Fangorn - Entek

Több
21 éve 9 hónapja #94783 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Az előző Ent témához: ha két Ent szereti egymást akkor ketten ültetnek egy olyan magot amiben mindkettejükből van valamennyi, és amikor az kikel Enting lesz belőle.
Szerintem

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #91725 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Elrond: ja, tudom, csak úgy eszembe jutott... :oops: a címet meg nagyon ezer köszi!!!!! :hello:

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #89054 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
n8n: az entasszonyokat már kitárgyaltuk, de ha van valami kérdésed velük kapcsolatban, akkor ki vele!
nyelvük: www.ardalambion.com
az összes (asszem) tolkieni nyelv egy helyen. angol nyelvű.

B.Ú.É.K.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 10 hónapja #89053 Írta: n8n
tényleg fel kéne.. nem is tudom, milyen rég nem voltam, de még mindig itt van az egyik hozzászólásom 8O
oké, vessük föl az entasszonyokat, na? vagy már naggyon elcsépelt? én a magam részéről nagyon szeretem az enteket, ők az egyik kedvenc teremtményeim a tolkieni világból!
tényleg, a nyelvükről vannak bővebb információuink?
én is nagyon kíváncsi vagyok, h hangozhatna az, h igen, v nem, entül...
vagy szerintetek h fognak mkinézni az entek a filben? meg egész Fangorn..?
zsoffijja: jajjajajajajajja, nee.... :shake: :rmad2: :crap: :lol:

n8n returns

Több
22 éve 1 hete #80730 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 1 hónapja #76381 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Már megint csak ugy értem el ehhz a topichoz hogy vsak 3 percem van :roll:
pedig fel kéne dobni valami jo témát
de most cak nehéz kérdések jutnak eszembe az entekröl, és kb fél éve volt téma és akkot s e találtunk rá választ

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 1 hónapja #74398 Írta: Fimbrethil
Elkéstél Ring!
ezt én már beirtam pár oldallal lejjebb innen ered a téma

Több
22 éve 1 hónapja #73933 Írta: Elrond

Fimbrethil írta: Milyen szrvekre gondolsz Elrond?
termös és porzos virág vagy valami egyéb?

Valami egyéb szervekre.

Több
22 éve 1 hónapja #73932 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Ismeritek a viccet?:
Két virág:
Szeretsz?
Szeretlek!
Akkor hívjuk a méhecskét!
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni! :D

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 1 hónapja #73873 Írta: Fimbrethil
Milyen szrvekre gondolsz Elrond?
termös és porzos virág vagy valami egyéb?

Több
22 éve 1 hónapja #73723 Írta: zsoffija
Estel:ne ijedj meg... :wink:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 1 hónapja #73664 Írta: Elrond
Szerintem az entek is rendelkeztek a megfelelő szervekkel a szaporodáshoz. :oops:

Több
22 éve 1 hónapja #73653 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

zsoffija írta: :D :arrow: Barba-papa... :look:
(hihi,régen az 1ik kedvenc rajzfilmem vala)

Nem, nem és nem! NEM AKAROOOM!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 1 hónapja #73651 Írta: zsoffija

Estel Adániel írta: Azért két ent remélhetőleg ennél egyszerűbben is megoldhatta a dolgot. ;) "Drágám, ültessünk egy entinget!" :D

:D :arrow: Barba-papa... :look:
(hihi,régen az 1ik kedvenc rajzfilmem vala)

Több
22 éve 1 hónapja #73641 Írta: Fimbrethil
Irjatok valami érdekeset az én kis fa-örzö rokonaimrol
én sajnos már nem tudok, mert csak 43 mp-em van hátra és kikapcsol...

Több
22 éve 2 hónapja #69733 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hát igen, a szilmarilokban mindössze ez a két utalás történik az entekre...
az iménti az eredetükről, a másik pedig a törpös kalandjukról.
Ennyi. :cry: Pedig Gandalf bizonyára tudna mesélni sokmindent róluk, amit Szilszakálltól megtudhatott... :)
Szerintem egyébként a méhecskés :lol: szaporodás már csak azért sem stimmel, mivel "hagyományos fáknál" egy ilyen nász eredménye először a Gyümölcs - avagy Termés lesz, amelyből aztán kijutnak a magok, és szép lassan némelyik szerencsés magból kihajt egy-egy Facsemete. - Azért két ent remélhetőleg ennél egyszerűbben is megoldhatta a dolgot. ;) "Drágám, ültessünk egy entinget!" :D

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 3 hónapja - 22 éve 1 hónapja #69256 Írta: Elrond

varda írta: Pedig van benne más is! Ott ahol Yavanna panaszkodik Manwenak, hogy Aule megteremtette a törpöket, akik irtani fogják a fákat, mert kézműveskednek. Ott említi Manwe Yavannának, hogy tud arról, hogy lesznek a fáknak pásztorai.

Hopp tényleg! Megvan magyarul a könyv, és tényleg ott van!
Kösz az infót! :idea: :idea:

Több
22 éve 3 hónapja #69087 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Pedig van benne más is! Ott ahol Yavanna panaszkodik Manwenak, hogy Aule megteremtette a törpöket, akik irtani fogják a fákat, mert kézműveskednek. Ott említi Manwe Yavannának, hogy tud arról, hogy lesznek a fáknak pásztorai.

Idézet: Silmarillion 2. fejezet vége

Then Manwë awoke, and he went down to Yavanna upon Ezellohar, and he sat beside her beneath the Two Trees. And Manwë said: 'O Kementári, Eru hath spoken, saying: "Do then any of the Valar suppose that I did not hear all the Song, even the least sound of the least voice? Behold! When the Children awake, then the thought of Yavanna will awake also, and it will summon spirits from afar, and they will go among the kelvar and the olvar, and some will dwell therein, and be held in reverence, and their just anger shall be feared. For a time: while the Firstborn are in their power, and while the Secondborn are young." But dost them not now remember, Kementári, that thy thought sang not always alone? Did not thy thought and mine meet also, so that we took wing together like great birds that soar above the clouds? That also shall come to be by the heed of Ilúvatar, and before the Children awake there shall go forth with wings like the wind the Eagles of the Lords of the West.'
Then Yavanna was glad, and she stood up, reaching her arms towards the heavens, and she said: 'High shall climb the trees of Kementári, that the Eagles of the King may house therein!'
But Manwë rose also, and it seemed that he stood to such a height that his voice came down to Yavanna as from the paths of the winds.
'Nay,' he said, 'only the trees of Aulë will be tall enough. In the mountains the Eagles shall house, and hear the voices of those who call upon us. But in the forests shall walk the Shepherds of the Trees.'

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 3 hónapja #69086 Írta: Elrond
A szilben csak egy utalást találtam az entekre: egy törp-tünde csata után a tündék egy erdőbe kergették a törpöket, és az entek pedi elintézték őket.

Több
22 éve 3 hónapja #68852 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

n8n írta: olvastam a Szilt, de erre az entes részre nem emlékszem

Nincs is benne. Ezt a történetet utólag egy olvasói levélre válaszolva írta Tolkien mester...

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 3 hónapja #68845 Írta: n8n
megint nem vagyok egy hétig, és még mindig a entek szaporodása a téma...imádom ezt a fórumot!!! :bounce: :dance:
egyébként ha házasodtak, akkor hogyan? volt szertartás? vagy? nászájszaka....? :biggrin2: :mrgreen:
olvastam a Szilt, de erre az entes részre nem emlékszem....úgy látszik ők mindenhol ott vannak :cool2:

n8n returns

Több
22 éve 3 hónapja #68778 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

és hogy keletkeznek az entgyerekek?
az ent beszélget a feleségével:
-Szeretsz?
-igen
-Kivánsz?
-igen
-Akkor hivom a méhecskét

Szerintem az entek nem intézik el ilyen hamar :mrgreen: :D :lol:

Több
22 éve 3 hónapja #68756 Írta: Fimbrethil
most ilyen böbeszédü hangulatom van :heu: :heu:

Több
22 éve 3 hónapja #68755 Írta: Fimbrethil
nem

Több
22 éve 3 hónapja - 22 éve 3 hónapja #68511 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Suilad!

Azt tudtátok, hogy Berennek az Entek segítettek visszaszerezni a Nauglamírt a Szilmarillal a törpöktől, akik megölték Thingolt?

Döbbenet. Eddig úgy tudtam, hogy az Enetek nem szerepelnek a Lúthien és Beren történetben...

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 3 hónapja #68499 Írta: Elrond
Kösz az infót Sil!!
:idea: :idea:

Több
22 éve 3 hónapja #68477 Írta: Fimbrethil
Sztem az entffiak és nök kezdetben egy helyen éltek, csak késöbb vándoroltam el nert az erdök hehyett inkább a bozotost szerették
de ha nem akkor ha nem is házasság,de valami volt a 2 ent között hogy a ffi gyakrabban látogatta a lányt mikor volt közös gyerekük de sztem nem éltek együtt

Több
22 éve 3 hónapja #68441 Írta: Limbrennil
Limbrennil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Helló helló!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:
Imádlak titeket!!!!!!!!!
Ha legközelebb jövök többet írok!
:D :D

Több
22 éve 3 hónapja #68434 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Elrond írta: Ja és még valami: Kik lehetet Szilszakáll szülei? Vannak testvérei. Vagy ő egy olyan ent aki az elsők között volt??

Igen, Szilszakáll az első entek közül való.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 3 hónapja #68355 Írta: Elrond
:?: :?: Az entszaporodásba van egy bökkenő. Ugyebár a férfientek és nőentek máshol éltek. Néha a fe.-k meglátogatték a nőket. De csak azért mentek mert kedvet kaptak egy kis, khmm, hogy is mondjam :oops: játéktra? Szia drágám, csináljunk egy kis entet! Azér' ez bizzar. Ha viszont elötte összeházasodtak, vagy vmi hasonlót csináltak aakor az úgy már oké.

Ja és még valami: Kik lehetet Szilszakáll szülei? Vannak testvérei. Vagy ő egy olyan ent aki az elsők között volt??

Érdekes kérdések, nem?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.567 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére