Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18399 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Off topic: kiskósza, nem kaptam meg :( Küldd el légyszi, még egyszer a levelet...<br> <br> Nagyon érdekes dolgok jönnek itt ki a tündék halhatatlanságáról... örülök neki nagyon :) <br> Morganat próbálom elérni egész nap telefonon, hogy mit szól a dologhoz, de persze nem lehet elérni... :( <br> <br> Én is azt hiszem, hogy a halhatatlanság - és itt írjuk nyugodtan le, hogy Legolasé is, hiszen az Övé ez a topic - a mi gondolkodásmódunkkal nézve egy csodálatos dolog, azonban az Ő szemükben inkább egy átok, ami sosem nyújt feloldozást. <br> Valinor bizonyára ezért nyújt mindannyiójuknak menedéket, mert ott nem kell szembesülniük a halandó világ korlátaival.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18398 Írta: Anonymous
Épp ez az egész lényege. Amit Tolkien is írt a 'távoli hegycsúcsokról'. Emberi aggyal nem tudod felérni, de valahol mélyen érzed, hogy talán... Mégis... Olyan szép és szomorú lehet...<br> Most jöttem csak rá arra, hogy mekkorát alkotott oktatási és gondolkodási szinten is az öreg T.<br> Itt vitatkozunk az ő általa bemutatott, felvetett kérdéseken és 'csiszoljuk' egymást. Ez csodás érzés!<br> A végén teljesen kikristályosodok... :) =

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18397 Írta: Anonymous
'Who wants to live forever - when love must die?'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18396 Írta: Anonymous
A magam részéről én nem szeretnék halhatatlan lenni! EGy kicsit tovább élni jó lenne. Szerintem az életnek megvannak a maga periódusai. Minden periódushoz más és más tapasztalatok ragadnak. Más érzelmek. GYerekkor-fiatalság-felnőttkor- és szerintem az öregkor is egy nagyon szép ciklus, feltéve ha nem beteg az ember, és fel tudja lelkileg dolozni az öregséget magát. A halhatatlanok is átesnek mindezen, lehet hogy lassabban, de igen. De mi jön ezután? Amikor érzelmileg már mindent megtapasztaltak? Az élet újra ismétli önmagát? Az nagyon-nagyon unalmas lehet. Nem tudom én hogy találnám meg újra és újra a szépet. Ráadásul a tundérek élete csupa búcsúzás lehet.. Ha megszeretsz valakit, aki nem halhatatlan, biztos hogy végig kell nézned a halálát. Hányszor vagyuk képesek ezt feldolgozni ha igazán szeretünk? Félő hogy egy idő után inkább nem akarunk már annyira szeretni. Sokat gondolkoztam már ezen. De ezt emberi aggyal, gondolkodással nem tudom felfogni. Biztos hogy máshogy működik a tündérek agya. Jaj, kicsit zagyva voltam.. Bocs. Majd máskor megpróbálom jobban összeszedni a mondandóm!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18395 Írta: Anonymous
Majdnem minden fajnak az érzelmei egy tőről fakadnak, ha jobban belegondolunk, így nem térhetnek el annyira egymástól.<br> Hanem abba belegondolt-e már valaki, hogy mivé lennének az orkok, ha nem nyomná őket el mindig valaki. Képesek lennének - e önálló szellemi és kultúrális életre?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18394 Írta: Anonymous
Most sajnos se elolvasni nincs időm, de bekapcsolódni, mrt mennem kell, de ha este = körül még van kedvetek elmélkedni? Akkor állok rendelkezésetekre. Ugyanis ezekről van véleményem, de nem kétmondatos. Majd legközelebb:-) este:-)addig is jó elmélkedést!<br> off: vic: megkaptad levelem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18393 Írta: Anonymous
és mégegy páros: igaz hogy ők tündeférfi és maia lány:thingol és Melian, ott is a hölgy a magasabb rangú, fordított kapcsolatra van példa?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18392 Írta: Anonymous
Szia kiskósza! A helyzet az, hogy ma GYU elmélkedés vannak színen, aminek nagyon, de nagyon örülök, mert ilyen napokra is szükség van ezen a topicon - szerintem.<br> <br> Beszéltünk már arról, hogy egy tünde pasi szerethet-e halandó lányt igazán, de szó volt itt az elvágyódásról, a halhatatlanságról, Elrond fiairól és Legolas barlangokhoz való hozzáállásáról...<br> <br> Szóval, csupa csemege, de képek nélkül. De egyelőre nem is baj - szerintem :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18390 Írta: Anonymous
Luthien/Beren parosnal Luthien mar elobb megszerette, mielott muvelt valamit, es segitett Berennek, hogy az apai kivansagokat teljesithesse.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18391 Írta: Anonymous
csak nem kit találok itt? üdvözlet mindenkinek, hogy van ma Legolas?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18389 Írta: Anonymous
Hát igen. Az elvágyódás. Ulmó vizei csábítóak, ahogy A szilmarilokból is kiderült. (Aki egyszer hallja...)<br> A halhatatlanságról pedig egyelőre annyit, hogy szerintem a halhatatlanok azért olyan vonzók emberi szemmel, mert olyan megmagyarázhatatlan misztikus nyugalmat árasztanak és csak sejteni tudjuk, de a mi életünk egy szempillantás csak a számukra. Akit ez nem borzongtat meg és nem nyűgöz le, annak meg úgy kell. :) =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18388 Írta: Anonymous
ESzAh: de kellenek a nagy tettek, legalabbis az, hogy olyan valaki akiert erdemes ezt megtenni. Arwen eloszor ugy tekintett Aragornra, mint tanarneni a szerelmes kisdiakra, igenis elvartak tole, hogy bizonyitson, mas kerdes, hogy Luthien segitett Berennek bizonyitani...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18387 Írta: Anonymous
Még valami ... A NYUGAT nagyon sok vallásban, mitológiában jelenti a túlvilágot. A nyugatra utazás szerintem szimbolikusan a hagyományos értelemben vett eltávozás. Vagy nevezzük halálnak?<br> Tolkien nagyon sok regényt írt. Minden regényének a sorai között több más regény van leírva. Eszméletlen sokrétű az írásainak a szimbolikája. Tele van metaforákkal. Ahányszor olvassa az ember, annyi új rétegét fedezi fel. Ha érdekel titeket ez a nyugat-szimbolika, akkor szívesen írok még róla, de nem kifejezetten ide való.<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18385 Írta: Anonymous
Gandalf: ha nincs szabad akaratuk, mert a sorsuk kotve van, akkor Feanor hogy csinalhatott ennyi marhasagot, vagy ez volt a sorsa hogy csaknem romlasba dontse nepet? olyan felelotlenul viselkedett es annyira a vagyai vittek, mintha halando lenne

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18386 Írta: Anonymous
Ta_meri, szeritnem igenis választhatna tünde férfi ember nőt. A szépségéért, mert számukra nem csak a külcsín jelenti a szépet. Ahhoz meg nem kellenek a szó heroikus értelmében vett nagy tettek, hogy szeressünk valakit. <br> Szerintem inkább az első állításod áll közelebb az igazsághoz. A válasz Tolkien hozzáállásában keresendő inkább, nem a tündékében. Gandalf, te erről mit gondolsz? Nagyon kíváncsi lennék rá, te jobban ismered Tolkient, mint én. <br> Én simán el tudom képzelni, hogy a tünde fiú lemondjon a halhatatlanságról az ember lány érdekében. Ha a tünde lány lemond az ember fiú miatt, akkor fordítva miért ne lehetne? Egyébként nem vagyok meggyőződve róla, hogy a tündéknek automatikusan le kell mondani a halhatatlanságról, csak mert embert szeretnek. Arwennek speciális a helyzete, mert az apja féltünde, aki maga is választani volt kénytelen. Szerintem egy tündének csak azzal kell ilyen esetben megbírkózni, hogy a társa bizony hamar itt fogja hagyni. Aztán a tünde eldönheti, hogy lelkileg - vagy ennek következtében testileg is - vele hal-e. Lehet, hogy keverem a dolgokat, de én így látom. <br> Hogy miként választhatja valaki a halandóságot a halhatatlanság helyett? Nos, a halandóság ajándék. Ezen a világon is, Arda esetében meg kifejezetten szó van róla, hogy ez Ilúvatar ajándéka az emberek számára. AJÁNDÉK! Szerintem eszméletlen teher lehet a léleknek az örök élet. Mármint a szó materiális, testhez kötött értelmében. Na de ez már vallási téma. Nem ide való. <br> Többiek! Írjátok meg a véleményeteket ezekről a dolgokról! Nagyon érdekelne, hogy ti hogyan látjátok. <br> ÉSzAH<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18384 Írta: Anonymous
Pont Gandalf gondolatához - a tündék elvágyódásához - berakom ide Legolas énekét a Tengerről:<br> <br> A Tenger, a Tenger vár! A sirályhad víjjog,<br> Tombol a szél ma, fehér habokat vet a szirtfok.<br> Nyugatra, nyugatra, a nap is oda bólong;<br> Hallod-e szavukat, szürke hajó, mondd?<br> Embereim szava szól, kik előttem járnak;<br> Már jövök, én sem bújok, bár itt óvnak az ágak.<br> Ég veled, otthon, órák s évek hullnak romolva;<br> Vigyen a vizek hátán a magány jelképe, vitorla!<br> Végső Part, hullámaid itt még fájnak a szívnek,<br> Elveszitett sziget, édesen árad rólad az ének,<br> De vár Eressea, Tündehon, ott nem lel soha szem ránk,<br> Ősz sincs, nyár lobog egyre, örökre miénk ez a szent láng!<br> <br> A halhatatlanság, mint téma nagyon, de nagyon izgalmas. Ha gondoljátok, belemerülhetünk, mert vannak itt vámpírok (Lestat, Dwin, gyertek és szóljatok hozzá), de vannak itt tündék is szép számmal..., hogy rólunk, halandókról már ne is beszéljünk... <br> Szóval, mindenki, aki gondolja, ossza meg velünk, hogy <B>''mi a baj a halhatalansággal...''</B>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18383 Írta: Anonymous
A tündéknek el kell tudniuk viselni a világ bánatát, amelyet minden más fajnál intenzívebben éreznek át. A bánat bármikor elemésztheti a lelküket, s nyugalmat nem találhatnak Középföldén. Sorsuk szorosan összefonódik a világ sorsával, sohasem hagyhatják el a világ kereteit (az emberek igen - haláluk után), s ez determinálja őket. <br> Csak az ember alakíthatja a maga sorsát, ahogy szeretné, mert csak őt nem köti semmi.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18382 Írta: Anonymous
Gandalf: mit?, mi a baj a halhatatlansággal?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18381 Írta: Anonymous
Vic: Nem csak a kronológia van fenn (egyébként az Első kor kronológiája nincs is benne a Függelékben, csak a honlapomon! ;-) ), hanem a Nyelvek részt is a Függelékből vettem. De ha bármi mást még begépelsz, örömmel veszem! ;-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18379 Írta: Anonymous
Gandalf: elportyáztam Völgyzugolyba, de ott tényleg ''csak'' a kronológia van fent... Nem akarnád valamikor betenni a teljes Függeléket? Ha gondolod, segíthetek begépelni...<br> <br> Egyébként itt a tolkien.hu-n is van elég tetemes mennyiségű anyag, pl. a versek, sírfeliratok stb.<br> <br> Ezt találtam Hósörény sírfelirataként:<br> ''Mértéket a gyásznak! Hatalmas hullt itt, méltó halállal. Majd ha dicső halom fedi, nők sirassák! Minket csata sürget!''<br> <br> Egy pillanatra visszatérve az előző témánkhoz, ennyit arról, hogy Középföldén mi volt a nők szerepe :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18380 Írta: Anonymous
A tündék a halhatatlanságért hatalmas árat fizettek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18378 Írta: Anonymous
Valóban nincsenek Elrondhoz kötve, de miért ne hajózhattak volna vele? Az más kérdés, hogy a Szürkerév-fejezetben nem említik.<br> Lehet, hogy felcsíptek néhány gondori kisasszonyt, s a halandóságot választották... :-) Ez esetben megérteném őket! S akor itt lenne egy példa arra, amikor a férfi a tünde és az ember a nő!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18377 Írta: Anonymous
Elrond gyermekeinél rendben, de Elrond testvérét(Elrost) mi bírhatta rá, hogí ember akarjon lenni inkább? Én nem látom az előnyeit...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18376 Írta: Anonymous
Lehet, hogy túlbonyolítjuk a dolgokat, és egyszerűen csak arról van szó, hogy Elrond gyermekeinek is választaniuk kell a halandó és a halhatatlan élet között, és amíg ezt a döntést nem hozzák meg, addig halhatatlanként élnek, nincsenek Elrondhoz kötve a távozás időpontját illetően...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18375 Írta: Anonymous
Arwen és Aragorn között 2690 év van ;-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18374 Írta: Anonymous
Elrond? Huh.. valamikor az Első kor végén, de évre pontosan nem tudom. Elég idős fazon.. ;-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18372 Írta: Anonymous
az egyik Elrohir a masik nevet nem tudom. Zyerintetek miert v'lasztanak a halandosagot?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18373 Írta: Anonymous
Gandalf Elrond mikor szuletett?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18371 Írta: Anonymous
Harmadkor 139. éve: Megszületnek Elrond fiai, Eladdan és Elrohir<br> Harmadkor 241. éve: Arwen Undómiel születése<br> <br> Hmm.. Legolas bácsi születési idejét nem találom...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18370 Írta: Anonymous
Vierna, ez nem ilyen egyértelmű. Arwen is még elég sokáig élt Aragorn halála után, de végül meghalt. Elladanról és Elrohirról viszont semmi mást nem tudunk, mint hogy Elrond távozása után Középföldén maradtak.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.633 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére