Kérdések

Több
21 éve 10 hónapja #95228 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Kérdések

Ithil Iarfeniël írta: Én azt szeretném megkérdezni, h a "Westu Théoden hál!" és a "Ferthu Théoden hál!" mit jelent?

Légy egészségben, járj egészségben. Az óangol nyelvből ered.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #95221 Írta: Ithil Iarfeniël
Ithil Iarfeniël válaszolt a következő témában: Kérdések
Én azt szeretném megkérdezni, h a "Westu Théoden hál!" és a "Ferthu Théoden hál!" mit jelent?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #95011 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Kérdések
Pedig Tolkien biztos tudta...valahol ott rejtőzik az ő fejében...

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 10 hónapja #94997 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Dodiee: úgy tűnik, sajnos meg kell elégednünk annyi infoval Haldírról, amit már eddig is tudunk: lórieni határőr, két testvére volt, Rúmil és Orophin. Se születési dátum, se apja, se anyja nem ismert :(

Több
21 éve 10 hónapja #94762 Írta: Dodiee
sajna, nekem se..semmi olyasmi, amit ne tudtam volna, de köszi:) Valki? Mindentudó Ancalimon? :wink: Ulmo?valakiiii!!

Több
21 éve 10 hónapja #94623 Írta: Elrond
Dodiee

http://www,glyphweb.com/arda/h/haldirlorien.html
:arrow: Nekem semmi újat nem mondott. :?

Több
21 éve 10 hónapja #94619 Írta: Dodiee
És valaki tudna valami infot közölni Haldírról? ki fia-borja, honnan jött, mennyi idős(kb), valami?

Több
21 éve 10 hónapja #94585 Írta: Elrond
Hát még úgy első kor előtt egy picivel kábé.

Több
21 éve 10 hónapja #94568 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Kérdések
Üdv!

Csupán az érdekelne, hogy az entek mennyi idősek? Csakmert a filmkritikába azt írtam, hogy "mindennél idősebbek" (ez túlzás ugyan, de valami viszonyítási pontot tudtok adni?)

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 10 hónapja #94022 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Kérdések
Kössz Ulmo!

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 10 hónapja #93966 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
Duna Plaza
a "mikor"-ra talán a pestimusor.hu-n tudsz rákeresni

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 10 hónapja #93946 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Kérdések
Tudom, hogy nem teljesen idevágó a kérdés, de nem tudja valaki, hogy hol és mikor játszák a filmet eredeti nyelven???

Több
21 éve 10 hónapja #93814 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
hobbit: olyan, hogy "nemzetőrség", soha nem volt a Megyében. Megyeőrök viszont mindig voltak, ők alkották a helyi rendőrséget. Mellettük volt egy "határvigyázó" csapat is, de szabályos katonaság nem volt.

Több
21 éve 10 hónapja #93726 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Kérdések
Mielőtt Szarumán elfoglalta a Megyét az előtt is volt "nemzetőrség?"
Szerintem Tolkien jó, mert ha jól tudom a GyU-t is akkor írta :roll:
Üdv:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 10 hónapja #93348 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Kérdések
Kedves Myth!

Látogass el a Nyelvek és írások topikba!

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
21 éve 10 hónapja #93322 Írta: Mhosah Myth
Mhosah Myth válaszolt a következő témában: Kérdések
Valahol meg lehet tanulni tündéül beszélni? :?:

Myth Mhosah

Több
21 éve 10 hónapja #93006 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Kérdések

Dodiee írta: Nem tudom, lehet hogy felmerült már a kérdés, de bevallom, lusta vagyok átolvasni az egész topicot:
Szerintetek kb. mikor kezdenek el pipázni a hobbitok? úgy értem, mennyi idős korukban? már egészen "gyerekként", ha lehet ezt mondani egy hobbitra?

Hát ezt nehéz megmondani. A hobbitok 33 éves korukban váltak nagykorúvá, de Pippin 28 éves volt a GYU idején, és már pipázott (Trufa 2 évvel idősebb volt ugyanekkor.)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 10 hónapja #92965 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Kérdések
Hmmm.........Egy olyan művészrôl kell írnom,aki a 2 vh között volt aktív.T.papa szerintetek jó?

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 10 hónapja #92834 Írta: Elrond
A Babóval 1937-ben készült el.

Több
21 éve 10 hónapja #92831 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Kérdések
Gyerekek,sürgôs kérdés!Tolkien alkotott a két vh között???????

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 10 hónapja #92473 Írta: Dodiee
Nem tudom, lehet hogy felmerült már a kérdés, de bevallom, lusta vagyok átolvasni az egész topicot:
Szerintetek kb. mikor kezdenek el pipázni a hobbitok? úgy értem, mennyi idős korukban? már egészen "gyerekként", ha lehet ezt mondani egy hobbitra?

Több
21 éve 10 hónapja #91886 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Kérdések
A hegyes fül az olyan általánosítás a tündékre, az egész világon, nem?

OFF:hhogyan lehetne lefordítani angolra, ha 3 teljesen különböző fajt jelöl az elf, a tünde, és a tündér?

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
21 éve 10 hónapja #91860 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #91731 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Kérdések
Svindler, Ulmo: Az Aragorn-Boromir-Legolas együtt harcol jelenet ről annyit tudok, hogy a 4 DVD-s változaton az egyik storyboard pont erről szól, még képek is vannak, de csak animáció...
Ha már itt volt szó a kvízről: Emlékeztem, hogy a filmben többen vannak, van egy jelenet, amikor fölülről mutatják őket Arwen és Frodó üldözése alatt, s úgy rémlett, akkor szabályos V-formációban vágtattak. Ezek szerint nem. Éomert írtam 2. seregvezérnek :( Csodálkoztam, mikor még a Valacirca volt megoldásként írva, szóltam is, hogy jó lenne kijavítani. S lőn.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 10 hónapja #91698 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések
Ez igaz, ezután a "bizonyíték" után felülvizsgálom az álláspontomat, mégse kitaláció :oops: Csak először furcsa volt, nekem semmi ilyesmi nem maradt meg bennem, hogy a tündék füle hegyes. Köszi, Amani :lol:

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 10 hónapja #91484 Írta: amanibhavam
ezt azért nem mondanám; itt egy részlet a 27. sz. levélből:

I picture a fairly human figure, not a kind of 'fairy' rabbit as some of my British reviewers seem to fancy: fattish in the stomach, shortish in the leg. A round, jovial face; ears only slightly pointed and 'elvish'; hair short and curling (brown). The feet from the ankles down, covered with brown hairy fur. Clothing: green velvet breeches; red or yellow waistcoat; brown or green jacket; gold (or brass) buttons; a dark green hood and cloak (belonging to a dwarf).

tehát a hobbitfül nem annyira hegyes, mint a tündéké - ergo a tündéké elég hegyes

Több
21 éve 10 hónapja #91477 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések
Akkor azt hiszem levonhatjuk a következtetést, hogy ez a filmesek kitalációja, vagy legalábbis egy megjegyzést "eltúloztak", mert nem hiszem, hogy Tolien ennek nagy jelentőséget tulajdonított volna.

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 10 hónapja #91333 Írta: amanibhavam
Eavesdrop \Eaves"drop`\, n.
The water which falls in drops from the eaves of a house.

Eavesdrop \Eaves"drop`\, v. i. [Eaves + drop.]
To stand under the eaves, near a window or at the door, of a
house, to listen and learn what is said within doors; hence,
to listen secretly to what is said in private.

Több
21 éve 10 hónapja #91332 Írta: amanibhavam
az eaves önmagában ereszt jelent

Több
21 éve 10 hónapja #91330 Írta: amanibhavam
ja. látsz itt hegyes fület?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.013 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére