Fangorn - Entek

Több
21 éve 7 hónapja #106364 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Ha 3-an vannak a legöregebbek mért pont Fangorn lett az erdő neve? :oops:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #106363 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Ragoran írta: Hogy keletkeztek az entek? :oops:

Tessék elovasni a Silmarilliont. Amúgy meg amikor Aule megteremtette a törpöket, Aule társa Yavanna elkezdett aggódni a fák és növények miatt, tudva, hogy a törpök és Ilúvatar gyermekei sokat ki fognak vágni. Ezért elment panaszkodni Manwéhoz, aki gondolatban konzultált Ilúvatarral, és Ilúvatar azt mondta, hogy "Rendben, akkor majd lesznek a fáknak pásztorai, akik vigyázni fognak az erdőkre." Ezek a fapásztorok az entek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #106362 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Ragoran írta: 2:Igen,de szilszakáll=Fangorn.Még az erdőt is róla nevezték el(?) v az erdőt róla-részlet kérdés. Szal nemlehet,hogy ő vhogy a többi ent fölött állt?[/color]

Fangorn maga mondja, hogy az első, legöregebb entek közül már csak hárman vannak, és abból a háromból is igazából egyedül ő kíséri többé-kevésbé figyelemmel a világ dolgait. Tehát Fangorn annyiban áll a többi ent fölött, hogy ő messze a legöregebb és legbölcsebb közöttük.

Több
21 éve 7 hónapja #106361 Írta: Ragoran

Elrond írta:

Ragoran írta:
2:Igen,de szilszakáll=Fangorn.Még az erdőt is róla nevezték el(?) v az erdőt róla-részlet kérdés. Szal nemlehet,hogy ő vhogy a többi ent fölött állt?

2: Miután ő volt legöregebb, ezért lehet, hogy a többi fölött állt.

Hogy keletkeztek az entek? :oops:

Több
21 éve 7 hónapja #106359 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Ragoran írta:

1:Bocs,nem igazodtam ki rajta :oops: Mondjuk egy fa nem szokott mászkálni és,ha rosszat mondasz nem dob a fejedre ágat :roll: (ha abból indulunk ki,hogy az Öreg erdőt huornok lakják)

2:Igen,de szilszakáll=Fangorn.Még az erdőt is róla nevezték el(?) v az erdőt róla-részlet kérdés. Szal nemlehet,hogy ő vhogy a többi ent fölött állt?

3:ide is illik az 1.-höz írt válaszom.

1: A huornok olyan fák amelyek, képesek a mozgásra, és a beszédre. Tehát: Minden huorn fa, de nem minden fa huorn.

2: Miután ő volt legöregebb, ezért lehet, hogy a többi fölött állt.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 7 hónapja #106357 Írta: Ragoran

Elrond írta:
1: Az írás amit belinkeltem azt írja, hogy a huornok fák.

2: Nem feltétlenül. Szilszakáll egy volt az első entek közül és mégsem lett fa.

3: Nem hinném.

1:Bocs,nem igazodtam ki rajta :oops: Mondjuk egy fa nem szokott mászkálni és,ha rosszat mondasz nem dob a fejedre ágat :roll: (ha abból indulunk ki,hogy az Öreg erdőt huornok lakják)

3:ide is illik az 1.-höz írt válaszom.

Több
21 éve 7 hónapja #106354 Írta: Elrond

Ragoran írta:
1:És a huornból lesz fa? V egy ent Vagy fa VAGY huorn lesz? :oops:

2:De egy idő után már nincs kedve mozogni egy entnek(mint az öreg embereknek)szal akkor elöbb-utóbb minden entből fa lesz?(v huorn?)És Szilszakáll?

3:Az eddigiek alapján sztem a kettő között vhol... :roll:

1: Az írás amit belinkeltem azt írja, hogy a huornok fák.

2: Nem feltétlenül. Szilszakáll egy volt az első entek közül és mégsem lett fa.

3: Nem hinném.

Több
21 éve 7 hónapja #106351 Írta: Ragoran

Elrond írta: 1:Entből lesz huorn. Fordítva nem megy.

2:És akkor lesz egy entből fa, ha nem mozog, nem "él". Mint például Finglaf.

www.glyphweb.com/arda/h/huorns.html
3: :arrow: Akkor most a huornok fák vagy entek??

1:És a huornból lesz fa? V egy ent Vagy fa VAGY huorn lesz? :oops:

2: De egy idő után már nincs kedve mozogni egy entnek(mint az öreg embereknek)szal akkor elöbb-utóbb minden entből fa lesz?(v huorn?)És Szilszakáll?

3:Az eddigiek alapján sztem a kettő között vhol... :roll:

Több
21 éve 7 hónapja #106344 Írta: Elrond

Cerebrum írta:

Ragoran írta: És egy entből lehet huorn v fordítva? :roll: Mondjuk egy ent is zsémbessé válhat,de sztem egy huorn nem lesz ent,vagy?

Az entekből lehetnek huornok (talán mikor már nagyon öregek és zsémbesek, majd végül fák lesznek), de vica versa szerintem sem megy a dolog...

Entből lesz huorn. Fordítva nem megy.

És akkor lesz egy entből fa, ha nem mozog, nem "él". Mint például Finglaf.

www.glyphweb.com/arda/h/huorns.html
:arrow: Akkor most a huornok fák vagy entek??

Több
21 éve 7 hónapja #106149 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Ragoran írta: De egy ent elfásodhat anélkül,hogy huorn lenne? Csak szépen álldogál és nem zsémbelődik,egyre többet alszik,aztán fa lesz belőle...

Hááát, ez rejtély. De mintha rémlene, hogy Szilszakáll megemlít valami ilyesmit a könyvben...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 7 hónapja #106144 Írta: Ragoran
De egy ent elfásodhat anélkül,hogy huorn lenne? Csak szépen álldogál és nem zsémbelődik,egyre többet alszik,aztán fa lesz belőle...

Több
21 éve 7 hónapja #106140 Írta: Cerebrum

Ragoran írta: És egy entből lehet huorn v fordítva? :roll: Mondjuk egy ent is zsémbessé válhat,de sztem egy huorn nem lesz ent,vagy?

Az entekből lehetnek huornok (talán mikor már nagyon öregek és zsémbesek, majd végül fák lesznek), de vica versa szerintem sem megy a dolog...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 7 hónapja #106135 Írta: Ragoran
És egy entből lehet huorn v fordítva? :roll: Mondjuk egy ent is zsémbessé válhat,de sztem egy huorn nem lesz ent,vagy?

Több
21 éve 7 hónapja #106128 Írta: Cerebrum

Akkor gyakorlatilag "gonosz entek"?

Hát, így is lehet mondani, de inkább csak zsémbesek és dühösek mindenkire, aki megzavarja őket...

Több
21 éve 7 hónapja #106126 Írta: Ragoran

Elrond írta:

Ragoran írta: Ide is bekukkantok,hogy hülye kérdéseimmel nyagassam az ittenieket!
Mi a különbség huorn és ent között??
Az entek "fejlettebbek",terelgetik a huornokat,beszélnek...a huornok is mozognak vmennyit?
Mik a huornok? Elfásult entek? :oops:
Emléxem,hogy vhol le volt írva,de nem találom..

A huornok olyan fák, amelyek képeselk voltak kommunikálni, és mozogni. Veszedelmesek, de az entek kordában tartják őket.

A huorn annyit tesz mint "beszélő fa".

Akkor gyakorlatilag "gonosz entek"? :?
bocs,de gyatra a felfogóképességem..

Több
21 éve 7 hónapja #106123 Írta: Cerebrum

Ring-bearer írta: Hol?Hanyadik oldal?

Húha, nem emlékszem pontosan rá, ráadásul a könyvet most kölcsönadtam, így meg sem tudom nézni, de valahol nagyon a legelején. Azt hiszem a Zöld Sárkány fogadóban mondja az egyik hobbit, hogy egy szilfát látott, ami mozgott...

Több
21 éve 7 hónapja #106121 Írta: Elrond

Ragoran írta: Ide is bekukkantok,hogy hülye kérdéseimmel nyagassam az ittenieket!
Az entek "fejlettebbek",terelgetik a huornokat,beszélnek...a huornok is mozognak vmennyit?

A huornok olyan fák, amelyek képeselk voltak kommunikálni, és mozogni. Veszedelmesek, de az entek kordában tartják őket.

A huorn annyit tesz mint "beszélő fa".

Több
21 éve 7 hónapja #106113 Írta: Ragoran
Ide is bekukkantok,hogy hülye kérdéseimmel nyagassam az ittenieket!

Több
21 éve 7 hónapja #106107 Írta: Elrond

hobbit írta:

Lenne egy kérdésem?
Öregerdőben nem entféleségek laknak? Akiket már elnyomott az álom?
Esetleg nem az entasszonyok azok (Fűzfaapón kívül).

Talán a fűzfaapó ent. Ent asszonyok viszont biztos, hogy nem lehetnek. Ők eltűntek. Valami olyasmit olvastam, hogy ahol laktak azon a területen csata volt és ők elpusztultak. De javítsatok ki ha nem stimmel valami.

olvasd el az előző hozzászólásomat, ott választ kapsz

Több
21 éve 8 hónapja #106009 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hol?Hanyadik oldal?

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 8 hónapja #105974 Írta: Cerebrum
Így van, felszívódtak és az entek azóta is keresik ent-asszonyaikat...

Egyébként emlékeztek arra, hogy a FOTR-ben (a könyvben) még az elején az egyik fogadóban arról beszélgetnek a hobbitok, hogy egy furcsa faszerű lényt láttak a Megyében? Az talán egy ent asszony lehetett?

Több
21 éve 8 hónapja #105865 Írta: @One
@One válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
El tüntek!

"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"

Több
21 éve 8 hónapja - 21 éve 8 hónapja #105863 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Lenne egy kérdésem?
Esetleg nem az entasszonyok azok (Fűzfaapón kívül).

Talán a fűzfaapó ent. Ent asszonyok viszont biztos, hogy nem lehetnek. Ők eltűntek. Valami olyasmit olvastam, hogy ahol laktak azon a területen csata volt és ők elpusztultak. De javítsatok ki ha nem stimmel valami.

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 8 hónapja #105859 Írta: Elrond

Ring-bearer írta: Lenne egy kérdésem?
Esetleg nem az entasszonyok azok (Fűzfaapón kívül :) ) ?

Az entasszonyok a Hk-i Barnaföldeknfelé vetté kaz irányt. Az entek később elindultak őket kersni, de csak sivatagot találtak. Az Öregerdő pedigeln annak a nagy erdőnek a része volt ami egykoron Középföldén húzódott. Ezt jó részt kiirtották. Az Öregerdőben Huornok éltek.

Több
21 éve 8 hónapja #105710 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Lenne egy kérdésem?
Esetleg nem az entasszonyok azok (Fűzfaapón kívül :) ) ?

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 8 hónapja #105578 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Virágocska:
A Bakacsin-erdei tündék nem faágakon laknak...
Ez csak egy személyes megfigyelés, nem akartalak megsérteni :cheers:

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 8 hónapja #102079 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szerintem is tök csucs volt!különösen mikor Trufa femászott az "fára" és Szilszakáll kinyitotta a szemét!!!!!!!!!!

A lábait én is tök máshogy képzeltem el,igy egy kicsit olyan volt mintha 2 fa összenött volta és ugy keletkeztek volna az entek
de hát nem évagyok PJ...

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
21 éve 8 hónapja #99921 Írta: virágocska
virágocska válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
A film nagyon szupi volt :D Az entek kevésbé :) A könyvben nagyon bírtam őket... :( Na de azok a lábak :cry: Az entek mindenkinek a fantáziájában másképp kelnek életre. Hát az enyémbe nem pont úgy festenek mint PJében.

I was there 3000 years ago.

Több
21 éve 9 hónapja #97184 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hát ezt már a fantáziátokra bi/hosszú/zom :wink:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #96576 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Igen ez lehet
de a pikánsab kérdés hogy hogy keletkezik ez a mag

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.551 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére