Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18337 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Továbbra is kérdés bennem, hátha tudja valaki a választ, hogy mi volt Elrond fiainak sorsa? Hiszen nem mentek el az apjukkal Nyugatra. Vajon a halandóságot választották? Vagy mégsem kellett apjukkal egyidőben elhagyniuk Középföldét?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18338 Írta: Anonymous
Penngaladiel: igen, így gondoltam, de félreérthető? <br> Akkor újra leírom: Gimli azt mondta Legolasnak, hogy a bakacsinerdei tündevár kunyhó a Csillogó Barlangokhoz képest.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18339 Írta: Anonymous
Vic:<br> Köszi a címet, most épp azt az oldalt böngészem. Lehet, hogy még nem találtam meg, de Legolas édesanyja, ill. nagymamája ki volt?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18336 Írta: Anonymous
ta_meri: lehet, hogy rátapintottál az igazságra. Egy halandó lány Középföldén - Éowynt kivéve - nem sok nagy tettet hajthatott végre. Éowyn is folyton csak panaszkodott, hogy mindig mindenből kihagyják a nőket... Ráadásul az emberek többsége félt is a tündéktől, tehát el tudom képzelni, hogy a halandó leánykákat éjszaka nemcsak orkokról szóló történetekkel, hanem Lórienről szóló rémmesékkel is ijesztgették. Így viszont igencsak nehéz lehetett egy tündébe beleszeretni. <br> <br> Bár, ami engem illet... nem értem ezeket a középföldi csajokat, még Éowynt sem igazán. Pedig ott volt Legolas is az orra előtt.... náluk evett és náluk aludt....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18335 Írta: Anonymous
Vic: Mármint fordítva, nem? Hogy Legolas apjának barlangja semmi kis kunyhó a Csillogó Barlangokhoz képest :) )))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18334 Írta: Anonymous
ÉSzAH: azt is írtam, hogy a tündék szerintem mindent és mindenkit szeretnek Középföldén, kivéve azt, ami bármikor a korábbi évek során fajukra negatív hatást gyakorolt, gonoszságot hozott rájuk. És ebbe a kategóriába mind az orkok, mind Szaruron beletartozik.. :) ))<br> <br> Morgana: Legolas Mória tárnáitól tényleg nem volt elájulva, viszont A gyűrű keresését átfutva két napja pont azon voltam kiakadva, hogy Galadriel nagyon szerette Móriát. <br> Az egyébként tényleg érdekes, hogy Legolas miért nem csípi a barlangokat, amikor a saját otthona is egy barlangszerű vár. Gimli egyébként azoknál a helm-szurdoki barlangoknál megjegyzi (most nincs nálam a könyv, úgyhogy nem tudom pontosan idézni), hogy ezek a barlangok semmik sem ahhoz a ''kunyhóhoz'' képest, ami Legolas apjának az otthona... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18333 Írta: Anonymous
Morgana: tolkien korában még úgy illet,hogy a férfi válasszon,azt meg id tudom érteni, hogy egy ember tünde-lányt választ, már ránézésre(külsejükkel) is teljesen elbűvölték a halandókat, de nekik is nagy tetteket kellett végrehajtani, hogy tényleg elnyerjék a kezüket. Ugyanez fordítva? Egy tünde miért választana halandó lányt, a szépségéért biztosan nem , nagy tettekre pedig, hogyan lenne képes, olyanra amely indokolná, hogy szegény tündefiú lemondjon érte a hallhatatlanságról.(hát értem tuti, hogy nem :( (( )<br> <br> Egyéb kérdés: Hogy választhatta Elros az emberi fajt? Mi bírhatta erre a döntésre, nem értem... pedig a szilmarilokban igyekeztem figyelmesen átolvasni az emberek megjelenésére vonatkozó részt, de változatlanul mordor homálya üli meg a fejemet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18332 Írta: Anonymous
Clovia: sokan szapulják az Arda enciklopédiáját, hogy pontatlan, de azért meg lehet nézni, mert a családfákra könnyen rá lehet keresni.<br> The Encyclopedia of Arda honlapjának címe:<br> www.glyphweb.com/arda/default.htm <br> <br> vagy <a href=http://www.glyphweb.com/arda/default.htm> klikk ide érte

Legolas papája egyébként Thranduil (róla már volt itt szó), az ő apja pedig Oropher.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18331 Írta: Anonymous
ÉSzAH:<br> Szerintem is Eol még fiatal a tündék között. Gondolj bele milyen lehet egyedül élni a sötétségben, csak a törpökkel érintkezni, és csak magadban beszélni. És egyszer csak megjelenik az álmaid asszonya... Te mit csináltál volna? Én teljesen megértem Eol reakcióját és cselekedetét. Attól félt, hogy nem marad vele a lány, így kénytelen volt varázslatot alkalmazni. Ez egy nagyon jó példa (szerintem) a tündék félelmére.<br> <br> Más.<br> Nem tudja valaki, hogy Legolas családfáját hol lehetne megnézni/elolvasni? Egyáltalán van ilyen valahol?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18330 Írta: Anonymous
Manwe: A megjegyzésem erre a kijelentésedre volt reakció:<br> <br> Legolas az egy tünde?<br> Nem is tudtam. <br> <br> Csak összesűrűsödtek a dolgok, és mire begépeltem, már más volt előtte :) )))))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18329 Írta: Anonymous
Hát bizony az tény, hogy Legolas egyáltalán nem volt elragadtatva a gondolattól, hogy bemenjen Móriába, és nem is nagyon tetszett neki. Ellenben, amikor Gimli unszolására meglátogatta a Csillogó Barlangokat, akkor aztán elakadt a szava :) ))<br> Egyébként furcsa ez az irtózás a barlangoktól, hiszen a Hobbitból tudjuk, hogy a bakacsinerdei tündéknek barlangváruk volt :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18328 Írta: Anonymous
Üdvözlegyetek!<br> Örülök hogy ismét láthatlak benneteket!Tegnap ismét megnéztem a filmet. Tényleg, nem jön valaki Corvinba szerdán?Fél 5-kor kezdődik. Gáz, mert épp a kezdetre esnék be, utána meg vszínűleg be kell jönnöm dolgozni tovább. írjatok hogy esetleg jó-e!! <br> Darla M.A.<br> Merre vagy kedves Lestat?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18327 Írta: Anonymous
Vic, most először nem teljesen értek egyet veled ebben a rácsodálkozás kérdésben. Az tény, hogy a tündék több szépséget találnak a világban, egész egyszerűen azért, mert jobban odafigyelnek és nem sajnálják az időt, hogy megálljanak egy percre (adott esetben akár évekre is) és megcsodálják. Az ember mindig rohan. Ezért veszi észre általában CSAK a felszíni szépséget. Arra már nincs ideje, hogy a kéreg alá nézzen és megcsodálja a ragyogó lényt, aki alatta van. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a tünde mindenben szépet talál, mert nem mindenben van. Pl. ott van Szauron. :-) Nem hiszem, hogy bármelyik tünde szűz beleszeretne, pedig nagyon édi a kis páncélja. :-) <br> Na, de vissza a komolysághoz. Pontosan azért nagy bók ha egy tünde megcsodálja az embert, mert az azt jelenti, hogy valós szépség van benne. Nem csak látszat. Nem csak külső, hanem valós, belső tartalom. <br> SZÉP VAGY ÉS NEM CSAK FÉNYTELEN, SUGÁRTALAN BÜSZKESÉG ... /Ákos/<br> Én meg ÉSzAH.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18326 Írta: Anonymous
Morgana, Dae-elena, szerintem egész egyszerűen azért csak és kizárólag a ember férfi - tünde nő kapcsolatra van példa, mert Tolkien férfi volt, méghozzá az a fajta, akinél a női karakterek háttérbe szorulnak. Ls. GYU!!! Mennyit beszéltünk már erről, ugye? Ebből következik, hogy sokkal inkább tudja leírni azt, hogy egy tünde lány milyen hatással van egy ember férfire, mint egy tünde férfi egy ember nőre. Szerintem fordítva is előfordul(hatot)t. Egy világban sok minden van, ami létezik mégsem szólnak róla regék és dalok. És hát Tolkien egy világot alkotott. <br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18325 Írta: Anonymous
:) ))<br> Lehet, hogy volt példa tündeférfi- emberlány kapcsolatra is, csak abban kevés varázslatot talál az olvasó. Nekem az eredeti verzió tkp jobban is tetszik, de a másik sem rossz. Az egyéébként szembetűnő, hogy nők alig vannak Tolkien műveiben. Állítólag vmi vallási iskolában nevelték- akkor nem is csoda, szegény ember.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18324 Írta: Anonymous
Vic: A tárnák megcsodálására írom - Érdemes figyelni a kilenceket, mikor Gandalf botja nagyobb fénnyel világít és mindeki ámuldozik Mória Csarnokában. Legolast különösebben nem nyűgözi le a dolog.. Persze mondhatjátok, hogy ez alakítás kérdése is, de a 'könyvbeli' Legolas is csak úgy hajlandó elmenni barlangokat nézni Gimlivel, ha majd a törp is elmegy vele Faragorna... >:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18323 Írta: Anonymous
Emberek! Régóta gondolkodom azon, hogy miért van az, hogy a két faj közti szerelem (ember és tünde) mindig csak úgy valósult meg, sőt a másik variációra nincs is példa, legalábbis én nem emlékszem, hogy ember férfi szeret (és nyer el) tünde lányt. Fordítva miért nincs?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18322 Írta: Anonymous
Na kedveseim! Több hónapos kutatás után végre megtaláltalak benneteket! :) El sem hiszitek, micsoda öröm számomra, hogy ennyien szeretitek Legolast. *sóhaj :D <br> <br> Hát bizony kevés olyan csodálatos lény létezik , mint Ő.<br> <br> Végigolvastam az összes hozzászólást( taps, fütty vagy valami?? :) )), mindenkinek -de főleg Vicnek :) - cupp a rengeteg képért, anyagért, okos megjegyzésért. Holnap, ha lesz rá energiám, elkezdem kifejteni a véleményem Legolasról...Mert hát egyszerűen lehetetlenség róla nem írni sokat. (Nah, Rayan, Te is tudsz magyarul :) <br> <br> Jaj, úúúgy szeretlek titeket!!! :) )<br> <br> >-(Ą)-> L*E*G*O*L*A*S >-(Ą)->

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18321 Írta: Anonymous
Akkor éljen Legolas is.<br> Szerintem a legtöbb embernek ő a kedvence.<br> Nem is csoda:)))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18320 Írta: Anonymous
Legolas tényleg tök jó! És szerintem Orlando Bloom is igen jól el tudta játszani.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18319 Írta: Anonymous
Penngaladiel: Bocsi, én a kiccsajra gondoltam, de végül is mindegy:)))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18318 Írta: Anonymous
Legolas a csúcs!!!! olyan szép keze van!! nyammi!! és a hangja nagyon kellemes!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18317 Írta: Anonymous
Nekem a Wilde film nem igazán tetszett, de Orli jó volt benne, bár majdnem lemaradtam róla :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18316 Írta: Anonymous
Dae-elena: pont ezt írtam, hogy éppen kihangsúlyozták, csak végül kimaradt a végleges verzióból... :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18315 Írta: Anonymous
Nem tudom hol lehet letölteni a filmet, nem tudom miket írtatok hétvégén, de remélem mindenki látta a Wilde-ot és tetszett neki, nemcsak Orli! Valami újság Legolasról?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18314 Írta: Anonymous
Édes vagy Manwe. :) ))<br> Egyébként, ah könyvben ki lehet hangsúlyozni a barástágot, filmen is ki lehet, csak jó forgatókönyvírót kell találni. Pl. olyat, mint én:))))) <br> Na jó, ez hülye vicc volt.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18312 Írta: Anonymous
Off: Tudtad, hogy a nevedben majdnem van egy teljes hasonulás?<br> De Olórin ehhez jobban ért.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18313 Írta: Anonymous
Manwe, ugye csak viccelsz? :) ))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18309 Írta: Anonymous
Nem tudom!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #18310 Írta: Anonymous
Hello kiscsaj!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.599 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére