Rejtélyek Középföldéről
- Kegyetlen Gorthaur
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Lehet, hogy felismerte őket, csak nem akarta elmondaniUlmo írta: Ha jól emlékszem, Gandalf azt mondja a könyvben: "A világot névtelen lények rágják, Glóin fia Gimli..." Ha Gandalf sem tudja, micsodák azok, akkor mi honnan tudhatnánk :hein: Gandalf csak felismer valakit, aki a az ő saját rendjébe tartozik
A Tó Őre annak a tónak az őre, amibe Gandalf + balrog beleesnek, vagy az, amelyik a magyalföldi kapu előtt van?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Boro
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
Vagy meghalt?
Bd
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szóljatok rám, ha nagy hülyeség...
- Alatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
SZIG
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- Ulmo
- Nem elérhető
Batti, ez tévedés. Az ainuk egy része leszállt Ardára, közülük a tizennégy leghatalmasabbat nevezik Valának. Vagyis minden Vala Ardán él.Batti írta: A Valákról tudjuk, hogy sokan de nem mind jöttek Ardára. Akik pedig jöttek azok Az idők végezetéig Ardához vannak kötve
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Cruel Gorthaur írta: Ulmo: csak a topicokat bongészgettem, és találtam valami olyasmit, h Ungoliant maia, aki csak azért jött le Ardára, hogy telezabálja magát. Javíts ki ha tévedek
Mint mondottam, pont ez a baj Ungolianttal, hogy nem tudni, micsoda.
Vala nem lehet, azokat név szerint ismerjük. Maia nem lehet, mert még egy Valát is le tudott volna győzni, ha nem segítik Melkort a Balrogok. Vagyis a hatalma bőven meghaladja egy maiáét. Ha nem Vala és nem maia, akkor ainu sem lehet, tehát nem Ilúvatar teremtménye. Azok az ainuk, akik beléptek Ardába, vagy Valák, vagy maiák.Ezeknél alacsonyab rendű "szellem" nem lehet, ahhoz túl nagy az ereje. Róla senki sem tudja, honnan jött, csak annyit, hogy a "külső sötétségből". Ahogy t is említetted, az egyetlen célja, hogy mindent felzabáljon, mindent elemésszen. Ezért mondom hogy nekem a káosz megtestesülésének, a fény és a rend ellentétének tűnik.
Ez már inkább a Mitológia topic témája lehet,, amit most írok, de az alapján, amit írtál, Ulmo, felevtődik a kérdés: A rossz ezek szerint világ teremtése előtt is létezett.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
Szilmarilok írta: Ott, a csupasz hegyfalak meg a hideg és sötét tenger között, ahol a legsűrűbb és legmélyebb volt a homály a földön, ott Avatharban lakozott titkon és ismeretlenül Ungoliant. Az eldák sem tudták, honnan jött, bár némelyek azt beszélték, hogy régestelen-régen szállt alá a sötétségből amely körülöleli Ardát, amikor Melkor először pillantott irigykedve Manwe királyságára, s ő volt az elsők egyike, akit Melkor megnyert a maga szolgálatára. Ám Ungoliant megtagadta gazdáját, mert a maga mohóságának úrnője akart lenni, magának kívánt mindent, hogy megtöltse ürességét, és délre menekült a valák és Orome vadászai elől, hiszen azok jobbára északon őrködtek, s a déli vidéket sokáig elhanyagolták.
Ungoliant valóban az őskáoszból jött, s a megtestesítője volt a káosznak, s tökéletes ellentéte a fénynek. Egyébként, ha már itt tartunk, lehet, hogy a "vén és ocsmány, névtelen" teremtmények közül néhány maia volt, mint a balrogok, de néhány lehetett ilyen "káosz-lény" is, mint Ungoliant.
- Ulmo
- Nem elérhető
Cruel Gorthaur írta: Ulmo: csak a topicokat bongészgettem, és találtam valami olyasmit, h Ungoliant maia, aki csak azért jött le Ardára, hogy telezabálja magát. Javíts ki ha tévedek
Mint mondottam, pont ez a baj Ungolianttal, hogy nem tudni, micsoda.
Vala nem lehet, azokat név szerint ismerjük. Maia nem lehet, mert még egy Valát is le tudott volna győzni, ha nem segítik Melkort a Balrogok. Vagyis a hatalma bőven meghaladja egy maiáét. Ha nem Vala és nem maia, akkor ainu sem lehet, tehát nem Ilúvatar teremtménye. Azok az ainuk, akik beléptek Ardába, vagy Valák, vagy maiák.Ezeknél alacsonyab rendű "szellem" nem lehet, ahhoz túl nagy az ereje. Róla senki sem tudja, honnan jött, csak annyit, hogy a "külső sötétségből". Ahogy t is említetted, az egyetlen célja, hogy mindent felzabáljon, mindent elemésszen. Ezért mondom hogy nekem a káosz megtestesülésének, a fény és a rend ellentétének tűnik.
- Kegyetlen Gorthaur
- Nem elérhető
Gandalf, ha jól emlékszem azt is mondja, hogy Szauron nem ismeri őket, mert nála is vénebbekA Szürke Zarándok írta: Bocsánat, egy nem az előbbiekhez vágó kérdés. Valaki tudja, honnan származnak azok a "vén és ocsmány teremtmények", akik a föld mélyén laknak Móriában (pl. az Őr, vagy azok, akiket Gandalf látott, amikor a balroggal harcolt a bányák alatt). És még egy: ha nem a törpök, úgy kik építették a Végtelen Lépcsőt Mória alatt?
Ulmo: csak a topicokat bongészgettem, és találtam valami olyasmit, h Ungoliant maia, aki csak azért jött le Ardára, hogy telezabálja magát. Javíts ki ha tévedek
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Alatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Gandalf ha jól emlékszem azt mondta, hogy a törpök még meg sem érkeztek Móriába amikor a titkos mély tárnák már megvoltak és a Végtelen Lépcső.Ulmo írta:
Ha jól emlékszem, Gandalf azt mondja a könyvben: "A világot névtelen lények rágják, Glóin fia Gimli..." Ha Gandalf sem tudja, micsodák azok, akkor mi honnan tudhatnánk :hein: Gandalf csak felismer valakit, aki a az ő saját rendjébe tartozikA Szürke Zarándok írta: Bocsánat, egy nem az előbbiekhez vágó kérdés. Valaki tudja, honnan származnak azok a "vén és ocsmány teremtmények", akik a föld mélyén laknak Móriában (pl. az Őr, vagy azok, akiket Gandalf látott, amikor a balroggal harcolt a bányák alatt).
Szvsz a törpök építették. Halhatatlan Durin hozta létre Khazad-dum birodalmát a Ködhegységben, még az Első Kor előtt. Khazad-dum alapításától a Balrog felbukkanásáig majdnem 6000 éven át éltek törpök ezen a helyen. Volt idejük megépíteni a Végtelen Lépcsőket.A Szürke Zarándok írta: És még egy: ha nem a törpök, úgy kik építették a Végtelen Lépcsőt Mória alatt?
Bár lehet, hogy tévede, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a törpök veszte az volt, hogy túl mélyre ástak.
SZIG
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Ha jól emlékszem, Gandalf azt mondja a könyvben: "A világot névtelen lények rágják, Glóin fia Gimli..." Ha Gandalf sem tudja, micsodák azok, akkor mi honnan tudhatnánk :hein: Gandalf csak felismer valakit, aki a az ő saját rendjébe tartozikA Szürke Zarándok írta: Bocsánat, egy nem az előbbiekhez vágó kérdés. Valaki tudja, honnan származnak azok a "vén és ocsmány teremtmények", akik a föld mélyén laknak Móriában (pl. az Őr, vagy azok, akiket Gandalf látott, amikor a balroggal harcolt a bányák alatt).
Szvsz a törpök építették. Halhatatlan Durin hozta létre Khazad-dum birodalmát a Ködhegységben, még az Első Kor előtt. Khazad-dum alapításától a Balrog felbukkanásáig majdnem 6000 éven át éltek törpök ezen a helyen. Volt idejük megépíteni a Végtelen Lépcsőket.A Szürke Zarándok írta: És még egy: ha nem a törpök, úgy kik építették a Végtelen Lépcsőt Mória alatt?
Gorthaur: honnan veszed, hogy Ungoliant maia volt? Esetleg tudnál forrást is adni ehhez az infohoz? Mert amennyire én tudom, Őnagysága egyszerűen kilóg a tolkieni lények rendszeréből. Nagyjából az Őskáosz megtestesítője, de nem maia.
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Kegyetlen Gorthaur
- Nem elérhető
És miért ne lehetnének maiák? Ungoliant is az volt.
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Kegyetlen Gorthaur
- Nem elérhető
Azt mondja Gandalf, hogy Szauronnál is vénebbek (III. könyv, GyU). Szauronnál tudtommal csak maiák és valák lehetnek vénebbek.A Szürke Zarándok írta: Bocsánat, egy nem az előbbiekhez vágó kérdés. Valaki tudja, honnan származnak azok a "vén és ocsmány teremtmények", akik a föld mélyén laknak Móriában (pl. az Őr, vagy azok, akiket Gandalf látott, amikor a balroggal harcolt a bányák alatt). És még egy: ha nem a törpök, úgy kik építették a Végtelen Lépcsőt Mória alatt?
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Pippin = Tuk Peregrin, és peregrin mellesleg "zarándok"-ot is jelent (latin eredetű szó)...Boro írta: Vki tudja , hogy a GYU előszavában Zarándokként nevezett személy vajon kicsoda? (szerintem Pippin)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Boro
- Nem elérhető
Bd
- Boro
- Nem elérhető
Bd
- Elmoth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
_Neo írta:
Ideniel írta: Példát az átalkulásra nem tudok mondani, de a vérfarkasok egyébb elnevezései között ott van a "váltott farkasok" kifejezés. Az óangolban a "wer" szó embert jelent, a "wulf" pedig értelemszerűen farkast: ember-farkas. Nem tudom, hogy Tolken ezt a kifejezést azért használta-e mert a farkasok képesek lettek volna emberré változni, vagy a farkasoknak volt-e emberi jellemzőik is, de tény, hogy valami emberi volt ezekben a lényekben.
a lelkuk
A lelkük? Igen csúnya véleménnyel lehetsz az emberekről. Engem is felülmúlsz! 8O Legfeljebb az inteligenciájuk hasonlíthat ránk. Inkább őrült torz szellemek lakozhatnak bennük.
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Ideniel írta: Példát az átalkulásra nem tudok mondani, de a vérfarkasok egyébb elnevezései között ott van a "váltott farkasok" kifejezés. Az óangolban a "wer" szó embert jelent, a "wulf" pedig értelemszerűen farkast: ember-farkas. Nem tudom, hogy Tolken ezt a kifejezést azért használta-e mert a farkasok képesek lettek volna emberré változni, vagy a farkasoknak volt-e emberi jellemzőik is, de tény, hogy valami emberi volt ezekben a lényekben.
a lelkuk
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- Boro
- Nem elérhető
Bd
- Ideniel
- Nem elérhető