Megye - Hobbitok

Több
18 éve 10 hónapja #279698 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Valaki, akinek megvan a Peoples of Middle-Earth, nem tudná kölcsönadni nekem? Szükségem lenne a hobbitokról szóló részre belőle!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 10 hónapja #279475 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Nagyon család centrikusak voltak, és hűségesek.
Persze egyeseknél ott is a kocsma-munka után volt az első a család.

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 10 hónapja #279470 Írta: Belladonna
Belladonna válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Üdv!
Mit tudtok a hobbitok családi életéről, azonkívül, hogy precízen nyilvántartották a családfákat? Mi van az érzelmi részével?
Van egy példás család, Csűrösék, akik még az öreg Csavardit is igyekeznek segíteni, mert a fia, egyetlen támasza távol van.
A Függelékben a családfákat nézegetve láttam, hogy Samuék hatan voltak testvérek. Hol voltak ezek, amikor a Tata úgyszólván nyomorgott a banditák regnálása idején? A GyU-ban egy szó nincs róluk. És máshol?
Belladonna

"és a Megye földje jó mély"

Több
18 éve 11 hónapja #279022 Írta: Daeron
Daeron válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Mikor a mathom házakról olvasok, nekem pedig mindig apám műhelye jut eszembe. Tele van felesleges és régi kacatokkal, de mindent megtart mert "jó lehet még valamire". Ja, arra hogy lassan be se tudjunk menni és akkor nem kell csinálni semmit. :D

Auta i lóme!

Több
18 éve 11 hónapja #277890 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Amúgy teljesen igazatok van abban, hogy ma már az ember teljesen túlhajszolja magát. A hobbitok is dolgoztak, OK, de azért... sz'al a munkának is vannak határai. Nekem pl. eszem ágába sincs éjjel nappal dolgozni...inkább eszek. Nemhiába mondják rám, hogy nekem a Megyében lenne a helyem... :)

Merielle i evellon

Több
18 éve 11 hónapja #277805 Írta: Belladonna
Üdv!
Bilbó szülinapján biztos mind degeszre tömték magukat. De azért egészségesen és változatosan, főleg kedvvel étkezhettek. Vasudvardon Pippin külön megemlíti: "sajnos, zöld semmi nincs". Samu füveket keres a nyúlpörkölthöz Ithiliában.
Én azt szeretem bennük, hogy ha tehetik, megadják a módját az étkezésnek, főleg a reggelinek.
Belladonna

Több
18 éve 11 hónapja #277565 Írta: Szürke Gandalf
Szürke Gandalf válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Mal-estel írta: Nini!
Nem is vettem észre, hogy egy egészségügyi topicra tévedtem! Pedig esküdni mertem volna, hogy a www.tolkien.hu -t írtam be! :D

Sajnálom, ha egy kicsit így érződőt a dolog. Kicsit elragadt a hév. Olyan kár,hogy nemélhetek gondtalan hobbit életet!

Én a Titkos Tűz szolgája vagyok, én táplálom Anor lángját.

Több
18 éve 11 hónapja #277505 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Ebből a mi sürgő forgó világunkból amaz falusi munkás élet hiányzik nekem a legjobban.

Sajnos én csak visszahallom hoyg mik voltak anno.

Hasonló a megyéhez

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
18 éve 11 hónapja #277497 Írta: Mal-estel
Mal-estel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Nini!
Nem is vettem észre, hogy egy egészségügyi topicra tévedtem! Pedig esküdni mertem volna, hogy a www.tolkien.hu -t írtam be! :D

A remény hal meg utoljára.

Több
18 éve 11 hónapja #277491 Írta: Szürke Gandalf

Belladonna írta: Üdv!
És milyen jókat esznek! Gomba, húsos szalonna, nyúlragu...
Belladonna

Hát igen, ez sem elhanyagolható dolog. Bitos nem ettek olyan ételeket amik permetezetek voltak. Azt bírom, amikor mostanában mindenki azt szajkóza, hogy ne egyél házi szalonnát, mert zsíros és egészségtelen. A bolti zöldségek, zsírmentes ételek egészségesek-e?. Amikor tele vannak tartósitószerekkel. Hát nem hiszem. Igaz, hogy a hobbitok ettek zsiros és nehéz kajákat, de biztos egyikben se volt vegyszer.

Több
18 éve 11 hónapja #277459 Írta: Belladonna
Üdv!
És milyen jókat esznek! Gomba, húsos szalonna, nyúlragu...
Belladonna

Több
18 éve 11 hónapja #277366 Írta: Olorin.papa

Ethuil írta:

olorin.papa írta: A mai világban nekünk is lenne mindig időnk a kocsmában beszélgetni, ha csak a megélhetésre kellene gyűjtenünk, és a civilizáció minden vívmányát megtagadnánk magunktól... gondolok itt az internetre is...

Mintha az ősöket hallanám :lol:

Nem csak az ősök mondják, te is csak számoljál utánna...

Több
18 éve 11 hónapja #277365 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

olorin.papa írta: A mai világban nekünk is lenne mindig időnk a kocsmában beszélgetni, ha csak a megélhetésre kellene gyűjtenünk, és a civilizáció minden vívmányát megtagadnánk magunktól... gondolok itt az internetre is...

Mintha az ősöket hallanám :lol:

Több
18 éve 11 hónapja #277363 Írta: Olorin.papa
A mai világban nekünk is lenne mindig időnk a kocsmában beszélgetni, ha csak a megélhetésre kellene gyűjtenünk, és a civilizáció minden vívmányát megtagadnánk magunktól... gondolok itt az internetre is...

Több
18 éve 11 hónapja #277357 Írta: Mal-estel
Mal-estel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Szürke Gandalf írta: Igazad lehet a szabadidővel kapcsolatban. De azért még mindig,szabadabbak, mint mi. Meg azért csak volt sok szabadidejük, más különben,hogy müködne az a sok fogadó,kocsma. A Zöld Sárkányban is sok hobbit volt. Jó biztos voltak nagyon szegény hobbitok ,de szerintem nagyon sokan megengedhették maguknak, hogy kocsmában legyenek és társalogjanak.

Az ő életüket össze se lehet hasonlítani a miénkel! Ez olyan, mint ha a 21. századot és a középkort veted öszze. Náluk a munka max sötétedésig tart, és nem volt meghatározott munkaidő. Ha úgy gondolta, a munkája egy részét nyugodtan másnapra hagyhatta az ember (vagy hobbit). Tehát ha a Megyében vágynátok élni, az olyan, mint ha egy békés középkori országocskában akarnátok, melyet erős szomszédai ( itt az északi kószák) megvédenek a legtöbb bajtól.( Ilyen Középkori utópia persze nem volt :wink: )
Persze nem egészen, mert a megyében nem sok iparág volt ellentétben a mi történelmünk megfelelő korával.
Ebből aztán az következik, hogy nyugodtan beülhettek esténként egy fogadóba (amiből volt böven , a Megyében la. 10 szerintem, de inkább több) és iszogathattak.

A remény hal meg utoljára.

Több
18 éve 11 hónapja #277345 Írta: Szürke Gandalf

Daeron írta: Nem beszélve a pipafüvekről, igaz Gandalf? :D

Mellesleg nekem is a kedvenc részeim egyike a GYU eleje, azaz a Megyében zajló események, ill. A hobbitokról fejezet. Kissé utópisztikus a hely, de valóban nekem is olyan érzésem támadt, mikor először olvastam, hogy: "De jó lenne hobbitnak lenni!". Születésnapok, ajándékok, ünnepségek stb.
De azt nem tudom mennyi szabadidejük volt, mert meg is kellett élniük valamiből. Bilbó és Frodó egy kicsit kilógnak, nekik sok szabadidejük volt, főleg Bilbó vagyonából éltek, ezért is olyan ellenségesek velük a többi hobbitok.

Igazad lehet a szabadidővel kapcsolatban. De azért még mindig,szabadabbak, mint mi. Meg azért csak volt sok szabadidejük, más különben,hogy müködne az a sok fogadó,kocsma. A Zöld Sárkányban is sok hobbit volt. Jó biztos voltak nagyon szegény hobbitok ,de szerintem nagyon sokan megengedhették maguknak, hogy kocsmában legyenek és társalogjanak.

Több
18 éve 11 hónapja #277325 Írta: Daeron
Daeron válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Nem beszélve a pipafüvekről, igaz Gandalf? :D

Mellesleg nekem is a kedvenc részeim egyike a GYU eleje, azaz a Megyében zajló események, ill. A hobbitokról fejezet. Kissé utópisztikus a hely, de valóban nekem is olyan érzésem támadt, mikor először olvastam, hogy: "De jó lenne hobbitnak lenni!". Születésnapok, ajándékok, ünnepségek stb.
De azt nem tudom mennyi szabadidejük volt, mert meg is kellett élniük valamiből. Bilbó és Frodó egy kicsit kilógnak, nekik sok szabadidejük volt, főleg Bilbó vagyonából éltek, ezért is olyan ellenségesek velük a többi hobbitok.

Auta i lóme!

Több
18 éve 11 hónapja #277267 Írta: Szürke Gandalf
Feltámasztom a topicot.Nekem az egyik kedvenceim a hobbitok.Szerintem a Megye gyönyőrű hely, szivesen lennék hobbit. Gondtalan élet,vidámság,rengeteg szabadidő.Nincs semmi stresz. Inkább ott élnék,mint ebben a világban.

Több
19 éve 5 hónapja #258835 Írta: Olorin.papa

Beleg írta:

olorin.papa írta:

Gilgolwen Nimrandir írta: A Mória - Törpök topicból:

olorin.papa írta:

Ereb Randir írta: Köszi, akkor már
ezt is tudom. A hobbitok meg úgy 100-120 évig, igaz? Kivéve
azok akiket elcsábított a Gyűrű ereje...

A törpök inkább olyan 250-300 év, a hobbitok 110-130
év...

Bilbo volt a legidősebb hobbit ha jól tudom, még az öreg Tuk-nál is idősebb, a maga 131 évével. Viszont Bilbo és az öreg Tuk esetét leszámítva szerintem ritka eset volt hogy egy hobbit 130 évig élt...

Mint ahogan az embereknél a 100 éves kor, és nálunk a 110 már az öreg Tuk kora. szvsz...

Többször bebizonyosodott, hogy én vagyok a hülye, de ezt most tényleg nem értem. :cry:

No, hogy megérsd...
Emberek megérik általában a 75-80 at, ez a hobbitoknál 105-110
embereknél ritka a 100 felett, ez a hobbitoknál 120
nagyon ritka a 110, mint a hobbitoknál a 130... szvsz... :roll:

Több
19 éve 5 hónapja #258833 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

olorin.papa írta:

olorin.papa írta:

év...

Bilbo volt a legidősebb hobbit ha jól tudom, még az öreg Tuk-nál is idősebb, a maga 131 évével. Viszont Bilbo és az öreg Tuk esetét leszámítva szerintem ritka eset volt hogy egy hobbit 130 évig élt...

Mint ahogan az embereknél a 100 éves kor, és nálunk a 110 már az öreg Tuk kora. szvsz...

Többször bebizonyosodott, hogy én vagyok a hülye, de ezt most tényleg nem értem. :cry:

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits

Több
19 éve 5 hónapja #258828 Írta: Olorin.papa

olorin.papa írta:

év...

Több
19 éve 5 hónapja #258827 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Dornodon írta: Halihó barátaim!!!

Atttól függően, hogy milyen társadalmi :lol: , és egészségügyi környezetben él a hobbit szerintem elérheti az öreg Tuk szintjét is.

az a fő hogy ne idegeskedj!!!!. 8)

Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne olyan egyedülálló az Öreg Tuk kora. Tudtommal a hobbitok, ha nem is gazdagon, de megelégedve éltek, magyarul nem volt okuk panaszra. 8)
Az egézségügybe nem tudok beleszólni, de tekintve a környezetüket (mármint a tájat), azzal sem lehetett gond (hacsak nem a higéniával). :roll:

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits

Több
19 éve 5 hónapja #258780 Írta: Dornodon
Dornodon válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Halihó barátaim!!!

Atttól függően, hogy milyen társadalmi :lol: , és egészségügyi környezetben él a hobbit szerintem elérheti az öreg Tuk szintjét is.

az a fő hogy ne idegeskedj!!!!. 8)

Több
19 éve 5 hónapja #258462 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
A Mória - Törpök topicból:

olorin.papa írta:

év...

Több
19 éve 6 hónapja #252201 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Ezúton szeretném kezdeményezni egy új MTT csoport, a "Heren Nolmion Endorëo (Középfölde Kutatók Rendje)" létrehozását.

A csoport terveim szerint a tolkieni mitologikus világ belső összefüggéseinek saját szabályai szerinti kutatását végzi. A mű belső nézőpontjából vizsgáljuk Középfölde, illetve egész Arda, történelmi, földrajzi, hadtudományi, kultúrtörténeti, filozófiai, vallási kérdéseit, nagyjából úgy, ahogy most a Középfölde topikokban zajlik.

Miért van erre szükség?

A HNE célja, hogy a fórumon zajló online diskurzust kiegészítse személyes találkozásokkal, ahol egy-egy téma intenzívebb, alaposabb megtárgyalására is lehetőség nyílik, illetve alkalom nyílik a szakirodalom feldolgozására, az általános középfölde kutatási módszertanok bemutatására és az érveléstechnika fejlesztésére.

A tervek szerint a csoport tevékenysége meg fog jelenni a Középfölde topikokban, a Tolkien.hu Középfölde rovataiban, a Lassi Laurië újság hasábjain, és az MTT ismeretterjesztő rendezvényein.

A csoport megalakulásához az MTT szabályai szerint 5 MTT tagra van szükség. A sorainkba várjuk mindazokat, akiket érdekel a tolkieni világ részleteinek elemzése, megvitatása, és kedvet éreznek ahhoz, hogy mindezt közösségi keretekben gyakorolják.

A Heren Nolmion Endorëo csoportalapító találkozójára a következő Tolkien Klub után, május 14-én 19 órakor az Eötvös Collegiumban (Bp. XI. Ménesi út 11-13.) kerül sor.

Szerettel várunk minden érdeklődőt.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
19 éve 7 hónapja #250451 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hegyes fülek:

Pippin:
ew2.lysator.liu.se/pic/art/k/a/k ... ce_01b.jpg
www.michaelgreenholt.com/personal/pippin.jpg :lol:
Hobbitok:
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... ouring.jpg
www.duvendor.hpg.ig.com.br/Racas ... s%2001.jpg

Ezt nem a hegyes fülek miatt... viszont nagyon jó kép:
gandalflegris63.free.fr/tolkien/ ... obbits.jpg

Több
19 éve 7 hónapja #250411 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Utólag én is rájöttem hogy láttam már :) Pl: Gyűrű Keresése borító. 2002-es kiadás, Jantner János borító tervével.

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 7 hónapja #250376 Írta: Fehér Szarumán
Fehér Szarumán válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hát én már láttam hobbit rajzokat, akiket eléggé hegyes füllel ábrázoltak...

"Vannak kis gyűrűk, vannak nagyobbak, de nekem csak az Egy kell..."

Több
19 éve 7 hónapja #249231 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Ecthelion írta: Hegyes füllel pedig tudtommal a tündéket szokták ábrázolni... :P

Többek között... :wink:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 7 hónapja #249229 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hegyes füllel pedig tudtommal a tündéket szokták ábrázolni... :P

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.608 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére