Fangorn - Entek

Több
22 éve 5 hónapja #56824 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
És már megint mi nem működik???????????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

szóval épp azt akartam +kérdezni,h. ki teremtette az enteket!

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #56823 Írta: zsoffija

Estel Adániel írta: Az entek enteknek születtek az óidőkben... ők Yavanna teremtményei...

Na pont ezt,pont most akartam megkérdezni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #56795 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Szendi írta: Estel: Én az öregerdei fákra gondoltam, hogy ők "fásodtak" el.Nem jól emlékszem?

Ajjaj, én meg n8n-nek válaszoltam az entek őseiről... ;)
Egyébként Fangornban is voltak sokan, akik "egyre fábbak lettek", az öregerdei fáknak pedig - én sem emlékszem most hirtelen pontosan :oops: , de azt hiszem - a belsejük lett "fekete"...

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #56750 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Estel: Én az öregerdei fákra gondoltam, hogy ők "fásodtak" el.Nem jól emlékszem?

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 5 hónapja #56728 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Az entek enteknek születtek az óidőkben... ők Yavanna teremtményei...

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #56724 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Sil írta:

n8n írta: és a hamariság! ez a szó! nagyon el van találva! kíváncsio vagyok, mi ez angolul... :D

hamari: hasty
Hamariberkenye viszont Quickbeam.

hasty!! dejó! :D :D
Quickbeam!!! na ez még találóbb! ez nagyon tetszik!

elfásodás:
az enetek ősei mik voltak? hantale előre is! :D

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #56326 Írta: Szendi
Fru: Igen és így gondolom, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak a világtól, hanem egymástól is.

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 5 hónapja #56258 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

n8n írta: és a hamariság! ez a szó! nagyon el van találva! kíváncsio vagyok, mi ez angolul... :D

hamari: hasty
Hamariberkenye viszont Quickbeam.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #56231 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Akkor az öregerdei fákat is őrizték az entek, csak közben ők maguk is fává változtak?? :? Ez nagyon érdekes lenne. Szerintem Tolkien ezzel a fává változássá azt szerette volna kifejezni, hogy néha az emberek is úgymond "elfásulnak", elidegenednek, elhidegülnek a világtól. Ti is így gondoljátok?
Fru :)

Több
22 éve 5 hónapja #55879 Írta: Szendi
OK Galadrijer! Értem!
Elanor: Igazad van! Nagyon fontosak voltak a fák az életében! Most olvasom Az elveszett mesék könyvét, és benne Kortirion fái című versét. Gyönyörű:"...Fáid gyökér-markaival, akár ha
Horgonyokkal rögzítve - maradása
Lehetne mindenednek,..."

"...Nyári fáidra jól emlékezem,
S tavaszi fűzre, bükkre kis hegyen;
Szélszálkás nyárfákra, zord ébenekre,..."
Tandori Dezső fordítása

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 5 hónapja #55708 Írta: Galadrijel
Galadrijel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
bocs, asszem félreértettetek, vagy rosszul fogalmaztam, men tudom hogy allergiás volt-e vagy se, bocsika

A tünde név ent-szivet takar

Több
22 éve 5 hónapja #55697 Írta: n8n
Értve, hupsza, bocsánat! azért csodálkoztam nagyon nagyon!!! 8O :oops: :roll: :oops: :oops:

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #55640 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Galadrijel csak feltételes módban írta, hogy ha vki tudná...nem kijelentette, hogy az volt, de ezt csak zárójelesen jegyeztem meg... :)

De, hogy a témához is szóljak vmit, lehet, hogy pont azért írta bele a ''fákat'' a történetébe, mert ugyan nagyon szerette őket, csak éppen ideje nem volt velük foglalkozni, és így fejezte ki az irántuk való szeretetét, tiszteletét.[/b][/i]

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 5 hónapja #55532 Írta: Szendi
:oops: :oops: :oops: allergia két ll-el!

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 5 hónapja #55530 Írta: Szendi
Nem volt alergiás! Sőt! nagyon szerett a növényekkel foglalkozni. A rózsákkal pl., vagy a gyeppel. ( Képes volt szálanként kiírtani a gyomokat a kertjében lévő gyepszőnyegből!) A GY U Írása alatt eltelt 12 év alatt nem volt ideje barangolni, - őszinte sajnálatára - mert az egyetemi munkája nagyon lekötötte és ez mellett nagyon fontosnak tartotta a családját, és a baráti társaságát is. Egyiket sem hanyagolta el. Ami a fákhoz fűződő viszonyát illeti, jól jellemzi őt, hogy a kocsiját is azért adta el, mert ellenezte az úthálózat erdők kárára való terjedését.

