Tolkien és a Szerepjáték
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rejtett Uradalom
Nagyon igényes, jó honlap, ami nem véletlen, hisz Dúalon szerkeszti!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Idestova több mint 12 éve játszom szerepjátékot (zömmel D&D-t). Próbálkoztam Mágussal, Shadowrunnal és egyebekkel is. Amikor tökéletest próbáltam alakítani, abba mindig belebuktam.
Előbb-utóbb mindenki megtalálja a maga faját és kasztját, amivel jól tud játszani.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- netrunner
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Néhány megjegyzésem, azért még volna. Az első néhány játékkor esetleg túl sok mindent próbálsz észben tartani, mert annyi hülyeséggel tömtük tele a fejed , hogy mikor el kezdtek szerepjátékozni, akkor hirtelen azt sem tudod, hogy most mire figyelj. Én inkább azt mondom, ha nagyon belezavarodsz, akkor azokat a dolgokat felejtsd el amiket nem értesz. Sok dolog amit Svindler írt gyakorlott szerepjátékosra vallanak, de egy kezdő úgy sem tud ilyen szinten játtszani, nagyon sok dolog csak később, (úgy egy-két vagy) több éves szerepjátékos gyakorlattal fog beérni.
Azért nem kell félni addig is élvezetes a szerepjáték. Én inkább úgy mondanám, hogy egyre jobb lesz.
Ami a kérdést illeti, valóban inkább a karakter koncepciójával lehetnek gondok, és nem a szabályrendszeri részével. Abba próbálj belegondolni, hogy Ynev más fantasy világ mint Középfölde, így hiába hasonló, nem volna jó ötlet egyetlen szereplőjét sem áttelepíteni Középföldére.
NetRunner
- svindler
- Nem elérhető
Volt nemi kozom jopar szerepjatek rendszerhez, es kozel 7 evig meseltem, zommel fantasy jatekokat. Ezert azt hiszem eleg ralatasom van a dologra.
nazgul, es tobbi leendo szerepjatekos : A szerepjatek elsodleges celja, hogy megformazzunk egy karaktert, aki szerves resze annak a vilagnak amit a jatek szinpadaul valasztottunk. A cel, hogy ez a karakter a mi jatekunk altal eletre keljen, es az adott vilag hiteles reszeve valjon.
Vonatkoztass el rendszerektol, es TP-ktol. Es egyaltalan minden szamszeru dologtol, a dobokockaktol,e s karakterlaptol.
Ezek csak arra jok, hogy az ember feljegyezzen ra egy csomo olyan aprosagot, amit idovel elfelejtene, es hogy egy mogottes szabalyhalmazzal az esemenyek kordaban tarthatoak legyenek. DE nem ez a lenyeg.
A szabalyok athaghatoak, es sokszor figyelmen kivul is kell oket hagyni.
A cel ugyanaz, mint minden jatekban: hogy jolerezd magad, es hogy a tobbiek is jol erezzek magukat. Es itt sok jatekkal ellentetben meg a gyozelem sem cel. Nincs gyoztes es vesztes.
Minden kezdo eloszor a rendszert latja meg es a szabalyokra koncentral, de ez hiba. Kezdj el jatszani es ne torodj a szabalyokkal. Torekedj arra, hogy a karakter, akit megformazol tenyleg eljen. Legyen multja, es jelene. Legyenek celjai, erossegei es gyengei. En azt javaslom minden kezdonek torje nagyon sokat a fejet az elso karakteren, ugyanis ha lesz valaha is tobb karaktere, akkor sem fog egyehez sem ugy kotodni, mint az elsohoz.
Nem kell, hogy ez a karakter tokeletes legyen (mar az elejen intenek a tapolastol, nem legyzohetetlen hosok teremtese a cel). Sot! Sokkal nagyobb elvezet olyan valakivel jatszani akinek szamosabbak a hibai mint az erenyei.
Miutan pedig osszeallt a kep benned a karakteredrol, torkedj mindig ugy jatszani, hogy a jatekod a karakter szemelyiseget tukrozze. Nem a kaland megoldasa a cel, hanem, hogy eljatszd a karakteredet. Ezert is hivjak Szerepjatek-nak a jatekot.
Na de kicsit bo lere eresztettem, azt hiszem
Azert a kerdesedre is igyekszem valaszolni. Ha egy karakter szepen ki van dolgozva, megvan hozza a hatter, es benned teljesen osszeallt a kep rola, akkor o mar elegge szerves resze annak a vilagnak amihez megalmodtad. Attol elvalaszthatatlan. Igy nem allja meg a helyet egy masik vilagon. Ha Te ugy erzed hogy a Te karaktered meg at lehet vinni egy masik vilagba, akkor meg van mit csiszolni rajta
Gondolj csak bele, vajon megallna-e a helyet Frodo Erion forgatagaban?
A TP es egyebek pedig mellekes dolgok, es nagyban a meselon mulnak.
Inkabb torjetek a fejteket a karaktereiteken
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- netrunner
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A múlt szombati találkozón beszéltem nektek a szerepjátékról, és azt ígértem, hogy akit bővebben érdekel a téma, azzal (a következő talákozóig ) szívesen elbeszélgetek itt a fórumon a szerepjátékról.
Szóval, ha bármilyen kérdésetek van, vagy nem értettetek valamit abból amit a múltkor mondtam, akkor ne kíméljetek .
Amire csak tudok válszolok.
NetRunner
- svindler
- Nem elérhető
De itt lehet megtárgyalni azt is, mi mindenben hasonlít egy egy szerepjáték világa Középföldére, és miben tér el.
A régi Dragonlance-es témák itt élnek tovább. De az Archívumban akad még jópár ide vágó téma (MERP, D&D, stb...).
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató