- Köszönetek: 0
Kérdések
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ulmo írta: hobbit: a Balrogokat Melkor formálta olyanra, mint amit a Gyűrű Szövetségében láttunk: "Utumno erődjében maga köré gyűjtötte démonjait, azokat a szellemeket, akik elsőként csatlakoztak hozzá dicsőséges napjaiban, és ő a saját képére formálta őket: szívük tűzből volt, de sötétségbe burkolóztak, előttük rettenet járt; kezükben lángoló korbácsot tartottak. Középföldén, a későbbi időkben Balrog néven ismerték őket. " - Szilmarillion
Rago: jól mondtad, nem minden maia istár. Lásd: Melian (Doriath úrnője), Ossë (Ulmo szolgája), Arien (a Nap irányítója), Tilion (a Hold kormányosa), Szauron.
Az istárok talán azért voltak mindig emberi alakban, mert ez kellett a megbízásukhoz.
Gandalf (egyik) maia neve ugye Olórin?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Szeretnék egy kis segítséget kérni, nem tom, h ez a topic-e a legalkalmasabb, szóval:
jövő hét hétfőre össze kéne hoznom egy kis ismertetőt a Beren and Lúthienről angolul, és elkezdtem gondolkozni rajta, és rájöttem, hogy egy olyannak aki csak a GyU-t olvasta v. még azt sem az elég sok mindent nem ért, de én azokat a dolgokat nem tom angolul elmagyarázni, ezért egy kis segítséget kérnék a fordításban
Aki hajlandó segíteni az jelezze nekem priviben, és ott elküldöm a kérdéses dolgokat, nem akarom ezzel a topicot terhelni
Namarië!
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
amanibhavam írta: ez inkább a Nyelvek... topikba való; ha gondolod, írd be oda, hogy mi jött ki neked, és megpróbáljuk megfejteni...
ja, és egy picit próbálj már meg figyelni, hogy mit írsz, mert a szavaid fele felismerhetetlen szinte
ooké boocs megprobálok ezentul figyelni csak sajnos kénytelen vagyok gyorsan gépelni....
amugy kösz minden választ!!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ragoran
- Nem elérhető
Mondjuk balrog-alakban elég húzós feladat lett volna egyesítenie Gandinak a népeket Szauron ellen,érthető,hogy inkább az emberi alakot választotta
- Ulmo
- Nem elérhető
Rago: jól mondtad, nem minden maia istár. Lásd: Melian (Doriath úrnője), Ossë (Ulmo szolgája), Arien (a Nap irányítója), Tilion (a Hold kormányosa), Szauron.
Az istárok talán azért voltak mindig emberi alakban, mert ez kellett a megbízásukhoz.
- Ragoran
- Nem elérhető
1:Gandi csak halála után válthatna alakot,nem?
2:Sztem minden istár maia,de nem minden maia istár vagy?
- amanibhavam
- Nem elérhető
Nettike írta: Sziasztok!
Én nem vagyok igazán otthon Tolkien világában, ezért szeretném kérni a segítségetek. Bár olvastam tőle pár könyvet, azért még van valami, amit nem értek.
Arwen miért nem mehet később nyugatra, miután Aragorn meghalt? Meg lett volna rá a lehetősége, nem? Vagy csak én értettem félre valamit?
Nagyon köszönöm a segítségetek!
Arwen féltündeként alapvetően halandó volt, de Earendil kései leszármazottaként alkalma lett volna a tünde sorsot és a haéhatatlanságot választani; ő azonban Aragorn mellett a halandóság mellett döntött; döntése egyszeri volt
love is the shadow that ripens the wine
- hobbit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
2: Az Istar és a Maia ugyan az? Mert ha igen akkor Szarumán is lehetne Balrog alakban? Egyenlőre csak ennyi, bocs, ha frászt kaptok a kérdésektől
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
A Sasok igenis kapcsolatban vannak a valákkal, legalábbis Manwéval. Hiszen az tőlük kap híreket. És még Taniquetil-re is elmehetnek.
- Nettike
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én nem vagyok igazán otthon Tolkien világában, ezért szeretném kérni a segítségetek. Bár olvastam tőle pár könyvet, azért még van valami, amit nem értek.
Arwen miért nem mehet később nyugatra, miután Aragorn meghalt? Meg lett volna rá a lehetősége, nem? Vagy csak én értettem félre valamit?
Nagyon köszönöm a segítségetek!
- Elrond
- Nem elérhető
Barazkibil írta:
Szméagol írta: Természetesen nem szó szerint értettem a parancsolást.
De, ha egy olyan nagy horderejű ügyről van szó, mint a Gyűrű megsemmisítése, biztos "kikérték" volna Manwe véleményét.
Mi van, ha nem tudják kikérni Manwe véleményét? A sasoknak valószínűleg ugyanúgy nincs semmiféle kapcsolatuk a Valákkal, ahogy az enteknek és senki másnak sincs.
A sasokkal kapcsolatban: Manwe Eru engedélyével formálta meg őket?
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- Barazkibil
- Nem elérhető
- Barazkibil
- Nem elérhető
Szméagol írta: Természetesen nem szó szerint értettem a parancsolást.
De, ha egy olyan nagy horderejű ügyről van szó, mint a Gyűrű megsemmisítése, biztos "kikérték" volna Manwe véleményét.
Mi van, ha nem tudják kikérni Manwe véleményét? A sasoknak valószínűleg ugyanúgy nincs semmiféle kapcsolatuk a Valákkal, ahogy az enteknek és senki másnak sincs.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ragoran írta: Azért,ha már Frod&Sam mentette meg Középföldét egy kicsit csak számít az életük!
Ha a valák szempontjából nézed nem.
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Természetesen nem szó szerint értettem a parancsolást.
De, ha egy olyan nagy horderejű ügyről van szó, mint a Gyűrű megsemmisítése, biztos "kikérték" volna Manwe véleményét. A végén már nem Középfölde, hanem "csupán" ( ) Frodó és samu életéről volt szó, ami, valljuk be, nem nagyon hiszem, hogy számított volna a valáknak...
- amanibhavam
- Nem elérhető
ja, és egy picit próbálj már meg figyelni, hogy mit írsz, mert a szavaid fele felismerhetetlen szinte
love is the shadow that ripens the wine
- Rabyn
- Nem elérhető
Kitaláltam valamelyik nap, hogy leforditom azt az irást ami Balin sirján van. Igaz hogy alá van irva de azért én leforditottam.
És nem is van alá van aláriva!!! vagy az a nyugori nyelv??
Mertolyan lökött szavak jöttek ki.. csupa mássalhangzo egymás mellet.. mondjuk én a függelékben lévő rúnák alapján forditottam és az apaljén jön ki ez. De ha közös nyelv iylen nehéz akkor nem csodálom, hogy a hobbitok csak azon beszéltek és nem volt saját nyelvük-)))) szal nem értem... én forditottam félre vagy az télleg egy másik nyelven van irva.. :
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ragoran
- Nem elérhető
Rabyn írta: De ha gawihir viszi el Frodot szal... nem hiszem hogy egyátalán válallta volna.. hiszen csak kevés kátlábu lényt enged magára nemde?
De Frodót visszafelé Lvitte
- Barazkibil
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta:
Szméagol írta: Sziasztok!
Manwe ISTENI madarai nem vállalták volna az utat.
Ők nem felelnek Középfölde háborúiért és nem is avatkozhatnak bele, hacsak Manwe meg nem parancsolja nkik, amit kötve hiszek.
Hm... Akkor a végén, Mordorban mi a fenét kerestek? Manwe parancsolta volna...?
Léli
Jó kérdés... Szerintem a válasz az, hogy Manwe nem parancsol közvetlenül a sasoknak, ahogy Yavanna sem parancsol közvetlenül az enteknek vagy Aule a törpöknek. A sasok elhatározása, hogy a végső csatában az emberek oldalára állnak, olyasmi lehetett, mint az entek döntése a Vasudvard elleni támadásról. Ne feledjük, hogy bár teremtésük körülményei speciálisak, az entek és a sasok akkor sem a Valák robotjai vagy alkalmazottjai, hanem szuverén, önálló népek, akik maguk döntenek dolgaikról.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
Végre vki "mellettem" áll!
Sztem nem Lképzelhetetlen,hogy Gwaihir segítene. A végén ő fuvarozza vissza őket
- Léli
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Ők nem felelnek Középfölde háborúiért és nem is avatkozhatnak bele, hacsak Manwe meg nem parancsolja nkik, amit kötve hiszek.
Hm... Akkor a végén, Mordorban mi a fenét kerestek? Manwe parancsolta volna...?
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Ragoran
- Nem elérhető
- Supersonica
- Nem elérhető
Ragoran írta: Ery!
Crebainok azért sztem nem akkora borzalom...Mire elviszik a hírt Szarumánnak már nem sokat tehetne,vagy? [/color]
Hát, dehogynem, átszól Szauronnak a távpalantíron, aki ráküldi Gwaihirre a szárnyas nazgúlokat
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
Mért nem viheti Gwaihir a Gyűrűt (mondjuk a csőrében egy zacsiban) mondjuk akkor még mindíg bele kell kerülnie vhogy a katlanba...
Ery!
Crebainok azért sztem nem akkora borzalom...Mire elviszik a hírt Szarumánnak már nem sokat tehetne,vagy?
- Ery
- Nem elérhető
Számításba kell még venni a kedvezőtlen időjárást is. Egy két mesterségesen generált vihar, jócskán le tudja lassítani a haladást.
Ja! és dúföldi Crebainok szeme elől sem lehet elbújni.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!