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 5 hónapja #55477 Írta: n8n
Allergiás volt a növényekre?? 8O
nem is tudtam...
igen a beszédük nagyon jó! tényleg olyan...fás. sokat, hossszan, amilyen régi egy szóértéke, olyan hosszú maga a szó...(vagy valami nagyon hasonló) és a hamariság! ez a szó! nagyon el van találva! kíváncsio vagyok, mi ez angolul... :D

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #55410 Írta: Galadrijel
A talin mondta valaki, hogy az öreg-erdei fákat kellett az enteknek örizniük,szoval nem rokonok, csak a pásztor és a nyáj hasonultak

Tolkien nagyon eltalálta, hogy az entek lassan és hosszan beszélnek, biztos sokat mászkált az erdöben/természetben azalatt a tizenegynéhány év alatt, amig irta(ha valaki részletesen ismeri az életeé és tudja hogy pl az összes létezö növényre allergiás volt, vagy ilyesmi, akkor bocsi csak egy tipp volt, mert olyan jol eltalálta

Több
22 éve 5 hónapja #55062 Írta: n8n
Igen szvsz is van lelkük! hisz ők is élőlények, ugyanúgy, mint mi! lélegeznek táplálkoznak és védekeznek(gyökér, stb.) a világ külső támadásaival szemben(riszató stb. :wink: )
igen, kisugárzásuk is..főleg, ahogy suttonak, ha fúj a szél...mintha tényleg beszélgetnének...

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #54768 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szerintem is minden fának van lelke, és kisugárzása is. Minden reggel, amikor megyek iskolába, akkor az utcában rengeteg fát lehet látni. Van jegenyefa, gesztenye és fenyő is. Szinte érzem, ahogy beszélnek hozzám. Nagyon jó érzés. :) Remélem, ezt nem csak képzelem. :? A Bátyám is mondta, hogy ő is érzi a jelenlétüket. Szerintetek az Öregerdőben lévő fák rokonai az enteknek?
Fru :)

Több
22 éve 6 hónapja #54597 Írta: Elanor
Sztem gyerekkorában minden ember érti a fák beszédét (azok legalábbis biztosan, akik fák közelében nőnek fel), de sajnos nagyon sokan vannak, akik ezt felnőttkorukra elfelejtik. Hál' Istennek Tolkien nem ezekhez az emberekhez tartozott! ;)

Több
22 éve 6 hónapja #54576 Írta: Szendi
n8n: Szerintem minden fának van "lelke", - vagy valami ehhez hasonló- és az emberek között vannak " fogékonyabbak", akik megértik a fák " lelkének" kisugárzását. Tolkien is ezek közé tartozott, aki gyerekkorában beszélgetett a fákkal. Később, idősebb korában is mindent megtett egy-egy fa megmentéséért.

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 6 hónapja #54419 Írta: n8n
Szendi:
akkor tudod milyen szép!
mintha beszélni akarna...
bárcsak lennének entek! vagy entingek, vagy...csak legyenek!
Elanor:
reménykedjünk!!!! 8) nagyon jó lenne, ha egyszer megmozdulna...ki tudja...vajon a mi Tolkien bácsink honnan "szedte" az enteket..., talán saját élményeiből merítette az ötletet...najó, azt hiszem, ez csak egy álomkép... :cry:

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #54417 Írta: Elanor
(Vagy még mindig az...? :wink: )

Több
22 éve 6 hónapja #54416 Írta: Elanor
A házunk mellett van egy nagy rét, és áll rajta egy nagyon öreg fa. Kisoromban az utca összes gyereke azon játszott, arra épített bunkert, stb... az lett a mi Törzsfánk... az ágai pont olyanok, mintha egy csigalépcső lenne, könnyedén fel lehet rámászni. Mintha direkt a kisgyerekek ügyetlen lábának készült volna...
Régebben nagyon sok tűz volt a réten, de vhogy ez a fa mindig megúszta... volt olyn, hogy pár méterre volt tőle a tűz, de akkor is túlélte. Persze lehet, hogy csak túl száraz volt, de nem hiszem, hogy emiatt.
Biztosan ez a fa is egy ent volt valaha... :)

Több
22 éve 6 hónapja #54322 Írta: Galadrijel
Én is egy cseresznyefát szeretek, arra lehet a legjobbatűn fölmászni,és az termi a legfinomabb cseresznyét :D :D
Amugy a fakivágások engem is idegesitenek,nemrég voltam Tápiosztmártonban, elvileg ott van valami joféle földkisugárzás, és hogy többen elférjenek, kivágtak egy valoszinü tök szép ligetecskét :evil: ,pedig egész kellemes hely lenne

Több
22 éve 6 hónapja #54281 Írta: zsoffija
Na az én fán nem ilyen súlyos eset... :oops:
De jól lehet rá fölmászni! :P

Több
22 éve 6 hónapja #54270 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
A Tokaji-hegyen van egy hatalmas gesztenye fa. Többszáz évesnek mondják és úgy tudom katonai térképeken is szerepel mint tájékozódási pont. Jó sok idő telt el azóta hogy utoljára láttam, de a közelében lévő forrás vizénél jobbat azóta sem ittam.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 6 hónapja #54240 Írta: Szendi
n8n: Én is arra gondolok! :lol: Szerintem is gyönyörű!
amanibhavam: A nagy platán...Nos az a fa sokmindent látott! Sokat jelent nekem- nekünk- az a fa! Minden nyáron - ha az idő és a körülmények megengedték - az alatt tanyáztunk. Elősször ketten, majd hárman, majd négyen... :wink:

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 6 hónapja #54199 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
van meg egy igazi enting Budapesten, a Nagy Platan a Margitszigeten
kisugarzasa van annak a fanak

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 6 hónapja #54175 Írta: zsoffija
Én egy N.kovácsiban lévő cseresznyefába vagyok szerelmes! :P

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.594 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére