A Gyűrűk

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27024 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Jó Munkát! (ja bocsána<br> t, ez nem a chat-topic :) ))<br> Aztán ha lehet ne legyen olyan komor, mint a filmben

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27022 Írta: Anonymous
Na jó, viszlát!<br> Megyek megcsinálni legoból Lórient:)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27023 Írta: Anonymous
:D DDDDDD

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27021 Írta: Anonymous
Azért mondtam, hogy egy szőrös nyuszi vagyok, mert... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27019 Írta: Anonymous
hát ott Camelot felé...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27020 Írta: Anonymous
ni :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27018 Írta: Anonymous
boreger: melyik résznél volt ez?:)<br> - Camelot! <br> - Camelot!<br> - Camelot!<br> - Csak egy makett...<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27017 Írta: Anonymous
Ragoran: egy jelenet a Gyaloggaloppból :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27016 Írta: Anonymous
Tud valki olyan oldalt, ahol mind a 20 Gyűrűt mutatják?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27371 Írta: Anonymous
szevasztok!<br> köszönöm a helyreigazítást Olórin, meggyőzött ez a mindenre kiterjedő magyarázat. Bevallom, hogy csak egy kósza gondolat volt bennem, amikor Gandalfról és a Naryáról írtam. Ebből látszik, hogy sokat kell forgatni Tolkien műveit, hogy tényleg komplexen át lehessen látni egy-egy kérdéskört. Ne legyünk hát restek a mitológia mélyére ásni, és próbálni megérteni ennek a fantasztikus világnak a működését...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27370 Írta: Anonymous
Olórin:jól utána jártál.Kösz!Megvilágosodtam.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27369 Írta: Anonymous
Ery:<br> <br> meglehet, nem néztem talán eléggé utána...<br> <br> Gil-galad meghalt a Másodkor végén, a mordori csatában, minttuggyuk :) <br> Hogy mikor került Elrondhoz, passz. <br> <br> Hja, még a Bölcs Olórin se tudhat mindent :) de majd kisegítetek, ha kell...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27368 Írta: Anonymous
Olórin: a VILYA eredetileg Gil-galadnál volt!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27367 Írta: Anonymous
Gandalf:<br> <br> :) )) LOL<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27366 Írta: Anonymous
<b>Ash Nazg</b><br> Nevének jelentése: Egy Gyűrű<br> Eleme: a színtiszta, tömény Gonoszság<br> Köve: az nincsen, de mindenkinek nagyon kő' ;-) <br> Őrzője: eredetileg Szauron, aztán Déagol, aztán Gollam, aztán Bilbó, aztán Frodó, aztán Samu, aztán megint Frodó...<br> Rejtekhelye: az épp aktuális gazda nyakában egy láncon csüng.<br> <br> ;-DD<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27365 Írta: Anonymous
Manwe:<br> a Három Gyűrű adatai:<br> (a nevük quenya)<br> <br> <b>NARYA:</b><br> nevének jelentése: ''(A) Tüzes'' (nar- = nap-)<br> eleme: tűz<br> köve: vörös rubin<br> őrzője: eredetileg Círdan, aztán Gandalf<br> rejtekhelye: eredetileg Mithlond (Szürkerév)<br>
<br> <b>VILYA:</b><br> nevének jelentése: ''ég (menny), levegő''<br> eleme: levegő<br> köve: kék zafír<br> őrzője: Elrond<br> rejtekhelye: Imladris (Völgyzugoly)<br>
<br> <b>NENYA:</b><br> nevének jelentése: ''(A) Víz(es)'' (nen- = víz-)<br> eleme: víz<br> köve: fehér gyémánt<br> őrzője: Galadriel<br> rejtekhelye: Lothlórien<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27364 Írta: Anonymous
Amilyen pontos lehet. Elvitték az egyik filmkönyvet, amelyiknek a borítójában benne voltak a tünderúnák. Biztos láttad.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27363 Írta: Anonymous
Az én haverjaim is tudják, hogy ''Gyűrűk Ura buzi'' vagyok, de nekem nem csináltatnak Gyűrűt, mivel már látták a nyakamba a mostanit...<br> és tényleg a felirat van benne Cicafül? és pontos?:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27362 Írta: Anonymous
Én 19-dikre kaptam.. Hehe! :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27361 Írta: Anonymous
Nekem is ígértek a haverjaim majd a 18. szülinapomra, tudják milyen ''Gyűrűk Uar buzi'' vagyok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27360 Írta: Anonymous
Szülinapomra kaptam. De megkérdeztem szüleimet, és ötvössel csináltatták. A címet meg tudom adni, de azt nem tudom, hogy mennyibe került.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27358 Írta: Anonymous
Tényleg, honnan van?<br> Nekem bezzeg be kell érnem egy vékonyka aranygyűrűvel, ami épp a napokban ferdült meg, és ezt egy picit furcsállom...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27359 Írta: Anonymous
Biztos Gollam keze van a dologban...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27357 Írta: Anonymous
Cicafül: egyáltalán nem zavarsz, mi mindenkit szívesen látunk! (na jó, majdnem mindenkit...). Ja, egébként honnan van az a gyűrű??? :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27356 Írta: Anonymous
Csókolom mindenkinek! Igazán nem áll szándékomban zavarni; csak el akarom újságolni, hogy kaptam egy EGY GYURUt!!!! Tünderúnákkal, meg minden! Nagyon szééép!! :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27355 Írta: Anonymous
Olórin: <br> És milyen fajtájúak a 3 gyűrűk?<br> Azt tudom, hogy a Gandalfé tűz.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27354 Írta: Anonymous
<br> Ragoran:<br> <br> persze hogy benne van:<br> <br> ''Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén''<br> <br> Ezek a Nelya, a Vilya és a Narya.<br> A 3 király: Gil-galad, Círdan és Galadriel.<br> Círdan a magáét, a Naryát adta át Gandalfnak.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27015 Írta: Anonymous
boreger:mi jutott eszedbe??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27353 Írta: Anonymous
Olórin:Tök érthető csak én vagyok hülye.<br> Szóval Gandalf Gyürüje benne van abban a 20-ban ami a versikében szerepel??Valószinüleg ezt már kifejtetted valahol, de én ilyen nehéz felfogású vagyok, vagy lehet, hogy még nagyon reggel van.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27352 Írta: Anonymous
HAWK,<br> <br> Nem nem nem.<br> Ne keverjük a dolgokat.<br> <br> Olvasd el figyelmesen, amit írtam.<br> Gandalf az Eru erejét és teremtő akaratát jelképező Titkos Tüzet szolgálja, azaz (mint maia) MUNKÁLKODIK ERU AKARATÁNAK beteljesülésén. Ez a Tiktos Tűz még az Óidőkben, a Világ teremtésekor jelent meg.<br> <br> A Narya nevű Gyűrű valóban a Tűz Gyűrűje, de nem a Tiktos Tűzé.<br> A Naryát (a Vilyával és a Nenyával együtt), jóval később, a Másodkor 1590. éve táján készítették Eregionban, Celebrimbor vezetésével.<br> <br> A Narya a tűznek mint ELEMNEK a Gyűrűje, mint ahogy a másik kettő a VÍZ és a LEVEGŐ Gyűrűje.<br> <br> Gandalf Círdantól megkapja a Naryát, és ezzel lesz képes bizonyos jó szándékú tűzvarázslatokra, de főleg aara, hogy felszítsa a remény és tenniakarás tüzét Középföldén.<br> <br> Tehát Olórint mint eredendő maia, Eru Titkos Tüzét, akaratát szolgálja. Mint a Gandalf néven, mágus alakjában Középföldére küldött maia pedig felhasználja a Naryát IS, a munkájához. ANaryának csak Középföldén van hatalma, és ott is csak addig, amíg az Egy Gyűrű meg nem semmisül.<br> <br> Nem tudom mennyire voltam érthető...<br> <br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.596 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére