Fangorn - Entek

Több
22 éve 4 hónapja #62480 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Astragan:hogy, érted azt, hogy ahol ent, ott tünde? :?: ?
és mi az? mi az? mi az? mi az? amitől fel tudnád borítani az egész fórumot? na!
egyáltalán entes? vagy tündés? arra ott van a Lothlórien:tündék c. topic...
hmm...naggyon felcvsigáztál!
de tényleg!
én nagyon felcsigázható vagyok!(kérdezd csak meg Erunist!)
jaj!
nem fogok tudni aluidni!
ami nem jó ám!
de tényleg nem!
Fimbrethil:
milyen hír milyen árnya?

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #62396 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Astragan:mi boritahatná fel ami nyugalmunkat?vanGYU 7. könyv?vagy már most nézegeted a 2. filmet videon?
vagy valami témába vágo?arra én is kiváncsi vagyok
áruld el
lécccccccccci
amugy mi van a fácskáinkkal?moita lebeg felettünk a hir árnya, senki nem ir semmit az entekröl

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #62368 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Na most tényleg! Mondd el! Sajnos elég régen voltam itt és foggggalmam sincs, mirő van szó, de egy hír, ami az egész fórumot felborítaná... :D Légyszi!

Több
22 éve 4 hónapja #62179 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Astragan:

ugye nem akarsz kétségek közt hagyni minket? ;)

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 4 hónapja #62077 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Astragan írta: Más helyzetben az egész tokkien.hu-t fel tudnám bolygatni egy hírrel, de azt inkább nem...

Hát engem most meg fog enni a kíváncsiság... Nem lehetne mégis. Legalább priviben.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 4 hónapja #62075 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
helyesírásom és úgy az egész fullhiba. n8n: ahol ent ott tünde????

Több
22 éve 4 hónapja - 22 éve 4 hónapja #62074 Írta: Astragan
...

Több
22 éve 4 hónapja #62073 Írta: Astragan
Yao: lehet, hogy csak szunnyadnak. Hm, érdekes lenne, ha itt is lenne pár / tág a fantázia / s mikor az erdőben felbukok a gyökérben, valaki lehummog, hogy de illetlen tróger vagyok.

Több
22 éve 4 hónapja #61968 Írta: n8n
akkor jó Yao! 8)
Elanor: egyetértek!kellett hagyni ilyen kérdéseket! ha be fejezte volna Tolkien az egészet, úgy ahogy van, a Világ teremtésétől a Végéig, nem tudnánk így beszélgetni róla annyira, hmm....csillógó szemmel, érdekesen, ha mindenre lenne válasz, nem lenni olyan érdekes!
Morgana írta: :arrow:
""És csak két 'adatuk' van, hogy kb. mi történik a tündékkel és az emberekkel.""
mik ezek az adatok? :wink:

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #61709 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
n8n:semmi vész,az ilyenekért nem szoktam haragudni :wink: .
Elanor:az biztos hogy nem valami sok az elérhető infó róluk.
Talán tényleg csak elfásodtak.Nem hinném hogy elpusztultak volna mind egy szálig.Talán még mindig él Középföldén egy-kettő.Bár elég hiú reménynek tűnik :? .
Azért köszönöm a válaszokat :D .

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 4 hónapja #61221 Írta: Elanor
Az a jó ebben a kérdésben, hogy mindegyik variáció lehetséges, de biztosan mindegyikre lehet vmi kifogást találni...ez pont olyan, mint Bombadilnál...biztosat nem lehet tudni, csak találgatni lehet...

Ez a két, nyitvahagyott kérdés azért kicsit kakkuk-tojásnak tűnhet a precízen kidolgozott tolkieni világban. De sztem ezek nagyon érdekes, izgalmas kérdések, és jó, hogy így nyitva állnak. :)

Több
22 éve 4 hónapja #61191 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Lehet, hogy az entasszonyok Keletre költöztek....... Vagy elfásodtak.... Vagy az orkok kipusztították őket...... Na, melyik lehet a legvalószínűbb? :D
Fru :)

Több
22 éve 4 hónapja #61054 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Valahogy ez a lélek dolog olyan egészen miszticizálva, homályosan jelenik meg Tolkiennél. Valójában senki sem biztos semmiben. És csak két 'adatuk' van, hogy kb. mi történik a tündékkel és az emberekkel. Na és a hobbitokkal, a törpökkel, az entekkel stb.
Tartogat még Eru némi meglepetést, abban biztos vagyok.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 4 hónapja #61038 Írta: n8n
ezt nyitott kérdésnek hagyta Tolkien, direkt...a kis huncut! 8)
sztem nem Szaurton pusztította e őket--->csak nem!
bár a Barnaföldek...nemtom
ha Valinorba mentek volna (ami nem valsz, mert hogy jutottak volna el oda, Szürkerév, megmiegymás, meg oida nem mehet akárki) a valák nem nézték volna jó szemmel, ha ott maradnak. főleg Yavanna nem. hisz ő teremtette őket, és feladataul azt szabta meg nekik, hogy a fák pásztorai legyenek, és vigyázzanak a középföldei fákra a törpök fejszéi elől.

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #61037 Írta: n8n

Elanor írta: n8n írta, hogy Fangorn ugye Szilszakáll...na de az erdőt, ahol ő él, azt is Fangornnak hívják! Gondolom a neve is innen jött. De gondolom Yao úgy értette, hogy ebben az rdőben hány ent élhet!

ige, igen, mostmár én is rájöttem, hogy nem mennyi ideje, hanem scak hogy mennyi, mert én úgy értettem, hogy mennyi ideje...szal bocs Yao, teljesen félreértettem és bocsbocsbocsbocs!

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #60951 Írta: Elanor
Ez a bizonyos ent-asszonyos téma már egy párszor szóba került, és mindenkinek más a véleménye róla :)

Hallottam olyan véleményt is (nem a fórumon), ami szerint Szauron pusztította el őket, de sztem ez nem valószínű. Sztem akkor már inkább Valinorban vannak...de ez is csak egy ötlet...

Több
22 éve 4 hónapja #60874 Írta: Ket
Ket válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Biztosan direkt hagyja nyitott kérdésnek, de én azért mégiscsak kíváncsi lennék mi van velük... Mert azért mégsem írta meg konkrétan, és így mindenki azt gondolhat amit akar... de én nem merek semmi sem gondolni... :roll:

"Ébredj minden reggel úgy,
mintha az lenne életed utolsó napja,
egyszer úgyis igazad lesz..."

Több
22 éve 4 hónapja #60821 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Tolkien konkrétan nem írja,(v. csak én nem emléxem :? ) hogy hány ent él Fangornban (mint erdő :P ), de az biztos, hogy hogy több száz és még jópár hourn...
Sztem az entasszonyokat direkt nyitott kérdésként hagyja J.R.R. bár a Szilt még nem olvastam, és lehet, hogy ott említik...

Több
22 éve 4 hónapja #60809 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Elanor:igen-igen úgy értettem.Viszont a válasz nem tudja senki?
Sil:köszönöm a választ :) .
Fimbrethil:ha már itt tartunk,erről a témáról(entasszonyok),tud valaki valamit?

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 5 hónapja #60695 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
miért csak et entek elfásulásárol irtok, a fák is válnak entekké, vhogy ugy van hogy a fák egyre élőbbekl lesznek egyre aktivabbá válnak, aztán már tudnak beszélni meg járkálni is
ezért nem halt még ki a Fangorn(hely)miotze almentek az asszonyaik

(off:lehet egy helynek és az uirának ugyanaz a neve,pl:Walesi bárdokban
"Montgomery a vár neve,hol aznap éjjel szállt
Montgomery a vár ura vendégli a királyt", itt lehetett érteni szerintem ki gondol az erdöre és ki Silszakállra
on)

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 5 hónapja #60591 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Ket Slytherin írta: A huornoknak meg valami pásztoruk van, aki terelgeti őket... :roll:

Azok az entek. A Fák Pásztorai.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #60579 Írta: Ket
Ket válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szóval ugyanaz érvényes rájuk,mint a tündékre?

Hát a tündék nem fásodnak el, őket csak simán megölik... De akkor végül is egy ent addig él amíg saját maga bírja, nem?
A huornoknak meg valami pásztoruk van, aki terelgeti őket... :roll:

"Ébredj minden reggel úgy,
mintha az lenne életed utolsó napja,
egyszer úgyis igazad lesz..."

Több
22 éve 5 hónapja #60479 Írta: Sil

Ragoran írta: A hournok tudnak helyet változtatni? Mert amikor Vasudvard ellen mentek, akkor jöttek a hournok is, nem??

Persze, tudnak helyet változtatni. Helm szurdokánál az az erdő is huornokból állt.

Tears unnumbered

Több
22 éve 5 hónapja #60475 Írta: Sil

Yao írta: Szóval ugyanaz érvényes rájuk,mint a tündékre?
Hány éves lehet Szilszakáll? Jó pár ezer,de mennyi?

Az enteket a törpök után, de még a tündék előtt teremtették, és az Elsőszülöttek érkezéséig álmot bocsátottak rájuk. Fangorn pedig szerintem ezek közé az első entek közé tartozott.

Tears unnumbered

Több
22 éve 5 hónapja #60300 Írta: Elanor
n8n írta, hogy Fangorn ugye Szilszakáll...na de az erdőt, ahol ő él, azt is Fangornnak hívják! Gondolom a neve is innen jött. De gondolom Yao úgy értette, hogy ebben az rdőben hány ent élhet!

Több
22 éve 5 hónapja #60263 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Ez nem semmi! És ők ezt komolyan gondolják? Vagy csak minket akarnak idegesíteni!!! :evil: Az entek és a balrog! Meg az Uruk-hai trollok! Megáll az ész!!!

Több
22 éve 5 hónapja #60259 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Fru:Mindenesetre bosszantó!

Több
22 éve 5 hónapja #60228 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Milyen Balrog ellen????? Az Móriában volt!!!!!!! Egyáltalán, hogy került volna egyelen ent is akár?????? Uruk-hai trollok!!!!!!! Ez még jobb!!!!!! :lol: :lol: :cry: Szomorú, hogy valaki ilyen marhaságokat ír össze-vissza!
Fru :)

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 4 hónapja #60217 Írta: n8n
kimásoltam az összes ilyen hülyeséget a Mordor-orkok topicba!
nézzétek meg, de ha hamar lesztek idegesek, akkor ne!

Yao :arrow: "Ja és ha már itt tartunk,mennyi ent élhet Fangorban?"
Fangorn maga Szilszakáll...
úgyértem ez a neve. van egy pár neki. mikor először találkozik Trufáékkal(akiket kisebbfajat orkoknak nézett :lol: ) akkor mondja ezeket a neveket.és az nem hajlandó elárulni, mert az nagyon nagyon nagyon hosszú lenne Pippinéknek :wink: hárman vannak össz a legrégibb entek de csak az "álltalános" emlékszem
Szilszakál, Lombfürt és Kéregirha.
és csak Szilszaknak tudom a tünde nevét, ami Fangorn.
szóljatok, ha zagyválok! :oops:

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #60213 Írta: n8n

amanibhavam írta: A Gyürü keresése sztem még van a nagyobb könyvesboltokban, nemrég adták ki

hantale Aman, és Yao!

n8n returns

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.612 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére