mint az utolsó Gyűrűhordozó szállhatott hajóra. És akkor ebből jön, hogy csak a nemestündéknek "járt" a Nyugat, a sötét tündéknek nem? És akkor ők örökre Középföldén maradtak? Esetleg ők képviselik a minden rohanás ellenére nem kivesző jót és szépet, ami megmarad, akkor is, ha a nagyobbik rész eltűnik a földről?
2. Nektek hogy tetszett a Babó tündeábrázolása? Szerintem nagyon rossz, látszik hogy ezt Tolkien tényleg csak egy mesének szánta, mert nagyon emberiek, sehol a Gy.U.-beli méltóságuk és fenségük! (Pl. amikor helyesen becsiccsentenek Bilbóék szökésekor, meg Thranduil kincsvágya stb.) És mit szóltok a lakhelyükhöz? Kőkastély? Na ne! Viszont akkor hogy élnek a bakacsinerdeiek? Szerintem nem fákon, mint lórienben, de biztos nem egy zárt épületben. Talán valami olyasmit tudnék elképzelni, mint Völgyzugoly, csak nem őszi, hanem erdei színekben, tehát sok lombzöld, barna, szürke stb. Mi a véleményetek?
3. Szerintetek Legolas egyke, vagy van testvére? (Én az egykére szavazok.) És idősebb vagy fiatalabb tesói vannak? Milyen neműek?
4. Ha már testvérekről van szó, Arwen bátyjai, Elrohir és Elladan csak testvérek, vagy ikrek szerintetek? És mit jelent az elfeknél az ikerség? Hisz náluk a nem rokonok között is olyan szoros lehet a lelki kapcsolat, hát még az ikreknél, de már a testvéreknél!
Na, tényleg befejezem már, azért remélem, nem volt felesleges ezeket begépelnem, talán lesz egy-két gondolatotok a témákról. Viszont egyvalamit azért még megosztanék veletek. Elképzeltem Zölderdő királynéjának, azaz Legolas kedves nejének ruháját, csak úgy. És tudjátok, milyen? Szerintem pont, mint a lomb, azaz nemcsak zöld, de úgy is "viselkedik", mint a levelek, ha pl. rásüt a nap. Gondolom, láttátok már nyáron, amikor vakító kék az és és ragyog a nap, azt a gyönyörű "harsogó" zöld színét a lomboknak, na olyan. Vagy szerintetek nem?
Az meg, amikor Lórienben Legolas levette azt a zöld mellényféleségét és az ezüst ing van rajta, azért tetszett, mert ott annyira kijött (szerintem), hogy ő mégiscsak egy herceg. De mégsem volt túl hivalkodó!
Na, most már tényleg eltűntem! Namarie!
- Vic
- Nem elérhető
Még a tegnapi honlapról tudok két "újat" is mutatni, bár nem tudom, hogy délutánra élők lesznek-e ezek a linkek, úgyhogy nem árt lementeni őket. elflady.beastybunny.com/fotr/amo ... hen056.jpg - Boromir halála - ez a kép sem volt még ilyen éles soha
elflady.beastybunny.com/fotr/amo ... hen057.jpg - ugyanaz a kép, csak több színnel - meseszép 8O
Szerintem megyek nyomtatni.
Ez a három kép pedig az alábbi kiadványból szkennelés:
LotR Role Playing Game Rulebook
elflady.beastybunny.com/misc/mis ... eggy02.jpg - Legsie egy nyílvessző hegyét nézegeti
elflady.beastybunny.com/fotr/lot ... ving01.jpg - ajándékátadás - még sosem láttam ezt a képet! 8O
elflady.beastybunny.com/fotr/goi ... olas01.jpg - Legolas a bokrok közt kuksol
- Vic
- Nem elérhető
Íme a harci sisak és Legolas - egyelőre még csak akcióbabán:
www.theonering.net/movie/scrapbook/large/4706
És íme a páncélzata is közelről:
www.theonering.net/movie/scrapbook/large/4705
- Narië
- Nem elérhető
Vic!Hát ez gyönyör?!!!Irtó helyes ezen a képen!Vic írta: Itt találjátok a Rolling Stone képet Orliról:
www.theorlandobloomfiles.com/pic ... e02oct.jpg
Itt pedig a cikket hozzá:
www.orlandomultimedia.net/news20 ... 2002b.html
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Even, és is egyetértek, már csak azért is, mivel azalatt a 2000 év alatt, szereznek annyi tapasztalatot, hogy ne okozzon gondot jól választani
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Evenstar
- Nem elérhető
A nászajándékról: szerintem ez valami olyan, amit nagy szeretettel készítenek a felek egymásnak, lehetőség szerint egymaguk, és a dolog valahogy hordozza magában azt is, aki adja és azt is, aki kapja. És ami fontos, ez valami olyasmi, amit mindig magánál tarthat az, aki kapja. Ezért pl. valami szép ékszert én is el tudok képzelni, lásd Arwen esthajnalcsillaga, amit ugye Aragornnak ad.
- Vic
- Nem elérhető
2003 FotR Day by Day Calendar
Két új Legolasos kép a Tanácson - a naptárból:
elflady.beastybunny.com/fotr/riv ... ell038.jpg - Legsie mosolyog?
elflady.beastybunny.com/fotr/riv ... ell039.jpg - Legsie elmereng
- Vic
- Nem elérhető
Augustíne: az Elfek Kézikönyvét szerepjátékos boltokban lehet kapni, de többezer forintért vesztegetik. Én az angol nyelvű verziót zip-fájlként kaptam meg, szívesen továbbküldöm annak, akit érdekel. De kell hozzá Acrobat Reader, mert .pdf kiterjesztésű. Kb. 150 oldal, de ezt már írtam.
A magyar nyelvű kivonatot pedig néhány napja találtam meg a neten, lsd. lejjebb a linket.
Itt találjátok a Rolling Stone képet Orliról:
www.theorlandobloomfiles.com/pic ... e02oct.jpg
Itt pedig a cikket hozzá:
www.orlandomultimedia.net/news20 ... 2002b.html
Ezt nézzétek meg:
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Dodiee
- Nem elérhető
Most, íly fáradtan ennyit tudnék hozzátenni...
- Death
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Szerintem is van nászajándék, nekem is az a véleményem, hogy vmi kézzel készített dolog lehet, amit átadnak egymásnak.
"Most tél van és csend és hó és halál."
- Death
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Gondolkodtam valami jó válaszon a témával kapcsolatban, de az Elfek Kézikönyvéből idézett sorok szinte hajszálpontosan megegyeznek az elékpzeléseimmel. Szerintem nem vagyok egyedül. Én is úgy vélem, hogy a tündéknél a házasság szent dolog, egy életre szól. Ha már megtalálták a lelki társukat, nem hiszem, hogy csak úgy megcsalnák őt.
"Most tél van és csend és hó és halál."